Çalışan ve evli bayanlar...

Eger calisan kadinlarin esleri yardimci olmuyorsa gercekten cok zor...Hayat musterektir.ikimizde calisiyorsak herkes elinden geleni yapmalidir...

Yazarlık olabilir , kendi işini kuracağın meslekler olabilir. Kuran kursu öğretmenliği olabilir . Özel ders vermek olabilir

kendi işim var ama sizin kendi işi olmaktan neyi kastettiğinizi anlayamadım

zira daha önce yanında sabah 8.30 akşam 19.00 çalıştığım kadın patronumun da kendi işi vardı ve bu saatler arasında çalışırdı

şimdi kendi işim var ama tek değilim eşim de var evet okul çıkışı gidip çocuğumu 5 te okuldan alabiliyorum artısı bu

buna rağmen yine de akşam dahi iş yapıyoruz o iki saat erken çıkmayı kapatmak için

kendi işin olunca canım istedi kapattım çıktım gibi bir şansınız yok ki

Bende ilk evlendigim zamanlar cok yoruluyordum. Meselegim yorucu benmde hemsireyim. Eve geliyorum 7 oluyor. Bir gun elektrk supurgesi. Ertesi gun yer silme. Diger gun toz alma. Diger gun camasir. Diger gun utu. Haftasonuds hic bsy yapmiyorm. Bu islern yaninda birde yemek yapiliyor tabi. 4 aylikta gebelik var Zor ya. Daha zorlaniyorum. Misafir agirla. Koca gonlu gor. Tv bak muhabbet et. Allah yardimcimiz olsun. Ama bnden tavsiye. Benim gibi yap. Her gun bir is yap. Daha az yorucu.

homeoffice calisiyorum.1 yadinda cocugum var.gunduz cocuk ev isi gece sirket isleriyle ugrasiyorum.az uyuyorum.bu halimle birde ev aliyorum.zor ama yapacak birsey yok

çok mu yüksek beklentileriniz var acaba

tamam şimdi tecrübeliyim ama düşünüyorum ben de yeni evli oldum

hem de annemin evinde ne iş ne yemek yapmıştım

birden geldim ve sabah 8'de çıkıp akşam da en erken 7 de geldiğim haftanın da altı günü çalıştığım işim vardı

stres yoğun ve haftada en az bir şehir dışılı

evde az eşya olursa az dağılır

günümüzde makinalar teknolojik

sabah çıkarken atın çamaşırı siz gelince bitsin asın

yıllarca bunu yaptım pratik

elde herhangi bir bulaşık yıkamayın bıçak bile

zaten tek öğün evdesiniz

çıkan her şeyi tıkın makineye 10 dakika sürmez, yıkasın gece siz uyurken

kirlileri sepete atın, bulaşıkalrı tezgaha bırakın demeye gerek yok eşiniz de dahil bunlara

mesela makine yerleştirmek onun görevi olsun

benimki de bilmem derdin sonra ben dedim ki benim annemin karnında da yoktu makine

öğrendi paşa paşa

ütü mesela

kış günü özellikle neyi ütüleyeceğiz

ütüyü azaltın

pantolon ütülerseniz belki ama zaten kazak vs ütülenmez

çamaşırı az atıp uygun programda yıkayın kırışmaz

dağınıklık dediğiniz yastık vs ise umursamayın

çöplerinizi ortada bırakmayabilirsiniz toplu olmak adına

evde ıvır zıvır az olsun mesela ortada ne kadar çok sehpa olursa o kadar dağınıklık olur

temizlik de eğer hafta içi boş zamanınız varsa o araya sıkıştırın

zaten dışardasınız

bir sil süpür etse etse iki saat edere
her hafta cam vs silinmez

azıcık sıkıp baharda büyük temizlikte de yardımcı alırsanız olur biter

bu sezon yeni bir şey almayın örneğin geçen senekileri giyin, o para ile bir kere büyük temizlik yaptırın üstünden de düzenli her hafta aynı günü aynı saat aralığında yapın böylelikle kirlenmez çok

mesela ben Cumartesi 4 te çıkardım işte normal çıkmış gibi kendimi kabul eder o aradaki iki saatte de temizlik yapardım böylelikle Cumartesi iş de biter pazar da bize kalırdı

hatta cumartesi akşamından pazar kahvaltısının börek çörek kavurma vs ne yapacaksam hazırlar böylelikle pazar da güzelce yatar kalkınca da hemen kahvaltı hazır olurdu

Sizin hayat şartlarınız buna müsade ediyor, istisna bir örneksiniz
Maalesef ki yaşadığımız devirde kadın zaten fıtratından çok başka bir varlık oldu
Annelik artık en ulvi meslek değil
Kadının eviyle ilgilendiği, canı isterse ufak tefek işler yaptığı, erkeğin geçimi sağladığı, sorumluluk aldığı devirler bitti
Evlilikler de artık eskisi gibi değil, o yüzden insanlara böyle tavsiye vermeyi uygun bulmuyorum
Duygusal anlamda bakınca can-ı gönülden isterim her kadın evladını doya doya büyütsün, tek bir anını kaçırmadan ama bugün ki yaşam şartlarına bakınca evladını günde 2-3 saat görsün ama ayakları yere bassın diyorum. Boşanmış ebeveynlerin çocuğu olarak kadının eli hep güçlü dursun diyorum

Yani arkadaşım bu eşinin karakterine bağlı. Açık açık yazayım benim eşim tekerlekli sandalyede. Buna rağmen her konuda elinden geldiği kadar bana yardım etmeye çalışır. Ben yerleri süpürüyorsam o toz alır mesela, yatağı toplar, dağınıklıkları toplar. Ama mutlaka yardım eder. Eğer eşlerden ikisi de çalışıyorsa, evin bakım sorumluluğu da ikisine aittir. Ben de eşim de böyle düşünüyoruz.

Ben aılemden uzaktayım benım evımın ısını benden baska yapacak kımse yok... kv 17 yıldır calısıyor ve 17 yıldır hep annesı yemek yapıyor kv ısten gelıp yemek yıyıp yatıyor ohhh ne ala ben aksam bazen 7 de ısten cıkıyrum yınede eve gıdıp yemek yapıyrum hergun taze taze pısırırım yemegımı evımı haftada bır gun genel temızlık yaparım haftada bır gunde utu baska ıs yapmam zaten yapacak halımde kalmıyor yanı

annelik meslek değildir bu arada.öyle bir mesaj okudum ama anneliğe meslek olarak bakmak bana doğru gelmiyor.

meslek nedir? insanların hayatta kalabilmeleri,hayatlarını devam ettirmeleri için emek verdiği karşılığında para ve statü kazandıkları bir görev.

ama annelik bu tanımların hiç birisine uymaz,o yüzden en yüce meslek annelik diye bir durum yok.o bambaşka bir duygu,iş değil görev değil.

Ev hanımı olup da çocuğunu çok ihmal eden var . Tamam o zaman bütün kadınlar çalışma hayatına atılsın

kesinlikle bütün kadınlar çalışma hayatına atılsın, böylece son derece bağımsız, ayakları üzerinde durmayı bilen çocuklar yetişsin.. hayır yani sizin dediğiniz gibi 80 lerde herkes en kutsal(!) olan mesleği ev hanımlığını ve anneliği yapıyorlardı.. demek ki olmamış ki ülkenin yarısından fazlası rahatsız.. bir de böyle deneyelim olmaz mı?

kaldı ki ülke ülke değil mabed yeri, her meslek ve her etiket kutsal.. elimi çarpsam kutsal birine çarpıyor neyse..

konu sahibi, işini planlarsan hiç sorun çıkmaz.. eşin de elini taşın altına koyacak, birlikte yürüteceksiniz..

benim eşim bana yardımcı olmuyor . son 2 hafta hayatımda büyük değişiklik yaptım sabah ben evden çıkmadan bakıcı geliyor sadece öğleye kadar oda kızı uyandırıp yemeğini yediriyor onun dışında asla bişey yapmıyor. bundan öncesi 3 yaşında kızımı uayndrıp giydirip sabah bakıcıya bırakıyoprum sopnra kreşe gittiği için öğlen alıyorum kreşe sonra tekrar alıyorum eve evgidip evim kat kaloriferli kazanı yakıyorum yemekleri yapıyorum yediriyoeum sabırla sonra bulaşık ları makineye dizip yatırmaya uğraşıyorum buluyor 12 yi . valla hep üstten üstten yapıyorum bi bilseniz eşim hiç gelmiyor eve uzak yerlerde çalışıyoruz

yani kreşten aldıktan sonra kazan ve yemek işi yine aynı
eve yardımcı tutsam dağınıklığım çok napim

valla ben c.tesi genelde temizlik yapıyorum. eşim yardım ediyor en azından yerleri siliyor :) pazar günleri bi kaç çeşit yemek yapıyorum tapırlara koyuyorum hafta içi yiyoruz ısıtıp. benim le eşimin yemek derdi yok evde yemek olmasa da kahvaltı yapıyoruz makarna falan o konuda çok rahatım şükür. fakat bebek gelio şimdi bakalım ne olacak

Evet aynen doğru tespitler, zaten imreninecek bir hayatım var demedim. Sonuç tembellik oluyor aynı şekilde.

Tatlım sen demişsin tembelim galiba diye ben de evet bence tembelsin dedim :) Anlamadım ben gerçekten...

bir de bunun evli çalışan ve çocuklu, hatta çok çocuklu versiyonu var..

Allah yardımcımız olsun bi şekilde yürüyor. bende anlamıyorum bazen

Ben de öğretmenim ve okulum eve çok uzak, saat akşam 8 buçukta geliyorum. Eşim anlayışlı Allahtan, beraber yapıyoruz yemeği bazen, bazen dışarıda yiyoruz falan.. Ev işlerinde de evi süpürmek gibi yardımları oluyor. Onun dışında haftasonları temizliyorum evi, çamaşır falan filan hafta sonuna kalıyor genelde.. Yoksa yetişmiyor, 1 hafta sonra bile ev leş gibi oluyor nasıl oluyorsa.. Çalışan kadınım kimsenin bahane vermeye hakkı yok diye düşünüyorum.

bir de bunun evli çalışan ve çocuklu, hatta çok çocuklu versiyonu var..

Allah yardımcımız olsun bi şekilde yürüyor. bende anlamıyorum bazen
Ben evli çalışan versiyonumda baya tembellik yapiyordum işleri yetistiremiyordum sonra dogumla birlikte ne oldu bana bilmiyorum her şeyi daha planlı sekilde yapmaya başladım geç de olsa o gün yapacaklarimi bitirip öyle yatiyorum yoksa rahatsiz oluyorum. Çok şükür kizimin bakicisi kızım uyudukça temizlik çamaşır konulariyla ilgileniyor da ben de rahat ediyorum kizima ayiracagim vaktim oluyor. Başlık sahibi arkadaşım merak etme herkes benzer süreçlerden geçiyor evliligin ve getirilerinin sorumlulugu bazen ağır geliyor ama merak etme sen de alisacaksin zamanla. Yeter ki sabırlı ol. Bir de tek derdin ev işi olsun zamanla ne sorunlar çıkacak seni zorlayan o yüzden takılma bunlara bence zamanın tadını cikar

Bende calisiyorum ustelik yeni evlendim bu duyduklarim sebebiyle hemen bir yardımcı ayarladim 2 haftada bir geliyor rutin temizlik ve utuleri de yapıyor. Büyük bir yükü aliyor. Gelmedigi haftada esimle birlikte supurge silme toz alma daginikligi toplama isini yarim gunde hallediyoruz. Yemeklerimi de yeni yeni birgun onceden yapmaya basladim isimi kolaylastirdigimi farkettim. Ama mesela dun gece evde biraz ortalik topladım bugun yardimci gelicek diye camasir yikadim astım vs derken aksam yemeğimi yapamadim. Bugun gecistirmelik biseyler yicez her gun ayni rutine gitmesi mumkun değil gerekli de degil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…