Çalışan ve evli bayanlar...

Ben de öğretmenim sizi anlıyorum ben sabah kalkıp yemek yapıyorum. Temizliği haftada bir eşimle yapıyoruz. Okuldan gelince yemek yediğime şükrediyorum o kadar yoruluyorum ki anlatamam. Alışırsınız siz de bu tempoya...

Tembellik diye adlnadirabilrsiniz. Malum yeni evlendim. Herşeyimi annem yaparken bir anda kendimi kendi evimde buldum. Düğünüm de yakın.onun da stresi var üzerimde. Bekar biriyken bu kadar yük ağır gelmiş olamaz mı yargılamadan birde böyle düşünün....

Beni işyerine kocam bırakıyo kocam alıyo mecburen erken gdip geç çıkıyorum sabah 7, aksam 7 bazen 8. Üstüne hamile olduğum gibi bi de progestan kullanıyorum, ev işlerine kocam yardım etse de yemekleri, ütüyü vs ben yapıyorum bence kendini fazla şımartıyosun.

Yemeği kayınvalidem yapıyor. Sadece hafta sonu temizlik yapıyorum. Akşam gelince yemek yiyip evime çıkıyorum. Erkenden uykum geliyor zaten, tv karşısında uyukluyorum. Böyle...
Kayinvaldenizin olması büyük şans.yemekle ugrasmiyorsunuz ne güzel...

Sizin gerçekten yükunuz çok ağır...madem hamile ve ilaç kullanıyorsunuz bence çalışmaya bir süre ara verin.sagliginuz için.

Aynen öyle. Mutlu olduğum zamanlar herşeye koşturuyorum .ama şu aralar sürekli uyumak işitiyorum. Sanırım tükenmişlik sendromu yaşıyorum :) düğünü atlatinca rahatlarım diye düşünüyorum sizce

zor . gerçekten haklısın. çarşamba misafirim gelecek strese girdim resmen. haftasonu ev temizledim. ptesinden başladım yemek hazırlığına. işten geldikçe yapıp buzdolabına atıyorum.
benim de birde yaramaz kuzucuğum var. o doğmadan önce haftada bir gün temizlik yapardım yeterdi. yemeklerimi hep yaparım.
ben şöyle yapıyorum şimdi. oğlanın oyuncaklarından birkaç parça bıraktım gerisini sakladım. dağıttığında toplaması kolay. bazen hergün topluyorum bazen 1 hafta karışmıyorum. tuvalet-banyo temizliğini de hergün yapamıyorum. ama her girdikçe üstün körü yıkıyorum.
yemek ve bulaşık işini mutlaka akşam hallederim. velev ki yemekten sonra halledemedim. gece kalkıp bulaşıkları mutlaka hallediyorum. çamaşır makinesini bazen geceden çalıştırırım diğer gün akşam asarım. kapağını açınca makinenin kokmuyor. ütüyü de gerektikçe yaparım.
her zaman evim derli toplu değil ama.

Reactions: bga
Ben de çalışıyorum,her işimi kendim yapıyorum,akşamları evde arı gibi çalışıyorumHafta içi bir akşam ütü,bir akşam temizlik yapıyorum ki haftasonum bana kalsın.Yoksa haftasonu temizlik var diye dışarı çıkamıyoruz,plan yapamıyoruz.Bazen ipin ucu kaçıyor,kaçarsa kaçsın çok da titizlenmemek lazım çalışan insanlarız sonuçta
Düzeni oturtana kadar zorluk çektim ama şuan başedebiliyorum

Aynı bensin ya :) bende akşamdan hallederim bulaşığı. Evi silmesem bile günde yarım saat süpürürm. Çamaşır makinesini gece çalıştırdım.kapagini açtım.eve gidince sererim benim bir çocuk yok...tabi sen çocukla yine iyi yapıyorsun maşallah canım. Evim benimde düzenli olmaz .dolap icl3ri falan çok dağılır. Hafta sonları evde olmayınca ütü de yapamam.dugun kosusturmasi içinde olunca.

sabah 8 de evden cıkıp aksam 8 de evde oluyorum
bunun ıcınde gunde 3 saate yakın trafıkte gecıyor
her aksam yemegımı ılla yaparım. yıyecek bırseyler ılla bulunur evde.
buzluga domates kuru soğan koyarım tpolu halde bunlar benım için cok kolaylık.
hafta içi iş yapmam. sadece yemek mutfak işi olur.
yemek hazırlarken ve toplanırken eşim illa yardım eder.
haftasonları da temızlıgı ıkı gunumuzden bırını ayırarak bırlıkte yaparız.

ben de ınanılmaz yoruluyorum.
her sabah işe gelırken bu aksam eve gıdeyım direkt uyuyacagım dıyorum ama kafayı vurup yatmıyorum
eşimle oturmak ıstıyorum.
yoruluyorum ama sorumluluklarımın da bilincindeyım.
yapacak bırsey yok.

Ben de nöbetlere gidiyorum 3.4 günde bir evi temizliyorum çok da titiz değilim yeni anne oldum şu an hepten zorlaniyorum daha işe başlamadmm ben de nasil yapacam diye kara kara düşünüyorum...

Çok geç donuyormussunuz. Siz böyle anlatınca mesleğimin kıymetini anlıyorum. Allah yardım etsin gerçekten.

eşimi yormak ıstemıyorum demıssın ya
sen de yoruluyorsun
bu zıhnıyette olursan daha cok yorulursun
hayat müşterek
yetemediğin yerlerde yardım al esınden
eşin düşünuyor mu , karım cok calıısyor karımı yormak ıstemıyorum dıye?

benımde ıkı cocugum var kayınvalıdem bakıyo aksam yemeklerı de o yapıyo temızlıgımı camasırı haftasonu yaparım bende

Çok geç donuyormussunuz. Siz böyle anlatınca mesleğimin kıymetini anlıyorum. Allah yardım etsin gerçekten.
evet ben de hep öğretmenlerın calısma saatlerını ımrenırım ama burda ondan bahsetmek ıstemedım
snr suclanıyorum sen de öğretmen olsaydın falan dıye:)
6 da işten cıkıyorum ama eve gelmem 8 i buluyor trafıkten dolayı.
siz kacta cıkıyorsunuz ısten?

çalışan kadınsan ayda en az 2 kere temizlik ve ütü için yardımcı almalısın. ne için çalışıyoruz ki? bir de çocuk olduktan sonra daha beter bir hal alıyor.
yemek işini de hafta sonundan yapıyorum 3 gün onu yiyoruz yani çeşit çeşit yapıyorum. 2 günün birinde akşam kahvaltı birinde soslu makarna felan öyle idare ediyoruz.
kendinizi çok hırpalamayın.

bende yetemiyorum 3 haftadır ütü yapcam hala yapcam yani yoruluyorum üşeniyorum yapmıyorum allahtan eşim mırın kırın etmiyor ki iş yaparkende yardım eder ama yok yetişemiyorum hem iş hem ev

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…