Çalışan ve evli bayanlar...

Hayır az önce üzerime geldiler ya bende acaba ben mi çok nazlıyim diye düşündüm ama herkesin dayanma kapasitesi hayat şartları farklı sonuçta. Ve ben yeni adapte oluyorum herşeye. Ben saat 14.30 da çıkıyorum.15.30 da merkezde oluyorum.

Yol beni mahvediyor.stres
Üzerine stres yaşıyorum yolda. Geçen yıl 11 kg patlayıcı bulunmuştu. O yüzden korku ve virajı olması beynimin zaten yorulmasini yetiyor

Öğretmen olmanız çok büyük avantaj, en azından tüm gün çalışmıyorsunuz. Sabah 8 mesaisi için 7 de çıkıp, akşam 5 te mesaiyi bitirip 6 da eve dönmek tam bir işkence. Ben kendi adıma yaptıklarımı söyleyeyim. Derin dondurucuda ön pişirme yapılmış sebze ve kuru baklagiller bulunur hep. Sarımsağı da komple temizleyip koyarım dondurucuya. Köfte yapıp pişirmeden paketleyip koyuyorum yine. Ve buna benzer şeyler. Temizlik de maalesef hafta sonu. Hafta sonu evi süpür, toz al ütü yapla geçiyor. Ayda 1 kez temizlik için kadın gelip dip köşe temizlik yapıyor. Çamaşırı biriktirmem akşamları yıkayıp asarım sık sık. Çok olunca hem asması, hem katlayıp koyması uzun sürüyor. Elbette bunlar bebek olmadan önceydi. Şimdi 5 aylık bir bebeğim var, inanılmaz derecede zor bir bebek. Çalışmıyorum ücretsiz izindeyim ama hiçbir şey yapamıyorum. Afedersiniz tuvalete gitmek için eşimin gelmesini bekliyorum o derece. Uyumuyor durmuyor. O yüzden haftada 1-2 yemek yaparım. Diğer günler kahvaltı, makarna vb şekilde geçer. Temizlik yok :) ara ara kadın gelir. Annem ve kayınvalidem çok uzakta. Yapacak bir şey yok. Böyle idare ediyoruz işte :)

öğretmensenız bos vaktınız daha fazla , eve de iş getirdiğiniz oluyordur elbet ama 8-5 çalışan bir memura göre daha avantajlısınız...
ben 8-5 çalışan gruptanım , haftada bır gun ev temızlıgı yaparım... camasır bulasık bırıktıkce yıkar , yıkananı kuruyunca yerlestırırım yerıne, yemek gunluk yapılır bazı gunler yapmadıgımda olur, akşam oturmam 21:30 u buluyor yemek sofra hazırlama kaldırma bulasık, cocuk bakımı ve uyutması derken ....
yorulmuyor muyum EVET hemde çokkk ama yan gelip yatayım diyemiyorum zaten fırsatımda yok....

Benim beynim dayanmıyor valla.eve gelince akşam iki.uc saat uyuyorum.yoksa sinir küpüne dönüyorum. Eşim de geç geliyor o gelene kadar şöyle bir topluyorum.bazen yemek yapmıyorum. Dışardan gelirken yaptırıp gelir.ya da bazen tok gelir...Bende hafta iki kere yemek yaparım onu da zaten 4 gün yeriz :) bir orduya yetecek kadar yapıyorum elimin ayarı yok.karsi komşu üst komşu sürekli onlara veririm.:) onlarda sağolsun yemek yapmadığım günler mutlaka birinden yemek gelir

Ev işi ne yapmak istiyorsunuz her gün

Zira 15.30 da geldiniz 1730 a kadar dinlenin

1830 a kadar da mükellef sofra kurulur bir ara da bulaşıklar makinaya atılır

Çamaşırı sabah atın geleceğiniz saate yıkanıp bitecek şekilde kapıdan girince asın oldu bitti

Ev de az kirlenir zaten iki kişi

Haftada bir süpürüp silsen yeter de artar

Sabah 8 akşam 5 çalışanıyım bende.
Eve gitmem 5.30 oluyor.
Eşim genelde taze yemek yemeyi seviyor.
Yani yemeklerimi aynı gün yapıyorum.
Yemekler olurken çamaşır atarım o yıkanır, tabi her gün çamaşır atmıyorum.
Evi mutlaka yatmadan toplarım.
Ve yatmadan her gün tuvalet banyo temizlenir.
Çarşamba temizlik yaparım genelde.
Perşembe ütü günümdür.
Haftasonuna iş bırakmamaya çalışırım genelde.
İş kalsa da ufak tefek süpürmek falan oluyor.
Rayına oturtunca devamı geliyor aslında.
Bir de düzenlik olmak gerekiyor sürekli.
Oda aldığını geri yerine koymakla başlıyor.
Eğer ipin ucunu bir kaçırırsan emin ol toparlanmıyor.
Yeni evliysen zamanla alışırsın dert etme tembellik değil bekarlığın vermiş olduğu rahatlığı üstümüzden kolay atamıyoruz sanırım.

inanmıyorum 15,30 da işle bagınız kesılmıs oluyor ve siz birsey yapmıyorsunuz
ben 15,30 da işimi bitirsem ek iş bile yaparım
hafta içi tüm temizliğimi de yaparım.
15,30 cok erken bir saat

Şu an çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde de şimdi de yardımcı abla alıyorum. İki kişiyiz haftada bir yarım gün gelse yetiyor.

Benim canım kıymetli, azcık da tembelim ev işi yaparak kendimi yoramam.

Siz çalışıyorsunuz üstelik. Ayda 200-300 lira kendi rahatınız için harcayıverin.

Ben 06:30 da kalkıyorum 07:20 de evden çıkıp 15 dklık yol yürüyüp tıklım tıkış otobüste 40 dk yolculuk yapıp tekrar 15 dk yürüyüp işe gidiyorum. işlerim yoğun bu arada fırsat buldukça ders çalışıyorum.akşam 18:00 da çıkıp yine aynı yolları yürüyüp otobüse binip eve giderken acele acele yemeklik alıp eve gidiyorum. hemen yemekleri yapıyorum.yemekler pişerken bende evi süpürüyorum topluyorum. sofrayı hazırlayıp yedikten sonra hiç beklemeden bulaşıkları mak. kouyuyorum ütüm varsa ütü yapıyorum en son duş alıp kişisel bakım yapıyorum. bu arada bitmiş vaziyetteyim aama içim rahat uyuyorum. temizliği çok aşırı detaylı yapamasamda hijyenik açıdan temiz oluyor. her ay cam silip balkon yıkayamıyorum artık yazın yardımcı çağırıp yaparım bu arada eşim memur. koruma memuru. ve gece çalışıyor. haftada en fazla 3 gün gidiyor. bu ay 20 günlük izne çıktı. küçük şeyler dışında hiç yardımcı olmaz hatta bazen kırıcı olup şakayla karışık arkadaşlarınn karısınn yaptığı poğaçadan börekten bahseder öküz. zor valla kadın olmak.

1-işten çıkınca kendimi atacak yer ararım kocam işte kahvedeyse annemdeyim kocam yaktırmadığı doğalgaz sebebi ile soğudum biraz evden.
2-bütün işleri hafta sonu yaparım ütü çamaşır vs sonra pzt zor kalkarım.
3-çocuk olursa evlere şenlik olacağız o kesin.

Tum sayfalari okumadim ama en son dedigine gore saat 3.30 gibi evdesin. O saatten sonra herseyi yaparsin istersen ama istersen iste. Bayanlar acisindan en avantajli meslek ogretmenlik. Sabah 7 aksam 6 degil bi kere. Bende ogretmenim aksam 7 de eve geliyorum ama hergun evimde sicak yemegim de olur,evim temiz ve duzenlide durur.cunku sistemliyim. Gec gidiyorsam erken kalkar yapacagim isi yaparim. Eger cogu seyin dort dortluk olsun istiyorsan biseylerden fedakarlik edeceksin. Evet yoruluyor insan ama ben boyle mutluyum. Sicak yemegim varsa ocagimda evim topluysa benden keyiflisi yok.
Sana siradan bir cuma gunumu anlatayim. Sabah 9.30da kalkarim. Evimi toplar suprulecekse hemen bi süpürge tutarim. Sonra hemen evimin onune pazar kuruluyor mutlaka iner ne alinacak meyve sebze dolanir alirim(esim gec geliyor mecbur ben gidiyorum) gelir aksam yemegimi yaparim, en son kahvaltimi yapar hazirlanip evden cikar en gec 1 de okula gecerim aksam 6`ya kadar okulda bogaz patlatirim eve gelis 7 iste

Valla yardımcı planlınız varsa daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. Çoluk çocuk yoksa zaten iki kişi çok rahat altından kalkar hepsinin. Ben çalışıyorum ve evime çok uzak bir yerde. Eşimin yaptığı sadece işe bırakmak. Ne yemek beğenir ne bişey. Şükredin valla. Bu arada bir de hamileyim. Bende artık memnun etmekten sıkıldım. Akşam yemek yer yemez yayıp uyuyorum. Umrumda da değil açıkcası. Haftada bir de evi temizlemeye çalışıyorum. Hafta sonunda annemdeyim.

Sabah 6 da kalkıp 6.30 da evden çıkıyorum eve gelmem en erken akşam 6.30 normalde 7 yada 7.30 da eve geliyorum ama kendimi hiç yetişemiyorum diyede paralamıyorum. temizlik içinde canım ne zaman isterse ozaman yapıyorum hiç yoramam kendimi valla.

Anne evinden yeni ayrılmış. Kendini bir anda evlilik içinde bulmuş. Meyvesini bile soyup getiren annesi olan bir yeni gelin var karşınızda. Her zaman işte çalıştım. Araba sürerim. İşte çalışırım erkek gibiyimdir. Ama gel gör ki ev işi olunca bir duraksama oluyor bende.... Ev işi yapmayı sevmeyen bir yapım var...iş hayatımda çok başarılıyım. Başarı belgesi bile aldım. Ama ev hayatında sınıfta kalacağım sanırım bu da anca eşim için sırf yardımcı tutmayı düşünüyorum. Haftada bir ...bakalım doğu da bulabilecek miyim.

şuan çocuktan dolayı evdeyim. Valla yine de yetişemiyorum gibi geliyo işlere. Birini yapıyorum biri kalıyo. Çalışmaya başlayınca temizlik için birini alacam ya ayda 1 yada 15 günde 1. . İş varken zaten yorucuydu bir de çocuk var şimdi. Abooo hayatta kendimi yoramam. Eşimi yavaş yavaş alıştırrrsam bu düşünceye haftalığa da çıkartabilirim Size de bir yardımcı tavsiye ederim, en azından ayda 1 dip köşe temizlik için alırsınız. Dünyaya bir kere geliyoruz, imkan varsa kendimizi ölümüne yormamak taraftarıyım. Yemek için de pratik şeyleri geliştirirsiniz zamanla. Allah kolaylıklar versin.

Canımm çocuk varken unut zaten temizlik yemeği. Sen çocuğunla ilgilen yeterli.dedigin gibi bir yardımcı al

Ben de ilk senin gibiydim, düğünden 2 ay önce kendi evimizde kalmaya başladım. Evlenmeden ev sorumluluğu binmişti. Rahat Anne yanından birden hanımı olduğun eve geliyorsun. Ayy hatırlayınca öküz oturdu üzerime resmen. Buarada ben de sevemiyorum şu ev işini temizliği yaarada bi iştaha gelip yapıyorum zevkle ama genelde mecburiyetten

Çalışan kadının evinin işi dört dörtlük olmaz zaten. Akşamları iş falan yapmayı unut dinlenmeye bak. Ben ancak misafirim falan gelecekse günlere bölüp temizlik yaparım onun dışında haftaiçi sadece ev toplarım. Bazen de küçük süpürge tutarım.
Ben doğumdan sonra yeni çalışmaya başladım. Bebekten önce hep eşimle birlikte yapıp idare ettik ama artık en azından 2 haftada bir yapması için yardımcı tutacağım. Çocuğumla mı ilgileneceğim ev işine mi bakacağım? Hiç kendimi paralayamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…