Çalışanlar ev işlerine nasıl yetişiyor?

offf bugün oturdum ağladım sinirimden
koca ev
sabahları evde yokuz, akşamdan akşama geliyoruz ama bri haftada nasıl bukadar kirleniyor anlamıyorum deli olucam
her hafta mutfağı siliyorum
banyoda lavoboyu klozeti haftada iki yıkıyorm, bir yıkadığımda çok iğrenç oluyor
akşam gelip yemeği zor yetiştiriyorum , yiyip yatıyoruz zaten .. ev kadınlığı hiç bana göre değilmiş çok yoruldum

ben iki haftada bir kadın alıyorum. ütümü temizliğimii ona yaptırıyorum yaptığım tek şey yemekkkk

su kisa hayatta ev kadinligindan istifa ettim:içelim: yardim aliyorum, sadece yemek yapiyorum,keyfim yerine geldi,benden iyisi yok...

Son düzenleme:
Cumartesi evi temizliyorum.Pazar birkaç çeşit yemek yapıyorum haftaiçi için.
Hafta içleride yemeği ben hazırlıyorum eşim sofrayı toplayıp makinaya diziyor.Hafta sonlar eşimde evdeyse o süpürüyor ben siliyorum.Ctesi çamaşırları yıkıyorum.Pazar ütülüyorum.Yoksa hafta içi çok huzursuz olurum.Şimdilik düzenimi kurdum ilerde şaşarmı bilmem

Son düzenleme:
Ev işiydi,tozdu,camdı hiç uğraşamam doğrusu.Hayat temizlikten ibaret değil benim için.Nankör bir kere ev işleri.Nereye kadar ev işi ,ev işi...Kadın tutuyorum,ben gelene kadar o bitiriyor her şeyi.İki kişiyiz zaten haftada bir yetiyor.Çamaşırı makineye atıyorum sadece,o da ütülüyor.Dediklerime de uyuyor,o yüzden aklım arkada kalmıyor.Misafir gelse arkasından hemen alıyorum bir gün önce dahi gelmiş olsa.Tuvaletleri ,küveti ovar,ortalığı siler,süpürür,gider o zaman da...Benim canım pek kıymetli.kaydirigubbakcemile3

Ev işiydi,tozdu,camdı hiç uğraşamam doğrusu.Hayat temizlikten ibaret değil benim için.Nankör bir kere ev işleri.Nereye kadar ev işi ,ev işi...Kadın tutuyorum,ben gelene kadar o bitiriyor her şeyi.İki kişiyiz zaten haftada bir yetiyor.Çamaşırı makineye atıyorum sadece,o da ütülüyor.Dediklerime de uyuyor,o yüzden aklım arkada kalmıyor.Misafir gelse arkasından hemen alıyorum bir gün önce dahi gelmiş olsa.Tuvaletleri ,küveti ovar,ortalığı siler,süpürür,gider o zaman da...Benim canım pek kıymetli.kaydirigubbakcemile3

Oooh sefan olsun :)) Ama maddi yönden külfet olmuyor mu? Sürekli çağırman yani

Çalışıyoruz ediyoruz ekonomik özgürlük falan da paralar da temizlikçiyle bakıcıya, kreşe gidiyor bu sefer guclubacismile

Oooh sefan olsun :)) Ama maddi yönden külfet olmuyor mu? Sürekli çağırman yani

Çalışıyoruz ediyoruz ekonomik özgürlük falan da paralar da temizlikçiyle bakıcıya, kreşe gidiyor bu sefer guclubacismile

Teşekkürler. :)))
Maddi yönden külfet olmuyor.Ayda 4 kez yani haftada 1 kez geliyor,misafir zaten her zaman olmuyor.Çok sıkıştığım zaman ek olarak yarım gün alıyorum.Dediğim gibi ev işi ile aram hiç olmadı.kaydirigubbakcemile3

istanbul trafiğini,çalışmayı falan düşünüyorum da burda yaşarsam ki henüz bekarımkaydirigubbakcemile3 ben de belirli zamanlarda yardımcı alırdım...hem bana faydası olurdu hem de evine katkı sağlayacak birisini bulmuş olurdum...karşılıklı yardımlaşmaavereliniortak

ben yetişemiyom ya.sağolsun eşim de hiç derli toplu değildir. ne olcak böyle. çok pasaklı hissediyorum kendimi :utangac:

benim de bellidir
c.tesileri evdeyim yatıyorum 11 e kadar 11 de kalkıyorum ilk önce süpürge açıyorum,sonra yerleri siliyorum,daha sonra toz alıyorum,wc,banyo,fayansları temizliyorum,camların kenarlarını siliyorum ama camın kendisini kışın 1-2 ayda bir ancak siliyorum
her c.tesi değişmez bu eğer c.tesi programım olursa cumadan yapıyorum bunları
haftada en az 3 kere çamaşır yıkanır eşim çok süslüdür de :1:
ama ütüde bana yardım eder genelde beyaz gömlekleri hiç beceremem kollarını özellikle :1:
2-3 gibi bitiriyorum işimi hafta içi de 2-3 kez ancak yemek yapıyorum 1 gün annemlerde
1 gün kayınvalidemlerde
bazen ablada,arkadaşlarda falan yiyoruz
ya da onlar bizde vs.
böyle yetiştiriyorum yani memnunum hayatımdan...

iş yapmak çok sinir bişey ben hiç yetiştiremiyorum.

hafta sonu bir günüm gidiyor sevmediğim şeylere :)

ailecek karar aldık eskisi kadar dağıtmıyoruz. o yüzden hafta sonu sadece süpürüp silme işi kalıyor.

genelde kahvaltıdan sonra eşim evi süpürür ben siler toz alırım.
camların iç tarafını silerim(perdeler kirlenmesin diye :) )
eşim wc yıkar ben kızımı banyo yaptırırım.
sonra makine çalışır. akşam yemeğini yaparım.
mutfaktaki ıvır zıvırı temizlerim. ocak dolap falan.
eşimde bu arada banyoyu temizler.

ütü işini toplu yapmam. kimin ihtiyacı varsa o açar yapar :)

offf amma yoruluyoruz yaaaa. üstüne mutlaka türk kahvesi olmazsa olmazımızdır.
birde hafta sonu 2 çeşit yemek yaparsam ve de pasta türü çoook mutlu oluyoruz ailecek :)

yeni evliyken inanılmaz yoğun stresli ve cumartesi de tüm gün çalışılan bir yerde çalışıyordum o dönemde her hafta kadın aldım temizliğe, yemeği de eşimle beraber yapıyor ya da dışarıdan söylüyorduk

sonra kendi işimi kurdum hem işim azaldı hem rahatladım kadını iki haftada bire düşürdüm yemeği de düzenli yapabilmeye başladım

şimdi atama bekliyorum evdeyim zaten sağlık durumum da parlak değil iki haftada bir kadın alıyorum gene yemeği düzenli yapıyorum ama genelde iki günlük falan yapıyorum her gün olmasın diye

kadın her hafta gelmediği için onun gelmediği hafta tuvalet banyo ovma işlerini yapıyorum her hafta süpürdüğüm söylenemez ama yapmaya çalışıyorum

valla ben süpper kadın gibi herşeyi dört dörtlük yapma taraftarı değilim kadın iyiyse zaten başında da durmasanız ne gerekirse yapıyor benimki ben olmasam bile herşeyi çeker süpürür siler ben yapmana gerek yok desem bile çok ayrıntılı temizlik yapar

hem çalışıp hem de evde kendinizi köle etmeyin durumunuz çok kötü olmadığı sürece ayda bir kere bir kadına 80 TL vermek kimseye zor gelmez ki sık alınca daha az alıyorlar benimki şu an 65 alıyor mesela kendi kıymetinizi bilin biraz da çalışıp yoruluyorsak biraz rahat etmek için çalışıyoruz sonuçta

Merhaba, çalışan bayanlar ev işlerine, kendine, eşine nasıl yetişiyor gerçekten,
Ben haftanın 6 günü çalışıyorum, her gün sabah 6,40 de kalkıyorum 6,55 evden çıkıyorum, eve 19:20 ' gibi geliyorum. Akşamları 1-2 gibi yatıyor ertesi gün yine aynı saatte kalkıyorum, cumartesileri de çalışıyorum ve eve 14:30 gibi dönüyorum. Birde ek iş yapıyorum. Hem ev işleri, hem ek iş, hem ilgilenilecek bir eş, hemde bakımlı olacak bir eş. Sonuç; şikayet etmiyorum sana hak veriyorum diyerek, şaka ile karışık çoğu şeyi yapmadığımı söyleyen bir koca, daha erken kalkmam gerektiğini fikrini veren bir eş, hiç bir şeye yetişemiyorum. :(

Herkese Merhaba,

Bir yıl önce evlendim. İlk başlarda yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik yetişirim gibi geliyordu; ama son dört ayda iş yerindeki mesailerim ve işlerim öyle yoğunlaştı ki; akşam 8-9 dan önce çıkamıyorum. Haftasonu da birgün çalışıyorum... Ve sonuçta eve yetişemiyorum...:1no2:

Eşim anlayışlı birşey demiyor ama ben rahatsızlık duymaya başladım. Salonumda köşelerde öbek öbek tozlar oluşmaya başladı. :çok üzgünüm:Kirlileri makine atıyorum, sonrada kurutmalığa asıyorum ama orada kalıyor... benneyaptımkiMutfak ayrı dert...fisfisfis
diğimde
Çalışan bayanlar bu ev işine nasıl yetişiyor, bana da bir anlatsanız...:sm_confused: Allahtan daha çocuk yok, bir de olsa...:1no2:

ben de ilk evlendiğimde aynı senin çalışma saatlerindeki bir işte çalışıyordum. yeni evlendim ya çok titizleniyordum evi pis düzensiz kadın demesinler diye :))))gece geç saatlere kadar yemek yapardım temizlik vs. neyse ama 1 yılın sonunda tükendim. çalışıyorsan bence çok fazla ev işi yapamazsın. ben üstten üstten bir toz alıyorum süpürge açıyorum, bulaşıklar ve çamaşırlar zaten makinede yıkanıyor. yemek ise hep pratik şeyler. ton balıklı makarna, çorba yanına köfte kızartması gibi pratik şeyler. bir tek derin temizlik için ayda 1 kadın çağırıyorum o geldi mi camlar fln pırıl pırıl oluyor.
çalışan ve evli bir :KK49::KK14:kadın olmak zor arkadaşım

Back
X