- 3 Şubat 2009
- 10.094
- 17.641
- 823
- 45
benim ne etimden olayım ne sütümden olayım gibi bir kaidem yok yanlış anlaşıldım sanırım. ben o ay çalışıp hakettiğim parayı almaktan bahsediyorum. yoksa kıdemdir tazminattır öyle bir derdim yok. ben istifamı verdiğim günün ertesi günü işe gelmememi sağlayacak bir bahane arıyorum kötü ayrılmamak için. yoksa istifamı verdiğim gün ay başından itibaren çalıştığım günlerin parasını dahi istemeyeceğim, ihbara sayılması için
Bu sizin ilk işiniz mi? Hicbir usulü bilmiosunuz calismazsaniz o parayi zaten hak etmemis oluyosunuz. Dediginiz gibi bi uygulama zaten yok acip isci kanunu bakin gun gün sayip para odemek diye bisi yok. 5 aydir calistiginiz icin yarım maaş ihbar tazminati ödemeniz lazim zaten kıdem falan söz konusu bile degil. Adamlari yari yolda biraktiginiz icin hak etmemis oluyorsunuz onu hukuken. Yapacaginiz en mantikli hamle noterden ihtarname cekerek ayrilmak. O ihtarnameye de yapilan usulsuzlukleri yazmak. Dilekceyi isleme koymayabilirler kotu niyetlilerse zaten ki öyle uzerinde usulsuzluklerimi yazan dilekceyi ben bi isveren olarak anında yakarım gerizekali degilsem :) ya agzinizla tehdit edip efendi gibi bi istifa dilekcesiyle anlasacaksiniz. Ya yarım maaş odeyip gideceksiniz. Ya ise gitmeyip kendinizi attirmaya calisacaksiniz. Ya da noterden ihtarname cekeceksiniz usulsuzluklerin yazili oldugu. Ya da calisma bakanligina ihbar edip siz iş ustundeyken gelmeleri lazim onlari gogusleyip öyle ayrilacaksiniz. Siz ne ayranim dökülsün ne... istiyorsunuz. Öyle bi dünya yok. Hem hicbiseyden haberiniz yok hem cin olmadan adam çarpma pesindesiniz. Normalde isciden yanayimdir. Ama bi sakin olun saglikli dusunemiosunuz su an. Bahane üretmek nedir ilkokul meselesi mi. Dün evde elektrikler kesikti ogretmenim gibi. Sacma sapan bahaneye kim inanir. Hadi diyelim inandi. Bir ay sonra anlayacaklar baska ise girmek için gittigini. O zaman arkandan dava açarlar ihbar icin. Mantıklı olun lütfen. Vekalet masraflari ihbardan daha cok tutar. Sen madem ugrasmak istemiyorum diyosun o zaman yarım maasini birak git. Kafan rahat olsun.