teşekkür ederim canım tarif içinde ayrıca teşekkürlerhoşbulduk canımm önceki sayfadaki tarifler de 10 numara ayrıca bayıldımm
bende fırsat buldukça yazarımmm kolay gelsin
sağol canımmm benimteşekkür ederim canım tarif içinde ayrıca teşekkürler
benimde denediğim tariflerden biri eşimde çok seviyo kumpiri ellerine sağlık
Sebze severler için bi tarifim var kızlar
FIRINDA PATLICAN DİZME
Malzemeler
Patlıcanı alacalı soyup doğruyoruz tuzlu su da bekletiyoruz daha sonra 1 yemek kaşığı yağ ilave edip harmanlıyoruz tost makinasında biraz kızartıyoruz tavada da kızartabilirsiniz . domatesi ve biberi doğruyoruz. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine yan yatık şekilde sıralıyoruz aralarına domates ve biberleri yerleştiriyoruz. Soğanı ince piyazlık doğruyoruz ve üzerine yayıyoruz ince doğradığımız sarımsağı da ekliyoruz. Salçayı bir bardak ılık suyla eziyoruz kalan zeytinyağını ve baharatı da ilave edip yemeğe döküyoruz 200 derecede pişiriyoruz domates ve biberler pişince yemeğimiz hazır. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz gayet hafif ve pratik yazlık bir yemek.
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 1 küçük soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- Pulbiber ,tuz, karabiber
afiyet olsun
Eki Görüntüle 1597866
Bu nasıl bir börektir.kızlar dün tavada su böreği yapıcam demiştim ya yaptım süper ötesi bişey oldu yani şöyle söyleyeyim benim herşeyi beğenmeyen eşim hayatımda yediğim en güzel börek dedi yedikten sonra babannesine gittik orda herkese övmeye başladı ben böyle börek yemedim diyetarifini ve resmini koyuyorum hemen
TAVADA SU BÖREĞİ
Malzemeler
İçi için;
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı soda
- 1 yumurta
- Yarim çay bardağı sıvı yağ
Sütü, yumurtayı , sodayı ve yağı bi kaseye alıp karıştıralım. Daha sonra tavamızı yağlayalım.( sanayağı veya tereyağıyla ) Üzerine yufkanın birini serelim yanlardan sarksın ona dokunmuyoruz. Elimize bir tane yufka alıp ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz yufkanın bir yarısını elimizle tavada parçalara bölüyoruz.Üzerine süt,yumurta, soda ve yağdan oluşan sosumuzu döküyoruz. Diğer yarıyı da elimize alıp tekrar elinizle parçalara ayırıyoruz tekrar sosu döküp hazırladığımız iç harcını yayıyoruz (peynir maydonoz). Kalan bir tane yufkayı da ikiye bölüp yine ayni şekilde parçalıyoruz. Sosunu döküp tavadan sarkan yufkayla üzerini kapatıyoruz. Ocağa alıp arkalı önlü kızartıyoruz. kızarma işlemini kısık ateşte yapınki börek içini çeke çeke pişsin . şimdi koyduğum resimde göreceksiniz benim peynirim içinde eridi mükemmel oldu muratbey sürmeli diye bi peynir var bim de ondan koydum ben
- Peynir
- Maydanoz
- ( Ben böreğin yarısına sucuk sosis salam kaşar koydum yarısına peynir ve maydanoz koydum )
afiyet olsun
Eki Görüntüle 1577989 Eki Görüntüle 1577988
buda yapılışı anlamanız için internetten bulduğum resim ben yaparken çekmeyi unutmuşum da
Eki Görüntüle 1577990
teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)Çok pratik ve güzel tarifler bayıldım.Elinize kolunuza sağlık.Merakla takipteyim:)
o böregi mutlaka denemenizi tavsiye ederim herkes bayılıyo su böreği gibi oluyo :)Bu nasıl bir börektir.Peynir ne güzel erimiş.
teşekkür ederim canım aynen öyle valla :)ellerine sağlık canımm
tam yaz yemeğii
canım güldürdün beni yaa allahta seni güldürsünn çok tatlısınya canım ilk zamanlar başlığını gördüm baktım tam benlik dedim:)
bekliyorumki makarna tarifi menemen tarifi...
kızım bunlar ne böyle hem yeni evlisin hem çalışan hemde mutfakta harıkalar yaratan..
sinir oluyorum senın gibi hatunlara:)))
bıde kılo almıyorum zayıfım bünyem böyle de de çatlayım orta yerimden.
sevgiler ellerine sağlık.
önceden kiloluydum canım 2-3 sene önce 20 kilo verdim şimdi duraksadı bi 5 kilo daha vermem gerekiyo kendimi ozaman daha iyi hissedicem :)yok yok yıne kılon boyun iyiymiş.
kocan cok sanslı canım benım...
bende bıkaç deneyım barı belkı senın gibi güzel seyler çıkar. mesela şu mılfoy güzel görundu gözüme...bırde en azından bı trılece gibi karmaşık görünmüyor:)
teşekkür ederim canımmcanım ellerine sağlık çok güzel görünüyolar bende 20 günlik taze gelinim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?