Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çalışıp bebeğini krese veren anneler

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Suveybe13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2016
5.403
12.174
248
Ben bebeğim 12 aylıkken ise baslicam bakacak kimse yok bebeğini krese veren anneler nasıl memnun musunuz

Benim arkadaşım gönderiyorum krese.bikere çok güvenilir olduğu için içi rahat.. Ama vicdan azabı çekiyordu:)

bizim kres daha kucukleride aliyor. verenle r cok memnun. sen millete bakma. birazdan burayada gelirler moral bozmaya. ben ikide verdim herkes laf eder anca kimsede yardim etmez. Çok memnunum. hergun yaratici oyun ve aktivite yapiyorlar. hic yemeyen kizim hem puturluye alisti hem istahi artip kilo aldi. ingilizce süper. piyano müzik dersleri başladı. verdigin kresi iyi seç derim. ucuz diye kotu bir krese verme.

bu arada ben kizimin gelisimsel pediatri uzmani tavsiyesiylr apar topar verdim krese. kizimda gelisme geriligi vardi. bir sonraki kontrolunde uzman degisimden cok memnun kaldi

Bu yüzden çalışan ve bebeğini krese veren dedim yoksa uzaktan bakanlar yadirgiyorlar bu durumu

Bu yüzden çalışan ve bebeğini krese veren dedim yoksa uzaktan bakanlar yadirgiyorlar bu durumu
aynen benim arkadasimda o yaslarda verdi. herkes laf soyledi ama şimdi cok memnun.

insanlar acimasiz. sanki cocugu iskenceye gonderiyormusuz gibi davraniyorlar. hatta uzmekten zevk aldiklarini hissediyorum. Artık kresler cok profesyonel. ama dedigim gibi iyi bir kreşe vermelisin.

Arastiriyorum önemli olan guvenebilecegim bi yer olması maddi yanını hiç düşünmedim zaten

Bence neyi dogru buluyorsan onu yap. Cocugu anaokulu yasina gelene kadar ilgilenen anne de elestirebilir, aksama kadar kadin programlarina maruz birakanlar da elestirir. Cok korkuyorsan bir uzmanla gorusebilirsin, cocugun psikolojisi buna uygun mu diye. Mecbur kalmasaniz gondermezdiniz zaten.

Bence 3 yaşına kadar olmadı en az 2 yaş derdini anlatacak yaşa kadar bakıcı bakmalı bireysel ilgilenilmeli bebişle tabi o da güvenilir olacak. Onu bulmak da zor. Olmadı kamera falan. Allah yardımcın olsun

merhaba, bende çocuğum 5 aylıkken işe başlayan bir anneyim ama bakacak yakınlarım vardı 2 yaşında kreşe başladı. benim kişisel fikrim çocuk 4 yaşına gelene kdr bakıcıyla olması tabi iyi bilgili birini bulmak zor, şartların çok önemli. yoksa bakıcıdan daha güvenli oluyor kreş. zor Allah yardımcın olsun.

ben henuz dogu yapmadım ama 5-6 aylık olana kadar dogum ıznı senelık ızın rapor mapor ıdare edecegım sonrasıda yasını doldurana kadar annemler bakacak, nısan dogumlu olacagından yazı da atlatıp eylul de yanı 1,5 yasında falan olacak o zaman ıs yerımın kresıne vermeyı dusunuyorum onemlı olan ılk 1 yıllık surec, o surecte bebek oluyorlar ve daha hassas oluyorlar...
sonrasında çalışma mecburıyetınız varsa kres yada guvenılır bırını bulabılırsenız hem egıtımlı hem anac duygusu baskın hemde cocuga greken dısıplınıde verecek bır bakıcıya emanet etmek gerek...
bence hıc korkmayın ılk etapta zorlanırsınız belkı ama 1 haftaya kalmaz sızde bebegınızde alısır ve orada osyallesıyorlar , kendılerıne guvenlerı gelıyor ıcınızı ferah tutun, sıze annelık taslayanlara da kulagınızı kapayın, evladınızı en cok sız dusunursunuz...
herkesın sartları ve dogruları da farklıdır.

Bakıcı niye düşünmüyorsun ? Ben de çalışıyorum annem bakıyor da . Başka arkadaşlarım genelde 3 yaşına kadar bakıcıya verdi

bende 1 yaşında verdim memnundum.burada da çok sordum o zamanlar çok yorum aldım hatta çocuğumu verirkeni geçtim daha beter vicdan azabı duyacağım şeyler söylendi.,güveneciğim kişilerde iş ciddiyete binip bakmaya geldimmi vazgeçtiler,en azından kreşte kalabalık ortam dedim biri görmezse biri görür bişey olsa dedim ,sabah ağlaya ağlaya işe gittiğimi bilirim.1 yaşın kreş için küçük olduğunu herkes biliyor kim ister ki sabah uykusundan uyandırıp çocuğu kalabalık gürültünün içine soksun dışarıdan şu çok erken 3 yaş ideal vs yorumlardan nefret ediyorum yani ,konu sahibi bakıcımı kreş mi diye sorsa tamam ,kreşe veren varmı diye sormuş demekki güveneceği kimse yok ,yada bakıcıya verilecek para sıkıntı olabilir ,ama kararlarınızda maalesef duygusallığı bir kenara bırakmanız gerekiyor.

o benim işte..
20 aylık verdim ben çocuğumu. 20 aya kadar annem baktı Allah razı olsun. ama benim çocuğum 20 aylık olmasına rağmen derdini anlatamıyordu. şu an 27 aylık hala konuşma yok. erkek çocuğu olduğu için geç konuşur dedi psikolog. çok şükür bir problem görmedi.
neyse ilk 1 ay çocuk acı çeker gibi ağlıyordu. vermeyelim kreşe dedim eşime o da aradı kreşi çocuk mutsuz biz alıyoruz kreşten dedi. kreş müdüresi sizi görünce öyle yaygarayı basıyor siz yokken öyle değil. gelip kameradan izleyin dedi. gerçekten öyle. arkadaşlarını salıncakta sallıyor, arkadaşları onu sallıyor ohh çok mutlu. öyle devam ettik. şimdi 27 aylık. bacakların ufak ufak morluk gördüm hemen öğretmeniyle konuştum dikkat ederim ama aksi bişey aklınıza asla gelmesin dedi. sonra bacağını merdivenlere sürttüğünü fark ettik, kendi tek çıkmak istiyor o da merdiven yüksek geliyor dizini koyup çıkıyormuş.

bunu anlattım çünkü çok memnunum ama arada aklıma takılan sorular oluyor. ama oğlum çok mutlu kreşe gitmek için can atıyor. yani bana bakıcıdan daha mantıklı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…