Tesekkur ederim bu bilgiler çok isime yarayacak :)Benim kızimda kreşe gidiyor. Geçen sene yarım gün baslamışti bu sene tam gün. 12 ay evet küçük ama uygun bir yerle anlaşırsanız çokta iyi bakılir.
Bakacaginız kreş milli egitime bağli olsun.
Sosyal hizmetlere bağli kreşler cok denetlenemiyor diye biliyorum.
Sinıfındaki öğrenci/öğretmen sayisına bakın,10 çocuğa 3 ögretmen var kizimin okulunda. (Çocuk sayısı maksimum 13 oluyor sınıfta)
Yemek listelerini inceleyin,dengeli ve düzenli menüsü olmali muhakkak.
1 gün sebze,bir gün bakliyat,bir gün et vb sekilde. Kahvaltıda yine uygun olmalı.
Öğretmeniyle tanışın,aklinızdakileri sorun,söyleyin çocuğunuzun huyunu suyunu,ben mesela zorlamayın dedim,yemek konusunda da,üzeri kirlenince degiştirmek istemesede zira benim kızım zorlanmaktan hoşlanmaz inatçı. Bir kaç gün ekmek yedi,her yemeği yemedi,üstü başı lekeli geldi (tam tahmin ettiğim gibi)ama şu an öğretmeniyle gayet uyumlu,yemekte yiyor, üzerinide degiştiriyor,etkinliklerede katıliyor. Sizinde böyle durumlariniz varsa ozellikle belirtin,alışma sürecinde ters bir durum oluşmasın diye.
Aklıma ilk gelenler bunlar.
Sağlıkla büyütün bebeginizi
Annenize karşı kirginliginiz oldu beni krese verdi diye çocukkenKreş cok iyi. Kreste buyudum. Annesi ile buyumus yasitlarimdan her zaman basarili oldum. Cocugum olsaydi mutlaka cok guzel bir krese verirdim. Satranc ogrensin, yabanci dil ogrensin isterdim.
Hayir aksine minnettarim hayata daha donanimli baslamami sagladilar. Nasil desem okuma aliskanligini okula baslamadan kazanmis, okuma yazmayi biliyor, yabanci dil temelim var, satranc biliyor olarak okula basladim ve diger cocuklar (benim zamanimda krese giden cok yoktu) bana garip geliyordu. Kres hocam cok idealist bir kadinmis sagolsun cok sey katmis bana. Secim onemli acikcasi sadece oyalanacagi, oyun oynayacagi bir yerse anlami yok. Egitim alsin cocuk ileride sana dua eder.Annenize karşı kirginliginiz oldu beni krese verdi diye çocukken
Kreş çocuğu çok geliştiryor evde annen bile baksa biryerden sonra yetersiz kalıyorlar yemesi içmesi,konuşması herşeyi olumlu yönde değişiyor ama ilk sene biraz fazla hasta oluyorlar bence gözün arkada kalmasın.Ben bebeğim 12 aylıkken ise baslicam bakacak kimse yok bebeğini krese veren anneler nasıl memnun musunuz
verilebilir kreşe ne yapıyorlar kreşde dövmüyolar sövmüyolar ne var bunda.annelerle evde olsa ne olacak annenin başı işten güçten kalkacakta yemesi içmesi altının değişmesi dışında bebeğiyle oyunlarmı oynayacak.kreş ölemi gün boyu aktivite var.daha bile iyi olabilir güvenilir bir kreşte.
öyle bacım yaa hiç düşünme kreşlerde bişi yok tertemiz bakılıyor çocuklar üstelik emanet diye daha çok titriyorlar üzerlerine .anası bakanın bebesi büyüyoda kreşe gidenin bebesi büyümüyormu.benim çocuklarda kreşte büyüdü.çok şükür bi şeyleri eksik değil.kızım küçükken tatillerde işe git beni kreşe bırak derdi oğlumda öleydi kreş yok bugün deyince bozulurdu onlara hafta sonu aktivite hazırlayıp kreşi unutturacam diye helak olurdum.tip ev hanımları eş dostlar vardı hayatımızda ayyy yazık bebeler kreşe gidiyor diye acırlardı meğer can atarlarmış bizde versek diye hep yakaladım vallahi.Bende konu sahibesi gibi kara kara dusunenlerdenim. Bütün yyorumları nerdeyse aglayacakmis gibi okuyorum ama sizin yorumunuz güç ve cesaret verdi nedense. Bu annelik ne zor şeymiş krese verirsem sanki ona kkötülük yapacakmisim gibi hissetmeme neden oluyor. Terk etmek gibi algiliyo beynim bunu.. Ben neden böyle oldum
aynen benim çocuklar ik başladığında feryat figanlardı.bir gün gizlice kapıdan baktım ne göreyim on saniye önce yerlere yatan çocuk panduflarını hızla giyip oyun köşesine koştu az evvelki bebe o değildi yahu.bende helak oluyordum iş yerinde vah tüh diye.hiç canını sıkma ben de geçtim senin geçtiğin yoldan ayrıca bu konuda çevrendeki kimseden yorum alma psikolojin daha çok bozuluyor.güvenlik bende de ön planda oldu birde akşama kadar tv karşısında olmasını istemiyordum.çok şükür çocuğum büyüdü size tek tavsiyem kreşe kim bırakıcaksa siz yada eşiniz ağlamasına duygusal yaklaşmayın ,verdiğinizde arkanıza dönüp bakmayın siz verirken ağlayan kendini parçalayan çocuk içeride farklı oluyor gülüp oynuyor.ama çok iyi araştırın kreşi
Bebeğim bakiciyla evde yalnız kalacak kreste hem bir yönetici oluyor hemde kamera orada da bebeginle bi kişi ilgilenecek ama sürekli onu kontrol eden birileri olacak.ben istanbulda oturuyorum ama urfada gorev yerim orada kimseyi tanimiyorum
.....o benim işte..
20 aylık verdim ben çocuğumu. 20 aya kadar annem baktı Allah razı olsun. ama benim çocuğum 20 aylık olmasına rağmen derdini anlatamıyordu. şu an 27 aylık hala konuşma yok. erkek çocuğu olduğu için geç konuşur dedi psikolog. çok şükür bir problem görmedi.
neyse ilk 1 ay çocuk acı çeker gibi ağlıyordu. vermeyelim kreşe dedim eşime o da aradı kreşi çocuk mutsuz biz alıyoruz kreşten dedi. kreş müdüresi sizi görünce öyle yaygarayı basıyor siz yokken öyle değil. gelip kameradan izleyin dedi. gerçekten öyle. arkadaşlarını salıncakta sallıyor, arkadaşları onu sallıyor ohh çok mutlu. öyle devam ettik. şimdi 27 aylık. bacakların ufak ufak morluk gördüm hemen öğretmeniyle konuştum dikkat ederim ama aksi bişey aklınıza asla gelmesin dedi. sonra bacağını merdivenlere sürttüğünü fark ettik, kendi tek çıkmak istiyor o da merdiven yüksek geliyor dizini koyup çıkıyormuş.
bunu anlattım çünkü çok memnunum ama arada aklıma takılan sorular oluyor. ama oğlum çok mutlu kreşe gitmek için can atıyor. yani bana bakıcıdan daha mantıklı geliyor.
Benim kızım da 13 aylık. 27 aya kadar ben bakacağım. Devlet o kadar izin veriyor. Bakıcı istemiyorum. Önünde tv açıp oturacak mutlaka bakıcı. Kreşe vermeyi planlıyorum. Ben de annemin işyerinde kreşe gitmişim zamanında. Okuma yazma biliyordum ilkokula başladığımda. Kızım da 27 aylık gidecek de nasıl bırakacağımı düşününce kalbim sıkışıyor şimdiden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?