Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çalışıp bebeğini krese veren anneler

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bende kara kara bunu düsunuyorumbir yasina az kaldi ve korkuyorum. Nasıl olacak diye bi ton soru var kafamda. Ailem şehir dışında onları cagirsam iki yasa kadar öyle idare mi etsek diyorum. İki yasında kendini ifade edebilirmi , koruyabilir mi, birşey olsa bize anlatabilirmi sorular sorular

Yoo bakıcı daha uygun fiyat olarak . Ama güvenilir bakıcı bulamadıktan sonra bi anlamı yok tabi kreş daha mantıklı . Ama sakın çocuğa annesi bakmalı diyenlere kulak asma . İçin rahat olsun

3 yaşına kadar devlet hiç bi anneye izin vermiyor

Bir de abartmadan canım. Özel sektörde de herkes 4-5 aylıkken ise geri dönüyor. Çoğu insan kendi annesine veya kv ye baktiriyor.

Vereceğiniz kreş işinize yakinsa gider öğle arasında yarım saat bir saat görürsünüz.

hiç kimse zevk için kreşe vermez küçücük bebeği.ben de erkenden vermek zorunda kaldım sizinkinden bir kaç ay daha büyüktü doğru dürüst yürüyemiyordu bile. ben gayet memnunum, güvendiğiniz bir yer bulduysanız üzülmeyin.

Ayni konuyu ben acacaktim siz acmissiniz. Benim de oglum 12 aylik. Calismak zorundayim artik. Kres arayisina girdim. Kv ile birlikte yasamama ragmen bakamam sinyalleri veriyor. Ya cocugumla calisabilecegim bir is bakiyorum ya da kreş. Ama cok erken diye de vicdanim sizliyor. Bakici asla dusunmuyorum. Eve saplanip kaldim.

Sizin halihazırda işiniz yokmuş anladığım

Eğer bir mesleğiniz yoksa kreşlerde iş bakın

Çocuğunuz da kreşe gider oğlumun kreşinin mama yapan teyzesi vardı oğlu da kreşte idi kadın çocuklarla da çok iyi anlaşırdı

Bir de o nasıl Kv millet bakayım diye ölür bu aynı evde bakmam diyor

Benimki 24 aylık gitti 12 aylık göndermezdim sanırım

Bebeğime 3,5 aylıktan itibaren şirketten bulduğum hiç tanımadığım bir bakıcı baktı günde 11 saat haftada 6 gün

Uzaktan hoş gelir modunda değilim ama bebek bakan kreşi iyi araştırmak lazım zira farklı yaş ve gereksinimdeki bebekleri bir araya alıp az sayıda kişiye baktırıyor bazıları

Mesela sizinkinin yürütülmesi vs gereken yaşta bir kaç da bebek olunca bebekler ağlayınca sizinkini yürütmek ile ilgilenemeyrbilirler

Ortam vs sorunu yoksa olabilir ama evinde düzeninde bir yıl daha kalması daha uygun olabilir sanki

Çocuk gelişimi mezunu genç kızlar vs olabiliyor

ilk bebekliği bitmiş bakacak kişinin annelik deneyimi olmasa da olabilir kreşteki yardımcı öğretmen olan meslek lisesi mezunu kişilerden bir bakıcı ve ev ortamı da bir alternatif olabilir mi

Sizin gibi avukatim ben de. 2yildir calismiyorum. Bulundugum ilcede de 3 tane buro var. Buralarda is bulmam oldukca zor. Uzaga gitsem cocuk nolcak. Babaneye asla guvenmiyorum zaten. Gecen bi isim var 2 saatlik dedim cocuk nolucak diyor. Yani butun gun calissam napicaksin. Esim de diyor zaten hayatta bakmaz diye. O yuzden kreslerde calismaya bile raziyim.

Anladım

Ben mesleğiniz yoksa demiştim

O zaman nerde iş varsa oraya taşının

Eşiniz gidip gelsin

Çocuğa 2 saat bakmayan Kv ile aynı evde neden oturasınız ki

Çocuğa da bir bakan bulunur

Erken vs diye vicdan da yapmayın 3,5 aylıkken bakıcı baktı 25 aylıktan beri de kreşe gidiyor hayat böyle

Ilerde iş bulmak daha zor çocuğun var diye yüzüne çok kapı kapanıyor evde uzun süre kalınca iş bulmak daha da güçleşiyor

Bakıcı niye düşünmüyorsun ? Ben de çalışıyorum annem bakıyor da . Başka arkadaşlarım genelde 3 yaşına kadar bakıcıya verdi
Bence 3 yaşına kadar olmadı en az 2 yaş derdini anlatacak yaşa kadar bakıcı bakmalı bireysel ilgilenilmeli bebişle tabi o da güvenilir olacak. Onu bulmak da zor. Olmadı kamera falan. Allah yardımcın olsun
12 aylık bebekle bir kişi ilgileniyor zaten çatı olarak kreş daha güvenli gibi hissediyorum

Bakıcı niye düşünmüyorsun ? Ben de çalışıyorum annem bakıyor da . Başka arkadaşlarım genelde 3 yaşına kadar bakıcıya verdi
Bebeğim bakiciyla evde yalnız kalacak kreste hem bir yönetici oluyor hemde kamera orada da bebeginle bi kişi ilgilenecek ama sürekli onu kontrol eden birileri olacak.ben istanbulda oturuyorum ama urfada gorev yerim orada kimseyi tanimiyorum

Maddi açıdan değil güvenlik açısından kreş istiyorum söylediklerine bire bir katılıyorum hamile olduğumdan beri bunu dusunuyorum bebeğim 5 aylik ama ben simdiden kres araştırmaya basladim bebeğim daha iyi nerde olabilir onu dusunuyorum

Anneanne babanne çocuğa ne verecek etkinlik yaptırabilen montesorri vs bilen anneanne babanne varsa ne ala,gene de daha fazla insan görmesi şart, o yüzden kreş bakıcıdan daha faydalı bence
Kv dem eltimin çocuklarına bakıyor çocuklar tv izliyor surekli.soylediklerinizde çok haklisiniz

hiç canını sıkma ben de geçtim senin geçtiğin yoldan ayrıca bu konuda çevrendeki kimseden yorum alma psikolojin daha çok bozuluyor.güvenlik bende de ön planda oldu birde akşama kadar tv karşısında olmasını istemiyordum.çok şükür çocuğum büyüdü size tek tavsiyem kreşe kim bırakıcaksa siz yada eşiniz ağlamasına duygusal yaklaşmayın ,verdiğinizde arkanıza dönüp bakmayın siz verirken ağlayan kendini parçalayan çocuk içeride farklı oluyor gülüp oynuyor.ama çok iyi araştırın kreşi

Gideceğim Yerde kimseyi tanımıyorum oturduğum yerle çalışacağım şehir farklı bebegimle yalnız gidicem.benim bebegimle bi kişi ilgilenmesi gerekir zaten 1,5 yaşına gelmeden grup yapmazlar diye dusunuyorum veren kisilerdende öyle duydum

Benim kızimda kreşe gidiyor. Geçen sene yarım gün baslamışti bu sene tam gün. 12 ay evet küçük ama uygun bir yerle anlaşırsanız çokta iyi bakılir.
Bakacaginız kreş milli egitime bağli olsun.
Sosyal hizmetlere bağli kreşler cok denetlenemiyor diye biliyorum.
Sinıfındaki öğrenci/öğretmen sayisına bakın,10 çocuğa 3 ögretmen var kizimin okulunda. (Çocuk sayısı maksimum 13 oluyor sınıfta)
Yemek listelerini inceleyin,dengeli ve düzenli menüsü olmali muhakkak.
1 gün sebze,bir gün bakliyat,bir gün et vb sekilde. Kahvaltıda yine uygun olmalı.
Öğretmeniyle tanışın,aklinızdakileri sorun,söyleyin çocuğunuzun huyunu suyunu,ben mesela zorlamayın dedim,yemek konusunda da,üzeri kirlenince degiştirmek istemesede zira benim kızım zorlanmaktan hoşlanmaz inatçı. Bir kaç gün ekmek yedi,her yemeği yemedi,üstü başı lekeli geldi (tam tahmin ettiğim gibi)ama şu an öğretmeniyle gayet uyumlu,yemekte yiyor, üzerinide degiştiriyor,etkinliklerede katıliyor. Sizinde böyle durumlariniz varsa ozellikle belirtin,alışma sürecinde ters bir durum oluşmasın diye.
Aklıma ilk gelenler bunlar.
Sağlıkla büyütün bebeginizi

Çok tesekkur ederim gerçekten benimle aynı durumda olmus birinin fikirlerini almak çok önemli benim icin benim evimde tv yok baska bir sehirde calisacagim icin bebegimle yalniz gidecegim ben birakip ben alacagim kresten

Tek kişi olacaksa çok iyi olur tabii

Bizim burda grup oluyor da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…