çalışıp çalışmamakta kararsızım

laylaylom20

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
581
401
648
İstanbul
bu konu uzun süredir kafamı kurcalıyor. şu an bekarım ve çalışmıyorum, daha doğrusu hala okuyorum. ama evlendikten sonra çalışıp çalışmama konusunda tereddütlerim var. eğer eşim geçimimizi sağlayacak parayı kazanıyorsa çalışmamaktan yana gibiyim. biraz da tembelim galiba:)

kadınların ekonomik özgürlük kazanmak adına kendilerini çok yıprattıklarını düşünüyorum. forumda gördüğüm pek çok konuda kadınlar çalışıyor, eve gelip yemek ve ev işleriyle uğraşırken erkekler yan gelip yatıyor çoğu zaman. (istisnalar kaideyi bozmaz). ben böyle bir yoğunluğa katlanamam gibi geliyor. alışık değilim mutsuz olurum evliliğimde boş yere huzursuzluklar çıkar diye düşünüyorum.

onun yerine az para harcasam, kafam rahat olsa... yani daha çok ayakkabı kıyafet alıyım daha lüks tatil yapayım diye kendimi yıpratmak istemiyorum.

kk da çalışan çalışmayan farklı düşüncelerde pek çok kişi olduğu için birde size danışmak istedim. ne düşünüyorsunuz?

bu konu uzun süredir kafamı kurcalıyor. şu an bekarım ve çalışmıyorum, daha doğrusu hala okuyorum. ama evlendikten sonra çalışıp çalışmama konusunda tereddütlerim var. eğer eşim geçimimizi sağlayacak parayı kazanıyorsa çalışmamaktan yana gibiyim. biraz da tembelim galiba:)

kadınların ekonomik özgürlük kazanmak adına kendilerini çok yıprattıklarını düşünüyorum. forumda gördüğüm pek çok konuda kadınlar çalışıyor, eve gelip yemek ve ev işleriyle uğraşırken erkekler yan gelip yatıyor çoğu zaman. (istisnalar kaideyi bozmaz). ben böyle bir yoğunluğa katlanamam gibi geliyor. alışık değilim mutsuz olurum evliliğimde boş yere huzursuzluklar çıkar diye düşünüyorum.

onun yerine az para harcasam, kafam rahat olsa... yani daha çok ayakkabı kıyafet alıyım daha lüks tatil yapayım diye kendimi yıpratmak istemiyorum.

kk da çalışan çalışmayan farklı düşüncelerde pek çok kişi olduğu için birde size danışmak istedim. ne düşünüyorsunuz?
bir mesleğin varsa elinde çalış bence o diplomayı boşa almadın sonuçta çalışmaktan zarar gelmez eşinede destek olursun her anlamda bence

şu an bi adayın varmı bilmiyorum ama o şahısla konuşmalısın bunu, ayrıca çalışmayı düşünmüyosan bence okulu bitirmek içinde kasma, kendini kitap okuyarak gündemi takip ederekte geliştirebilirsin

babam emekli ikramiyesinin yarısını bana harcadı şehir dışında değilde bulunduğum şehirde olayım diye beni özel okuttu, ben çalışmayı düşünmüyorum desem babam da annem de çok üzülürdü heralde, annem özellikle, bizde erkekten çok kız çocuğunun çalışmasına özgüvenli olmasına önem verilir, siz de durum ne bide bu açıdan bak

şu an bi adayın varmı bilmiyorum ama o şahısla konuşmalısın bunu, ayrıca çalışmayı düşünmüyosan bence okulu bitirmek içinde kasma, kendini kitap okuyarak gündemi takip ederekte geliştirebilirsin

okul bitti yüksek lisans yapıyorum.
çalışmam için ısrar etmiyor, çalışmasan da geçiniriz diyor ama bazen çalışmamı tercih eder gibi geliyor bana. bir de onun maaşı yeter mi diye tereddütlerimiz var tabii

çalışmam için ısrar etmiyor, çalışmasan da geçiniriz diyor ama bazen çalışmamı tercih eder gibi geliyor bana. bir de onun maaşı yeter mi diye tereddütlerimiz var tabii

Düşüncelerini annem okusaydı eşşek sudan gelinceye kadar döverdi seni. :)

Hiç kimseye güven olmaz bu hayatta. Sakın mesleğinden ödün verme ve kendi paranı kazan.

bunları iyice konuşup netleştirmeden evlenmeyin canım, ilerde sorun olur, şimdi sen azla yetinirim diyosun ama çocuğunda olucak ilerde, o da azla yetinsinmi istersin, zaten sen istesende yetinmiyo şimdiki çocuklar 4 yaşındaki kuzenim her kıyafetine uygun çanta istiyo, kardeşimin lisede t5 tane converse ayakkabısı vardı gene istiyodu, bu devir böyle bi devir, sustururum bastırırım diyosan bişey diyemem tabi

böle durumunuz varsa çalış zaten yüksek lisans yapıyormuşsun sana çok faydası olur kpssyede hazırlan bnce cnm

Calismayabilirsin tabii. Ama calismayacaksan bosuna yuksek lisansla filan masraf yapmaya da gerek yok diye dusunuyorum. Bosa mi okuyorsun yani? Tamam, fazla egitim zarar vermez. Ama kullanilmayan bilgi de koreliyor. Yazik o okul yillarina, eger calismayacaksan. Simdi de okuyarak kendini kasmana gerek yok o halde. Ben boyle dusunuyorum.

ne okudun ?ben bekarken çalıştım şu an ev hanımıyım .bir dönem çalışmak gerekli diye düşünüyorum iş hayatınıda görmek deneyimlemek gerek .okul bitti evleneyim evde oturayım deme bence .önce çalış hayatı tanı sonra uygun biriyle evlen ve bu düşünceni paylaş tabi .

Bilmiyorum ama ben çalışmazsam yapamam gibime geliyor.
Sağlığım ve huzurum el verdikçe evde oturamam ki son derece evcilimdir aslında hiç sıkılmam ben evde.
Ama ben kendim için çalışmayı seviyorum.
Dünyanın binbir türlü hali var,başımıza yarın ne geleceğini kim bilebilir.
O zaman kime el açarım,Allahım korusun.
Bir sürü masrafım var,nasıl geçinirim?
İş bulmak öyle pat diye kolay değil ki...

Düşüncelerini annem okusaydı eşşek sudan gelinceye kadar döverdi seni. :)

Hiç kimseye güven olmaz bu hayatta. Sakın mesleğinden ödün verme ve kendi paranı kazan.

haklısın. insanın kendi parasını kazanması da çok önemli. ama ben nedense çalışmam halinde kendimi işten yorgun argın gelmiş asık suratlı olarak hayal ediyorum. o şekilde evliliğim huzursuz olur gibi geliyor. bir de özgüven sorunum da var sanırım...

Calismayabilirsin tabii. Ama calismayacaksan bosuna yuksek lisansla filan masraf yapmaya da gerek yok diye dusunuyorum. Bosa mi okuyorsun yani? Tamam, fazla egitim zarar vermez. Ama kullanilmayan bilgi de koreliyor. Yazik o okul yillarina, eger calismayacaksan. Simdi de okuyarak kendini kasmana gerek yok o halde. Ben boyle dusunuyorum.

seninle aynı fikirdeyim cnm katılıyorum sana

çalışmayacaksan bile bence yüksek yap diplomaların elinde bulsunsun kendini geliştir her zaman .neden okudun çalışmayacaksan derler boşver desinler okumanın boşunası olmaz .

Çalışmayı sevmeyen biri için çok zor olmalı çalışmak.Şükürler olsun ki,maddi açıdan gereksinimimiz yok çalışmama.Eşim çalışmama rağmen bana para harcatmaz.İşe gitmesem çıldırırım herhalde.Evde bütün gün oturup tv izleyemem,ya da tüm gün sokak sokak,alışveriş merkezi gezemem.Çalışıyorum,ama yıpranmıyorum, ev işi yapmıyorum.Tek yaptığım makineye çamaşır koymak,ha bir de pazar günü kahvaltı hazırlarız o kadar . :):24:

Son düzenleme:

yüksek lisans yapmamın amacı eğer olursa akademik kariyer yapmak. ama kadro açıldığı yok. kpssye girsem bölümümde atama çok az. yani çalışırsam alakasız bir alanda çalışmak zorunda kalıcam mecburen. kpss ya da akademik olursa çalışmak istiyorum zaten. ama diğer koşullarda çalışmak zoruma gidiyo. asıl o zmn boşuna okumuş gibi olmaz mıyım?

çalışmayacaksan bile bence yüksek yap diplomaların elinde bulsunsun kendini geliştir her zaman .neden okudun çalışmayacaksan derler boşver desinler okumanın boşunası olmaz .

katılmıyorum kullanılmayan diplomayı saklamanın anlamı yok bence hiç olmasın daha ii arkadaşımız birde yüksek lisans yapıyor çok avantaj sağlar ona bu özeldede devlette ben çalışılmak gibi bir şey düşünülmüyorsa okunması taraftarı değilim ayrıca

Üniversitede de kalabilirsin bence.
Ama yükseklisans yapan birinin bu eğitimi harcaması yazık.
Ama yinede tercih meselesi.

haklısın. insanın kendi parasını kazanması da çok önemli. ama ben nedense çalışmam halinde kendimi işten yorgun argın gelmiş asık suratlı olarak hayal ediyorum. o şekilde evliliğim huzursuz olur gibi geliyor. bir de özgüven sorunum da var sanırım...

İş deneyimi olmadığında özgüven sorunu yaşanabiliyor. Zamanla aşarsın bunu.

Bence bir kadının ekonomik özgürlüğü olmalı. Ev işlerinde yardımcı alırsın hafta da 1 gün. O bile yeter emin ol. Ayrıca eşinde yardımcı olur. Ortak yaparsınız çoğu şeyi.

Şimdi sen az harcarım, yetinirim diyorsun ama çocuğun olduğunda hep daha fazlasını yapmak isteyeceksin. Kendine almadığında üzülmezsin ama evladına alamadığında zoruna gitmeyecek mi?

Bence bir çok kadından daha şanslısın. Sakın bu şansını evde oturarak heba etme. Sonra çok pişman olursun. Gençken çalışmazsan ve ilerleyen yıllarda pişman olursan kimse deneyimsiz birine iş vermez. Bunu da unutma sakın.

Son düzenleme:
Back
X