çalışıp çalışmamakta kararsızım

Elinde bir mesleğin varsa çalış, ama orda burda çalışcam diyorsan hiç çalışma evinde otur yemek yap daha iyi !

yüksek lisans yapmamın amacı eğer olursa akademik kariyer yapmak. ama kadro açıldığı yok. kpssye girsem bölümümde atama çok az. yani çalışırsam alakasız bir alanda çalışmak zorunda kalıcam mecburen. kpss ya da akademik olursa çalışmak istiyorum zaten. ama diğer koşullarda çalışmak zoruma gidiyo. asıl o zmn boşuna okumuş gibi olmaz mıyım?
hangi bölüm mezunusun cnm birde hangi alanda bölümde yüksek lisans yapıyorsun

fizik öğr mezunuyum. fizikte yüksek lisans yapıyorum
ee daha ne istiyorsun balım kpssden 85 90 aldınmı devletin kapısındasın zaten bütün öğretmenlikler böle yüksek puanla alıyorlar bence bölümün harika çalış azmet cnm herşeyin bir zamanı vardır yeterki gayret et biraz benim gönlüm çalışmandan yana şahsen birde merak ettim tezlimi yapıyorsun yüksek lisansı tezsizmi

ee daha ne istiyorsun balım kpssden 85 90 aldınmı devletin kapısındasın zaten bütün öğretmenlikler böle yüksek puanla alıyorlar bence bölümün harika çalış azmet cnm herşeyin bir zamanı vardır yeterki gayret et biraz benim gönlüm çalışmandan yana şahsen birde merak ettim tezlimi yapıyorsun yüksek lisansı tezsizmi

teşekkür ederim desteğin için. :)
tezli yapıyorum

katılmıyorum kullanılmayan diplomayı saklamanın anlamı yok bence hiç olmasın daha ii arkadaşımız birde yüksek lisans yapıyor çok avantaj sağlar ona bu özeldede devlette ben çalışılmak gibi bir şey düşünülmüyorsa okunması taraftarı değilim ayrıca

okulu kazanan okur bu kadar basit .sizin karşı çıkmanızla olucak birşey değil .ev hanımıyım ama üniveriste okumasaydım çok üzülürdüm .üniveriste okumak önemlidir benim adıma .kazandım hakettim okudum kimse karışamaz .şimdi ister çalşırım ister çalışmam .eğitimsizlik savunulamaz .herkes kendini geliştirmeli .

tezli yapıyorum

rica ederim cnm nedemek tezli parayla oluyor dimi cnm aslında senden biraz bilgi almak istiyorum cnm bu konuda çok cahilimde baştan anlatırmısın nasıl oluyor bu olay sınavlaramı giriyorsun hangi durumda yüksek lisans tezlisi bitmiş oluyor zormu az bilgi aktarabilirmisin cnm:)

tezli yapıyorum

fiziğe kafası basan adam aynı anda 3 işi birden yapabilir bence :)
başarılarının devamını dilerim çok güzel bi bölüm, bunca sıkıntı çekip kendi paranı kazanıp yemeye bi başla zaten bırakamazsın, niye azla yetinesin, niye en güzel şeylere heves etmeyesinki

okulu kazanan okur bu kadar basit .sizin karşı çıkmanızla olucak birşey değil .ev hanımıyım ama üniveriste okumasaydım çok üzülürdüm .üniveriste okumak önemlidir benim adıma .kazandım hakettim okudum kimse karışamaz .şimdi ister çalşırım ister çalışmam .eğitimsizlik savunulamaz .herkes kendini geliştirmeli .
orası öle tabiki insan her daim kendimi geliştirmeli okumali ama sırf okumuş olmak için okumaya karşıyım onu demek istedim insan birşeyler üretmeli herdaim bence meslek dışı meslek içi farketmez

rica ederim cnm nedemek tezli parayla oluyor dimi cnm aslında senden biraz bilgi almak istiyorum cnm bu konuda çok cahilimde baştan anlatırmısın nasıl oluyor bu olay sınavlaramı giriyorsun hangi durumda yüksek lisans tezlisi bitmiş oluyor zormu az bilgi aktarabilirmisin cnm:)

devlet üniversitelerinde ücretsiz.yani bana bi masrafı olmuyor. lisanstan sonra alese ve yabancı dil sınavına giriyorsun. bir de mülakat yapılıyor. kabul edilince ilk sene ders dönemi. ikinci sene alanınla ilgili bir tez yazıyorsun, tez savunman kabul edilince bitmiş oluyor:) ben daha o aşamaya gelemedim:) bölüme göre değişir zorluğu sanırım

Çalışmak istesen de iş öyle kolay bulunmuyor ki. Kpss ile atanmak, özel sektörde iş bulmaktan daha kolay artık. Sınava çalışır, güzel puan alırsın.

devlet üniversitelerinde ücretsiz.yani bana bi masrafı olmuyor. lisanstan sonra alese ve yabancı dil sınavına giriyorsun. bir de mülakat yapılıyor. kabul edilince ilk sene ders dönemi. ikinci sene alanınla ilgili bir tez yazıyorsun, tez savunman kabul edilince bitmiş oluyor:) ben daha o aşamaya gelemedim:) bölüme göre değişir zorluğu sanırım

ben aöf uluslarası ilişkiler lisans mezunu olunca düşünüyorum cnm yüksek lisans benimki nasıl olur sence:)

orası öle tabiki insan her daim kendimi geliştirmeli okumali ama sırf okumuş olmak için okumaya karşıyım onu demek istedim insan birşeyler üretmeli herdaim bence meslek dışı meslek içi farketmez

hiç birşey yapmıyorsan çocuk yetiştiriyorsun burda bile eğitimli olmanın avantajı var .herkes çocuğuna yabancı dil öğretse fena olmaz mı daha küçükten başlayarak .yada derslerinde yardım etse .iyi bir şekilde eğitse .okumuş olmak için kimse okumuyor zaten üniveriste sadece meslek kazandırmaz insana .farklı şeylerde kazandırır .o yüzden bütün kızlar okumalı .elinde diploması olmalı .

merhaba bende isletme mezunuyum yurtdisinda yasiyorum hatta evliyim ve birde cocugum var. gecen mayis ayinda tamamrn bitti okulum ama bunca zaman cok yoruldum okul-ev-aile-cocuk arasinda kendimi calismaya hazir hissetmiyorum yani dinlenmrk istiyorum artik

banada surekli soruyorlar ee calismiyomusun diye ama cok karasizim zaten ben normaldede cok evcilim yani calisayim diyede okumadim mecbur kalirsam calisirim diye okudum.esimde bana birakiyor nasil mutluysan oyle yap diyor maasi yetiyor bize ama tabi luks hayatimiz yok biliyorumki calissam baya iyi maasim olacakda yani sanki bende calissam hayatimiz olmuyacakmis gibi geliyor.

akademisyen olmak maalesef ki kolay bir şey değil, ama zor bir şey hiç değil.
şimdi akademisyen olursam çalışırım ama kadro yok ki dememek lazım, akademisyen olma çalışmaları üni 1.sınıftan başlıyor zaten, peşinde koşturanlar kendi kadrolarını kendileri yaratıyor. yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi olabilmeniz, en azından asistan olabilmeniz lazımdı. bir onu konuşun okulunuzla araştırın, para vermiyorlar zaten, ama en azından akademisyenliğe adım olabilir, geç bile kalınsa.. anladığım kadarıyla buna gönül vermemişsiniz.. olursa olur, olmazsa olmaz demişsiniz. sizin bölümünüzle devlet işleri nasıldır bilmiyorum.

ama yüksek lisans diplomalı ev hanımı da olmayın bence. o kadar emek vermişsinizdir kesin, boşa gitmesin.

merhaba bende isletme mezunuyum yurtdisinda yasiyorum hatta evliyim ve birde cocugum var. gecen mayis ayinda tamamrn bitti okulum ama bunca zaman cok yoruldum okul-ev-aile-cocuk arasinda kendimi calismaya hazir hissetmiyorum yani dinlenmrk istiyorum artik

banada surekli soruyorlar ee calismiyomusun diye ama cok karasizim zaten ben normaldede cok evcilim yani calisayim diyede okumadim mecbur kalirsam calisirim diye okudum.esimde bana birakiyor nasil mutluysan oyle yap diyor maasi yetiyor bize ama tabi luks hayatimiz yok biliyorumki calissam baya iyi maasim olacakda yani sanki bende calissam hayatimiz olmuyacakmis gibi geliyor.
çocuğun küçükse okula başlama yaşını bekle bence ozaman başlarsın işe

Back
X