çalışıp çalışmamakta kararsızım

akademisyen olmak maalesef ki kolay bir şey değil, ama zor bir şey hiç değil.
şimdi akademisyen olursam çalışırım ama kadro yok ki dememek lazım, akademisyen olma çalışmaları üni 1.sınıftan başlıyor zaten, peşinde koşturanlar kendi kadrolarını kendileri yaratıyor. yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi olabilmeniz, en azından asistan olabilmeniz lazımdı. bir onu konuşun okulunuzla araştırın, para vermiyorlar zaten, ama en azından akademisyenliğe adım olabilir, geç bile kalınsa.. anladığım kadarıyla buna gönül vermemişsiniz.. olursa olur, olmazsa olmaz demişsiniz. sizin bölümünüzle devlet işleri nasıldır bilmiyorum.

ama yüksek lisans diplomalı ev hanımı da olmayın bence. o kadar emek vermişsinizdir kesin, boşa gitmesin.

büyük üniversiteler için kadro olayı gerçekten zor. doktora yapıp araştırma görevlisi olmayı bekleyen o kadar çok kişi var ki. ben de okuldayım sürekli, uygulama derslerine giriyorum ama beş kuruş almıyorum. bu da bana adil gelmiyor açıkçası.

çocuğun küçükse okula başlama yaşını bekle bence ozaman başlarsın işe

oglum 3 yasinda esimde artik ikinci cocuk olsun istiyor yani bende istemiyor degilim ama ne zaman caliscamki ben cok karisik yani calissam cocugu ertelicem aralarinda cok yas olacak, cocuk yapsam ee en az 2-3 sene oyle gececek tecrube edinemeden. esim cocuk daha onemli isi herzaman bulursun diyor.

Hayatın insana ne getireceği belli olmaz. Evliliğin de ömür boyu süreceğine dair garantisi yok. Oyle bi an gelirki Allah korusun eşini kaybedersin, boşanırsın o zamandan sonra is bulmakta da zorlanabilirsin. Her sey gencler yapılır .
Ayrıca her be kadr kadın evde de çalışsa , çalışan kadının daha cok soz hakkının olduguna inanıyorum. Eşini bastan buna alıştırırsın ben calisiyorum,her seye yetişemem fikrini kazırsan kafana hic zorlanmasın.
Bence çalış. O sıralarda bosuna dirsek curutmuyoruz. Ailemizin onca emegine yazık

bu konu uzun süredir kafamı kurcalıyor. şu an bekarım ve çalışmıyorum, daha doğrusu hala okuyorum. ama evlendikten sonra çalışıp çalışmama konusunda tereddütlerim var. eğer eşim geçimimizi sağlayacak parayı kazanıyorsa çalışmamaktan yana gibiyim. biraz da tembelim galiba:)

kadınların ekonomik özgürlük kazanmak adına kendilerini çok yıprattıklarını düşünüyorum. forumda gördüğüm pek çok konuda kadınlar çalışıyor, eve gelip yemek ve ev işleriyle uğraşırken erkekler yan gelip yatıyor çoğu zaman. (istisnalar kaideyi bozmaz). ben böyle bir yoğunluğa katlanamam gibi geliyor. alışık değilim mutsuz olurum evliliğimde boş yere huzursuzluklar çıkar diye düşünüyorum.

onun yerine az para harcasam, kafam rahat olsa... yani daha çok ayakkabı kıyafet alıyım daha lüks tatil yapayım diye kendimi yıpratmak istemiyorum.

kk da çalışan çalışmayan farklı düşüncelerde pek çok kişi olduğu için birde size danışmak istedim. ne düşünüyorsunuz?

ben 23 yaşındayım 1 yıldan fazladır da çalışıyorum üni boyunca çalışıcam çalışcam die tutturdum eşimle aynı bölümdeydik üniyi bitirir bitirmez çok şükür ki atandık farklı yerlere
öğrencilikte yurtta kaldığımdan yemek çamaşır bulaşık yanıma uğramazdı ama çalışmaya başlayınca bu işler o kadar zor geliyordu ki anlatamam eve gelip yorgun argın yemek bulaşık ütü temizlik......... çalışmak bu kadar zormuymuş ya (biraz da mesleğimden, bulunduğum ilden ve günde 140 km yol gitmemden kaynaklı sanırım bu yorgunluk)

Allah'tan eşim de benim halimi görüyo her işime yardım ediiyo ama başka bi meslekten olsa anlamazdı herkes aynı yapıya da sahip değil kişiliğine bağlı
seni çok seviyorsa tabi ki yardım eder huzursuzluk çıkmaz sen de zamanla alışırsın gittikçe alışılıyo zaten

ama eşimin maaşı yetse eskisi gibi inat etmez misler gibi otururdum evimde

okul bitti yüksek lisans yapıyorum.
çalışmam için ısrar etmiyor, çalışmasan da geçiniriz diyor ama bazen çalışmamı tercih eder gibi geliyor bana. bir de onun maaşı yeter mi diye tereddütlerimiz var tabii

bencede o kadar okuyup çalışmamak saçmalık olur.hem bence erkeğede bi süre sonra para vermek zor gelir.siz şöyle düşünün eşiniz çalışmıyor sürekli sizin paranızı alıyor siz ona bakıyorsunuz ? başlarda aşktan hoş gelir ama sonra yük olursunuz.adam kendini parçalarken sizin evde oturmanız zoruna gider.eskidenmiş o erkek evine bakar mantığı.kadın erkek eşitliği diyosak burdada eşit olmalı.canınızın istediğini canınız istediği zaman kmseye sormadan kimseden para istemeden almak varken eşin eline bakmak bence hoş değil

neden kendi hayatını eşinin maddi durumuna göre belirliyorsun?

tüm yorumları okudum.bi bayanın eğitimli olmalı diye düşünüyorum en azından kendini geliştirmiş biri olmalı ama bu illa evlendikten sonra çalışmak zorunda olduğu anlamına gelmez.tamamen eşinin maddi durumuna göre değişir orta halli biriyse çalışması mantıklı olur ama zengin biriyse atıyorum 10-15-20 bin gibi meblalar kazanıyorsa eşinin çalışması biraz saçma olur.zaten doğacak çocuğun bakıcı parası temizlikçi parası fln eşinin parası kadar olacaktır.zengin birinin eşinn maaşına ihtiyacı olcağnı sanmıyorum.bazı arkadaşlarımız ya boşanırsan ya eşin vefat ederse güvenilmez falan demişler insann başına ne gelceği tabi belli olmaz ama sürekli böyle korkulara göre de yaşanmaz herkes istediği gibi yaşasın evde oturmak isteyen otursun:)

Eşi holding sahibi kadınların neden hala iş hayatında olduğunu hiç düşündünüz mü? Ziyadesiyle paraları var, kimse onlara neden çalışmıyorsun demez. Canları sıkılıyor derseniz, hiç kimse ani bir kararla maldivlere gidecek gücü varken sıkıcı toplantı iş güç personel işleriyle uğraşmak istemez. Boşanırsa yüklü bir tazminat + nafaka + mal mülk. Ee bu kadınlar neden çalışıyor hala? Sizce?

bu konu uzun süredir kafamı kurcalıyor. şu an bekarım ve çalışmıyorum, daha doğrusu hala okuyorum. ama evlendikten sonra çalışıp çalışmama konusunda tereddütlerim var. eğer eşim geçimimizi sağlayacak parayı kazanıyorsa çalışmamaktan yana gibiyim. biraz da tembelim galiba:)

kadınların ekonomik özgürlük kazanmak adına kendilerini çok yıprattıklarını düşünüyorum. forumda gördüğüm pek çok konuda kadınlar çalışıyor, eve gelip yemek ve ev işleriyle uğraşırken erkekler yan gelip yatıyor çoğu zaman. (istisnalar kaideyi bozmaz). ben böyle bir yoğunluğa katlanamam gibi geliyor. alışık değilim mutsuz olurum evliliğimde boş yere huzursuzluklar çıkar diye düşünüyorum.

onun yerine az para harcasam, kafam rahat olsa... yani daha çok ayakkabı kıyafet alıyım daha lüks tatil yapayım diye kendimi yıpratmak istemiyorum.

kk da çalışan çalışmayan farklı düşüncelerde pek çok kişi olduğu için birde size danışmak istedim. ne düşünüyorsunuz?

Bence yanlış bir bakış açısı. Zengin insanlar bile sırf bir titr beraberinde anılabilmek adına koftiden de olsa çalışıyorlar, ciddiyim :) Bunun illa paraya ihtiyaç duymak ya da hayatını idame ettirmek adına çalışma gerekliliğiyle bir alakası yok. Insanın bir alana ilişkin uzmanlaşması, kendini iyi hissetmesi ve özgüvenini muhafaza etmesi adına çok önemli. Kocan tüm gün dışarıda olacak, öyle ya da böyle hayatın içinde olacak, öğle yemeğini dışarıda ofis arkadaşlarıyla yiyecek en basitinden. Sen ise izolasyonu tercih etmiş olacaksın ve bu durum uzun vadede hem seni birine bağımlı kılar, hem de köreltir. Seçim senin tabii ki.

Son düzenleme:
Eşi holding sahibi kadınların neden hala iş hayatında olduğunu hiç düşündünüz mü? Ziyadesiyle paraları var, kimse onlara neden çalışmıyorsun demez. Canları sıkılıyor derseniz, hiç kimse ani bir kararla maldivlere gidecek gücü varken sıkıcı toplantı iş güç personel işleriyle uğraşmak istemez. Boşanırsa yüklü bir tazminat + nafaka + mal mülk. Ee bu kadınlar neden çalışıyor hala? Sizce?

bahsettiğinz eşi holding sahibi olupta çalışan bayanların sayısı oldukça az..çalışanlar elbette vardır ama bunu genelleyemeyiz..bu benim görüşüm eşin çok zenginse çalışmaya gerek yok çünkü ev iş çocuk hepsi birden zor işler etrafımdan gördüğümce

bahsettiğinz eşi holding sahibi olupta çalışan bayanların sayısı oldukça az..çalışanlar elbette vardır ama bunu genelleyemeyiz..bu benim görüşüm eşin çok zenginse çalışmaya gerek yok çünkü ev iş çocuk hepsi birden zor işler etrafımdan gördüğümce

canım kendince haklı olabilirsin ama ben asla bu şekilde düşünemem, babamla annem klasik kavgalarını ederken babam anneme dediki geliyolarsa benim evime geliyolar içiyolarsa benim çorbamı içiyolar, babannemler için diyo bunu, annem ev hanımıydı detaya girmiyim resmen çapın kadar konuş dedi, babam yaptı bunu, yıllar geçti unutmadı annem bu sözleri, eşim bana dese bende yiyip yutamam, tabi senin mantığına göre ya öyle olursa ya böyle olursa diye hayata ket vurmamak lazım ama ben şahsen yapamam

canım kendince haklı olabilirsin ama ben asla bu şekilde düşünemem, babamla annem klasik kavgalarını ederken babam anneme dediki geliyolarsa benim evime geliyolar içiyolarsa benim çorbamı içiyolar, babannemler için diyo bunu, annem ev hanımıydı detaya girmiyim resmen çapın kadar konuş dedi, babam yaptı bunu, yıllar geçti unutmadı annem bu sözleri, eşim bana dese bende yiyip yutamam, tabi senin mantığına göre ya öyle olursa ya böyle olursa diye hayata ket vurmamak lazım ama ben şahsen yapamam

doğrudur canım benim aynılarını bende ailemde çok duydum babamdan.ama ben kendi halimden yola çıkıp konuştum çünkü bazı rahatsızlıklarım var yani ev iş çocuk ilginelirsem hastanelik olurum herlde ilerde o yüzden söyledim:) tabi herkes benim gbi değil

o zaman bu mantıkla eşin çok zenginse ev işi yapmanada gerek yok hizmetçin olur.ölene kadar yeticek parası olan insanlar sizce hala neden çalışıyor ?

o zaman bu mantıkla eşin çok zenginse ev işi yapmanada gerek yok hizmetçin olur.ölene kadar yeticek parası olan insanlar sizce hala neden çalışıyor ?

çalışmayı seviyordur kendini öyle daha iyi ispat ettiğini hissediyordur bir sürü sebep var.arkadaşım ne diyelim bak herkes çalışmayı sevmiyor yada benim gibi rahatsızlığı olan insanlar evde oturmayı tercih ediyor eşinn maddi durumu iyiyse.bebeğiyle kendi ilgilenmek istiyor bakıcının bakması yerine.

çalışmayı seviyordur kendini öyle daha iyi ispat ettiğini hissediyordur bir sürü sebep var.arkadaşım ne diyelim bak herkes çalışmayı sevmiyor yada benim gibi rahatsızlığı olan insanlar evde oturmayı tercih ediyor eşinn maddi durumu iyiyse.bebeğiyle kendi ilgilenmek istiyor bakıcının bakması yerine.

tabi canım o ayrı bişey.ama işte evli olmasan bi şekilde başının çaresine bakıcaktın.

eşi holding sahibi olanların çalışacağı iş de ona göre olur. sabahtan akşama çalışıp akşam da gelip ev işi yapmaz. bir iki toplantıya katılır birilerini denetler. birilerinin emri altında çalışmaz en azından.

eşi holding sahibi olanların çalışacağı iş de ona göre olur. sabahtan akşama çalışıp akşam da gelip ev işi yapmaz. bir iki toplantıya katılır birilerini denetler. birilerinin emri altında çalışmaz en azından.

canım dediğin gibi olanlarda vardır ama bizim okulda mesela bir kadın var evli ve tr vergi rekortmenlerinden biri ama bütün gün okulda derslere girer.hanları var bir sürü istese hiç çalışmaz dediğin gibi gider denetler 1 saat işi biter ama okulda dersti öğrenciydi uğraşıp duruyor.yaşı da var baya.

canım dediğin gibi olanlarda vardır ama bizim okulda mesela bir kadın var evli ve tr vergi rekortmenlerinden biri ama bütün gün okulda derslere girer.hanları var bir sürü istese hiç çalışmaz dediğin gibi gider denetler 1 saat işi biter ama okulda dersti öğrenciydi uğraşıp duruyor.yaşı da var baya.

o idealistlikle ilgili birşey. o kişi illa çalışayım diye değil o işten zevk aldığı için yapıyordur onu. para kazanıyım ya da evde oturmayım diye değil. keşke ben de öyle olabilsem:)

Back
X