Çalışıyorsak ta eşşek değiliz yaa yetti artık...

kirmizicilek16

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
3.377
1.225
373
37
2,5 senem bitti bi iş yerinde çalışıyorum...ama çalıştığım yeri görseniz ağlarsınız..ben bile kendime acıyorum artık...
en basitinden benim gidebileceğim bi Wc bile yok karşıda çay bahçesi var oradaki wc yi kullanıyorum..bir sürü erkek vatandaş çevrede oturuyor önlerinden geçip wc ye gitmek o kadar zoruma gidiyor ki anlatamam..sevgili patronum kendi eşini gönderir mi acaba Çok üzgünüm çoook
6 ay önce şirkete aktarılmak üzere sigorta çıkışımn yapılacağı söylendi tazminatımı tabi vermedi...allah kahretsiz patronum da tanıdık biri babamın tanıdığı..söyleyemiyorum bişi benim hakkımı yiyorlar hala susuyorum...ne yapayım ki :çok üzgünüm:
bekarken sabah 8 akşam 8 çalışıyordum ve 500 milyon maaş ile geçen yıl evlendim allahtan çalışma saatlerime bi çeki düzen getirdik akşam 6 da çıkıyorum..ama cumartesi günü akşama kadar yine çalışıyorum..bari öğlene kadar olsun..yetiştirmekte çok zorluk çekiyorum evimin işlerini.
patronum da acayip sinirli birisi..diğer bürodoki bayan arkadaşı getireceklerdi buraya ben gelmem dedi kız senin patronun çok asabi diye ama ben çekiyorum işte ...iş arıyorum sağa sola söyledim çevremdekilere ama insanın kendinden başkasının faydası yok..herkes he he diyip geçiyor...
çalışmak zorundayım 20 gün önce ev aldık kredi çekeceğiz ödemeleri başlayacak..çok buladım...cumartesi günleri kendime kurs ayarladım öğlenden sonraları en azından buradan uzaklaşayım ayrıca burada körelmek istemediğim için 5-6 hafta gittim geçen cumartesi günü patronum söylendi gidiyorum diye...sanki çok iş oluyomuş gibi inanın akşama kadar benlik bir iş yok cumartesi günleri çalıştığımız tüm fabrikalar kapalı resmi tüm işler olmuyor cumartesi günü ama şuan verdiği 600 milyon parayı benden herhalde böyle çıkarmak istiyor patronum...benim işim oturarak masa başı iş olduğu için herhalde alışkın değil önemli bir iş değil gibi görüyor...önem vermiyorsan böyle eleman çalıştırma çok sinirliyim bir an önce iş bulmam gerekli ...kötükedihüso napıcam bennnn nolur moralinize ihtiyacım var...hergün işe ağlayarak gidiyorum..:çok üzgünüm:

vallahi ne diyim ki..bu devirde maalesef artık böyle..is yok diye patronlar çalışanlarına köle gibi davranıyor..
borcunuzun olması da tuzu biberi olmuş resmen :(
Allah sabır versin..
bu devirde çok zor çok..

başka bi iş bulmadan istifa etme sakın, bak benim erkek arkadaşımın şartları seninkinden 5 kat daha kötüydü, sabah 7 akşam 9.30 çalışıyodu, patronu sürekli hakaret ediyodu, maaşı kesinlikle çalışmasının karşılığı deildi, akşam ölü gibi oluyodu o kadar yorucu bi işti, buna rağmen başka iş bulmadan bırakma dedim, borçları vardı çünkü iki gün önce "ben burda kalırsam katil olcam" dedi istifa etti, bir sürü borcu var, cebinde beş kuruş para yok, şimdi iş bulmak için çırpınıyo, sakın başka iş bulmadan bırakma...

canım benimde derdim o şu an iş bulsam kaçıp gidicem bu zaman kadar hep onun için sabrettim iş fırsatları çıktı karşıma ama ben süreklli çalışacağim için iyi bi iş olsun istedim her işin bir zorluğu var elbette farkındayım ama bu kadarı fazla...
başım ağrıyor sıkıntıdan..

canım benimde derdim o şu an iş bulsam kaçıp gidicem bu zaman kadar hep onun için sabrettim iş fırsatları çıktı karşıma ama ben süreklli çalışacağim için iyi bi iş olsun istedim her işin bir zorluğu var elbette farkındayım ama bu kadarı fazla...
başım ağrıyor sıkıntıdan..
devlette çalışma şansınız var mı? KPSSye girseniz?

evet var canım 2 yıl yüksek okul mezunuyum ama hiç çalışamaım bu yıl bir dahaki sınava çok iyi hazırlanmayı düşünüyorum ama bi 2 yıl daha burada geçirecek gücü bulamaıyorum kendimde.:delphin:

Sağlığından olduğun ve mutsuz olduğun bir iş'te çalışmamalısın bence.
Maddi nedenlerden dolayı şuan mecbur olabilirsin,
ama iş arama sürecenin biraz daha ciddi üstüne düş bence.
Maaş olarak daha az bir ücrette olsa,
kafanın rahat olacağı bir iş çıkar inş karşına.
Yeni iş bulana kadar Allah sabır versin.

Sağlığından olduğun ve mutsuz olduğun bir iş'te çalışmamalısın bence.
Maddi nedenlerden dolayı şuan mecbur olabilirsin,
ama iş arama sürecenin biraz daha ciddi üstüne düş bence.
Maaş olarak daha az bir ücrette olsa,
kafanın rahat olacağı bir iş çıkar inş karşına.
Yeni iş bulana kadar Allah sabır versin.

kafam rahat olsa inan hiç koymaz bana parası az olması zaten bu zaan kadar çok maaş almadım ama sabır bi yere kadar yetiyor insana...huzurlu olsam hiç dert değil...

Zor, çok zor :( başka iş bulmaya çalışın bence de.. bulursanız ondan sonra bırakın bu işinizi. ücretiniz azmış çalışma koşullarına göre...

Offf inanın çok üzüldüm,çalışma şartlarınız cidden çok ağırmış,
özellikle de ihtiyaçlarnızı karşılamak için,
yaz,kış dışarı çıkma zorunda oluşunuz...bunlar bir şekilde halledilir de ,
siz nasıl sırf tanıdığınız diye,kendi haklarınızdan vaz geçiyor ve susuyorsunuz inanın anlayamadım...
sizin laf olsun diye çıkışınız veriliyor,sesiniz çıkmıyor,maaşınız az,sesiniz çıkmıyor,
bakın arkadaşım,özel şirketlerde eğer kalifiye elemansanız maaşınız yüksek olur ama
kuruşu kuruşuna çalıştırırlar adamı,maaşınız düşükse keşke iş aramaya başlasaydınız erkenden...
ama öncelikle sigortanızın hesabını sorun,ama dersenizki,babamın arkadaşları birşey diyemem,işte o zaman da eğer babanızın hayrına çalışıyorsanız,şikayet etmeyin...
Çalışan bayanlar,lütfen haklarınızı kimseye yedirmeyin,kendi akrabanız bile olsa..
Allah bütün işsizlere ve bütün sıkıntı çekenlere yardım etsin...

ben bu ssk sonlandırma işimi söyledim.o zaman tazminatımı alayım dedim biz seni işten çıkartmıyoruz ki dediler ama hakkımı yiyorsunuz dedim sesleri çıkmadı...çalışmak zorunda olduğum için birazda iyi gitmesini sağlıyorum yoksa elimden geleni ardıma koymayacam.yeni bir iş bulsam hepsinin dersini vercem benim farkımın farkındlar...ama işlerine gelmiyor.diğer dükknadaki arkadaşlardan farkım olduğunu biliyorlar ama işlerine gelmiyor işte bende stresten hemen etkilenen birisiyim..moralim bozulmasın diye çok sesimi çıkartmadım bu zaman kadar ama artık sıkıldımmmmmm

ben bu ssk sonlandırma işimi söyledim.o zaman tazminatımı alayım dedim biz seni işten çıkartmıyoruz ki dediler ama hakkımı yiyorsunuz dedim sesleri çıkmadı...çalışmak zorunda olduğum için birazda iyi gitmesini sağlıyorum yoksa elimden geleni ardıma koymayacam.yeni bir iş bulsam hepsinin dersini vercem benim farkımın farkındlar...ama işlerine gelmiyor.diğer dükknadaki arkadaşlardan farkım olduğunu biliyorlar ama işlerine gelmiyor işte bende stresten hemen etkilenen birisiyim..moralim bozulmasın diye çok sesimi çıkartmadım bu zaman kadar ama artık sıkıldımmmmmm

Bak canım,özelde çalışanlar için SSK pirimlerinin yatırılması çok ama çok önemli,
emekli olurken inanın 1 günü bile arayacaksınız,
onun için ısrarla sigortanızı tekrar yaptırın,sırf kar etmek için pirimlerinizi
kesmesi yasaktır.Bunu Çalışma Bakanlığına şikayet ederseniz
hem siz hakkınızı alırsınız,hem de şirket gerekli cezayı öder...
dediğim gibi siz sessiz kaldıkça daha çok zarar edersiniz.
18 yaşından büyük herkes sigortalı çalıştırılmak zorundadır..
siz şuan çalışıyor görünüyorsunuz,eşinizin beyanında da,
peki hastalık anında ne yapmayı düşünüyorsunuz,
eşinizden de faydalanamazsınız??

bu ay sigortam yapılacak ama yeni sigorta girişim olmadan yeni bi iş bulup çıkma niyetindeyim haa bulamazsam 1-2 aya kadar yaptırıcam sigortamı çıkarsamda 2 ay ödenmiş olur..haklısınız şikayette bulunsaydım büyük ceza alırlardı..ama bir daha tanıdık birinin yanında çalışırsam 2 olsun.mutlaka ahbaplık ilişkileri yüzünden ses çıkartmıyorsunuz.
Karısx niye son olsun ki nerden duydun böyle bişiyi..

Kuzum ya bende hiç sevmiyorum meslegimi................hergün papagan gibi tren saatlerini ve ücretini söylemekten,anlamak istemeyen cahil ve kültürlü yolcularla tartısmaktan,gece nöbetlerine girmekten,aksam 9 da işten eve gelmekten....... Artık bıktım.....(bir yandan da düşünüyorum bu işi bulamayanlarda var.haline sükret amaaaaaaaa..........yasayan bilir)... Lakin kpss ye hazırlanıyorum..............insallah kurtulacagım bu gişeden az kaldı 26 eylül e............sende disini sık calıs kpss ye...............kurtul bu mesleginden.............allah sabır versin isinden memnun olmayan kardeslerimize......

amin canım mesleğimi sevmiyor değilim ama şartlarım çok kötü aşırı pinti bir patronum var..kışın elektrikli soba yakıyorum mecburen ısınmak için az güneş görsün havada ocak ayı da olsa yaktırmıyor sobayı..geçen gün fosforlu kalemle bişi çiziyorum bi sırayı kople niye çizip bitiriyorsun kalemi diye bana laf etti yaaa bu kadar da olmazz

keske su an ev ısıne gırmeseydınız. gercekten agır sartlarda calısıyosunuz. once duzgun kafanızın rahat ettıgı bı ıs bulsaydınız da oyle kredı cekıp çalışmaya mecbur duruma gelseydınız... burda omur mu gecer ya... ALLAH yardımcınız olsun.

bence hemen ayrıl ben konfeksiyon işinde çalıştım benim patronda zalim bencilin tekiydi.bize izin kullandırmaz ama kendi kışın kayaktan ilkbahar ve sonbahar balık tutmaktan yazın okullar tatile girene kadar piknikten tatil olunca antalya istanbuldan mağazaya gelecek fırsat bulamazdı ablamda orada çalışıyoru onun yüzünden çalışıyordum o mağazada hiç unutmam dört ay yaz boyu izinsiz çalıştımda hıçkıra hıçkıra ağladığımı ablam gelsin antalyadan çık dedi ama öyle böyle eğil hasta oluyoruz izin yok düğünümüz var izin yok cenaze oluyor yine yok neyse antalyadan geldi esra gelsin çalışssın diye peşimde koşan adam ta babamı arayan adam durduk yere beni işten çıkardı iki gün sonra öğrendikki bayan reyonu kalkmış bana gerek kalmadı tabi kimin eşşekliği benim ve bana sebeb olan ablamın ben kurtuldum beraber çalıştığımız abi sekiz aydır izinsiz çalıştığı için hastanelik olmuş serum vermişler halan daha dinlenmeden çalışıyor çünkü evli bilin bakalım patronları nerde antalyada tatilde.allaha havale ettim öbür dünyada hakkımı veremeden sırattan geçemez inşallah.niye anlattın dersen çok pişmanım kendimden vageçtiğim için senden önemli değil bence biran önce çık hatta münkünse sektör değiştir

Back
X