• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışma ve çocuk

Anne ve kv bakmıyor (bakmak zorunda değiller), kreş ve bakıcı olmuyor.
E o zaman işi bırakıp kendiniz bakacaksınız.
Başka ne çare var ki?

2 yaşında bir oğlum var kv bakıyor evle iş arası uzak benim ve işyerim anneme yakın şimdiye kadar kv bırakıp alıyorduk kar yağınca gelip bizde bakmasını söyledik tamam deyip yan çizince bende anneme geldim hem daha yakın hemde hasta olmasın diye (bronşitli eşim evde ben annemde kalıyorum rahatmıyım evet ama evimi de özlüyorum eşim orda ne içip yiyor aklım onda şimdi ben ne yapayım işimi bırakayım yoksa en azından şubat sonuna kadar annemde mi idare edeyim yoksa evime mi gideyim bilmiyorum kv işe döndü annemde pek bakmak istemiyor gibi :KK43:
2 yaş krese kabul edılıyor duzgun bır krese verın evınıze yakın bır yerde olsun, sız calısmaya devam edın, cocugunuz da kreste devam etsın...
benımde kızıma annemler bakıyor arada memlekete gıttıklerı de oluyor ve kızımda onlarla gıdıp gelıyor, yada ızınlı oldugum gunlere denk gelırse (sut ıznınden oturu bır gun ıse gıtmıyorum ıkı gunde yarım calısıyorum) onlar gıdıyor ben bakıyorum ve nıyetım seneyı de bu duzende gecırıp 2,5 yasında krese vermek , iş yerimin kreşi var oraya verecegım benımle gıdıp gelecek...
ama asla ısımı bırakmam zaten su an sartlar uygun degıl ama uygun olsa bile işimi bırakmazdım en kotu bır yıl kendım bakardım ucretsız alırdım sonra bakıcı sonrada 2 yasına geldıgınde krese verırdım..

kamera uygulaması eğer bakıcıya söylemeyecekseniz yasal değil diye biliyorum.eğer söylerseniz de malum doğal davranmaz zaten.

bence geçmişte deneyimi olması lazım,yaş da çok önemli çok yaşlı olmamalı mesela 40-45 yaş arası ideal bence.bir de çocuğa yaklaşımı çok önemli bir kriter.sevmesi,onun seviyesine inmesi gibi.

söylenir canım. amaç zaten du bakalım bakıcı çocuğa kötü davranacak mı diye test etmek değil, çocuğa kötü davranmamasını sağlamak.

gizli kamera yasak mı? bakıcı için olmayabilir bilemiyorum. çok fazla istismar eden bakıcı haberi çıktı yasal olmasa onlar çıkmazdı diye düşünüyorum ama tabi araştırıp girişilir o işlere.

Bakıcı tutun. Bakıcıya para verince çalışmanın anlamı yok diyorsanız oturun çocuğunuza bakın. Değmez demekki ayrı kalmaya. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil,anneniz bile olsa.

söylenir canım. amaç zaten du bakalım bakıcı çocuğa kötü davranacak mı diye test etmek değil, çocuğa kötü davranmamasını sağlamak.

gizli kamera yasak mı? bakıcı için olmayabilir bilemiyorum. çok fazla istismar eden bakıcı haberi çıktı yasal olmasa onlar çıkmazdı diye düşünüyorum ama tabi araştırıp girişilir o işlere.

ben öyle biliyorum ama yanlış da olabilir.

şöyle biliyorum kamera konulabilir ancak bu bakıcıya söylenmeli.

belki hukukçu birileri yazar.tam emin değilim.

Benim de 8 aylık kızım var. Bakıcı tercih etmedim. Haftada 3 gün annemde kalıyorum ve biraz zor olsa da idare ediyorum.
Ama sizin çocuğunuz bayağı büyük bakıcı olmasa bile kreşe gidebilir.

ben öyle biliyorum ama yanlış da olabilir.

şöyle biliyorum kamera konulabilir ancak bu bakıcıya söylenmeli.

belki hukukçu birileri yazar.tam emin değilim.

başkasını izinsiz kameraya çekmek ve ses kaydı almak suç diye biliyorum. ama bu suç sanırım avrupa ve amerika hukuğuna göre değişiyormuş.

bi suç teşkil eden durum olduğunda hakimin hangi hukuk sistemini kendi baz almasına göre bunu delil olarak da kabul edebilirmiş aksine sizi suç işlemiş de sayabilirmiş.

böyle anlatmıştı bi hukukçu bu işi bana.

ama o ses kaydı görüntü işleri mekana göre değişiyor olabilir, belki kendi evinde çekme hakkın oluyordur, sonuçta gittiğimiz marketlerde vs bile görmediğimiz gizli kameralar var.

Komşularımla samimiyim az çok aile yapılarını gözlemliyorsun çocuklarıyla ilişkilerini vs. Zaten onlar diyor sana ben bakarım diye. Diğer komşu larda söylüyor zaten şöyle böyle diye. İki çocuğum da da hiç zorlanmadım.
ah :(
bende komşularım arasında 1 tane bakacak bulamadım
ne şanslısınız
çocuklarınıza bakıcı mı bakıyor hala

işimi şuan için bırakamam ne yazık ki kreş fikrine bende okeyim ama giden birsürü ark var ve hepsi hasta zaten bronşitli çocuğu dışarı çıkarttığımız an hasta eylüle kadar idare etmeliyim bir şekilde ama nasıl kafam yorumları okuyunca daha çok karıştı:(

Şubat ayında da annende idare et.. Havalar ısınıncada kreşe ver en iyisi kreş. Annen biraz daha idare etsin gerekirse para teklif et bakıcıya vereceğine annene ver. Eşinde idare etsin önce çocuğunu düşün.. Bence...

Bakanlar yapanlar nasıl yapıyo? Hem evıne hem cocuguna hem ısıne gıdenler nasıl gıdıyo? Bu kadar narın olmayın canım anasız babasız kadınlar napsın benım gıbı yurtdısında kımsesız olanlar napsın?

evim hadımköyde işyerim beylikdüzünde bu arada
ben Anadolu yakasından küçükyalıdan yeşilköye git gel yapıyorum her gün çocuklarımı bakıcı büyüttü ..isterdim annemin ilgilenmesini ama ben teklif dahi edemedim..kimsenin ağız kokusunu çekmiyorsun ama bir yandan da için rahat olmuyor.
birde aylarca kar yağmıyorki kendi evinize geçin bence karlar eridi istanbuldasınız sonuçta

işinizi bırakamıyorsanız yaza kadar ÜCRETSİZ İZİN alabilirsiniz
kreşlerin 0-6 yaş olanlarını araştırıp iş yerinize yakın olanı seçebilirsiniz böylelikle en ufak bi sorun da kreşe gidebilirsiniz
anneanne ya da babaanne torununa bakmak zorunda değil
bir bakıcı kötü çıktı diye hepsi de kötü çıkacak değil
bir siz bu sorunu yaşamıyorsunuz çalışan milyonlarca kadınla aynı sorunu paylaşıyorsunuz
hepimizin çocuğu hasta oluyor ki kış mevsimindeyiz havalar soğuk çocuk evde de kalsa hasta oluyor

durumu iyi değildir bizde o şartlardayız.ama bir müjde yakında torununa bakan anneane ve babaanneler maaş aacak kızlar.

durumunu bilemem yazmamış zaten.yazılana göre yorum yapıyoruz.

vallahi hak ediyor o insanlar iyi olur bence.

gerçi bak o zamanda anneanne babaanne torununa parayla mı bakarmış diyen hayırlı evlatlarla dolup taşacak buralar :KK53:

Annem dogumlarimda bile 1 hafta zor kaldi. Akraba cok ama bakacak kimse yok. Tecrubeyle sabit en guzel kres. 2 sene krese gitti coxuklarim, kres eve uzak diye evi satisa cikardim kresin karşısından ev kiraladim. Beylikduzundeyim bu arada sabah 7 30 da.açılıyor kresler. Uymazsa bakici iyi fikir

Bakıcı tutun yorumlarına da hastayım , belki eşi işten çıktı kadın çalışıyor aldığıda asgari ücret nasıl hemen bakıcı tutsun.Ananede babannede üstüne düşeni yapmalı siz kalkıpta yıllarca bakın demiyorsunuz ki en azından yaza kadar diyorsunuz. Birşeyler kötü gitti ise bakıcıya tekrar güvenmek zaman ister.. Hiç kimse memnun değil ailesi de olsa muhtaç olmaktan ama dönem dönem olabiliyor..
Eşi işten çıktıysa evde eşi bakar zaten. Niye kime baktıracağım derdine düşsün ki kadın. Anneanne babaanne bakmak istemiyorsa zorla mı baktıracak??

Keşke baştan kayınvalidenize 2 ay daha bakabilir mi? diye konuşsaymışsınız. Mart gibi kreşe verirdiniz. Düzeninizde bozulmamış olurdu. Siz Eylül ayında kreşe vermeyi düşünüyorsunuz peki o zamana kadar ne yapacaksınız? Diyelim ki anneniz baktı o zamana kadar annenizde mi kalacaksınız? Ya bakıcı ya da kreş olayını en kısa sürede düşünmek zorundasınız bu şartlarda.

Back
X