• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak güzel de..

Yyyyyyyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
140
72
48
34
Selam bayanlar, hemen konuya girmek istiyorum. Özel sektörde beyaz yaka olarak çalışıyorum fakat işim stresli az çok bilirsiniz belki hesap vermek, toplantılar vs. Bi eş ve anne olarak bazen kaldıramıyorum. Evime yansıtmamaya çalışıyorum. Evimle ilgilenemiyorum eşimle çocuğumla daha fazla vakit geçiremiyorum :( bu durum beni tedirgin ediyor açıkçası. Ama para kazanıyo olmak, ekonomik özgürlüğün olması, eşe destek olmak çok güzel tabiki.
Açıkçası şöyle de bi durumu paylaşmak istiyorum, ben çocuğumu büyütüp öyle başladım işe, 3 yıllık çalışma hayatım vardı önceden. Eşim de bana bıraktı ister çalış, ister çalışma diye. Ama babam çok sıkıyor, işi bıraksam mahveder beni çenesiyle, devamlı işini sıkı tut sakın bırakma, evde boş oturmak bi işe yaramıyor vs deyip duruyor. Bunu dememin sebebi, bazen işi bırakasım geliyor ama babamdan çok korkuyorum :( size böyle karışan var mı?

Beyaz yaka nedir? Daha once hic duymadim...babanizin karışıyor olması da bana tuhaf geldi.

Benim ailem böyleydi
Boşuna okuttuk tüm emek boşa diye çok laf söylediler eşim hiç karışmadı ama düşünceleri çocuğuma kendim bakmam yönündeydi daha çok... Çalışsan maaşının yarısi dadiya yola gidecek kızından ayrıldığına değmez boşver derdi

Bende şimdi yeni is kuruyorum kızım 1.5 yaşında başkasının yanında calisamam kendi işim olacak kızimda yanımda olacak...

Evde oturmak boş durmak değil ben evdeyken daha çok yoruluyorum

Selam bayanlar, hemen konuya girmek istiyorum. Özel sektörde beyaz yaka olarak çalışıyorum fakat işim stresli az çok bilirsiniz belki hesap vermek, toplantılar vs. Bi eş ve anne olarak bazen kaldıramıyorum. Evime yansıtmamaya çalışıyorum. Evimle ilgilenemiyorum eşimle çocuğumla daha fazla vakit geçiremiyorum :KK43: bu durum beni tedirgin ediyor açıkçası. Ama para kazanıyo olmak, ekonomik özgürlüğün olması, eşe destek olmak çok güzel tabiki.
Açıkçası şöyle de bi durumu paylaşmak istiyorum, ben çocuğumu büyütüp öyle başladım işe, 3 yıllık çalışma hayatım vardı önceden. Eşim de bana bıraktı ister çalış, ister çalışma diye. Ama babam çok sıkıyor, işi bıraksam mahveder beni çenesiyle, devamlı işini sıkı tut sakın bırakma, evde boş oturmak bi işe yaramıyor vs deyip duruyor. Bunu dememin sebebi, bazen işi bırakasım geliyor ama babamdan çok korkuyorum :KK43: size böyle karışan var mı?
Baban hakli. Millet is bulamıyor sende bunuyorsun. Yarin birgun evliligin bitse mazallh diyelim. Kendi ayaklarin uzerinde durur kimseye muhtac olmazsin. Babanda senin kotulugunu istemiyor . Bunda binalicak birsey goremedim. Kimse istemez evladinin isinden olmasini. Kimi anne baba calisdirmak istemez yaranamaz. Kimide calis der yaranamaz. Anne baalarinda isi zor be :işsiz:

Beyaz yaka nedir? Daha once hic duymadim...babanizin karışıyor olması da bana tuhaf geldi.
İş hayatında beden gücüyle çalışanlara mavi yaka, zihin gücüyle genellikle masa başında çalışanlara beyaz yaka denir. Türkiye'de yaşamıyorsunuz sanırım yoksa kesin duyardınız.:KK51:

Selam bayanlar, hemen konuya girmek istiyorum. Özel sektörde beyaz yaka olarak çalışıyorum fakat işim stresli az çok bilirsiniz belki hesap vermek, toplantılar vs. Bi eş ve anne olarak bazen kaldıramıyorum. Evime yansıtmamaya çalışıyorum. Evimle ilgilenemiyorum eşimle çocuğumla daha fazla vakit geçiremiyorum :KK43: bu durum beni tedirgin ediyor açıkçası. Ama para kazanıyo olmak, ekonomik özgürlüğün olması, eşe destek olmak çok güzel tabiki.
Açıkçası şöyle de bi durumu paylaşmak istiyorum, ben çocuğumu büyütüp öyle başladım işe, 3 yıllık çalışma hayatım vardı önceden. Eşim de bana bıraktı ister çalış, ister çalışma diye. Ama babam çok sıkıyor, işi bıraksam mahveder beni çenesiyle, devamlı işini sıkı tut sakın bırakma, evde boş oturmak bi işe yaramıyor vs deyip duruyor. Bunu dememin sebebi, bazen işi bırakasım geliyor ama babamdan çok korkuyorum :KK43: size böyle karışan var mı?
sizinle bire bir aynı durumu yaşıyorum. eşim hariç işi bırakma düşünceme herkes karşı. böyle olunca da bir bildikleri var diyorum ve destek göremediğini düşünüp bırakamıyorum. Ama pek mutlu da değilim..

Bence herkes ozgur sekilde kendi kararini vermeli. Maddi zorunluluk yoksa tabi..

Canın ne yapmak istiyorsa ,kendini nasıl mutlu hissedeceksen onu yap.
Babanın hala karışması çok saçma,görevini yapıp okutmuş Allah razı olsun,bundan sonrası onu ilgilendirmez.
Her okuyan kadın çalışacak diye bir kural yok.Sen okumuş çalışmış bir kadın olarak o donanıma sahipsin...İlerde çalışmak istersen yada zorunda kalirsan tekrar çalışabilirsin zaten.
Ben mutsuz olduğum şeyi sırf çevrem öyle istiyor diye yapmazdım.
Kişilerin tercihlerine saygı duyulmali.

Baban cok hakli isini birakma,cunku cocugun zaten belli bi yastan sonra kendi hayatini yasiycak gorup gorcegin onemli an bebeklik anlari ,bi de isi birakirsan esinin tavirlari degisrbilir(istisnaysa bilemem)

Sende benim gibisin.Bende 10 yıllık devlet memuruyum.Ama bıktım.Yoğun bir kurum tabii bunun da etkisi büyük.Neyseki doğum iznine ayrıldım.Bıraksam bırakırım yani o kadar yok gözümde.Ama tabii göze alamam.Bazı insanlar çalışmayı çok sever.Haftasonu evde sıkılıyorum der.Nasıl oluyor bi anlayabilsem.

Benim babam da karışır her şeyime, bazen bunalıyorum ama adamın da haklı olduğunu bildiğim icin pek de itiraz edemiyorum .
Ne zaman etsem bin pişman oluyorum . Şimdi boşanıyorum yine onun eline düştüm , kaç yaşında kadınım kararlarımı kendim almak istiyorum diyorum :((ama ne yazık hata yapmaktan korktuğum için yine kendimi ona teslim ediyorum .

Bence de işini bırakma yarın ne olacağı hiç belli olmaz kendi ayakların üstünde durman çok güzel baban haklı

Çocuk küçükken çalışmak zor. Bunalman normal. Ben de evde sıkılmam. Evde oturmayı seviyorum. Ama bir yandan babanın dediği doğru. Eşe güvenilmez. O yüzden artıları ve eksilerine göre düşün karar ver.

Var . Bana da annem çok karışır yüksek lisansa sadece ara verdim diye okulu bıraktım muamelesi yapmıştı bana . Için zor bile olsa Bırakma bence çünkü gerçekten evde oturmak kar etmiyor :( bazen benimde bırakasım geliyor ama evde ne Yaparım ? Deliririm herhalde

Calisma saatleriniz nasil aksam eve gec geliyor musun yada h sonu calisiyor musun ?
Valla ne yalan soyleyim benim calistigim yerde ( maddi ihtiyaclari yok durumlari cok iyi ) kocasi doktor, hakim, savci olanlar bile var ama kadinlar hala 2000 lira icin calisiyor... Sebebi de kendi ayaklari uzerinde durabilmek. Bende cok yogun calisiyorum cocugum olursa naparim bilmiyorum ama mecburuz calismaya. Ihtiyactan mi hayir. Sadece kendi ayaklarimizin uzerinde durabilmek icin. Babani dinle baban hakli

Bir akrabamiz çok zengin bi adamla evlendi hiç çalışmadı evlendikten sonra.
5 yıl falan evli kaldılar Çocukları da oldu eşi vefat etti .
Bayramda gördüm kadın iş arıyordu ama tabi tecrübe vs.yok bulamadı hala çok zoruna gidiyor her şey çalışmadığı için.
Çalışsaydi bu kadar zor gelmezdi hayat.
Ama mutlu değilim diyorsanız farklı bi iş bakabilirsiniz veya part time çalışabilirsiniz belki .

İş hayatında beden gücüyle çalışanlara mavi yaka, zihin gücüyle genellikle masa başında çalışanlara beyaz yaka denir. Türkiye'de yaşamıyorsunuz sanırım yoksa kesin duyardınız.:KK51:
Yoo türkiyede yaşıyorum. Ve masabasi bir işim var. Hic beyaz yaka kelimesini duymadim.

Back
X