çalışmak istememe sorunsalı

Üf aynı durum bende de var.. 6 senedir çalışıyorum ama artık işe gidince gözlerim yanıyor laptoba bakmaktan yoğun bir işim de yok ama sanırım dinlenmeye ihtiyacım var.. Eşim de cocuk olana kadar calıs diyor gerçekten çalışmayı sevmiyorum sanırım hangi iş olduğu fark etmez, evden çalışabileceğim bir iş de bulamadım :(

Kariyer meslek memuruyum 8-5 her gun ise git gel ozellikle evdeki isler ve akademik sorumluluklarim biriktiginde cok bunaltiyor beni ama arada birkac gun izin alip is ve ev ortamindan uzaklaşıp dinlendikten sonra is hayati keyifli hâle bile gelebiliyor. Ozellikle yıllık izin zamani yaklaştığında çalışmak istememe ile ilgili duygular bastırıp sonra geçip gidiyor diye düşünüyorum

Ben de işe gitsem ama iş yapmasam kafasındayım. Giyinip kuşanıp gideyim, arkadaşlarımla sosyalleşeyim ama orda çalışmayayım😂

Ben emekli olunca gezerim kafasını sevmiyorum ya. Gezeceksen bekar ve gençken gezeceksin. Eğlenecek yılları işe feda edip,emekli olup evde oturup torun torba büyütecek yaşta da gezmek mantıksız. Yaşlılar boşuna mı diyor gençliğinizin kıymetini bilin gezin tozun eğlenin diye. Her şey zamanında güzel.
Şimdi ben bunu maddi durumu sadece kendini geçindirmeye yetecek insanlar için demiyorum. Eğer ki maddi durumu iyi olup da tatil yapmak ,turlara çıkmak isteyen varsa diye diyorum. Gezin tozun. Bir daha bu yaşta olmayacağız.

Ben emekli olunca gezerim kafasını sevmiyorum ya. Gezeceksen bekar ve gençken gezeceksin. Eğlenecek yılları işe feda edip,emekli olup evde oturup torun torba büyütecek yaşta da gezmek mantıksız. Yaşlılar boşuna mı diyor gençliğinizin kıymetini bilin gezin tozun eğlenin diye. Her şey zamanında güzel.
Şimdi ben bunu maddi durumu sadece kendini geçindirmeye yetecek insanlar için demiyorum. Eğer ki maddi durumu iyi olup da tatil yapmak ,turlara çıkmak isteyen varsa diye diyorum. Gezin tozun. Bir daha bu yaşta olmayacağız.
Zaten dizlerimiz ağrıyacak yaşlanınca gezemeyiz☹️

Evden calisma imkanin varsa degerlendir derim, pijamalarla tum gunu gecirebiliyosun bazen😐

Ya da tatile cik paran varsa.. tebdili mekanda ferahlik vardir💞

hanımlar beni afakanlar basıyor azcık yakınayım diye açıyorum konuyu, derdin bu mu demeyin şu an inanın derdim bu :KK34:

Yıllardır çalışıyorum, daha reşit olmadan bile çalışıyordum ama ne iş yaparsam yapayım çalışmayı sevmiyorum. Ay yok mu bana ben de senin gibiydim de ite kaka emekliliğe yaklaştım diyecek, motive edecek birileri? İş değiştir işini sevmiyorsundur demeyin, halimiz ortada, Türkiye standartlarında kazancımın yüksek olduğu bir şirkette kendi bölümümde çalışıyorum, hatta yaptığım işi seviyorum bile ama işe gelmeyi sevmiyorum.

Sanki ben mesaideyken bütün ülke toplanıp çok eğleniyor, bir ben çalışıyormuşum gibi hissediyorum :işsiz:
Bende sevmiyorum ama evde de oturamam bütün gün napicagimi bilemem evli olsam belki ev işleri vs.ama böyle zor robot gibi çalış çalış emekli ol

Yaklaşık 8 yıldır freelance çalışıyorum. Dünyayı gezerek çalıştım misi gibi ama pandemi de evde 2 çocukla ve freelance hayat deli gibi bişey oldu. Sanırım bu dünyadaki sınavımı verdim direk cennete giderim. Evde hep Metallica konseri var gibiydi. Akşam çocuklar yatınca tüm gün davlumbaz çalışmış kapatmışsın gibi bir rahatlama ama bir gülüşü var sdfsddf hep şikayet etmiyim perfect mom lar dövmesin.
İyi bir firmadan teklif aldım ofisten başlayacağım. Heyecanlı geliyor. Bilgisayar karşısında hiç konuşmadan kalkmadan insan görmeden çalışacağım oleyyy be. Bu kadar sosyallik yetti bana.

Cm
hanımlar beni afakanlar basıyor azcık yakınayım diye açıyorum konuyu, derdin bu mu demeyin şu an inanın derdim bu :KK34:

Yıllardır çalışıyorum, daha reşit olmadan bile çalışıyordum ama ne iş yaparsam yapayım çalışmayı sevmiyorum. Ay yok mu bana ben de senin gibiydim de ite kaka emekliliğe yaklaştım diyecek, motive edecek birileri? İş değiştir işini sevmiyorsundur demeyin, halimiz ortada, Türkiye standartlarında kazancımın yüksek olduğu bir şirkette kendi bölümümde çalışıyorum, hatta yaptığım işi seviyorum bile ama işe gelmeyi sevmiyorum.

Sanki ben mesaideyken bütün ülke toplanıp çok eğleniyor, bir ben çalışıyormuşum gibi hissediyorum
Çok haklisiniz ben 12 saat guzellik sektorunde calisan biri olarak hayati fazlasiyla kaçırdığımi dusunuyorum zaten. Sizin calisma sartlariniz nasil 1.gun mu 2 gun mu tatil bilmiyorum ama haftada 1 gun iznim var sadece oda hic biseye yetmiyo ne dinlenmeye nede kişisel işlerimi halletmeye malesef tr de calismak cok zor insani sartlarda yaşamiyoruz asla ve asla. Ben calismayi seviyorum ama daha insani ve olmasi gereken sekilde olsun istiyorum haftada 2 gun tatil ve 9 10 saati gecmeden aslinda cok sey istemiyorum hakkim olani istiyorum ama olmuyo. Bu ulkede yasamakta calismakta artik cok zor yasam kalitemiz standartlarimiz asgariden yok denecek seviyeye indi artik yazik bize yazik ne diyim ki. Mutlu olmak icin sebep yok ama mutsuz olmak icin bir cok sebep var bide onca saat calisipta 3 krus kazanmak gibi

Ben işkoliğim ama kendi işimiZi yapıyoruz. Üç kızkardeşiz üçümüzde böyle. Bu aile ile alaka bir şey bence. Ben mesela hiç hatırlamam evde “şuraya gidelim, buraya gidelim” diye konuştuğumuzu. Ama evde hep “şu işi yapalım, bunu Türkiye’ye getirelim, şurdan şu arsayı/evi.. alalım” gibi konuşulurdu. Babam 67 yaşında vefat etti. Vefat ettiği gün ofisine gitmek için evden çıkmıştı.
6 aylık kızım var. Bilakis evde durduğum için ben çok sıkılıyorum. üretmediğim, insanların içine karışmadığım zaman kendimi işe yaramaz hissediyorum. Bir de ülke koşulları malum. Çalışmasam 42 senelik birikimim en fazla 1 sene yeter.

Sanki ben mesaideyken bütün ülke toplanıp çok eğleniyor, bir ben çalışıyormuşum gibi hissediyorum :işsiz:
Son cumleniz harika ama sakin olun kimse siz calisiyorken partiler vermiyor ☺️.
Ulke sartlarinda cok sanslisiniz. Kucuk yastan beri calismanin verdigi hakli bir bikma soz konusu gibi. Hayatinizi renklendirin. Tatile cikin olmadi mumkunse parasız izin alin biraz daha fazla gezin tozun tatil yapin ve en önemlisi dinlenin. Bu munkun degilse dahi hayatiniza renk ve baska insanlar getirecek kurs veya aktivitelere katilin. Size guzelliklerle dolu bir hayat diliyorum 😊🌸

Benim 10 yıl var emekliliğe. Yaş anlamında değil. Prim günü olarak. 10 yıl bişey değil çalışırım da. İşten ayrılırsam 2 çocukla, o zaman yetişkin olacaklar ne yaparız bilmiyorum. Gelirimiz yarı yarıya düşecek.

Doğurmak meseleymis sen hamilelik hastalık değil diyene bakma valla göz korkutmayim ama benimki biraz talihsiz gecti belki de 😅
Bana da hep hamilelik hastalık değil diyorlardı yemin ederim hastaneden çıkamadım 😂 ben de talihsiz geçirenlerdenim.. Doğurdum şükür ama bu kez rahimle ilgili farklı sorunlarla uğraşıyorum. 10 yıl daha emekliliğe sayacaklar deseler de 2.çocuğu doğmam 😂😂

çok teşekkür ederim.
evet en azından çalıştığım kadar kazanıyorum, maddi ve akademik tatmin yaşamaya çalışıyorum kendi çapımda.
ancak eskiden ben de çok mutsuz olduğum ortamlarda çalıştım, nispeten iyi ortam kuruncaya kadar göbeğim çatladı... anlıyorum sizi.
Inşallah bende sizin gibi kendi işimi yaparım bir süre sonra 😍

Bana da hep hamilelik hastalık değil diyorlardı yemin ederim hastaneden çıkamadım 😂 ben de talihsiz geçirenlerdenim.. Doğurdum şükür ama bu kez rahimle ilgili farklı sorunlarla uğraşıyorum. 10 yıl daha emekliliğe sayacaklar deseler de 2.çocuğu doğmam 😂😂
Bende de malesef öyle oldu ya 😅

20 yıldır çalışıyorum kısmetse ağustosta primim doluyor.. İşimi çok seviyorum çalışmayı da seviyorum ama insanlardan bezdim.. Yan gelip yatıp, her işi o yapıyor gibi lanse edip maddi kazancı da gereksiz fazla (yaptığı işe göre tabi) normalde sosyal bir çevresi olmayıp ünvan ile kendisini bir şey sanan insanlar ile çalışmaktan bıktım.. İstanbul'un trafiğinden,bu yüzden yaşadığım yorgunlukla eve ve çocuklarıma doyamamaktan bıktım... (Dipnot : her çocuğa 2 yıl olayı var ama o da bedava değil yani sonradan toplu prim ödeniyor.) Şöyle saatleri makul evime yakın ya da evden çalışabileceğim bir iş bulsam tadından yenmez...

Back
X