Konu ile alakasız olarak sizde duygusal yeme bozukluğu mu vardı, doğru mu hatırlıyorum? Karıştırıyorsam çok özür dilerim. Bu bende de vardı, iş yerimde mobbing görüyordum çok mutsuzdum, birikmiş param da baya vardı, ayrılayım, nasıl olsa cv im iyi dinlenir sonra hemen iş bulurum dedim ama öyle olmadı. İş bulamadıkça daha çok yemeye başladım, stresli dönemlerinde daha çok yiyorum maalesef ve sonuç daha da mutsuz oldum. Sonrasında gittim bir süre avrupa'da çalıştım, hayatımın en güzel dönemi idi, asla unutamam hala rüyalarıma girer, nasıl sağlıklı beslenip zayıfladım anlatamam. Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz, buraya gelip işsiz kaldım diye kurup kurup kendinizi yemeğe verirseniz daha mutsuz olursunuz.
Sizin bu özgeçmişle iş bulamamanız imkansız. Ben bulamadım ama seçici davrandım, illa devlet diyordum, onu da her yerde istemiyordum ondan biraz zor oldu ama siz bir vakıf üniversitesinde çok iyi paralara çalışabilirsiniz. Sırf sizin gibi birini kadrolarında bulundurmak için bile sizi havada kaparlar.
Türkiye'ye dönün ama dönünce kendinizi stres altına sokmayın, dinlenirken iş başvuruları yapın, hele bu dönemde deli gibi akademisyen alınıyor, bir taraftan doktoranıza devam edin, sizin önünüz gerçekten çok açık ama önce bir kendinizin farkına varın. Ayrıca bültenler oluyor, yurtdışındaki üniversitelere bir çok çalışan alıyorlar, zaman zaman benim bile aklımı karıştırıyor alıp başımı gitsem mi diye öyle güzel yerler. Sizin o ilanlara başvurup iş bulamamanız neredeyse imkansız. Yeter ki gayret edip inanın.