Calismak istemiyorum

Ablacım bu kariyerle Avrupadada Türkiyede de ne iş istesen bulursun. Ne işin var bu b.k çalışma şartlarında? İstifa et al bir uçak bileti gel.

Daha once sadece ceviri ve doktora yaptigim 1 bucuk senelik bir issizlik donemim oldu. O zaman da kitapci dukkani batmis sonradan kofteci olmus psikopat bir sevgilim vardi bana turkiye'ye don diye baski yapiyordu surekli buraya yaziyordum o hirbo hakkinda siz de cok mantikli yorumlar yapiyordunuz bilmiyorum hatirlar misiniz. Issizlik donemim o kadar korkunctu ve o depresif halimle o kadar uzun sure is bulamamistim ki simdi cok korkuyorum.

Bence şımarıklık değil

Beklentinin yüksek olması

Yani insanlar mesela rüya gibi düğünlere kınalara eşyalara vs çok anlam yüklüyor para harcıyor sonra evleniyor

Burada da konu açıyor evlilik bu muydu iki ayda birbirimize girdik vs

Çünkü beklenti yüksek hep o şaşaa olacak gibi bekliyor

İşe başlayınca müthiş bir yaşam bizi bekleyecekmiş gibi yetiştiriliyor çoğu kişi

Yani kendini gerçekleştirmenin en iyi yolu bol bol okuyup kariyer yapıp çalışmak gibi

O çalışmayı o kadar bekliyoruz ki çok matah birşey sanıyoruz

Oysa çalışmak yaşan için zorunlu gereksinimlerimizi sağlamak için

Amaç değil araç

Ama çoğumuz örneğin ben, muhtemelen CV ye bakınca siz de o kariyeri yapıp işe başlayınca hayatımız müthiş olacak sanıyorduk ama çalışma hayatı kaktüs maalesef orkide değil

Öğrenci stajyerlerim olurdu bir ay gelirlerdi

Ayyy ne güzel diye çok özenirlerdi ille ikinci ay da kalalım vs

Neyse birisi öğrenciliği bitirdi zorunlu stajı bitirdi ve başladı

Tüm büyü bozuldu ağlamaya başladı ben bunu yapmak istemiyordum diye ona dedim ki yıllardır az çok buradasın bana özeniyordun hani

Ben hep bunları yapıyorum filmlerdeki gibi değil ki burada hayat

Mesela o bana dedi ki sizin şöyle şöyle gorevleriniz de var vs evet var ama ben işimde tecrübe kazandım yüksek lisans vs yaptım da o ekstra sorumlulukları aldım fakat asıl olay insan ilişkilerinde bitiyor

Özetle kararını netleştir ve gelirsen iş bulursun

Ailene sıkıntı olmaz vs ama işe araç olarak bak ki mutluluğu başka alanlarda ara

gerçekten alemsin ya :)) ne işin var orada o zaman

Yemişim işini dön ülkene . İntaharı düşünecek kadar kötüysen .Yanlız burda işsizlik kol geziyor ülkenin durumu belli . Her şeyi goze alarak dön .İnşallah güzel bir iş bulursun.

Mültecilerle ilgili bu kadar deneyim sahibi iken ülkemizde de şu an bu kadar mülteci var iken istihdam problemi yaşamazsınız diye zannediyorum. Herkesin yiyeceği ekmek bellidir ama yine de öngörü olarak bu şekilde diyebiliyorum.
Bakanlıklar ile bağlantılı projelerde görev alabilirsiniz. Kızılaya vs de bakabilirsiniz

M

Siz su an cok is odakli dusunuyorsunuz. Oysa sagliginiz tehlikede. Yillarca durmadan calismissiniz. Asiri yipranmissiniz. Ruhsal olarak cokuntudesiniz. Farkinda misiniz bilmiyorum ama boyle devam ederseniz kendinize en buyuk kotulugu yapmis olursunuz. Bildigin burn out durumundasiniz. Bazi insanlar birden isi gucu birakip yillik tatile cikiyor, adam 1 sene hic birsey yapmiyor sadece geziyor kafa dinliyor. Kendinize cok kati davraniyorsunuz. Allah'in rizki nerden verecegi hic belli olmaz. Kesinlikle ara verin. Is guc dusunmeden kafanizi bosaltin. Yuruyusler yapin, kitap okuyun, sinemaya gidin, bir spora hobiye baslayin. Kendinizi degersiz gormeyin. Insallah hersey yoluna girer.

Cok tesekkurler guzel dilekleriniz icin. Ya ayni bos sene isini ben de dusunuyorum birikimim olsa bir dakika durmam. Annem babam sag olsun cok ama cok anlayislilar. Ama onlar bi yasta bile her gun essek gibi calisirken hicbir sekilde ara vermezken ve beni is guc konusunda serbest birakirlarken benim "yoruldum" diyip eve gidip anamdan babamdan harclik alip yogaya filan yazilmam cok simarikca olmaz mi? Dusundukce utaniyorum yani. Para biriktirip donsem onu da yapamiyorum. Is bulup ayrilsam bulamiyorum deniyorum olmuyor. Kafayi yiyecegim.

Benimse tam tersi tanıdığım tüm avukatlar ve bürosunu yeni açmış arkadaşlarım dahi asla o kadar geç saatlere kadar çalışmıyorlar. Belki şehirle alakalıdır diyeceğim ama başkentteyim iş yoğunluğu da çok fazla. Size tavsiyem sanırım türkiyeye dönüp dışişleri bakanlığında çalışmanız olur insan ne kadar kariyer sahibi olsa da bi yerden sonra 657ye tabi olmaya özeniyor bu süreçte doktoranızı da tamamlarsınız belki

Ankara'da oyle. Calisma sartlari daha insani. Istanbul'da cok cok kotu. Stajimi Istanbul'da yaptim kabus gibiydi. Ankara'da da cok buroya basvurdum hicbiri almadi. O zamanki depresif halimden olabilir. Disisleri eski calisanlari hakkindaki Ankara Barosunun hazirladigi iskence iddialarini iceren raporu okuduktan sonra asla oyle bir istegim kalmadi. Monserlikle suclanan camiadanim galatasarayliyim. Herhangi bir cemaatle tabi ki alakam yok ama bircok tanidigim hapiste.

Şimdi ablacım o zamanki kariyer durumunla şimdiki çok çok farklı
O zaman iş deneyimin yoktu, şimdiyse uluslararası kuruluş deneyimi olan bir avukatsın. Önce bunun farkına var. Bizim ülkede de yurtdışında çalışmış elemana rağbet çok. Daha önceden yüzüne bakmayan patron el üstünde tutar inan bana.

Hey maşallaaaaah.
Gelin Türkiye'ye.Bu nitelikte, bu eğitimde nadir insanlardan birisiniz

Seni bu fikre iten sebep ne...parasız bunalıma düşersin biz oraya özeniyorz sen buraya...calışmak cok güzel orda çalış en azından bi iş bulmuşsun...burda sınava hazırlanırım diyon da kazanmak imkansız 98 alabilir misin mesela

Bir buçuk aylık işsiz olarak yazıyorum ki işsiz kalacağınızda yapabileceğinizi sandığınız güzel şeyler pekte yapılmıyor, yani durum bende böyle. Ev işleriydi, ona buna koşturmaktı derken pekte tadı çıkmıyor. Tabi bu herkeste farklı olur ama demek istediğim işsizlik gözünüzde rahat edebileceğiniz bir dönem gibi gelip aslında hiçte öyle olmayabilir. Zaten kendinizde iş bulamamaktan korktuğunuzu söylüyorsunuz. Belki şu an ki çalıştığınız yerden Türkiyede ki iş imkanlarına bakmak bile sizi rahtlatabilir. Hani en azından olanaklara bakarsınız ve belki bazı yerlerle görüşme imkanını yakalarsınız. Yine hemen yeni işe koyulun demiyorum, tabi dinleninde ama olanaklara bakın ve şimdi çalıştığınız yerde mümkünse az da olsa bir birikim yapın.

Tabi branş atamaları değişiyor özel üniv. De öğretim görevlisi olursun...Sanırım sen de istanbul asıgısın hiç bi yere sıgamıyon burayı cok özlüyon...

Anlıyorum. O halde belki türkiyeye dönüp bir yıl kadar dinlendikten sonra akademisyenlik düşünebilirsiniz devlet veya vakıf üniversitelerinde. Bu arada bahsettiğiniz rapor hiç kulağıma çalınmamıştı bi araştırayım

Mrb,çoğu arkadaşım içerde dediniz.Peki sizin bu konuda bir korkunuz var mı?
Bence Tr gelin.Bir,Iki Ay dinlenin..O sıra iş bakarsınız.Hem de dinlenirsiniz..Emin’im bir iş bulursunuz..Evli misiniz anlamadım.Ama hiç değilse bu yönde bir girişiminiz olur,yuva kurarsınız belki..İlerisi yoksa orda .Durmanıza da gerek yok..Bu cv geçmişiniz bile kendinize güven duymanız için yeterli bence..Sizin yanınızda bir kaç iyi arkadaş eksik bence..Konuşup,gözünüzü açıcak..Hep mi böyleydi..Aile yanı her türlü zor bu arada..

Kariyerinize burda da devam edebilirsiniz okadar zor koşullarda kendinize eziyet ediyosunuz bence.Ayrıca ailenizin durumu varsa hiç tasalanmayın.Biraz tatil yapmış olursunuz.

Ailem 60 yaslarinda hala calisiyorlar. Maddi durumalri iyi ve kendileri destek olacbileceklerini soylediler. Ama 60 yasinda insanlar calisirken kendime evde oturmayi cok yakistiramiyorum. Ama psikolojim de cok bozuk.
Ya yavrum her sey para mi ? Bi tutam huzur.
1 ay dinlendikten sonra yavas yavas iş arayislarina girersin. Kendini kasma ölüm kalım meselesi degil. Biraz ara vereceksin sadece. Soluklanacaksin. Dedigin gibi yuruyus yaparsin. Kitap okursun bi iki gezer tozarsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…