- 18 Mart 2013
- 3.854
- 12.419
- 363
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
Ablacım bu kariyerle Avrupadada Türkiyede de ne iş istesen bulursun. Ne işin var bu b.k çalışma şartlarında? İstifa et al bir uçak bileti gel.
Cok pahali bir ulke. Hem fakir bir ulke hem de garip bir sekilde pahali. Ofisin guvenlik acisindan izin verdigi evlerin kiralari 500 dolardan basliyor. En ufak bir konfor (ornegin evde suyunun akmasi, elektrik...) Luks tuketim kategorisinde fiyatlandiriliyor. Bir de en yakin arkadasima inanilmaz bir Maddi destekte bulundum. Esinden siddet gordu ve ailesi iflas etti, masina haciz geldi filan ve kenarda kosedeki butun parami ona verdim. En son kartimdan benden habersiz para harcadi. Aptalligima doymayayim. Birkac kere turkiye'ye geldim bilet fiyatlari yuksek. Nereye gitti maasim ben de pek anlamadim. Turkiye'de de cok kaznmiyordum kira vs gidiyordu bir Isekilde.
Dediginiz dogru. Hicbir iste mutlu degildim ki bunda olayim. Hayatimin hicbir doneminde asiri mutlu degildim. Bazen kendimi cok simarik ve bencil buluyorum. Ailem 60 yasinda hala calisiyorlar. Ben de bu yasta isi birakip onlara sirtimi dayayayim diye plan yapiyorum. Acaba calisma hayatimdan beklentilerim cok mu fazla diyorum bazen. Cunku avukatligi da sevmezdim.
gerçekten alemsin ya :)) ne işin var orada o zamanMulteci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.
Yemişim işini dön ülkene . İntaharı düşünecek kadar kötüysen .Yanlız burda işsizlik kol geziyor ülkenin durumu belli . Her şeyi goze alarak dön .İnşallah güzel bir iş bulursun.Ben hep cok mutlu cok basarili olacagima rahat bir hayat surecegime ve manevi anlamda asiri doyurucu isler yapacagima inanarak buyudum. Galatasaray lisesi ve GSU hukuk mezunuyum aihm'in oldugu sehirde master yaptim latince italyanca fransizca ingilizce filan ogrettiler okulda her zaman bizi inanilmaz guzel bir gelecek bekledigi propogandalari yaptilar. Birlesmis Milletlerde calisiyorim. 31 yasinda tam bir gerizekali saf oldugumu anladim. Hayatim bos bos calismakla gecti. Sagligimi kaybettim. Vucut yasim 46. Asla parada lukste gozum yok. Tek istegim mutlu olmak. Yaptigim is bana cok yalan geliyor. Surekli tecavuze ugrayan cocuk gormekten kusacagim. Hicbir arti deger yaratmiyorum su hayatta. Intihari bile dusunuyorum bazen.
Daha once sadece ceviri ve doktora yaptigim 1 bucuk senelik bir issizlik donemim oldu. O zaman da kitapci dukkani batmis sonradan kofteci olmus psikopat bir sevgilim vardi bana turkiye'ye don diye baski yapiyordu surekli buraya yaziyordum o hirbo hakkinda siz de cok mantikli yorumlar yapiyordunuz bilmiyorum hatirlar misiniz. Issizlik donemim o kadar korkunctu ve o depresif halimle o kadar uzun sure is bulamamistim ki simdi cok korkuyorum.
M
Siz su an cok is odakli dusunuyorsunuz. Oysa sagliginiz tehlikede. Yillarca durmadan calismissiniz. Asiri yipranmissiniz. Ruhsal olarak cokuntudesiniz. Farkinda misiniz bilmiyorum ama boyle devam ederseniz kendinize en buyuk kotulugu yapmis olursunuz. Bildigin burn out durumundasiniz. Bazi insanlar birden isi gucu birakip yillik tatile cikiyor, adam 1 sene hic birsey yapmiyor sadece geziyor kafa dinliyor. Kendinize cok kati davraniyorsunuz. Allah'in rizki nerden verecegi hic belli olmaz. Kesinlikle ara verin. Is guc dusunmeden kafanizi bosaltin. Yuruyusler yapin, kitap okuyun, sinemaya gidin, bir spora hobiye baslayin. Kendinizi degersiz gormeyin. Insallah hersey yoluna girer.
M
Siz su an cok is odakli dusunuyorsunuz. Oysa sagliginiz tehlikede. Yillarca durmadan calismissiniz. Asiri yipranmissiniz. Ruhsal olarak cokuntudesiniz. Farkinda misiniz bilmiyorum ama boyle devam ederseniz kendinize en buyuk kotulugu yapmis olursunuz. Bildigin burn out durumundasiniz. Bazi insanlar birden isi gucu birakip yillik tatile cikiyor, adam 1 sene hic birsey yapmiyor sadece geziyor kafa dinliyor. Kendinize cok kati davraniyorsunuz. Allah'in rizki nerden verecegi hic belli olmaz. Kesinlikle ara verin. Is guc dusunmeden kafanizi bosaltin. Yuruyusler yapin, kitap okuyun, sinemaya gidin, bir spora hobiye baslayin. Kendinizi degersiz gormeyin. Insallah hersey yoluna girer.
M
Benimse tam tersi tanıdığım tüm avukatlar ve bürosunu yeni açmış arkadaşlarım dahi asla o kadar geç saatlere kadar çalışmıyorlar. Belki şehirle alakalıdır diyeceğim ama başkentteyim iş yoğunluğu da çok fazla. Size tavsiyem sanırım türkiyeye dönüp dışişleri bakanlığında çalışmanız olurBazen hicbir cozum bulamiyorum. Acaba simarik miyim herkes calisiyor
Aylik kazancim 2085 dolar. Turkiye'de iyi para ancak burada her sey o kadar pahali ki 2085 lira gibi bisey ediyor. Hicbir sekilde elimde kalmiyor. Cok yakin bir arkadasima bir kerelik kredi kartimi vermistim cok zor durumdaydi maasina filan haciz gelmisti. O da avukat. Kartimdan 1000 dolar harcamis gecen ay. Farkinda degilim senin kartin kayitli kalmis bilgisayarimda diyerek. Dimdizlak ortada kaldim kirami filan odeyemedim. Geri odeyecegim dedi ama odeyecek gucu de yok. Bir de boyle acimasiz anlayissiz arkadaslarla ugrasiyorum. Fakulteden arkadaslarimin hepsi cok calismaktan burn outun esiginde. Gece 2de 3te cikiyorlar. Avukatlik da yapasim yok bu yuzden. Bizim nesilde mi sorun var anlamiyorum ki.
Benimse tam tersi tanıdığım tüm avukatlar ve bürosunu yeni açmış arkadaşlarım dahi asla o kadar geç saatlere kadar çalışmıyorlar. Belki şehirle alakalıdır diyeceğim ama başkentteyim iş yoğunluğu da çok fazla. Size tavsiyem sanırım türkiyeye dönüp dışişleri bakanlığında çalışmanız olurinsan ne kadar kariyer sahibi olsa da bi yerden sonra 657ye tabi olmaya özeniyor bu süreçte doktoranızı da tamamlarsınız belki
Daha once sadece ceviri ve doktora yaptigim 1 bucuk senelik bir issizlik donemim oldu. O zaman da kitapci dukkani batmis sonradan kofteci olmus psikopat bir sevgilim vardi bana turkiye'ye don diye baski yapiyordu surekli buraya yaziyordum o hirbo hakkinda siz de cok mantikli yorumlar yapiyordunuz bilmiyorum hatirlar misiniz. Issizlik donemim o kadar korkunctu ve o depresif halimle o kadar uzun sure is bulamamistim ki simdi cok korkuyorum.
Multeci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.
Seni bu fikre iten sebep ne...parasız bunalıma düşersin biz oraya özeniyorz sen buraya...calışmak cok güzel orda çalış en azından bi iş bulmuşsun...burda sınava hazırlanırım diyon da kazanmak imkansız 98 alabilir misin meselaArkadaslar nasilsiniz su aralar bazi bazi istifa etmeyi ve turkiye'ye donup bir sure hicbir sey yapmadan aile evinde yasamayi dusunuyorum. Soyle bir 4 5 ay. Sabah sahilde yuruyus yaparim sonra yoga yaparim aileme yemek yaparim kitap okurum bazi sinavlara hazirlanirim is basvurulari yaparim. Ailem razi. Tek sorunum hicbir birikimim yok yani bu surede baba parasi yiyecegim ve belki cok uzun sure issiz kalacagim. Ve belki psikolojim daha kotu olacak.
Bugun gunlerden pazar hala rapor yetistirmeye calisiyorum gunde 16 saat calisiyorum gunesin altindayim 14 aydir dogu afrikadayim evimden akrepler Dev orumcekler cikiyor evde sicak suyum yok kazandigim para degmez sefim acil bir hukuki isimi halletmek icin bir gunluk izin istedigimde bagiriyor surekli stres surekli yorgunluk.
Turkiye'ye donersem coook uzun sure evde oturup baba parasi yeme riskim var ekmeklerimi kariyerimi cope atmis olacagimdiye korkuyorum. Ama bir sure hicbir sey yapmadan dinlenmek en buyuk hayalim. Ne yaparsiniz siz olsaniz? 31 yasindayim.
Tabi branş atamaları değişiyor özel üniv. De öğretim görevlisi olursun...Sanırım sen de istanbul asıgısın hiç bi yere sıgamıyon burayı cok özlüyon...Seni bu fikre iten sebep ne...parasız bunalıma düşersin biz oraya özeniyorz sen buraya...calışmak cok güzel orda çalış en azından bi iş bulmuşsun...burda sınava hazırlanırım diyon da kazanmak imkansız 98 alabilir misin mesela
Bu bi nasip mevzusu.. İşsiz kalabilir de kalmayabilir de bunun garantisi yok.Bu kadar donanimla neden işsiz kalasınız ki?
Anlıyorum. O halde belki türkiyeye dönüp bir yıl kadar dinlendikten sonra akademisyenlik düşünebilirsiniz devlet veya vakıf üniversitelerinde. Bu arada bahsettiğiniz rapor hiç kulağıma çalınmamıştı bi araştırayımAnkara'da oyle. Calisma sartlari daha insani. Istanbul'da cok cok kotu. Stajimi Istanbul'da yaptim kabus gibiydi. Ankara'da da cok buroya basvurdum hicbiri almadi. O zamanki depresif halimden olabilir. Disisleri eski calisanlari hakkindaki Ankara Barosunun hazirladigi iskence iddialarini iceren raporu okuduktan sonra asla oyle bir istegim kalmadi. Monserlikle suclanan camiadanim galatasarayliyim. Herhangi bir cemaatle tabi ki alakam yok ama bircok tanidigim hapiste.
Kariyerinize burda da devam edebilirsiniz okadar zor koşullarda kendinize eziyet ediyosunuz bence.Ayrıca ailenizin durumu varsa hiç tasalanmayın.Biraz tatil yapmış olursunuz.Arkadaslar nasilsiniz su aralar bazi bazi istifa etmeyi ve turkiye'ye donup bir sure hicbir sey yapmadan aile evinde yasamayi dusunuyorum. Soyle bir 4 5 ay. Sabah sahilde yuruyus yaparim sonra yoga yaparim aileme yemek yaparim kitap okurum bazi sinavlara hazirlanirim is basvurulari yaparim. Ailem razi. Tek sorunum hicbir birikimim yok yani bu surede baba parasi yiyecegim ve belki cok uzun sure issiz kalacagim. Ve belki psikolojim daha kotu olacak.
Bugun gunlerden pazar hala rapor yetistirmeye calisiyorum gunde 16 saat calisiyorum gunesin altindayim 14 aydir dogu afrikadayim evimden akrepler Dev orumcekler cikiyor evde sicak suyum yok kazandigim para degmez sefim acil bir hukuki isimi halletmek icin bir gunluk izin istedigimde bagiriyor surekli stres surekli yorgunluk.
Turkiye'ye donersem coook uzun sure evde oturup baba parasi yeme riskim var ekmeklerimi kariyerimi cope atmis olacagimdiye korkuyorum. Ama bir sure hicbir sey yapmadan dinlenmek en buyuk hayalim. Ne yaparsiniz siz olsaniz? 31 yasindayim.
Ya yavrum her sey para mi ? Bi tutam huzur.Ailem 60 yaslarinda hala calisiyorlar. Maddi durumalri iyi ve kendileri destek olacbileceklerini soylediler. Ama 60 yasinda insanlar calisirken kendime evde oturmayi cok yakistiramiyorum. Ama psikolojim de cok bozuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?