- 13 Temmuz 2019
- 1.459
- 1.540
- 63
- 44
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
Kendinizi nerede mutlu hissediyorsanız o şekilde hareket edin dicem ama bir tarafta az çokta olsa ekonomik bir özgürlük ama ağır şartlar diğer tarafta ekonomik bağımlılık eğer döndüğünüzde yapacağınız iş başvuruları kısa sürecek ve bu taraftaki maddi gelirinizle ölçüldüğü zaman ah vah etmeyeceğiniz bir uçurum olmayacaksa ülkenize dönün bende şuan yurtdışına evlilik yapıp geldim bide çalışamıyorum bunaldım neredeyse boşanıp ülkeme döncem erkek eline bakmak bana göre değil birde yabancı bir ülke ve şartlar tamamen farklı gerçekten alışmak çok zorArkadaslar nasilsiniz su aralar bazi bazi istifa etmeyi ve turkiye'ye donup bir sure hicbir sey yapmadan aile evinde yasamayi dusunuyorum. Soyle bir 4 5 ay. Sabah sahilde yuruyus yaparim sonra yoga yaparim aileme yemek yaparim kitap okurum bazi sinavlara hazirlanirim is basvurulari yaparim. Ailem razi. Tek sorunum hicbir birikimim yok yani bu surede baba parasi yiyecegim ve belki cok uzun sure issiz kalacagim. Ve belki psikolojim daha kotu olacak.
Bugun gunlerden pazar hala rapor yetistirmeye calisiyorum gunde 16 saat calisiyorum gunesin altindayim 14 aydir dogu afrikadayim evimden akrepler Dev orumcekler cikiyor evde sicak suyum yok kazandigim para degmez sefim acil bir hukuki isimi halletmek icin bir gunluk izin istedigimde bagiriyor surekli stres surekli yorgunluk.
Turkiye'ye donersem coook uzun sure evde oturup baba parasi yeme riskim var ekmeklerimi kariyerimi cope atmis olacagimdiye korkuyorum. Ama bir sure hicbir sey yapmadan dinlenmek en buyuk hayalim. Ne yaparsiniz siz olsaniz? 31 yasindayim.
Arkadaslar nasilsiniz su aralar bazi bazi istifa etmeyi ve turkiye'ye donup bir sure hicbir sey yapmadan aile evinde yasamayi dusunuyorum. Soyle bir 4 5 ay. Sabah sahilde yuruyus yaparim sonra yoga yaparim aileme yemek yaparim kitap okurum bazi sinavlara hazirlanirim is basvurulari yaparim. Ailem razi. Tek sorunum hicbir birikimim yok yani bu surede baba parasi yiyecegim ve belki cok uzun sure issiz kalacagim. Ve belki psikolojim daha kotu olacak.
Bugun gunlerden pazar hala rapor yetistirmeye calisiyorum gunde 16 saat calisiyorum gunesin altindayim 14 aydir dogu afrikadayim evimden akrepler Dev orumcekler cikiyor evde sicak suyum yok kazandigim para degmez sefim acil bir hukuki isimi halletmek icin bir gunluk izin istedigimde bagiriyor surekli stres surekli yorgunluk.
Turkiye'ye donersem coook uzun sure evde oturup baba parasi yeme riskim var ekmeklerimi kariyerimi cope atmis olacagimdiye korkuyorum. Ama bir sure hicbir sey yapmadan dinlenmek en buyuk hayalim. Ne yaparsiniz siz olsaniz? 31 yasindayim.
[/QUbabanizin maddi durumu buna uygunsa dönün bence istemediginiz bir iste calismak asil ozaman pskolojinizi bozar
Bunca tecrubeyle neden burda baba parası yiyesiniz ki ? Elbet bir iş bulursunuz.Multeci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.
İntiharı düşünecek kadar depresif bir haldeyseniz hiç düşünmeyin ve işi bırakın.
Bu kadar donanımla açıkta kalmazsınız diyen arkadaşlar;ülkemizde donanım arttıkça iş bulmanın zorlaştığını hiç deneyimlememişler anlaşılan.
2018 Haziran'da 5 yıldır çalıştığım okulumdan ayrıldım.
Burdan ayrılayım da nolursa olsun modundaydım.
Maddi anlamda da sıkıntımız olmadığı ve eşim kararı bana bıraktığı için pek bir rahattım.
Üstelik donanımlı ve tecrübeliydim bana okul ve iş çoktu,seçip beğenecektim sadece.
İşler düşündüğüm gibi ilerlemedi.
Değişik sebeplerle görüştüğüm hiç bir okulla anlaşma sağlayamadık.
Bazıları açıkça 'Hocam siz bizim kuruma fazlasınız' dedi.
Temmuz-Ağustos dinlendim Eylül'de okullar açılınca resmen bunalıma girdim.
Psikolojik danışmanlık yapmak üzere anlaştığımız bir merkezin sahibi ve eski müdürüm de ekonomik kriz gerekçesiyle beni yarı yolda bırakınca bunalımım hepten arttı.
Oğlumu büyütürken verdiğim ara hariç hep çalışan ve çalışarak mutlu olan biri olarak inanılmaz zorlandım.
Ekim sonu bir anaokulunda part-time işe başlayınca biraz rahatladım.
Bu yıl bayram sonrası yeni bir anaokulunda tam zamanlı işime dönünce ben,tekrar ben oldum.
Kısacası 'işten ayrılır,bir güzel dinlenirim'
diye çıktığımız tatil bunalıma da dönüşebiliyor.
Burda herkes kendi fikrine ve deneyimine göre yorum yapar.
Önemli olan sizin ne düşünüp hissettiğiniz.
Ruh sağlığınız bozulacak raddeye geldiyseniz gerisi boş.
Her şeyin başı sağlık çünkü.
Bu kariyer üstüne benzin dökseniz gene yanmaz. Ayrıca baba parası mis gibi yenir yaşınız da ara vermeye müsait. Tükenmişlik sendromuna yürümeyin ara verin biraz birşey olmazMulteci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.
Bir meslek maddi ve manevi tatmin için yapılır. Sizde ikisi de yok. Aldığınız para çok komik bir rakam yaptığınız işe göre. Ayrıca istediğiniz kadar rapor tutun maalesef çalıştığınız bölge de ne tecavüz biter ne savaşlar. Sömürge ülkesi orası. Türkiye de işler çok parlak değil ama donanımınız iyi yabancı dilde vardır sizde. Bence her türlü iş bulursunuz
Bir de Galatasaray lisesi ve üniversitesi mezunuymuş. Oradan mezunlar birbirlerini acayip kollar. Çoğu zaten üst düzey yerlerde çalışıyorlardır. Bence mezun olduğu okulun mezunlar derneği ile irtibata bile geçse boşta kalmazKatiliyorum, hislerimi kelimesi kelimesine yazmissiniz.
Ben olsam dönerdim baba parası yiycem diye düşünmezdim -iş bulunca bir süre sonra geri ödeme yapabilirsiniz babanıza - bu kadar çileye birikim yapacak maaşınız bile yok bunları belli bir süre çekip level atlayacak bir meslek mi işiniz bilmiyorum ama yine de ben olsam dönerdimArkadaslar nasilsiniz su aralar bazi bazi istifa etmeyi ve turkiye'ye donup bir sure hicbir sey yapmadan aile evinde yasamayi dusunuyorum. Soyle bir 4 5 ay. Sabah sahilde yuruyus yaparim sonra yoga yaparim aileme yemek yaparim kitap okurum bazi sinavlara hazirlanirim is basvurulari yaparim. Ailem razi. Tek sorunum hicbir birikimim yok yani bu surede baba parasi yiyecegim ve belki cok uzun sure issiz kalacagim. Ve belki psikolojim daha kotu olacak.
Bazen hicbir cozum bulamiyorum. Acaba simarik miyim herkes calisiyor
Aylik kazancim 2085 dolar. Turkiye'de iyi para ancak burada her sey o kadar pahali ki 2085 lira gibi bisey ediyor. Hicbir sekilde elimde kalmiyor. Cok yakin bir arkadasima bir kerelik kredi kartimi vermistim cok zor durumdaydi maasina filan haciz gelmisti. O da avukat. Kartimdan 1000 dolar harcamis gecen ay. Farkinda degilim senin kartin kayitli kalmis bilgisayarimda diyerek. Dimdizlak ortada kaldim kirami filan odeyemedim. Geri odeyecegim dedi ama odeyecek gucu de yok. Bir de boyle acimasiz anlayissiz arkadaslarla ugrasiyorum. Fakulteden arkadaslarimin hepsi cok calismaktan burn outun esiginde. Gece 2de 3te cikiyorlar. Avukatlik da yapasim yok bu yuzden. Bizim nesilde mi sorun var anlamiyorum ki.
Siz bu halde issiz kalacaksaniz biz olelim.Multeci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.
Ben bu kadar kariyer içinde Akrepler örümcekler çıkan bir evde oturmazdım :))Multeci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.
Afrika’da çalışıp bu kadar sefillik çeken bir siz misiniz benim duyduklarım hep dolar ile maaş alıyor sizin nasıl hiç birikiminiz yok, asgari ücretle mi çalışıyorsunuz oradaArkadaslar nasilsiniz su aralar bazi bazi istifa etmeyi ve turkiye'ye donup bir sure hicbir sey yapmadan aile evinde yasamayi dusunuyorum. Soyle bir 4 5 ay. Sabah sahilde yuruyus yaparim sonra yoga yaparim aileme yemek yaparim kitap okurum bazi sinavlara hazirlanirim is basvurulari yaparim. Ailem razi. Tek sorunum hicbir birikimim yok yani bu surede baba parasi yiyecegim ve belki cok uzun sure issiz kalacagim. Ve belki psikolojim daha kotu olacak.
Eğitiminiz hukuk fakültesi degil yalnizMulteci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.
Bu kadar egitimjniz varken üstlerinizin size bh sekilde muamele etmesine neden izin veriyorsunuz?Multeci kampinda cinsiyete dayali siddeti onleme programlari koordinatoruyum. Egitimim: hukuk fakultesi + avukatlik staji + insan haklari yuksek lisansi + yarim kalmis ab hukuku doktorasi + hukuki cevirmenlik + 4 sene multeci hukuku alaninda is deneyimi.
20 yıl önce marmara ünv iletişim fak süperdi. Puanı da çok yüksekti. Neden bedenen çalışıyorsun anlamadim?Cok üzüldüm sizin icin.Bu kadar bilgi ve donanima karsilik hayatiniz gercekten cok kötü.Anladigim kadariyla idealist bir insansiniz.Sectiginiz alan gercekten cok zor ve para kazanilacak bir alan degil maalesef.Acaba hukukun baska bir alanina yönelseniz cok daha iyi olmaz mi?Mesala ticari hukuk yada ceza hukuku gibi.
Ben 20 yil önce maramara iletisimden mezun oldum.Ama bana hic biri getirisi olmadi.Hala cok kötü islerde kücük paralar icin calisip , sömürülüyorum.Su siralar is degistirmeyi düsünüyorum.Fakat issizlik beni cok korkutuyor.Bir taraftan da hic cabalamadan nispeten düzgün islere sahip olanlara imreniyorum.Ömrüm bedenen yapilan islerle gecti.Hala da öyle.Bu döngüyü nasil kiracagimi da bilemiyorum.12 yildir almanyada`yim.Burada sosyal alandaki islerin kosullari cok kötü.En kötü durumlardaki isler icin bile 3 yillik egitim almalisin.Ben de ne yapacagimi bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?