Calismak mi cocugunun yaninda kalmak mi?

Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak

Uslubunuz cirkin hemde cok.
Ben calisan bir kadinim ama 4 sene cocuklarima kendim baktim.
4 sene evin icinde arap ati gibi kostum, popom buyumedi, aksine aksam 9 a kadar dilim disarda cocuklarin pesinde kostum.
Ev yemek utu camasir cocuk alisveris oyun banyo tum gun annede.
Evdesin diye kocanin da beklentisi daha fazla.
Isyerinde evrak ve bilgisayar basinda daha iyi popo buyuyor bunu bilin, bnm deneyim bu yonde.
Tum gun cocuk bakicida yada kreste, aksam 3 saat cocugu gormek anneyi daha az yipratiyor hem psikolojik hem bedensel.

Ekonomik onlarak engeli "olmayan" her anne çocuğuna kendi bakmalıdır. İster dünyanın en iyi bakıcısı olsun ister adeta birer melek olan anaanne babaanne olsun hiçkimse bir çocuğa annesi kadar iyi bakamaz. Bu doğanın kanunudur, isteyen istediği kadar inkar etsin.
Kariyeri ön planda tutanlar, evde bunalanlar, çocuktan sıkılanlarda bir zahmet çocuk yapmayıversin!
Genele konuştum, bu sözlerim asla konu sahibine değil. Kendisi çocukları için "mecbur" çalışan bir insan.
YA BEN BU İNSANLARIN BU KADAR KENDİ BAKIŞ AÇILARINA GÖRE ACIMASIZ ELEŞTİRİLERİNİ ANLAYAMIYORUM.
KADIN DOKTOR
KADIN ÖĞRETMEN
KADIN TERZİ
KADIN TEMİZLİKÇİ
KADIN PROFESÖR
KADIN KADIN ......EMEKÇİLERİN HİÇ B,İRİ ÇALIŞMASIN.DÜNYAYI ERKEKLER YÖNETSİN O ZAMAN.KİMSE BU SAYDIĞIM MESLEK DALLARINDAN ÇOĞUNU KADIN OLSUN DİYE TERCİH ETMESİN.
ÇALIŞMAK SADECE EKONOMİYLE ALAKALI DEĞİLDİR.BU ÜLKEDE DİRSEK ÇÜRÜTEN,OKUYAN İDELALLERİ OLAN HER KADININ ÇALIŞMA ÇZGÜRLŞÜĞÜ VARDIR VE ÇOCUK YAPMA HAKKI DA BİZAHMET VARDIR.
ÇALIŞIUP ÇALIŞMAMAK İNSANIN KENDİ TERCİHİ VE HAYAT BEKLENTİSİYLE ORANTILI.NE ÇALIŞANI NE ÇALIŞMAYANI KINAMAM.TERCİH VE HAYAT FELSEFESİDİR.
AMA KONU SAHİBİ S Sonnay333 BU DÜNYADA SADECE EVDE SADECE ANNESİ TARAFINDAN BÜYÜTÜLEN ÇOCUKLAR MUHTEŞEM,MUTLU...ÇALIŞAN ANNELERİN ÇOCUKLARI BEDBAHT MUTSUZ DEĞİL
ÇOCUĞUNA KENDİ BAKAN ANNELER ANA,DİĞERLERİ DANA DEĞİL
EVLADINA BAKMAK YEDİRİP İÇİRMEK ALTINI BEZLEMEK DEĞİLDİR SADECE
ONA İYİ BİR GELECEK SAĞLAMAK,HİÇ BİRŞEYDEN KISMAMAK,İYİ EĞİTİM VERMEK İÇİN,KENDİ UFKUNU AŞMAK,KİMSEYİ TERCİHLERİNDEN ÖTÜRÜ KINAMAMAK İÇİN...
HEM İŞTE HEM EVDE ÇALIŞAN,SABAHIN KÖRÜNDE KARDA KIŞTA EVİNDEN ÇIKIP AKŞAM GELİP ANNELİK EŞ GÖREVİNİ İFA EDEN TÜM ÇALIŞAN ANNELERİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM.
KADINLAR VAR OLDUKÇA HERŞEY GÜZELLEŞİR.

Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak

Hali hazırda var mı çocuk?
Ya da konu sahibine sordun mu çalışma hayatından temelli mi çekilmek istiyosun yoksa çocuğun belli bir yaşına gelene kadar mı diye?
Bu ne ukalalık
2 sene evde oturdum oğluma ben baktım 28 aylık olana kadar, kesinlikle evde daha çok yoruldum,bırak popo büyütmeyi hayatımda en zayıf olduğum dönem o 2 senelik zaman dilimindeydi

Doganin kanunu degildir, nerden cikardiniz? Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir. Kendi dogurabilse onlara bakacak cunku.
Tutturmussunuz doganin kanunu yok bilmemne. Tarlada koyde calisan kadinlar da ya bebeleri sirtinda calisirlardi, memeden kesilince de evde babaanneleri bakardi. Kadinlarin evde oturup sadece cocuga bakmasi diye birsey yok, kendi kafanizdan kanun uydurmayin.
Bu arada kariyerliyim, izin aldim evde bakiyorum cocuguma. Cocugum tabi ki herseyden once gelir. Ancak herkes benim kadar sansli degil biliyorum, kimseye de oyle tepeden bakip akil vermiyorum. Herkes kendi isine baksin, insanlara kendi yaptigi dogru diye dayatmasin. Yetti artik.

şaka mı bu
kendi doğurabilse onalara bakacak ne demek yahu kendi de doğurmuş zamanında işte
menapozu torun bakma temeline indirgeyen ilk kez görüyorum, benim annem menapoza girmedi ne yapacaz onu

Ben de doğum yapacağım kara kara düşünüyorum... Doğumdan hemen sonra 3 aylık bebeği nasıl bırakayım ? Benim de 1 sene kadar çalışmam lazım borcumuz var borcumuz biter bitmez işi bırakıp bebeğimi büyütücem ben kesinlikle bir çocuğu annesinin büyütmesi taraftarıyım.

sabah 8 akşam 5 çalışan biri olarak hiç ahkam kesemem bu konuda, akşam 9 çok geç, 9.30da evde olsan ne ara yemek yiyip sosyalleşeceksin, öğlen 1 de işe gitmek günü bölmek demek çocukla gene vakit geçirmeye zaman olmaz ki yemek yapsan üstün kokacak belki duş alacaksın, ne biliyim işe sabah gidip hava kararmadan gelinir gibi bi algım var kronik memur olduğumdan mütevellit

çalışmazsam acımızdan ölürüz gibi bi durum yoksa belli şeylerden feragat edebilecek durum varsa bence 2,5-3 yaşına kadar anne bakmalı bir çocuğa, ama bakamayan da kötü annedir diye bi durum yok, ben ücretsiz izin aldığımda dışarda daha az yemek yemiştik mesela, ya da ben a marka değil de b marka krem parfüm vs aldım çokta gereği yokmuş dediklerimi komple eledim, çalışırken daha fazla kıyafete ihtiyacım oluyodu klasik giyinme derdim kalmamıştı gibi gibi, bu konuda ne kadar esneyebilirsiniz en iyi eşin ve sen bilirsiniz

YA BEN BU İNSANLARIN BU KADAR KENDİ BAKIŞ AÇILARINA GÖRE ACIMASIZ ELEŞTİRİLERİNİ ANLAYAMIYORUM.
KADIN DOKTOR
KADIN ÖĞRETMEN
KADIN TERZİ
KADIN TEMİZLİKÇİ
KADIN PROFESÖR
KADIN KADIN ......EMEKÇİLERİN HİÇ B,İRİ ÇALIŞMASIN.DÜNYAYI ERKEKLER YÖNETSİN O ZAMAN.KİMSE BU SAYDIĞIM MESLEK DALLARINDAN ÇOĞUNU KADIN OLSUN DİYE TERCİH ETMESİN.
ÇALIŞMAK SADECE EKONOMİYLE ALAKALI DEĞİLDİR.BU ÜLKEDE DİRSEK ÇÜRÜTEN,OKUYAN İDELALLERİ OLAN HER KADININ ÇALIŞMA ÇZGÜRLŞÜĞÜ VARDIR VE ÇOCUK YAPMA HAKKI DA BİZAHMET VARDIR.
ÇALIŞIUP ÇALIŞMAMAK İNSANIN KENDİ TERCİHİ VE HAYAT BEKLENTİSİYLE ORANTILI.NE ÇALIŞANI NE ÇALIŞMAYANI KINAMAM.TERCİH VE HAYAT FELSEFESİDİR.
AMA KONU SAHİBİ S Sonnay333 BU DÜNYADA SADECE EVDE SADECE ANNESİ TARAFINDAN BÜYÜTÜLEN ÇOCUKLAR MUHTEŞEM,MUTLU...ÇALIŞAN ANNELERİN ÇOCUKLARI BEDBAHT MUTSUZ DEĞİL
ONA İYİ BİR GELECEK SAĞLAMAK,HİÇ BİRŞEYDEN KISMAMAK,İYİ EĞİTİM VERMEK İÇİN,KENDİ UFKUNU AŞMAK,KİMSEYİ TERCİHLERİNDEN ÖTÜRÜ KINAMAMAK İÇİN...
HEM İŞTE HEM EVDE ÇALIŞAN,SABAHIN KÖRÜNDE KARDA KIŞTA EVİNDEN ÇIKIP AKŞAM GELİP ANNELİK EŞ GÖREVİNİ İFA EDEN TÜM ÇALIŞAN ANNELERİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM.

Yazacaklarımı yazmışsınız. Aynen katılıyorum.

Toplumun dayatmalarından hala kurtulamıyoruz. Hala çocuğa anne baksın modundan çıkamadık. Çocuğuma bakmak için işten ayrılmalı mıyım diye soran bir baba duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü toplum kadına, doğur, bak, pişir, yıka, temizle, hizmet et komutlarını dayatmıştır.

Çalışır veya çalışmazsınız o kişinin kendi tercihidir. Çalışmayan kadını iyi anne ilan edip çalışan kadını al aşağı etmek hele hele bunu bir kadın olarak söylemek vicdansızlığın dik alasıdır.

Öyleyse, kız çocuklarımızı okutmayalım. Ne gerek var değil mi? Erkekler okusun, kızlar okumasın. Sonuçta çocuğuna bakacak olan kadın. Koca çalışır kadın evde çocuk bakar. Çalışan, kariyer diyen kadın tü kaka, iyi bir anne değil.

24 saat çocukla yapışık yaşamak iyi annelik değildir. İyi annelik çocuğunla kaliteli vakit geçirmek, ona güzel ahlak vermek, onu ayakları üstünde bir birey olarak yetiştirmektir.

Ayrıca bir çocuk sırf annenin bakımıyla, ilgisiyle büyümez. Çocuk anne ve babanın bakım, ilgi ve terbiyesiyle büyür.

Saat 1’de işe başladığınız için akşam 9’da çıkıyorsunuz. Herkes gibi 8 saat sizin de mesainiz. Sadece saat aralığı farklı. Gayet normal bence. 8-5 iş bulmayı önerenlerin sebeplerini merak ettim doğrusu.
657 sayılı kanuna göre süt izni, doğum izni bittikten sonra tam bir yıldır. Yani çocuğunuz 15 aylık olana kadar süt izni kullanabilirsiniz. İş kanunu hakkında fikrim yok ama orada da böyledir diye düşünüyorum.
Çocuğunuza kv bakıyorsa gönlünüz rahat olsun bence. 10 yıldır çalışan bir anne olarak sizin psikolojiniz de önemli bence. İşi bırakıp evde oturmak ve her daim çocuğunuzla olmak, çalışmaya alışmış olan sizi bunaltabilir. Bunları da düşünün derim.

Katılıyorum

KADIN DOKTOR
KADIN ÖĞRETMEN
KADIN TERZİ
KADIN TEMİZLİKÇİ
KADIN PROFESÖR
Allah aşkına ben bunumu söylüyorum? Yani öyle bir hava estirmişsinizki bir an kendimi eğitim düşmanı falan sandım, büyük harfler falan ! Artı şu söylediklerinizede kelimesi kelimesine bende katılıyorum.
Ben sadece çocuğa imkan var ise belli bir çağı aşana kadar anne bakmalıdır dedim ama maşaallah doktordan girmiş mühendisten çıkmışsınız pess yani :))

İmkanınız yoksa mecbur çalışacaksınız başka çaresi yok maalesef.
Eminim eğer imkanınız olsaydı zaten buraya bu soruları sormazdınız. Annesiniz siz ve evladınız için her şeyin en iyisini düşünürsünüz.
Çalışmak zorunda olduğunuz için üzülmeyin, onun için çalışıyorsunuz.

Allah aşkına ben bunumu söylüyorum? Yani öyle bir hava estirmişsinizki bir an kendimi eğitim düşmanı falan sandım, büyük harfler falan ! Artı şu söylediklerinizede kelimesi kelimesine bende katılıyorum.
Ben sadece çocuğa imkan var ise belli bir çağı aşana kadar anne bakmalıdır dedim ama maşaallah doktordan girmiş mühendisten çıkmışsınız pess yani :))
Bakın hala anlamamışsınız ne demek istediğimi.Hala imkan doğrultusu anne baksın diyorsunuz. TEKRAR BÜYÜK YAZAYIM.BİZAHMET ANNE OLMASIN DİYENE ENNNNNNN BÜYÜKLE YAZAYIM.İMKANIIIII VARSA ÇALIŞMASIN DİYENE DAHA BÜYÜK YAZAYIM.
O DOKTOR MÜHENDİST KADIN OLUYOR HANIMEFENDİCİĞİM.O DOKTOR MÜHENDİST İMKANI VARSA DA ÇALIŞMAYI TERCİH EDİYOR.BİZAHMET ANNE OLUYOR.BİZAHMET ÇOCUĞA BAKICI,ANNEANNE BABAANNE BAKIYOR.O ÇOCUKLARDA GÜZEL YETİŞİYOR.

Oturup bi hesap yapin eger esinizin maasi yetecek durumdaysa bazi seylerden kisarak (giyim,bakim vs.) cocugunuza kendiniz bakin derim. Cocugunuzun size ihtiyaci var ve epey gec cikiyormussunuz sizede yazik aksam olmaz bi turlu

Ben yazdıklarımı yukarda bir üyeye söylemiştim kariyer yapacaksa dogurmasin o zaman demiş bunu okuyan bir annenin kendini ne kadar kötü hissedeceginden haberiniz var mi
anne olmadım ama annem babam öldükten sonra çalıştığı için kardeşime yıllarca tek başıma ben baktım sesimi yukseltmeden asla elini kaldırmadan emin olunçok kişiden daha iyi bir büyük oldum kardeşime şimdi bakıyorum da annemle ben ne kadar buyuk is is basarmisiz
Çocuğunuzun sevdiği çizgi filmleri biliyor musunuz yoksa sadece televizyonu açıp karşısına oturtup kaçıyor musunuz çocuğunuz neler yapıyor gerçekten beraber neler yapıyorsunuz genelde annelik kaşıkla arkasından koşarak yapılıyor bizim gibi yemek yemeye başladığında önüne tabak koyup ortalığı kirlettiginde afiyet olsun oğlum diyebilmekte bence millet hamile kalınca anne olur ben küçücük kardeşimi görünce anaç bir insan olduğumu anladım
Iki teyzem de çalışan insanlar kuzenleri gorseniz bu kadar mükemmel adamlar olamaz dersiniz yani mesele kalkıp çalışma çalışmama meselesi değil ben ev işinin ne kadar yorucu da olduğunu biliyorum tabii ki
Üstüne bir de çalışan kadini düşünün çalıyor 8 saat uyuyor 6 saat 2 saat yol desenev hanımının16 saatte yaptığını çalışan kadin 4 saatte yapmak zorunda gerçekten çalışan ev işlerini yapan kocasına vakit ayıran çocuklarına bakan günümüzün süper kadınlarını tebrik ediyorum saygı duyulması gerek

Ayrıca şu an çocuğunuzun ihtiyacı amasya yarın et olacak günümüz yiyecekleri malum ben çocuğumun önüne soğan koyup yanında olacağıma 3 saat onunla oturup pirzola yerim ayrıca kadini çalışmak mecburi sosyallestiriyor çok büyük artıları var tabii ki

Çok saygısız ve çirkin bir cümle .. bence de siz çalışın evde oturup çocuklarınıza bu çirkin kelimeleri öğretip sizin deyiminizle popo büyütmeyin

arkadaşım yeni evli bi de hamile. evlerine 5 bin giriyor fakat yetmiyor çünkü kira+kredi+istanbul.
hayat standartlarınıza ödemelerinize bağlı..

Bence çalışın bir yandan da daha kolay calışabileceğiniz bir iş bakın . Çocuk zaten 3 ay sonra 1 yasına gelecek . Çalışmak zor geliyor Olabilir ama çalışmayıp yıllarca evde çocuk bakarak körelmiş olmaz mısınız ? Gerek var mı hem çalışmak kadını maddi manevi ayakta tutuyor , kimseye Muhtaç olmuyorsun. Hem çocuğuna bakan da varmış ne güzel .

Ayy Allah iyiliğinizi versin ya halen gülüyorum buna:)
Kusura bakmayın ama menapozun kadınlara torun bakmaları için verildiğini iddia edenide ilk defa görüyorum hahahhh:)
Hahaha valla ben de sizin cehaletinize ve bunun beraberinde getirdigi muthis kendine guvene kahkahalarla guluyorum. Seneler once bilim teknik dergisinde yayinlanmisti yanlis hatirlamiyorsam.
Ama ogrenmis oldunuz, ogrenmenin yasi yok, tabi isteyene.

Back
X