Çalışmak mı ev hanimligi mi??

İkinci kızım doğunca işi bıraktım. 1.5 sene oluyor. 2 yaşı bittiğinde işe başlıcam. Çalıştığım günleri çok ama çok özledim. Sen de ara ver benim gibi düşünürsen bebeğin bşrz büyüdüğünde başlarsın.

bebegın varya, calısmaya basladıgında anlayacaksın
kendıne geleceksın, dınleneceksın..

cok bunalıyor ınsan

imkanın varsa bence bir süre ara ver, okula başlayınca işe dönersin. Ben en güzel zamanlarını kaçırmak istemem inşallah çocuğum olunca imkanım olursa çalışmayacağım ama tabi evdeki hesap çarşıya uyar mı emin değilim

Dünyanın bin türlü hali var, mesleğini bırakmanı tavsiye etmem.
Bu yaşadığın duyguların hepsi geçecek, ben de öyleydim.
Şu anda İyi ki de çalışmaya geri dönmüşüm diyorum.
Tek pişmanlığım, imkanım varken izin süresini uzatmamak.
Bence kreş yaşına gelene kadar çocuğuna bakabilir, sonra çalışmaya başlayabilirsin.

Peki her evde oturan anne çok mu mükemmel çocuğunu yetiştiriyordu.
Tabii canım o yuzden önceden altın günleri vardı.Pembe diziler vardı.Çocuklar bütün gün yağlı ekmeklerle sokakta oynardı.Akşam ezanı okunurken baban eve gelecek hadiii eve diye bağıran annelerle yetişti çoğu çocukk.
Tığ elinde,merdivende oturan anneler pek bir bilinçli çocuk yetiştirdi.
Madem eskilerden örnekler veriliyor neden bunlrdan bahsedilmiyor.

Yok çalışan anne ile yetişenler hep bir eksikmiş imajı verenler ev hanımı ile yetişenlere de örnek versenize.
Sanki herkes evinde montessori eğitimi almış.

yaaa tahminimden zor gbi duruyorrr kıyamam yaaa ama napalım onlar için çalışmk zorundayız

Aynen öyle pembesu33 zor ama üzülme alışıyorsun
Lohusalıkta düşüncesi birazdaha tavan yapıyor
Yavruyu ilk aylar bırakınca yaran birazdaha kanıyor
Sonra hıh tamam alıştım derken kendi adına bu sefer 6 aylık 1 yaş döneminde size sarılıyor bırakmıyor
Onuda atlattığını varsayarsak yeni şeyler oluyor ama alışıyorsun neticede
Herşeyin çaresi var bak ben büyüttüm biri 3 yaşına biri 5 yaşına girecek darısı sizlere

zaten sorun düzen kurana kadar,

herkesin rahat olduğu düzen kurulduktan sonra herkes yeni duruma alışıyor.
çocuklar da alıştıkları düzen değişmediği sürece huzurlu oluyorlar.

anne mutlu baba mutlu ise, çocuk da mutlu oluyor.
anne baba ikisi de ilgili ise çocuk eksiklik hissetmiyor.
benim gözlemlerim bu şekilde...

Senin gözlemini sevsinlerhaklısın sonuna kadar katılıyorum
Rabbim herkesin yuvasına huzur mutluluk versin herşeye insan alışıyor

AMİNNN İNŞALLAH CNM. zaten fazlasıyla duygusal biriyimdir. zor gecicek anlaşılan olsun herkesinki gbi benimkide büyür gider inşallah :) mesela bazı çocuklar annesini lavaboya salmıyor ben onada karşıyım annesiz hiç birşey yapamıyor çocuk anneye bağlı olucak tabi ama bağımlı olmucak bence :) her yaşın verdiği sorumlulukların bilincinde olucak inşallah öyle yetiştireblirim oğluşumu :)

Valla o konuda hiç heveslenme ben beceremedimAslında her konuda çok otoriterimdir ama bunu yapamadım yani bir dur diyemedim
Tam lavoboya gidecem kızım ve oğlum sıralı birşekilde arkamda!! eşim varsa yanımda şanslıyım yoksa kızım içeri oğlum ağlama, hadi anneciğim çok ayıp şu ayıp bu ayıp derken çıldır çıldır dur orada bile rahat yok
ANNE tamam ayıp biz arkamızı dönelim diyorlar ya okadar yani ağlasammı gülsemmi halime bilemedim. ama ben bunu beni çok görmemelerine sanki yanlarından gidecem tedirginliğini yaşıyorlar ona bağlıyorum. kuzularım benim yaratanlarına ölürüm sevgim depreşti, şuanda

Bunun tek bir cevabı yok. Bende çalışmadım kızım 3,5 yaşında kreşe başladı. Arkadaşlara, okula aç bi şekilde başladığı için alışmada hiç zorluk yaşamadı. Kızım için kreş bakarken 2 yaş civarındakileri görünce ben beklediğime hiç pişman olmadım. Çok küçük geldiler, garip hissettim kendimi. Ama benim için büyük bir handikap işe hala dönmemem oldu. İstesem bugün işe başlayabilirim ara vermenin hiçbir sorun yaratmadığı bir sektördeyim. Ama içimdeki heves söndü. Kendime uğraş, hobi bulmaya çalışıyorum ama yetmiyor.

haaaaa hayalimde canlandırdım seni çok güldümmm =)))) ama seni görmediklerinden olablir yaaa kıyamam :)) bende öyleydim gerçi annemle tuvalete gircem dye kapıda ağlardım neyin kafasındaydım bilmiyorum =))) hala dha annemi ararım her gün sürekli işe girdimde rahatladı biraz=)))

bir kadın maddi durumu eşden dolayı iyi de olsa mutlaka çalışmalı
9 aylik bir bebeği varsa oturmali assa
Derim.
Benim Annem çalışıyordu hep ona kendimi sevdirmek için uslu davranirdım. Sonra anladım ki hep beni sevmediğini sanmışım küçükken. Tabi ki her çocuk benim gibi küçük emrah filmleri ile büyümedi böyle düşünmeyedebilirler ama imkan var madem o okula başlayana kadar onunla vakit geçir derim zaten diplomanin da bir son kullanma tarihi falan yok

Ben imkanım olsa asla evladımı bırakmazdım şuan çocuğum yok olsa bile çalışırım şartlarımdan dolayı ne yazık ki.
Ama maddi imkanı olan insanların sırf kadın erkeğin eline bakmamalı diye ya da biraz daha fazla kazanalım çocuğun geleceğine yatırım yapalım diye çalışmaları bana göre değil.
Benim için çocuğumla geçireceğim kaliteli zaman güzel anılar onu kendim yetiştirmek bakıcı akraba kreşten çok daha iyi olurdu. Para bu dünyada kalacak ama yaşadığımız her şey kalpte ne kadar çok şey yaşarsam o kadar iyi benim için.
Sakın yanlış anlamayın para elbette önemli ve bende çalışıyorum çocuğum olsa yine çalışıcam. Ama yeteri kadar param olsa idi diyorum hayat çok pahalı farkındayım yeterince.
Tersini düşünen herkese saygı duyarım ayrıca.

Gül gül nasılsa sende yaşayacan çok yakın inşallah
Anneciğim benim canım annem bende aynıyım hala ararım en hassas tarafım <ANNEM>

konu sahibi bebeğin ayına göre çalışmalımıyım çalışmamalımıyım diye sormamış ,zira bende ona göre cevap vermedim zaten, ev hanımlığımı çalışmakmı diye sormuş . bebeğin yaşı ,ayı ,ne zaman olursa olsun kadın mutlaka çalışmalı bu benim görüşüm diğeri de sizin görüşünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…