- 15 Kasım 2014
- 1.698
- 1.541
- 83
- 34
- Konu Sahibi kaplan2535
-
Uzaklaşmaz inanın. Babaanne ve dede bilinçli ise, onlarla vakit geçirmek bebeğiniz için de bir şans olacak.
Ben de çalışan bir annenin çocuğuyum ve büyükanne ve dede ile büyüdüm. Canımdan çok severim onları. Yaşlı insanlar hep zaafımdır onların varlığı sayesinde. Çok şey öğrendim elbette varlıklarından. Ama annem başkadır elbette. Babam da.
Annem de yaşamış bu kaygıları zamanında. Ama asla bir anne baba yerine koymuyor çocuk. İnanın daha çok sevmeyi sevilmeyi öğreniyor çocuk sadece. Anne anne, baba baba oluyor, o roller hiç karışmıyor merak etmeyin. İmkan varsa büyükanne büyükbaba en doğrusu gibi geliyor bana da, tabi bilinçlilerse.
O süreye de siz kendiniz karar vermelisiniz elbette dediğim gibi, çok kişisel bir karar
kesinlikle katılıyorum ama sevdiği işi yapanda o kadar az ki..Sevdiği işi yapan insana çalışmak güzel....Maddi ihtiyacı yok sayarsak; sevmediğin işe dönmek de berbat bir psikoloji..İnsan sevdiği işi yapacak ki çalıştığına değsin....Yoksa hayat boşa geçer pişmanlıkla...Kadın çalışmalı ama yıllarını harcadığına değecek bir işte çalışmalı....
yaaa tahminimden zor gbi duruyorrr kıyamam yaaa ama napalım onlar için çalışmk zorundayızBana aşırı bağlıydı oğlum, memeyede aşırı düşkün. Ilk birhafta belki komik gelebilir yada inanmayabilirsiniz bilirsiniz oğlum kustu bana resmen bakmadi yüzüme. Sonra sanki anlar gibi anlatmaya çalıştım öptüm kokladim derken alıştı canım zorda olsa.ilk zaman lar yani dili yeni acilmaya başla diginda anneme anne demeye başladı .çok uzulmustum. Alla htan annem anlayışlı kadın ve onu ne yapıp ne edip anne gelecek şu bu diyerek bağladı bana. Birazda kaldığı kişi ile alakali bağlılığı. Birde ne olursa olsun bırakmadı mm yatıliya onu hep alırdım os cikisinda evde zaman gecirirdim. Falan öyle işte tabiki zor ama asilmayacak birsey değil. Herşey onlar için. ....
Benimde 1 ay sonra doğum iznim bitiyor.Merhaba, kızım 9 aylık olunca işime dönmeyi planlıyorum ama ona okadar alıştım ki nasıl olur bilemedigimden fikrinizi almak istedim aslında çalışmasam da olur eşimin kazancı iyi borç harç yok çok şükür yalnız en güzel yıllarımı da evde geçirmek istemiyorum okadar üni. Okudum işim yorucu olsa da şartları iyi çalışıp kızım için birikim yapmak düşüncesi de beni cezbetmiyor değil. Babaannesi bakacak evlerimiz yakın işe dönünce kızımın ya bana olan düşkünlüğü azalırsa benden uzaklaşırsa diye çok korkuyorum büyürken en güzel anlarina babaanne dede şahit olucak ben calisiyoken parkta oyunlar oynayacaklar içten içe de kıskanıyorum... uzatmayayim calisip calismamak arasinda kaldim değerli yorumlarınız için teşekkürler
bir yorumumda bahsettim ama kendi düşüncelerimi biraz daha açma gereği duydum;
3-4 yıl evde kal sonra çalış diyen arkadaşların mesleği nedir bilemeyeceğim ama bazı mesleklerde bu mümkün değil. hadi diyelim mümkün oldu 2 çocuk yapmak isteyen bir aile ne yapacak, ilki 4 yaşına gelene kadar evde, ikinci doğacak, bir 4 yıl da öyle evde, iş hayatından 8 yıl ayrı kalmış bir kadının iş bulması o kadar zor ki, hele ki bazı mesleklerde imkanı bile yok denilebilir. anca vasıfsız çalışan olabilir ya da kariyer hedefinin çok çok aşağısında bir noktada tutunmaya çalışabilir.
bu kadının eşinin iş durumu bozulduğunda veya eşini kaybettiğinde geleceğinde ne yapmasını önereceksiniz?
çocuğun o zamanlarını kaçırmamak denmiş, çok güzel ama çalışan anne de kaçırmıyor ki.
tabi ki çalışma şartları burada devreye giriyor. şu aralar 5de çıkıyorum, oğlum 9da yatıyor, ailecek çok güzel vakit geçiriyoruz o sürede, anne baba ve çocuk, o da gündüz kreşinde arkadaşları ve başka yetişkinlerle kendini geliştiriyor, hafta sonları ona özel aktiviteler planlıyoruz, bize ayak uydurduğu da oluyor.
bence çalışmak istemeyen elbette ki çalışmasın, benim ev hanımlarına bir garezim yok.
ama çalışan kadın ve çocuğu ilişkisinde bu kadar kesin konuşulmasını doğru bulmuyorum sadece, çocuğumla bağlılık sorunu hiç yaşamadım, dönem dönem bana yöneldiği, dönem dönem babasına yöneldiği elbette oldu, ama bu gelişiminin aşamaları zaten.
anane babanne bakma mevzusunda benim deneyimim orta karar, çocuğum için ise güzel bir deneyimdi, ancak ben kişisel olarak çok yıprandım, o yüzden ikinci çocukta bakıcı ihtimallerini düşünerek planladık. burada bakan kişinin yaklaşımı çok önemli, bakan kişi çocuğu olduğu kadar anneyi de anlamaya çalışmalı diye size bencilce gelecek bir düşüncem var. çünkü buradan da anlaşıldığı üzere çalışmayan kadınların çalışan kadınların duygularını anlamadığı aşikar. çalışmayı ego tatmini olarak gören birisi çocuğuma ne kadar iyi bakarsa baksın, benim duygu dünyamda yaptığı yıkımın hiç mi önemi olmayacak.
elbette hepimiz maddi kaygılarla çalışma/çalışmama kararını vermiyoruz. ama bu kararı vermiş olmamız çocuğumuzun bakımını 2. plana attığımız anlamına gelemez. herkes farklı farklı, örneğin ben evde kaldığım dönemde çalıştığım dönemden daha iyi annelik yaptığımı hiç düşünmedim.
Onemli olan vaktini nerde degil nasil gecirdigindir.. En guzel yillarimi evde gecirmek istemiyorum mantigi bana dogru gelmiyor.. Vaktini kaliteli hale getirmek elinde.. Ben su an calisiyorum ama cocugum olsa kendim buyutmek isterim..Merhaba, kızım 9 aylık olunca işime dönmeyi planlıyorum ama ona okadar alıştım ki nasıl olur bilemedigimden fikrinizi almak istedim aslında çalışmasam da olur eşimin kazancı iyi borç harç yok çok şükür yalnız en güzel yıllarımı da evde geçirmek istemiyorum okadar üni. Okudum işim yorucu olsa da şartları iyi çalışıp kızım için birikim yapmak düşüncesi de beni cezbetmiyor değil. Babaannesi bakacak evlerimiz yakın işe dönünce kızımın ya bana olan düşkünlüğü azalırsa benden uzaklaşırsa diye çok korkuyorum büyürken en güzel anlarina babaanne dede şahit olucak ben calisiyoken parkta oyunlar oynayacaklar içten içe de kıskanıyorum... uzatmayayim calisip calismamak arasinda kaldim değerli yorumlarınız için teşekkürler
işte birde bu durumlarda oluyor. birkere kendı annem buna dahıl sonucta torunu cocukları benım ıstedıgım gıbı büyütmıyenılır. şımarta bılır vs. bende eger maddı durum müsade edıyorsa herzaman kendı cocugunuza kendınız bakın derımmaddi durumunuz iyi ise kesinlikle çalışmayın derim. kızım 1 yaşındayken işe döndüm. deli gibi pişmanım.
ayrıca kv ile de sorunlar oldu. burnumdan getirdi
Ben kira vs gideri için kapatıp home office çalışmaya çalıştım. Ama mesela müvekkillerimle evde görüşmedim dışarda görüştüm hep, zaten bilen insanlarla çalıştım, ev sadece adresti benim için. Yeniden açmadan önce kurumsal yerlerden cevap bekliyorum olmazsa tekrar açacağım ofisi ama toparlamak epey zor olacak . Çünkü bu iki yıl içinde çok az ve öz dosya aldım. Gelir 0 a inmiyor ama epey azalıyor yani benim cep harçlığım gibi bir para kalıyordu bana ama ofis kirası fatura giderleri olmayınca ayda bazen bikaç ayda bir elime geçen 2-3 ne gelirse bana yetiyordu. Benim eşim de mühendis ve çalışma saatleri esnek, ben duruşmalara giderken eşime bırakıyordum çocuğu, ben ve babası baktık yani.Canım tekrar açacak mısın ofisi yoksa bir hukuk bürosunda falan mı çalışacaksın ? Birde evde iken hiç canın sıkıldı mı ? Ben de mühendisim kendi işyerim var , 7 aydır ofise hiç gidemedim evde yatıyorum , zarara Çalışıyor ama yapacak birşey yok , doğumdan sonra bi kapatayım diyorum birde kıyamıyorum ... Güzelliklerini amlatmışsın , zorluklar yaşadın mı onları da anlatabilir misin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?