- 8 Eylül 2011
- 598
- 100
- 318
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 gün önce yengem bir çocuk bakma işinden bahsetmişti.15 günlüğüne bak haftalık para vericekler demişti.Akşam 16:00 dan 20:00 ye kadar,çocuğu evden alıp parka götürüceksin,gezdiriceksin geliceksin dendi parkı güya çok seviyormuş.Parası çok değil ama kendi harçlığımı çıkarmak için iyi fırsat diye düşündüm.Zaten ailemede fazla yük olmak istemiyordum.Neyse pazartesi günü başladım.Sürekli çocukla oyun halinde olmam gerekiyormuş ve evde bakacakmışım tabii şok oldum ben sadece gezdiricem zannediyordum.Tamam dedim bakarım ne olucak.Çocuğa evde bakmaya başladım 1 saat parkta gezdiriyoruz geri kalan 3 saat evde oyalandırıyorum.Ama çocuk süreki oyun halinde ve benimde onunla oynamamı bekliyor.Oynuyorum sürekli oyunun kurallarını kendi belirleyip oynuyoruz.Sorun şu ki ben bu sırada acayip sıkılıyorum.Çocuk tv de çizgi filmde izlemiyor.Oruçluyken ona sürekli oyun türetmeye çalışmaktan (ki oyun türettiklerimide beğenmiyor,sürekli o olmaz bu olmaz diyor) halsiz kalıyorum.Çocuğa yeterli olduğumu düşünmüyorum.Onunda bazen sıkıldığını düşünüyorum bugün birkaç kez babasının yanına gitti telefondan oyun oynamak istedi,oyuncaklarla ilgili sorular sordu.Sıkıldım falan dedi.Ben şunu bunu yapalım diyorum ama beğenmiyor da söylediklerimi.
1. sorum ben çocuğa nasıl oyunlar bulabilirim?Çünkü sürekli oyuncaklarla oyun istiyor ve hemen sıkılıp başka oyuna geçiyor.Dolayısıyla zorlanıyorum bende sıkılmasını bir şekilde engellemem lazım.Bababsı evde sonuçta beni de çocuğu oyalayıp,oynatmam için çağırdılar.
2. sorum ben işe başlamadan önce 15 günlüğüne kabul etmiştim şimdi bana okulum başlayana kadar devam ediceksin dedi yengem.Hani ben şimdi bile zorlanıyorum zaman sayıyorum.Bana 1,5 aydan bahsediyorlar.İşe hergün huzursuz gidiyorum nedenini de bilmiyorum açıkcası ama giderken içim sıkılıyor hatta şuanda bile yarını düşündükçe daralıyorum,terliyorum.Bu huzursuzluk,isteksizlik neden sizce?
Yanlış anlamayın ne olur.Çocukları çok severim ama sanırım bakıcı olacak kadar sabrım yokmuş.Baktığım çocuğu da çok sevdim ama sıkılıyorum işte.Çocuk sürekli soru sorma ve birşeyler anlatma meyilinde.Ne yapıcam ben
Annem ve yengeme bakarsanız onlara göre kolay iş 4 saatlik baksan ne olur diyorlar,ama benim huzursuzluğumdan ve sıkıntımdan haberdar değiller
Onlar tecrübeliler sonuçta 2 şer çocuk büyüttüler ama ben daha hazır değilim ki 20 yaşındayım,ne kadar sabırlı olabilirim? 
1. sorum ben çocuğa nasıl oyunlar bulabilirim?Çünkü sürekli oyuncaklarla oyun istiyor ve hemen sıkılıp başka oyuna geçiyor.Dolayısıyla zorlanıyorum bende sıkılmasını bir şekilde engellemem lazım.Bababsı evde sonuçta beni de çocuğu oyalayıp,oynatmam için çağırdılar.
2. sorum ben işe başlamadan önce 15 günlüğüne kabul etmiştim şimdi bana okulum başlayana kadar devam ediceksin dedi yengem.Hani ben şimdi bile zorlanıyorum zaman sayıyorum.Bana 1,5 aydan bahsediyorlar.İşe hergün huzursuz gidiyorum nedenini de bilmiyorum açıkcası ama giderken içim sıkılıyor hatta şuanda bile yarını düşündükçe daralıyorum,terliyorum.Bu huzursuzluk,isteksizlik neden sizce?
Yanlış anlamayın ne olur.Çocukları çok severim ama sanırım bakıcı olacak kadar sabrım yokmuş.Baktığım çocuğu da çok sevdim ama sıkılıyorum işte.Çocuk sürekli soru sorma ve birşeyler anlatma meyilinde.Ne yapıcam ben