Çalışmak ve bunu istemeyerek yapmak.Yardımm!

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 gün önce yengem bir çocuk bakma işinden bahsetmişti.15 günlüğüne bak haftalık para vericekler demişti.Akşam 16:00 dan 20:00 ye kadar,çocuğu evden alıp parka götürüceksin,gezdiriceksin geliceksin dendi parkı güya çok seviyormuş.Parası çok değil ama kendi harçlığımı çıkarmak için iyi fırsat diye düşündüm.Zaten ailemede fazla yük olmak istemiyordum.Neyse pazartesi günü başladım.Sürekli çocukla oyun halinde olmam gerekiyormuş ve evde bakacakmışım tabii şok oldum ben sadece gezdiricem zannediyordum.Tamam dedim bakarım ne olucak.Çocuğa evde bakmaya başladım 1 saat parkta gezdiriyoruz geri kalan 3 saat evde oyalandırıyorum.Ama çocuk süreki oyun halinde ve benimde onunla oynamamı bekliyor.Oynuyorum sürekli oyunun kurallarını kendi belirleyip oynuyoruz.Sorun şu ki ben bu sırada acayip sıkılıyorum.Çocuk tv de çizgi filmde izlemiyor.Oruçluyken ona sürekli oyun türetmeye çalışmaktan (ki oyun türettiklerimide beğenmiyor,sürekli o olmaz bu olmaz diyor) halsiz kalıyorum.Çocuğa yeterli olduğumu düşünmüyorum.Onunda bazen sıkıldığını düşünüyorum bugün birkaç kez babasının yanına gitti telefondan oyun oynamak istedi,oyuncaklarla ilgili sorular sordu.Sıkıldım falan dedi.Ben şunu bunu yapalım diyorum ama beğenmiyor da söylediklerimi.
1. sorum ben çocuğa nasıl oyunlar bulabilirim?Çünkü sürekli oyuncaklarla oyun istiyor ve hemen sıkılıp başka oyuna geçiyor.Dolayısıyla zorlanıyorum bende sıkılmasını bir şekilde engellemem lazım.Bababsı evde sonuçta beni de çocuğu oyalayıp,oynatmam için çağırdılar.
2. sorum ben işe başlamadan önce 15 günlüğüne kabul etmiştim şimdi bana okulum başlayana kadar devam ediceksin dedi yengem.Hani ben şimdi bile zorlanıyorum zaman sayıyorum.Bana 1,5 aydan bahsediyorlar.İşe hergün huzursuz gidiyorum nedenini de bilmiyorum açıkcası ama giderken içim sıkılıyor hatta şuanda bile yarını düşündükçe daralıyorum,terliyorum.Bu huzursuzluk,isteksizlik neden sizce?
Yanlış anlamayın ne olur.Çocukları çok severim ama sanırım bakıcı olacak kadar sabrım yokmuş.Baktığım çocuğu da çok sevdim ama sıkılıyorum işte.Çocuk sürekli soru sorma ve birşeyler anlatma meyilinde.Ne yapıcam ben :( Annem ve yengeme bakarsanız onlara göre kolay iş 4 saatlik baksan ne olur diyorlar,ama benim huzursuzluğumdan ve sıkıntımdan haberdar değiller :( Onlar tecrübeliler sonuçta 2 şer çocuk büyüttüler ama ben daha hazır değilim ki 20 yaşındayım,ne kadar sabırlı olabilirim? :14:

istemeyerek bişey yapmak kötü heleki çocuk bakmak tabi oruçta varmış bu yüzdende zorlanabilirsin ama buda çocuk yani sabır gerektiren bi iş ama parayada ihtiyacın varmş o zaman şöyle yapablrsn yorulmcn tarzda oyunlar bul evcilik gibi ne bileyim oyun hamurlarıyla v.s.:55:

İşini sevmiyorsan bırak gitsin.. zorla olmaz sıkma kendini başka iş bak canım

Birkaç gün daha denicem olmazsa bırakıcam.Arada yengem olmasa neyse de yengem var tanıdık sonuç olarak onlarında tepkileri beni üzüyor.Düşünceleri aynen 'bu kolay işi bile yapamıyor ' olucak :(

istemeyerek bişey yapmak kötü heleki çocuk bakmak tabi oruçta varmış bu yüzdende zorlanabilirsin ama buda çocuk yani sabır gerektiren bi iş ama parayada ihtiyacın varmş o zaman şöyle yapablrsn yorulmcn tarzda oyunlar bul evcilik gibi ne bileyim oyun hamurlarıyla v.s.:55:

Hemde nasıl kötü bilemezsin ayağım geri gide gide gidiyorum işe,oruçluykende normal halsizlik oluyor birde çocuk biraz yorunca daha da halsizleşiyorum bu sefer o da sıkılıyor.Evcilik oynuyoruz ama dediğim gibi hemen sıkılıyor oyunlardan :/ Hamuru var mıymış bakalım sorayım,tabi oynamak isterse.

işini sevmediğin belli zaten yazdıklarından..annen ve yangen istediği için bu işi yapıyosun- ee tabi parada kazanmak hoş- ama ben şunu söyleyeyim size benimde bir çocuğum var ve bakıcımız var eve geliyor aynı senin gibi desem yeri yani başlarda istekliydi sonrasında ise zoraki bakıyor çocuğa ..inanın bunu anlıyorum ve zoraki olduğunu anlayıncada hem sinir oluyorum hemde çocuğum için üzülüyorum..işi bırakabilirsin dedim yook paraya ihtiyacım var dedi..tamam millet 250 veriyosa 350 verdim,sırf oğlum bakıcı değiştirmesin psikolojisi bozulmasın diye...okey tekrar düzeldi...of of..bahsettiğiniz bir çocuk canım çocuklar hep kendi istedikleri olsun ister,sürekli oyun ister,değişiklik ister..bence 2 seçeneğiniz var...1.işi bırakın .ki siz işi bırakınca elbette o çocuğa bakacak birileri bulunacaktır.2.çocuğa oyun bulmak yerine ona şöyle deyin hadi canım ne oynayalım,sen çok güzel oyunlar biliyosun banada öğretirmisin..çocuk oyundan sıkıldığı anda hadi bakalım şimdide senin harika oyuncakların var ya onlardan getirde senin istediğin birşey oynayalım...yani siz onu değil o sizi yönlendirsin..şimdi sıkıcı gelen bu işi yarın kendi çocuğunuz olduğunda daha iyi anlayacaksınız...baktığınız çocuk kaç yaşında bilmyorum ama değişik müzik cd leri doldur özellikle hareketli pop ve çocuk şarkılarına bayılıyolar ve onunla dans edin,parka götürüyomuşsun zaten...oyun hamurları,parmak boyaları almalarını isteyin çok güzel keyifli vakitler geçirirsiniz..tamam sizin en büyük sıkıntınızı anlıyorum.çabuk sıkılıyor demi? çocuklar böyle 10dk bişeyle oynar 10dk sonra sıkılır,onun için bu dediklerimi o sıkılana kadar yapıp hemen farklı bir etkinlik yapın..çocuk kaç yaşında onu bilirsem değişik önerilerim olacak

Oyun hamuru, toprak, un gibi malzemelerle sekiller yaptirabilirsin. Hatta kek falan ypbilirsiniz

Buarada cok haklisin cocuk bakmak kolay degildir. Heleki senin olmayan bir baskasinnkine. Allah kolaylik versin

Arabalarla oyalanmıyor mu :) Biz saatlerce otoparkçılık filan oynardık.
Bazen de leğene su doldurup arabaları yıkardık.
Veya futbolla alakalı oyunlar olabilir.Küçük boy langırt veya stad olabilir.
Bu tarz oyuncakları yok mu ?

bence etkinlikleri araştır.o yaşta parmak boyası resim falan severle ama evde batmasın tabi.arabalarıyla oynat.kolay iş geçekten.biz 24 saat baıyoruz napalım yani:ssz:hem anneliğe pratiğin olur.sen de çocuklaş onunla belki senin sıkıldığını hissettiği için keyif almıyordur.çocuklar herşeyi hissediyorlar.

işlerin büyük bir çoğunluğu sıkıcıdır..mesai saatlerinizde azmış sebat etmek,kazancınıza olacaktır..vakit çabuk geçsin diye sürekli saate bakmak zamanı yavaşlatır.göreviniz çocuğa oyun oynatmaksa istediği oyuna boyut kazandırın,değiştirin,geliştirin,,çocuk sizi değil,siz çocuğu yönlendirin..

6 yaşında bir çocukla vakit geçirmek daha kolay canım benim oğlum 3 yaşında .müzik cd.bayılır bahsettiğim tarzda,elişi kağıtları alsınlar kağıt makası yapıştırıcı bunlarla etkinlikler yapın,araba yarıştırmayı severler vede yarışı hep onlar kazanmalı bu işin püf noktası çünkü onların ego su daha biz i bilmez ben der.....oo aferim sen nekadar hızlısın her seferinde sen kazanıyorsun,çok güçlüsün gibi ifadeler kullanın,top oynayın gol gol:)çok severler..yine parmak boyaları bu yaşların vazgeçilmezidir..etkinlikler yapın daha sonra bunları odasına asın ve yaptığı resim ve etkinliklere övgüler yağdırın.çok başarılı olduğu falan....tekerlemeler,masallar anlatın vede onun anlatmasını isteyin..muhtemelen kreş anaokuluna gidiyordur,orda neler yaptığını sorun ve banada öğretirmisin ben hiç bilmiyorum bunları sen herşeyi çok güzel biliyorsun deyin..elim sende ,saymaca,saklambaç gibi oyunlar oynayın ve dediğim gibi hep kazansın....yaşı ilerledikçe zaten kazanıp kaybetme olayını anlayacaktır ama bu dönem için hiç sakıncası yoktu:) ben hem bir öğretmen hemde anne olarak çocukların çok kıymetli olduğunu biliyorum ve lütfen herkete öyle görsün,sizinde bu işi zamanla çözeceğinizden eminim.Allah kolaylık versin

işini sevmediğin belli zaten yazdıklarından..annen ve yangen istediği için bu işi yapıyosun- ee tabi parada kazanmak hoş- ama ben şunu söyleyeyim size benimde bir çocuğum var ve bakıcımız var eve geliyor aynı senin gibi desem yeri yani başlarda istekliydi sonrasında ise zoraki bakıyor çocuğa ..inanın bunu anlıyorum ve zoraki olduğunu anlayıncada hem sinir oluyorum hemde çocuğum için üzülüyorum..işi bırakabilirsin dedim yook paraya ihtiyacım var dedi..tamam millet 250 veriyosa 350 verdim,sırf oğlum bakıcı değiştirmesin psikolojisi bozulmasın diye...okey tekrar düzeldi...of of..bahsettiğiniz bir çocuk canım çocuklar hep kendi istedikleri olsun ister,sürekli oyun ister,değişiklik ister..bence 2 seçeneğiniz var...1.işi bırakın .ki siz işi bırakınca elbette o çocuğa bakacak birileri bulunacaktır.2.çocuğa oyun bulmak yerine ona şöyle deyin hadi canım ne oynayalım,sen çok güzel oyunlar biliyosun banada öğretirmisin..çocuk oyundan sıkıldığı anda hadi bakalım şimdide senin harika oyuncakların var ya onlardan getirde senin istediğin birşey oynayalım...yani siz onu değil o sizi yönlendirsin..şimdi sıkıcı gelen bu işi yarın kendi çocuğunuz olduğunda daha iyi anlayacaksınız...baktığınız çocuk kaç yaşında bilmyorum ama değişik müzik cd leri doldur özellikle hareketli pop ve çocuk şarkılarına bayılıyolar ve onunla dans edin,parka götürüyomuşsun zaten...oyun hamurları,parmak boyaları almalarını isteyin çok güzel keyifli vakitler geçirirsiniz..tamam sizin en büyük sıkıntınızı anlıyorum.çabuk sıkılıyor demi? çocuklar böyle 10dk bişeyle oynar 10dk sonra sıkılır,onun için bu dediklerimi o sıkılana kadar yapıp hemen farklı bir etkinlik yapın..çocuk kaç yaşında onu bilirsem değişik önerilerim olacak

Bu haftayı tamamlayıp dumu bende değerlendiricem.Yararlı olamıyorsam orada olmanın anlamı yok zaten.Sürekli o buluyor zaten ama arada sıkıldım dediğinde birşeyler önerdiğimde pek kabul etmiyor.Annesi söylemişti zaten kuralları kendi koyar,oyunları seçer diye ama açıkcası bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.6 yaşında.Oyun hamurunu sorucam yarın.Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için,yararlı oldu :)

Play station'i varsa onu oynayabilirsin. Benim 10 saat basindan kalkmadigim olmustur yegenlerimle.

Yok ne yazık ki.

Oyun hamuru, toprak, un gibi malzemelerle sekiller yaptirabilirsin. Hatta kek falan ypbilirsiniz

Buarada cok haklisin cocuk bakmak kolay degildir. Heleki senin olmayan bir baskasinnkine. Allah kolaylik versin

Aminn,sağolun.Hiç kolay değilmiş valla kendimi yaşlı hissettim ilk defa çocukların hayal güçleri çok geniş,istekleri var doğal olarak onlara yetişmekte zorlanıyoruz.Benim olmaması pek sorun olmuyor dediğim gibi çok sevdim çocuğu,çok tatlı ama yetişemiyorum ona galiba :(

Arabalarla oyalanmıyor mu :) Biz saatlerce otoparkçılık filan oynardık.
Bazen de leğene su doldurup arabaları yıkardık.
Veya futbolla alakalı oyunlar olabilir.Küçük boy langırt veya stad olabilir.
Bu tarz oyuncakları yok mu ?

Var langırtın küçüğü bugün oynadık hemde :D Tabi bizim oynadığımız pek futbol kurallarında değildi :D :D 10 dk arabalarlar 10 dk langırtla öyle oyalanmaya çalışıyoruz.Hatta oyuncaklarından sıkılmış sanırım annesinden yeni oyuncaklar istedi.

Aslinda bir suru sey yapabilirsin. Kitap okuyabilirsin, matematik ogretebilirsin, masal anlatabilirsin, arkadaslarin dedigi gibi resim boyayabilirsin, cocuk filmleri izleyebilirsin. Her hafta yeni birsey yap , hatta onceden plan yap ki kafan karismasin ama iskence gibi geliyorsa zorlama.

evcilik oynayın baba olsun.veya doktorculuk oynayın uzanın hasta gibi hem bu arada dinlenmiş olursunuz.ben öyle yapıyordum çok hastayım doktor bey diyip uzanıyordum kendince koluma bişeyler batırıyordu göbeğimi keser gibi yapıp ameliyat ediyordu:Dbunu yaparken sizde eğlenin görev gibi değil

bence etkinlikleri araştır.o yaşta parmak boyası resim falan severle ama evde batmasın tabi.arabalarıyla oynat.kolay iş geçekten.biz 24 saat baıyoruz napalım yani:ssz:hem anneliğe pratiğin olur.sen de çocuklaş onunla belki senin sıkıldığını hissettiği için keyif almıyordur.çocuklar herşeyi hissediyorlar.

Kendi çocuğuna insan daha kolay bakar ama ya.Hani emanet olunca sıkılmaması için elinden geleni yapıyorsun biraz zorlanıyorsun.Evet öyle yapıcam araştırıcam şimdi :) Sağolun bildilendirdiğiniz için.

işlerin büyük bir çoğunluğu sıkıcıdır..mesai saatlerinizde azmış sebat etmek,kazancınıza olacaktır..vakit çabuk geçsin diye sürekli saate bakmak zamanı yavaşlatır.göreviniz çocuğa oyun oynatmaksa istediği oyuna boyut kazandırın,değiştirin,geliştirin,,çocuk sizi değil,siz çocuğu yönlendirin..

Benim söylediğim oyunları pek oynamıyor o seçiyor oynuyoruz.Hadi resim yapalım diyorum yaklaşmıyor,araba yarışı yapalım diyorum olmuyor.Bakalım o yönlendirsin bende dahada genişleticem artık.

6 yaşında bir çocukla vakit geçirmek daha kolay canım benim oğlum 3 yaşında .müzik cd.bayılır bahsettiğim tarzda,elişi kağıtları alsınlar kağıt makası yapıştırıcı bunlarla etkinlikler yapın,araba yarıştırmayı severler vede yarışı hep onlar kazanmalı bu işin püf noktası çünkü onların ego su daha biz i bilmez ben der.....oo aferim sen nekadar hızlısın her seferinde sen kazanıyorsun,çok güçlüsün gibi ifadeler kullanın,top oynayın gol gol:)çok severler..yine parmak boyaları bu yaşların vazgeçilmezidir..etkinlikler yapın daha sonra bunları odasına asın ve yaptığı resim ve etkinliklere övgüler yağdırın.çok başarılı olduğu falan....tekerlemeler,masallar anlatın vede onun anlatmasını isteyin..muhtemelen kreş anaokuluna gidiyordur,orda neler yaptığını sorun ve banada öğretirmisin ben hiç bilmiyorum bunları sen herşeyi çok güzel biliyorsun deyin..elim sende ,saymaca,saklambaç gibi oyunlar oynayın ve dediğim gibi hep kazansın....yaşı ilerledikçe zaten kazanıp kaybetme olayını anlayacaktır ama bu dönem için hiç sakıncası yoktu:) ben hem bir öğretmen hemde anne olarak çocukların çok kıymetli olduğunu biliyorum ve lütfen herkete öyle görsün,sizinde bu işi zamanla çözeceğinizden eminim.Allah kolaylık versin

Ne yazık ki bizim ki pek araba yarışını sevmiyor ama diğer oyunlarda sürekli o kazanıyor şeklindeyiz zaten birazda poh pohluyorum mutlu olsun diye.Resim yapmayı sevmiyor pek neden anlayamadım önerdim ama reddetti.Yarın oyun hamurunu sorucam.Bugün masal okuduk beraber arada sorular falan sordum cevaplarını güzelce verdi.Saklambaç güzel fikir yarın birazda onu oynayalımm :) Kreşe gidiyor ben alıyorum zaten.Anlatıyor direk yaptıklarını :) Aminn,alışıcam herhalde o zaman daha kolay gelir.Onu çok seviyorum değerli olduğunu hissettirmeye çalışıyorum sanırım o da anlıyor çünkü bizde kal,beraber şunu yapardık,beraber yemek yiyelim mi tarzında konuşuyor babası ve kreşteki öğretmenine de beni anlatmış sevdiğini söylemiş mutlu oldum umarım bende onu mutlu edebilirim.

Aslinda bir suru sey yapabilirsin. Kitap okuyabilirsin, matematik ogretebilirsin, masal anlatabilirsin, arkadaslarin dedigi gibi resim boyayabilirsin, cocuk filmleri izleyebilirsin. Her hafta yeni birsey yap , hatta onceden plan yap ki kafan karismasin ama iskence gibi geliyorsa zorlama.

Birlikte masal kitabı okuyoruz,resim yaptırmayı bir kez daha teklifine sunucam :) İşkence gibi değilde çocuk ve ailesi mutlu olmamasından korkuyorum,oyun bulamamakta biraz sorun yaşıyorum çünkü herşeyi yapmak istemiyor.Önerileriniz için çok sağolun bu arada :)

evcilik oynayın baba olsun.veya doktorculuk oynayın uzanın hasta gibi hem bu arada dinlenmiş olursunuz.ben öyle yapıyordum çok hastayım doktor bey diyip uzanıyordum kendince koluma bişeyler batırıyordu göbeğimi keser gibi yapıp ameliyat ediyordu:Dbunu yaparken sizde eğlenin görev gibi değil

Doktorculuğuda yazdım bir köşeye :) Teşekkürler :)

Back
X