Çalışmak ya da çalışmamak, işte bütün mesele bu. (Kaynımgil temalı konu)

Ufak beyin kirintiniz size kalsın, ben kibar cevap verenlerle konumu nihayete vardirdim.☺
Siz yanlış anlamışsınız herhangi bir laf sokma amacında değildim. Belli ki bu zamana kadar akraba kazığı görmemişsiniz bir çok insan bu kazıkla büyür ve hemen hemen herkes paranın ve maddiyatın kardeşleri dahi küstürdüğünü bilir. Amaan siz nasıl anlayacaksanız öyle anlayın zaten nasılsa nihayete vardırmışsınız çok ta şeyapmaya gerek yok

Kizlar herkese merhaba.
Birkaç gündür kaynım başka şehirde olduğu için dükkanına kv ile birlikte bakıyoruz, elemanlar da izinde. Müşterilerle aram iyi, işe de sıkı sarıldım, emanetin hakkını vermek için. Bunu fark eden kv ve kp zaten mevcut elemanlardan memnun olmadıkları için "Sen çalışsan bizimle." dediler. Daha doğrusu önce eşime söylemişler, o da olmaz demiş. Bana bugün anlattıklarında "Kaynimla sorun yasarim, üzülürüm, hem size hem bize yansır olay diye istemiyordur." dedim. Akşam eşimle de konuşunca tam tahmin ettiğim gibi sebep olarak bunları söyledi. Ben baş edebilecegimi söyledim ama eşim ısrarla istemiyor. En son "Tamam istediğini yap ama en ufak bir sorun bile yaşasan gelip bana anlatma, karışmam haberin olsun." dedi tamam dedim. Kaynimin henüz haberi yok ama muhtemelen sıcak bakar o da.

Şimdi sorum şu: Eşim sizce haklı mı? Yani kaynım ile patron-çalışan ilişkisi kurmak yanlış bir tercih mi olur?

Ekleme: Eşim diyor ki, bir şey demek ister yengesisin diye diyemez ona dert olur. Dese sana dert olur. Git yardım et istediğin sürece ama maaşlı çalışan olma. Yardım edersen onlar sana minnettar olur ama maaşlı çalışan olursan kendini baskı altında hissedersin diyor.
Eşin haklı akrabaya ye iç ama asla ortak iş yapma demiş birileri gayet de iyi demişler 🤔

Kesinlikle çalışmazdım. Eşiniz sonuna kadar haklı mutlaka sorun yaşanıyor. Hasta oldunuz işe gidemiyorsunuz bir gün iki gün üçüncü gün olay olur o size tanıdık yerdiye gevşeklik yapıyorsun diye bakar sen çok hastayım işinin derdinde yengesi hasta olmuş dünya umranda değil diye bakarsın. Yorulursun, sıkılırsın ha diyince işi bıramazsın. Yüzüstü bıraktı derler. Öyle kafana göre bi çay kahve molası verirsin gözüne batar yenge düzgün çalışmıyor olur. Bu senin kulağına gelir canın sıkılır. Evle işi götürmek zordur evini ihmal edersin bu sefer eşin surat yapar. bu işin bayramı seyranı özel günleri var geç saatlere kadar çalışmak gerekir sonra evde dinlenmek istersin o da olmaz. Yani bence o topa girmeyin.

Kizlar herkese merhaba.
Birkaç gündür kaynım başka şehirde olduğu için dükkanına kv ile birlikte bakıyoruz, elemanlar da izinde. Müşterilerle aram iyi, işe de sıkı sarıldım, emanetin hakkını vermek için. Bunu fark eden kv ve kp zaten mevcut elemanlardan memnun olmadıkları için "Sen çalışsan bizimle." dediler. Daha doğrusu önce eşime söylemişler, o da olmaz demiş. Bana bugün anlattıklarında "Kaynimla sorun yasarim, üzülürüm, hem size hem bize yansır olay diye istemiyordur." dedim. Akşam eşimle de konuşunca tam tahmin ettiğim gibi sebep olarak bunları söyledi. Ben baş edebilecegimi söyledim ama eşim ısrarla istemiyor. En son "Tamam istediğini yap ama en ufak bir sorun bile yaşasan gelip bana anlatma, karışmam haberin olsun." dedi tamam dedim. Kaynimin henüz haberi yok ama muhtemelen sıcak bakar o da.

Şimdi sorum şu: Eşim sizce haklı mı? Yani kaynım ile patron-çalışan ilişkisi kurmak yanlış bir tercih mi olur?

Ekleme: Eşim diyor ki, bir şey demek ister yengesisin diye diyemez ona dert olur. Dese sana dert olur. Git yardım et istediğin sürece ama maaşlı çalışan olma. Yardım edersen onlar sana minnettar olur ama maaşlı çalışan olursan kendini baskı altında hissedersin diyor.
Asla olacak iş değil kaynın içinde sorun olur huzursuz olur diyeceğini diyemez istediği bişey olur söyleyemez hem sen de tedirgin olursun başka bi yerde çalışınca sıkıntı olduğunda kapıyı vurup çıkarsın ama kaynınla sorun olsa tüm aileyide etkiler Eşiniz izin vermemekte haklı..

Back
X