Çalışmak ya da çalışmamak, işte bütün mesele bu. (Kaynımgil temalı konu)

Ne satılıyor

Yani market mü beyaz eşya mı züccaciye mü tuhafiye mi

Müşteri profili kadın mı

Bir de başka kaç çalışan var

Yani çalışanlarda o yengesi onu kayırıyor imajı olmasın diye size ekstra ters olabilir

Arkadaşımızın kuyumcusu var eşim bana çalışanlara davrandığı gibi davranıyor arada yoğun dönemde yardıma gidiyorum ama pişman oluyorum demişti

Yo aslında kendimi eleman gibi görüp o şekilde çalışmak fikrindeyim. Orası benim değil sonuçta. Çalışan gözüyle bakması sorun değil de sert davranır mı acaba onu bilemiyorum işte.
Aslında sert davranmasa bile beklemediğin bi tepki görünce bence üzülürsün ve ömür boyu yüz yüze bakacağım bir insanla bu riski alma.

• Beğen
Reactions: Kuf
Ne satılıyor

Yani market mü beyaz eşya mı züccaciye mü tuhafiye mi

Müşteri profili kadın mı

Bir de başka kaç çalışan var

Yani çalışanlarda o yengesi onu kayırıyor imajı olmasın diye size ekstra ters olabilir

Arkadaşımızın kuyumcusu var eşim bana çalışanlara davrandığı gibi davranıyor arada yoğun dönemde yardıma gidiyorum ama pişman oluyorum demişti
Kadın giyim üzerine. Eleman olarak tek olabilirim, çünkü zaten çalışanlardan memnun değiller.
Arada yardıma ben de gidiyorum ve gayet kibar ama daimi olunca değişir mi bilmem ki.

Kizlar herkese merhaba.
Birkaç gündür kaynım başka şehirde olduğu için dükkanına kv ile birlikte bakıyoruz, elemanlar da izinde. Müşterilerle aram iyi, işe de sıkı sarıldım, emanetin hakkını vermek için. Bunu fark eden kv ve kp zaten mevcut elemanlardan memnun olmadıkları için "Sen çalışsan bizimle." dediler. Daha doğrusu önce eşime söylemişler, o da olmaz demiş. Bana bugün anlattıklarında "Kaynimla sorun yasarim, üzülürüm, hem size hem bize yansır olay diye istemiyordur." dedim. Akşam eşimle de konuşunca tam tahmin ettiğim gibi sebep olarak bunları söyledi. Ben baş edebilecegimi söyledim ama eşim ısrarla istemiyor. En son "Tamam istediğini yap ama en ufak bir sorun bile yaşasan gelip bana anlatma, karışmam haberin olsun." dedi tamam dedim. Kaynimin henüz haberi yok ama muhtemelen sıcak bakar o da.

Şimdi sorum şu: Eşim sizce haklı mı? Yani kaynım ile patron-çalışan ilişkisi kurmak yanlış bir tercih mi olur?
Bunun yanlısı doğrusu yok ama ben tercih etmezdim. Çalışmak istiyorsam başka iş arar bulur çalışırdım. Esinizle aynı fikirdeyim mevzu aileler olunca küçük şeyler kocaman oluyo . Farklı bir yerde calissanjz soyleyebilecehiniz şeyleri çoğu zaman soyleyemezsinjz ama tabiki bu sizin aile ilişkileriniz siz daha iyi bilirsiniz ama idare etmeniz gereken yerde yüksek tepkiler vermemenizi tavsiye ederim

• Beğen
Reactions: Kuf
Kesinlikle akrabayla hiçbir işe girmem uzak dursun.Mutlaka bir sorun çıkar.

Ben babamla çalıştım babam haa babaam boğacaktım kendisini o derece yani. Aman diyim!
Yaptığım iste baya tantanali yani herkes yapamaz ;)
Sanki kayınla olabilir ama bilemedim🤣

Kadın giyim üzerine. Eleman olarak tek olabilirim, çünkü zaten çalışanlardan memnun değiller.
Arada yardıma ben de gidiyorum ve gayet kibar ama daimi olunca değişir mi bilmem ki.
Ayy ben olsam mutlaka denerdim 😍 geçim sıkıntısı yaşamıyoruz ama tek maaşla bu ekonomik krizde illaki eve bir maaş girsin ve bir kadının kendi parasını kazanması nasıl bişeymiş bunu tatmak için mutlaka ister ve işe dört elle sarılırdım 😊

Ben babamla çalıştım babam haa babaam boğacaktım kendisini o derece yani. Aman diyim!
Yaptığım iste baya tantanali yani herkes yapamaz :KK66:
Sanki kayınla olabilir ama bilemedim🤣
Ya eşim diyor ki, bir şey demek ister yengesisin diye diyemez ona dert olur. Dese sana dert olur. Git yardım et istediğin sürece ama maaşlı çalışan olma. Yardım edersen onlar sana minnettar olur ama maaşlı çalışan olursan kendini baskı altında hissedersin diyor. Çok kafam karıştı. Burada herkes de çalışma diyor.🤔

Asla tercih etmezdim
Bence esin haklı yakın arabayla iş olmaz
Akrabayla ye iç ama alışveriş yapma. Dertsiz başına dert alma.
Eşinden daha iyi bilemezsin. Boşver. Eşini dinle derim ben.
Akrabayla iş olmaz
Akrabayla ye, iç, gez ‘ iş yapma’
Kesinlikle akrabayla hiçbir işe girmem uzak dursun.Mutlaka bir sorun çıkar.
Akrabayla ye iç ama alışveriş yapma .
Kızlar bunlar tecrübe sonucu yazılmış yorumlar mi yoksa genel kanı bu şekilde diye mi yazıldı?

Kızlar bunlar tecrübe sonucu yazılmış yorumlar mi yoksa genel kanı bu şekilde diye mi yazıldı?
Ben tecrübemden yola çıkarak yazdım. Akrabamla iş yaptık sonra birbirimize girdik, iyiyken kötü olduk. Hiç tavsiye etmiyorum,huzurunuzu kaçırırsınız.

Ya eşim diyor ki, bir şey demek ister yengesisin diye diyemez ona dert olur. Dese sana dert olur. Git yardım et istediğin sürece ama maaşlı çalışan olma. Yardım edersen onlar sana minnettar olur ama maaşlı çalışan olursan kendini baskı altında hissedersin diyor. Çok kafam karıştı. Burada herkes de çalışma diyor.🤔
Yaa mesela yardıma gittin 2 3 gun üst uste kayinbaba cikarip sana 200 lira falan para verse alır mısın? Ben sahsen alırım mesela. Bu da önemli

Ben tecrübemden yola çıkarak yazdım. Akrabamla iş yaptık sonra birbirimize girdik, iyiyken kötü olduk. Hiç tavsiye etmiyorum,huzurunuzu kaçırırsınız.
Aslında eşim de tecrübeye dayalı olarak söylüyor. Geçmişte annesi babası akraba ile çalışmış ve çok sorun yaşamışlar. Hatta kv hep derdi asla akraba tanıdık ile iş yapmam artık diye. Ama artık bana guvendiler mi nedir, kendileri teklif etti. Çok arada kaldım.

Kizlar herkese merhaba.
Birkaç gündür kaynım başka şehirde olduğu için dükkanına kv ile birlikte bakıyoruz, elemanlar da izinde. Müşterilerle aram iyi, işe de sıkı sarıldım, emanetin hakkını vermek için. Bunu fark eden kv ve kp zaten mevcut elemanlardan memnun olmadıkları için "Sen çalışsan bizimle." dediler. Daha doğrusu önce eşime söylemişler, o da olmaz demiş. Bana bugün anlattıklarında "Kaynimla sorun yasarim, üzülürüm, hem size hem bize yansır olay diye istemiyordur." dedim. Akşam eşimle de konuşunca tam tahmin ettiğim gibi sebep olarak bunları söyledi. Ben baş edebilecegimi söyledim ama eşim ısrarla istemiyor. En son "Tamam istediğini yap ama en ufak bir sorun bile yaşasan gelip bana anlatma, karışmam haberin olsun." dedi tamam dedim. Kaynimin henüz haberi yok ama muhtemelen sıcak bakar o da.

Şimdi sorum şu: Eşim sizce haklı mı? Yani kaynım ile patron-çalışan ilişkisi kurmak yanlış bir tercih mi olur?

Ekleme: Eşim diyor ki, bir şey demek ister yengesisin diye diyemez ona dert olur. Dese sana dert olur. Git yardım et istediğin sürece ama maaşlı çalışan olma. Yardım edersen onlar sana minnettar olur ama maaşlı çalışan olursan kendini baskı altında hissedersin diyor.
Eşin haklı.

Yaa mesela yardıma gittin 2 3 gun üst uste kayinbaba cikarip sana 200 lira falan para verse alır mısın? Ben sahsen alırım mesela. Bu da önemli
İşte evet onu da düşündüm. Alsam bir dert almasam bir dert. Alsam yine yardım değil çalışmak olacak adı. Almasam belki kırılır adam. Uff.

Aramız da öyle iyi ki bozmak beni çok korkutuyor. Seviyorum çünkü eşimin ailesini. Risk alma diyorsunuz yani...
Herkes aynı olmaz yani siz ölçün biçin. Esiniz de böyle böyle düşünüyor ki sizden daha iyi taniyordur ailesini yinede karar sizin mutlu olursunuz ins.

Back
X