Duyunca sinirlenmenizi anlayabiliyorum. Ancak sgk dan doğum parası alabilmek için işe girip çıkanlar olduğu için , firmaların da sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyorlar.
2-3 aylık hamile iken durumu belirtmeden ( görsel olarak belli olmuyordu ) işe başlayıp deneme süresi yeni bitmiş , henüz işi öğrenmişken çıkanlarla karşılaştıkları için böyle bir tutum sergiliyorlar.
Yani aslında bugün yaşanan bazı zorlukların sebebi yine bizleriz.
Evet haklilar belki bu konuda bende bir swy diyemem. Ama ben zaten sorduklarinda diyorum hamile kalirsam calismam cocuk olunca diye. Bunu dememe ragmen inanmamalarina kiziyorum
Arkadaşım bende senin yaşadıklarını yaşadım.2 senelik evliyim.Evlenmeden önce iyi bir işim ve gelirim vardı.Evlilik nedeniyle şehir değiştirdim ve iş aramaya başladım.Görüşmeler hep iyi geçti ama yeni evli olmamdan dolayı yakın zamanda çocuğun olur diye problem çıkardılar.Bende şuanda çalışıp çalışmama konusunda kararsızım.Çalışmak istiyorum ancak çocuk olursa çıkmak zorunda kalacağım için bir türlü cesaret edemiyorum.
Hamile iken yalan beyanda bulunarak iş görüşmesine gidenler olduğu için inanmıyorlar zaten. Dediğim gibi , aslında bugün yaşanan bazı zorlukların sebebi yine bizleriz.
kayınvalideye ne ise artık senin çalışman ya da maaş durumundan... densiz!
oyhh ne güzel gelini var kayınvalidenizin bu lafa bir araba laf edip kavga çıkarıp, kk da yazan kadınlar gördük biz yahu.Ya kotulugunden degil hersey dilindedir onun. Ama para kazanmak cok cok cok onemlidir. Mesela cocuk olsada calis der anne eve kocama zor yetiyorum cocuga gunduz siz bakicaksiniz ama gece nolcak yine ben bakicam dayanamam diyorum. Anlatamiyorum. Bazende kizim sizin gezdiğinizi kimse bilmez oyle gezmeye yemege para harcamayin ev araba alin diyor. Ama bizim zatn anca 20 30bnmiz cikar bu prayla nasl ewe girelm biz. Istanbul gibi bir yerde. Ole luksumuzde yok kirk yilda bir disari cikariz ictigimiz bir kahve. Gecen sordu ne kadr veriosunuz diye 7 8 lira falan dedim aaa cok ben asla vermem yazk kizim diyor
oyhh ne güzel gelini var kayınvalidenizin bu lafa bir araba laf edip kavga çıkarıp, kk da yazan kadınlar gördük biz yahu.
mesela benim annem de de şey vardır, benim işim kamu da olduğu için bana yapmaz ama kız kardeşime yaptı; bebek için işi bıraktığında, çocuk hayatını mı kurtaracak, yarın bir gün emekli olursun bir şey olur ara verme, iyi işin var, ara verince yerine başkasını yükseltirler gibi...Allahi var cok iyiliginide gordum canim kimi fesatligina der kimi temiz kalpliliginden. O an kizarm Kendi kendime durumu aciklamaya çalışırım. Anlarsa anlar anlamazsa kapatiriz konuyu. Ama ustumde baski olusturmasi beni psikolojik olarak cok etkiliyor
mesela benim annem de de şey vardır, benim işim kamu da olduğu için bana yapmaz ama kız kardeşime yaptı; bebek için işi bıraktığında, çocuk hayatını mı kurtaracak, yarın bir gün emekli olursun bir şey olur ara verme, iyi işin var, ara verince yerine başkasını yükseltirler gibi...
belki benim annemde ki niyetten olabilir.
ben olsam sizin şartlarınızda çalışmazdım yapacağım çocuğa odaklanırdım :)
işyerinde mutlu değilsiniz aldığınız ücret emeğinizin karşılığı değil buyüzden bu yorumu yaptım ..
yoksa her bayanın çalışması taraftarıyım
kv den neden bu kadar müdahale ediyor size. sen ister çalışırsın ister çalışmazsın eşin sana bakmak zorunda kusura bakmasınlar.. içtiğiniz kahvenin parasına bile çok diyorsa gerçekten cimri ve paragöz birisi bence sen kendin nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa. ve kv deni duymamazlıktan gel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?