Çalışmalı mıyım ?

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba 2 yaşında bir çocuğum var doğumdan öncesine kadar çalışıyordum aslında hala çalısmayı istiyorum ama ailemden uzakta farklı bir şehirde yaşıyorum. Çocuğuma bakacak kimsem olmadığı için çalışmayı bıraktım. 3 yasina gelince aklimda bir krese verip calismak var. Muhtemelen maasimin yarisi krese gider bunu da dert etmiyorum ama yakin cevrem cocugunu sen buyut bence daha gec calis okula baslayinca fln diyor da zaten 32 yasindayim evde durdukca calisma hayatindan uzak insanin calisma sansi da bir nebze dusuyor bence. Bazen de vicdanım el vermiyor ben de çok zorlanırmisim gibi geliyor ozlerim zorlanirim diye bir de 3 sene sonra fln 2. Cocugu istiyorum Allah nasip ederse tabi kardesi olsun istiyorum. Kafamda deli sorular farkli planlar. Benzer durumlar yasayanlardan tecrubelerini paylasmalarini istiyorum simdiden teşekkür ederim. Sizce ne yapmalıyım ?

normalde calisin derim su durumda da,
korona sebebi ile zorlanir misiniz onu da dusunun,
yani surekli kresleri kapat-ac yapiyorlar, veya cocuk normal oranda oksurse bile krese getirmeyin diyorlar, korona onlemleri ile birlikte yonetebilir misiniz acaba?

bu sene degil de 3 yasina dogru dusunuyorum o zamana kadar da surec normale doner ins zaten bu zamanda zor dediginiz gibi :/

Mesleginiz nedir, bu kadar arayi kaldirir mi?

Daha once de yazdim ben ekip lideriyim bir kurumsal firmada. 2 seneye kadar annelik izni kullanmis olanlari mulakat asamasinda mesleki yeterliligi varsa bir sonraki asamaya geciriyorum ama 2 seneden daha fazla annelik izni alanlari ozellikle tek cocugu varsa geciremiyorum malesef. Cunku birkac sene sonra ikinci cocuk oldugunda yine bizi birakip 3-4 sene cocuk bakacak demek oluyor bu ki biz uzun sureli ekip arkadasi tercih ediyoruz. Ayrica muhendisim ve cok dinamik bir alandayim o kaybettigi surede yeni mezun ve staj yapmis kisi 3-4 sene ara vermis kisiden daha hakim oluyor guncel bilgilere.

Kisaca mesleginize ve ne kadar kariyer odakli yasadiginiza gore degisir bu konu.

3 yasında çocuk için kreşgayet iyi olir. Sartlari iyi bir yere girerseniz tabi ki calısin ama 2.cocugu dusunuyorsaniz zaten işe girmenizin cok anlami kalmiyir yine ayrilacaksınız zaten.
Ise girdikten 3 sene sonra fln dusunurum yine 3 sene calisma hamilelik fln baya calismis olurum

17 aylık kızım var benimde.evde oturdukca bunaliyorum yıllardır çalışıyordum, şimdi sanki hiç çalışmamış gibi tuaf hislerim var.. 3 yaşına girince kreşe vericem, sizde kreşi deneyebilirsiniz, vicdan yapicak birşey yok sonuçta evlatlarımız için çalışıyoruz ben kreşin çocuklar için daha olumlu olduğunu düşünüyorum kaynanam bakmak istiyor ama ne katabilirki çocuğuma. her türlü eğitim oyun aktivite var evde bukadarini kendim sağlayamam diye düşünüyorum..

Suanda corona varken kres ne kadar uygun olur hani illa calismak zorunda olursunuz, o zaman tamam ama acil birseyi yoksa en azindan bu sene dursun insallah ortalık daha düzelir o zaman kreşe gönderirsiniz.

Normalde calismayi seven biriyim hic ara vermeyi dusunmemistim ama yasadigim sehirde yakinim yok bu biraz dezavantaj oldu esim muhendis onun sirketinde dusunuyorum ilerde bir kac kere firma sahipleri de onermislerdi bana ama cocugum kucuktu yapamadim satis pozisyonlarini da dusunuyorum zaten asistanlik biraz statik gibi ben de biraz daha hareketli gelisime de acik pozisyonlar istiyorum ama nasil yaparim bilmiyorum cocukla zor mu oluyor diye merak ettim epey de ara verdim ben ise adapte olurum da o kadar sene cocuk bakinca cocuktan ayrilmak zorlar mi diye korkuyorum. Isten korkum yok

bence çalışmalısın paranın yarısı kreşe gitmiş olsada diğer yarısı senin işine ve çocuğun ekstra ihtiyaçlarını gider ve emin ol rahatlarsın 2.çocuk olana kadar çalış ki şimdiki çocuğun ufak tefekte olsa sorumluluk almaya başlar.Benim annemde kendimi bildim bileli çalışıyor tezgahın önüne tabure koyup bulaşık yıkamaya çalışırdım 6 yaşındda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…