normalde calisin derim su durumda da,
korona sebebi ile zorlanir misiniz onu da dusunun,
yani surekli kresleri kapat-ac yapiyorlar, veya cocuk normal oranda oksurse bile krese getirmeyin diyorlar, korona onlemleri ile birlikte yonetebilir misiniz acaba?
bu sene degil de 3 yasina dogru dusunuyorum o zamana kadar da surec normale doner ins zaten bu zamanda zor dediginiz gibi :/
Mesleğiniz nedir?
Sabah 8 bucuk aksam 6 bucuk kresler var is yerime yakin bulurum diye dusunuyorum cikista ben alirim tabi 1 sene sonra bu planlar ins o zamana kadar bu surecler nasil olur bilmiyorumKreş saatine uygun iş bulabilecek misinz
Ise girdikten 3 sene sonra fln dusunurum yine 3 sene calisma hamilelik fln baya calismis olurum3 yasında çocuk için kreşgayet iyi olir. Sartlari iyi bir yere girerseniz tabi ki calısin ama 2.cocugu dusunuyorsaniz zaten işe girmenizin cok anlami kalmiyir yine ayrilacaksınız zaten.
Mesleginiz nedir, bu kadar arayi kaldirir mi?
Daha once de yazdim ben ekip lideriyim bir kurumsal firmada. 2 seneye kadar annelik izni kullanmis olanlari mulakat asamasinda mesleki yeterliligi varsa bir sonraki asamaya geciriyorum ama 2 seneden daha fazla annelik izni alanlari ozellikle tek cocugu varsa geciremiyorum malesef. Cunku birkac sene sonra ikinci cocuk oldugunda yine bizi birakip 3-4 sene cocuk bakacak demek oluyor bu ki biz uzun sureli ekip arkadasi tercih ediyoruz. Ayrica muhendisim ve cok dinamik bir alandayim o kaybettigi surede yeni mezun ve staj yapmis kisi 3-4 sene ara vermis kisiden daha hakim oluyor guncel bilgilere.
Kisaca mesleginize ve ne kadar kariyer odakli yasadiginiza gore degisir bu konu.
bence çalışmalısın paranın yarısı kreşe gitmiş olsada diğer yarısı senin işine ve çocuğun ekstra ihtiyaçlarını gider ve emin ol rahatlarsın 2.çocuk olana kadar çalış ki şimdiki çocuğun ufak tefekte olsa sorumluluk almaya başlar.Benim annemde kendimi bildim bileli çalışıyor tezgahın önüne tabure koyup bulaşık yıkamaya çalışırdım 6 yaşınddaMerhaba 2 yaşında bir çocuğum var doğumdan öncesine kadar çalışıyordum aslında hala çalısmayı istiyorum ama ailemden uzakta farklı bir şehirde yaşıyorum. Çocuğuma bakacak kimsem olmadığı için çalışmayı bıraktım. 3 yasina gelince aklimda bir krese verip calismak var. Muhtemelen maasimin yarisi krese gider bunu da dert etmiyorum ama yakin cevrem cocugunu sen buyut bence daha gec calis okula baslayinca fln diyor da zaten 32 yasindayim evde durdukca calisma hayatindan uzak insanin calisma sansi da bir nebze dusuyor bence. Bazen de vicdanım el vermiyor ben de çok zorlanırmisim gibi geliyor ozlerim zorlanirim diyebir de 3 sene sonra fln 2. Cocugu istiyorum Allah nasip ederse tabi kardesi olsun istiyorum. Kafamda deli sorular farkli planlar. Benzer durumlar yasayanlardan tecrubelerini paylasmalarini istiyorum simdiden teşekkür ederim. Sizce ne yapmalıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?