çalışmalı mıyım?

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.985
13.922
448
Ankara
merhabalar
benim sizlerden fikir almak istediğim konu şu: iki kızım da okula başladı ve öğlenci. eşim yurtdışında görevli ödemelerimiz var ve önümüzde ki 3 ay extradan sıkışık bir durum söz konusu. bir tanıdığımız haber verdi özel bir şirkette boş bir pozisyon için. maaş da dolgun. kızlarıma yarım gün çok makul fiyata bakabilecek birisinide buldum bu kişi 10 yıllık komşumuzun kızı yani gözüm arkada kalmaz inşallah. ama tereddütlerim şunlar
1) eşim izin vermedi ama ısrar edersem razı olur
2)yaklaşık 10 yıldır ev hanımıyım bekarken çalışıyordum zorlanacak mıyım bilmiyorum
3) kızlarımı nasıl ikna ederim üzülürler mi acaba diye düşünüyorum fakat sadece 4 saat bensiz kalacaklar 8 de ben 12 de onlar çıkacak evden ve beraber dönmüş olacağız eve üstelik geç kalkıyorlar bazen okula 1 saat kala uyanıyorlar:)
4) eşim bu ödemeler için beni suçluyor ona göre sebeb benim savurganlığım oysaki gününde yatmayan maaşlar batırdı beni en azından onun gözünde temize çıkmak olacak benim için bu ödemeleri kapatmayı çok istiyorum lütfen objektif olarak bana fikirler verir misiniz sizce ne yapmalıyım?

hiç düşünme canım çalış. çocukların okullu zaten. ihtiyacın da var. gözün arkada kalmaz. he hamlamış olabiirsin. olsunn git çalış dene. alışırsın. açılırsın. baktın düzenin iyi çocukların zaten büyümüş devam edersin. yok çok mu zorlandın durumun düzelince çıkarsın işten.

millet ihtiyacı olunca bebeğini sütten kesip ağlaya ağlaya gidio işe. Allah yardım etsin. sneinkiler okullu kocaman. kalbin rahat olsun. git çalış.

haklısın çok teşekkür ederim. evde durmak bana yaramadı hiç kafamda kururp kurup eşimle kavga ettim çoğu kez yani boşluktan can sıkıntısından...üstelik günlerde çaylarda aldığım kilolarda cabası. sizin yazdıklarınızda çok doğru gerçekten ihtiyacım var ve çocuklarım büyük. inşallah hakkımda hayırlısı olsun amin

Son düzenleme:
kesinlikle çalışmalısın
eski konularına bakarak söylüyorum
ne olur nolmaz kendini garanti altına al bence..

çalışmalısınız.
özellikle bu devirde insanlar iş bulamazken bir ekmek kapısı bulmuşsunuz, şükretmelisiniz.
fırsatı değerlendiremezseniz eşiniz dönünce tüm gün evde oturup eşinin dönmesinin iyi olup olmadığını sorgularken bulabilirsiniz kendinizi.

10 yıl aradan sonra dolgun maaşlı bir iş bulmuşsun, çocuklarınla ilgilenecek gözünü arkada bırakmayacak birini de bulmuşsun. Eğer çocuklarınla ilgili özel durumlar yoksa bunlar zaten çalışman için bir işaret bence de çalışmalısın...

Canım böyle bir fırsat doğmuş hiç düşünme çalış derim. Ben ağlaya ağlaya çocuklarımı bakıcıya bırakıp işe gittiğimi bilirirm. Hem işe girmek kafanıda dağıtır. Hiç kaçırma derim.

kesınlıkle calısmalısın .ustelık 10 yıl ev hanımlılıgı yapıp da ,10 yıl sonra dolgun maaslı ıs bulabılmen gercekten cok sanslısın .hıc dusunme calıs .

bencede çalışın cocuklarınız büyümüş
madem eşinizde sizi sorumlu tutuyor çalışın kendi pareanızı kendiniz kazanın

cevap 1)eşini ilna eetmeye çalış tatlım kabul eder bence..
Cevap 2)inşallah zorlanmazsın kuzum bence en azından belli bir süre dene..ilerde keşke demezsin..çalıkşmak çok güzel bence..
Cevap 3)uygun bir dille anlat yavruların..diyorsun 4 saat bensiz kalacaklar sorun olmazki hem zaten okul olacak rahat ol..
Cevap 4)canım çalışarak kapatabilirsin..diğer türlü her şekilde zora düşersin

ozaman
1) esıne ısrar et ve calısmaya basla
2) hıc zorlanmıcaksın hatta sana ıyı gelıcek
3) kızların once anne ya derler ama alısırlar herseyın aynı sekılde yurudugunu gorduklerınde onalrda rahatlar bence
4) baska suclanıcak kımse olmadııgı ıcın senı sucluor ama bır turlu anlamazlar maaslar gec yatınca odenmesı gereken faturalar taksıtler beklemez tabıkıde

bence 10 yıllık ev hanımlıgı ve annelıgını ıyı yurutmussun bencede esını ıkna et 3 ay zorlanıcanıza hıcbırsey olmamıs gıbı hayatına devam etmek varken dımı:) kızlarında hersey aynı oldugunu gorunce alısırlar dıye dusunuyorum genede fasla en samımı komsuna bıle guvenme tekbırı elden bırakma derım canım

bu kadar güzel şartlar bulmuşken ve ihtiyacın da varken çalışman en doğrusu bence de. diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum. çocuklar da büyümüş ne güzel. okuldan 1 saat önce uyanıyorlar diyorsun zaten. hiç yokluğunu bile fark etmezler. ilk günler biraz ağlayabilirler ama daha süt kokan bebişini bırakıp çalışan kadınlar var. seninkiler çabuk adapte olurlar. eşinin de suçlamalarından kurtulmuş olursun, kendine güvenin gelir, hem fiziksel, hem ruhsal olarak toparlanırsın. hakkında hayırlısı olsun canım.

Eğer uygun şartlar ayarlanırsa ve eşinizle uzlaşırsanız çalışmanız çok daha iyi olacaktır bencede.

Eşinin bazı huyları beni çok üzüyor. Mesela para konusunda sana bu dedikleri. Sen yıllarca kızların sorumluluğunu yüklendin ki bu çok ciddi bir sorumluluktur. Kayıtsız şartsız eşine güvendin. son hatasına kadar. Neyse o da geçti.
Onu hiç bunaltmadın. Her zaman en büyük desteği oldun. Gencecik yaşında yom bekledin. Bütün bunlar olurken bu hesabı sormak ona yakışmamış.
Neyse arkadaşım konuya gelince...
Çalış tabi. İhtiyacın olmasa da çalış. Bu sana iyi gelecek. Biraz zedelenen özgüvenini de yeniden kazanacaksın.
Çocukların büyük ve inan bana büyüdüklerinde çalışsaydın diyeceklerdir sana.
İnan biraz yorulacaksın ama kendini daha iyi hissedeceksin. Daha mutlu daha güvenli bir sena olacaksın.

kesinlikle katılıyorum..çalışmak kadar güzel birşey yok bene..yani kendi ihtiyaçlarını almak kadargüzel birşey yok..herşey çok daha iyi oluor başta özgüven olmak üzere..bence imkanı olan her byan çalışmalı

sizin eşiniz dönmüyor muydu?,

ayrıca böyle bir durumda,düşünmeniz bile hata.böyle bir fırsatınız varsa,hiç durmayın çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…