• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak İçin Bahanelerim

madem ıhtıyacınız yok bırakında gercek ıhtıyacı olanlar kpss'yle yerlessın yer acın onlara.
ki ben olsam kocamın kazancını dusunmez kendı karıyerım ıcın okur calısırdım.
bi onerı madem bu kadar cok kazanıyorsanız bi is yerı acın fakir fukarayi maas sahibi yapın.
yanlız onlar o maası cerez parası yapmazlar!

Çook kıskandım keşke eşininki gibi bi iş bulabilsem bende anca markette kasiyerlik. Çok parada istemem be evimde oturıyım evime aileme vakit ayırıyım çocuk yapmak için yıllarca beklemek zorunda kalmıyım yeterdi bana ççççookk şanslısın ev hanımlığı çok güzel bi meslek bence durumunda var kendi sigortanıda yap

O zaman çocuk yap bari.oturr büyüt. sonra durumunuza göre bakarsın gerekirse calisirsin.Allah muhafaza ileride başımıza ne gelecek bilemeyiz.

evet haklısın, bu tarz planlarım var. hatta eşimin de ayrı planları var. planlar içinde yaşıyoruz. adım yok. o eşikteyim işte. yemeyip içmeyip sınavlara hazırlanmakla başka şeylere adım atma eşiğindeyim. ama kısa vadede hobi gibi olacak. bir garantisi de yok. ben bu vakitlerimi yeni işleri düşünmekle harcamaya değer mi diyorum KPSS seçeneğim varken. ne yapacağımı şaşırdım. şimdi sezon başlıyor. bir karar alıp ona göre KPSS hazırlığına adım atacağım yeniden ve her şeyimi çalışma sistemime göre ayarlayacağım.

Çalışmak istemiyorsanız, onun yerine yabancı dil konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Şakır şakır konuşmuyorum demişsiniz, ona istinaden. Önce İngilizce, sonra başka bir dil. İleride yurtdışında yaşarsınız belki. Veya yurtdışı kaynaklarını takip ederken faydalı olur. Yurtdışına tatile gittiğinizde de farklı bir tecrübe olur. Ayrıca, hiçbir şey olmasa kişisel gelişiminiz için bir şey yaptığınız için mutlu olursunuz. İleride yüksek lisans yapmaya karar verirseniz, yabancı dilde eğitim veren bir üniversiteyi tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Nasil yaa a grubundan atanilan bi meslekten alinan maas icin;
"Bilemiyorum yani mazot parama yetebileceginiii" mi diyosun?

Arkadaşlar bazılarınız ben o kadar kpss çalıştım, şu kadar puan aldım, şu kadar da dil puanı aldım ama sen benim maaşıma çerez parası diyorsun tarzında konuşuyor, herhalde aşağılayıcı buluyorlar o söylemi ama ne gerek var. Kimin ne kadar kpss çalıştığı kimseyi ilgilendirmiyor ki, kpss kastıysan kendin için kastın, kaç puan aldıysan kendine aldın, bundan bize ne? Aldığın puan da kendine, aldığın maaş da, çektiğin zorluk da. Ben o kadar sınav kazandım çerez parası için miymiş diyenler, diyecek olanlar, bize mi kazandınız o sınavı? Hayır. Sizin maaşınızla bir başkasının hayatı, masrafları ve kazancı arasında ne bağlantı var? Bırakın hayatlarınızı başkalarınınkiyle kıyaslamayı; sen 4 günlük bayram için her sene 9-10 gün tatil yapıyorsun ya ona bak. Eğer sen işinden memnunsan birileri çerez parası diye niteleyerek az bulsa ne olur bulmasa ne olur? Kpss çalışanlar bize mi çalışıyor? Herkes kendi ekmeğinin mücadelesini veriyor. Buraya gelip de şu kadar çalıştım ama sen çerez parası diyorsun demek anlamsız.

Sizin kazanacaginiz paraya suan ihtiyaciniz olmayabilir.
Ancak hayatta her sey insanlar icin ya esiniz vefat etse, ya esinizle ayrilsaniz ilerde Allah korusun elbette ama insanin kendini hep en kotu seylere hazirlama taraftariyim.
Bu yuzden siz kendiniz icin adim atin atacaksaniz, simdi icin degil, kotu bir durumda bir b planiniz olmasi icin.

En düşük memur maaşı 2 bin küsür lira. Ne çereziymiş o öyle? Vay be biz o maaş için yıllarımızı dökelim biri çıkıp o benim çerez param desin. Ah adaletini sevdimin dünyası...

Bu arada güvenme malına, bir kıvılcım yeter...

En düşük memur maaşı 2 bin küsür lira. Ne çereziymiş o öyle? Vay be biz o maaş için yıllarımızı dökelim biri çıkıp o benim çerez param desin. Ah adaletini sevdimin dünyası...

Bu arada güvenme malına, bir kıvılcım yeter...
Hayir yani, gelirin iyi olabilir,o para sana bisey ifade etmeyebilir, ama bazilari icin gecim parasi olan miktar icin cerez parasi diye kucumseyemezsin.

Ya bilemedim şimdi gerçekten. Şöyle bir düşündüm de, kendimi senin yerine koydum. KPPS falan hiç uğraşmazdım, hiç kafanı yormayın derim size. Bu illet kadar sıkıcı bir şey yok Allah memurlarımıza sabır versin. Saç döküyor, insanda sağlık bırakmıyor çok stresli çok. Bence bir yüksek lisans yapın Ales sınavlarına hazırlanın.
Bunları istemiyorsanızda kurslara katılın bence vakit geçer paraya değil de severek yapabileceğiniz bir işe odaklanın derim eğlenceli olsun vakitlerin nasıl geçtiğini anlamazsınız. Öyle eğlenceli olsun.

Ogrenilmis caresizlik sizinki resmen. Basligininzda da belirtmissiniz. Bunlar yalnizca sizin "bahaneleriniz". Kendinizi de inandirmissiniz. Calismak mi istemiyorsunuz; calismayin o zaman. Biz ne desek bos.

Ölüm kalim var diye calisilir mi
Herseyi garanti edemeyiz boyle bir ihtimale bakarak tum hayatı sekillendiremeyiz
Su anlattiklarindan yola cikarak sana çalışma diyorum
Sen de gezerek sosyllesirsin :)

Ban yemis ya. Birine bel alti vurursa o da onu KIBler :D insanlarin acilarini, maaslarini, dertlerini kucumsememeliymisiz demek ki.

Back
X