• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak İçin Bahanelerim

Bi öyle diyo bi giderimiz olucak yetmiycek diyo. Fakirlikten ölüyolarla paralarıyla dövüyolar arasında kaldım.
nasılsa benim param bi işe yaramayacak kendi paramı kazansam bile bizim çerez paramız olacak eşimin gelirinin yanında o kadar az kalacak kazandığım para demeye çalışmış

memur olunca o para çerez parama yetmez diyo
ben de anlamadım.
E kocasında çok para varmış zaten. Kendi masraflarını jarşılar. Eşinin parası varsa da yine geçinir giderler.

Ya kimse kızmasın da ben derdini anlatamayan birinin üst kademe memurluklara talip olmasını anlayamam. Bunu yermek için söylemiyorum ama insan biraz objektif olmalı.

Ygs anlatım bozukluğu sorusu dahi olamaz o derece.

Ben bu sene uzatarak okuduğum okulumdan mezun oldum. Mezun olmadan önce okurken evlenmiştim. Bu sene KPSS'ye A grubundan girdim. 70-75 arası puan aldım. Hiç bir şeye yetmedi. Tekrar gireceğim. Bu arada 25 yaşındayım.

Okuluma başlarken kariyer hayallerim vardı. İdealist bir öğrenci olarak eğitim hayatıma başladım. Gelgelelim eşim son yıllarda kazancını kat kat kat artırdı. Benim devlette bir uzman yardımcısı veya müfettiş yardımcısı olmam durumunda bile alacağım maaş şuan ne çerez paramıza ne tatilimize ne yemeğimize yetecek bir para olacak. Hayat standardımızı maddi anlamda yükseltmeyecek. Aksine biz ne istediğimiz zaman dışa çıkacak ne birlikte doya doya vakit geçirecek ne istediğimiz Zaman şehir dışına ailelere veya tatile gidebileceğiz. Eşim evde bütün gün bensiz kalacak. (Evde internet üzerinden çalışıyor). Gündüz yemeklerini evde bensiz yiyecek. Kendine kahvaltı hazırlama huyu yoktur. Muhtemelen ben gelene kadar aç duracak. Eşim sıradan bir ücret kazansaydı çalışma motivasyonum düşmezdi ama şuan hiç çalışma motivasyonum yok. Bir diğer bahanem eşim home ofis çalışıyor. Yani bütün gün birlikteyiz. Sıkıldığımız hiç olmuyor aksine vakitler yetmiyor. 6-7 yılı geçti birlikteliğimiz. 3-4 yıldır aynı evdeyiz. Çalışma sisteminde belli saat standartları yok. Her şey otomatik. İşlerinde sıkıntı olduğunda mesaj geliyor otomatik, bilgisayardan hallediyor. Onun dışında günlük rutin işlerini yapıyor ama sabahtan akşama kadar değil, istediği bir anda bir veya birkaç saat.
Diyelim ki bu yıl canımı dişime taktım kazandım. Ankara'da kariyer grubunda işe girebilmem için zaten çok çok sıkı çalışmam ve çok başarılı olmam gerek. Olmadı başka illere tercih yapmam gerekecek. Büyük bir şehirden, paraya ihtiyacımız yokken evimizi düzenlimizi bırakıp gitmemiz gerekecek. Belki de eşim ben kazandıktan sonda gitmek istemeyecek, yani bana şuan dediği bir çalışma disiplinini yaşayıp deneyimlemeni isterim ama çalışmasan da olur.
E ben koca yıl deli gibi çalışıp edip sonra kazandığım yere gitmeyecek miyim? Veya bir süre çalışıp işten mi ayrılacağım?
Boşuna mı çalışıp kazanmış olacağım? Ben çalışırsam ilişkimizin de bozulmasından korkuyorum. Bana yoksun diyecek. Gerek yok çalışmama diyecek. tüm düzenimiz, yerleşimimiz her şey bozulacak ve buna ne kadar katlanabilir? Çünkü bir zorunluluk yok.
Diğer yandan ben boşuna mı dirsek çürüttüm?
İşi bir kenara bırakıp ales'e mi yoğunlaşsam diyorum bazen. Kafam çok karışık. Ben de kendi paramı kazanmak istiyorum ama dediğim gibi kazandığım parayla yatırım bile yapamam giderlerimiz yüzünden. Eşime masrafları sen karşıla benim paramla yatırım yapalım demem söz konusu olmaz. Kazandığım parayı yaşantımıza katkısız asla kenarda tutmam. Giderlere harcarım ama durum dediğim gibi. Çerez paramız. Motivasyonum sıfır.
İleride iş kurma planlarımız var uzun vadede. Belki bu şekilde çalışırım diyorum ama bu da uzun vade.

Lütfen bana yardımcı olun.

Sen de home ofis bir iş kur kendine, böylece ne düzeniniz bozulur ne de sen emin olmadığın, ihtiyaç duymadığın bir işte
çalışmak zorunda kalırsın .

nasılsa benim param bi işe yaramayacak kendi paramı kazansam bile bizim çerez paramız olacak eşimin gelirinin yanında o kadar az kalacak kazandığım para demeye çalışmış
Ama giderlerden bahsediyo.
Her şeyi geçtim yine mantıksız.

Hiç kazanmamaktan daha iyi değil midir? Gururu eziliyosa bile daha iyi değil mi?

Jookercim, canim esinle sorun olacaksa calisma. Ya da evde calisabiliyorsan sen de evde calis..
Belli ki icine sinmeyen bir seyler var. Kalbin ne diyorsa onu yap. Nasil mutlu olacaksan ona gore hareket et..
Hakkinda hayirlisi..

İlla aynı mesleği yapmak zorunda değilsin ticarete atıl. Bi butik pastane olabilir.abiye satabilirsin. Hem orda da eşinle ortak çalışırsın

yerinde olsam ben çalışırdım madem eşinin parası da fazla fazla yetiyor size kendi parana da hiç dokunma hesabında biriksin yarın öbür gün ne olacağı hiç belli olmaz kötü gün parası olarak birikir işte

Ben bu sene uzatarak okuduğum okulumdan mezun oldum. Mezun olmadan önce okurken evlenmiştim. Bu sene KPSS'ye A grubundan girdim. 70-75 arası puan aldım. Hiç bir şeye yetmedi. Tekrar gireceğim. Bu arada 25 yaşındayım.

Okuluma başlarken kariyer hayallerim vardı. İdealist bir öğrenci olarak eğitim hayatıma başladım. Gelgelelim eşim son yıllarda kazancını kat kat kat artırdı. Benim devlette bir uzman yardımcısı veya müfettiş yardımcısı olmam durumunda bile alacağım maaş şuan ne çerez paramıza ne tatilimize ne yemeğimize yetecek bir para olacak. Hayat standardımızı maddi anlamda yükseltmeyecek. Aksine biz ne istediğimiz zaman dışa çıkacak ne birlikte doya doya vakit geçirecek ne istediğimiz Zaman şehir dışına ailelere veya tatile gidebileceğiz. Eşim evde bütün gün bensiz kalacak. (Evde internet üzerinden çalışıyor). Gündüz yemeklerini evde bensiz yiyecek. Kendine kahvaltı hazırlama huyu yoktur. Muhtemelen ben gelene kadar aç duracak. Eşim sıradan bir ücret kazansaydı çalışma motivasyonum düşmezdi ama şuan hiç çalışma motivasyonum yok. Bir diğer bahanem eşim home ofis çalışıyor. Yani bütün gün birlikteyiz. Sıkıldığımız hiç olmuyor aksine vakitler yetmiyor. 6-7 yılı geçti birlikteliğimiz. 3-4 yıldır aynı evdeyiz. Çalışma sisteminde belli saat standartları yok. Her şey otomatik. İşlerinde sıkıntı olduğunda mesaj geliyor otomatik, bilgisayardan hallediyor. Onun dışında günlük rutin işlerini yapıyor ama sabahtan akşama kadar değil, istediği bir anda bir veya birkaç saat.
Diyelim ki bu yıl canımı dişime taktım kazandım. Ankara'da kariyer grubunda işe girebilmem için zaten çok çok sıkı çalışmam ve çok başarılı olmam gerek. Olmadı başka illere tercih yapmam gerekecek. Büyük bir şehirden, paraya ihtiyacımız yokken evimizi düzenlimizi bırakıp gitmemiz gerekecek. Belki de eşim ben kazandıktan sonra gitmek istemeyecek, yani bana şuan dediği bir çalışma disiplinini yaşayıp deneyimlemeni isterim ama çalışmasan da olur.
E ben koca yıl deli gibi çalışıp edip sonra kazandığım yere gitmeyecek miyim? Veya bir süre çalışıp işten mi ayrılacağım?
Boşuna mı çalışıp kazanmış olacağım? Ben çalışırsam ilişkimizin de bozulmasından korkuyorum. Bana yoksun diyecek. Gerek yok çalışmana diyecek. tüm düzenimiz, yerleşimimiz her şey bozulacak ve buna ne kadar katlanabilir? Çünkü bir zorunluluk yok.
Diğer yandan ben boşuna mı dirsek çürüttüm?
İşi bir kenara bırakıp ales'e mi yoğunlaşsam diyorum bazen. Kafam çok karışık. Ben de kendi paramı kazanmak istiyorum ama dediğim gibi kazandığım parayla yatırım bile yapamam giderlerimiz yüzünden. Eşime masrafları sen karşıla benim paramla yatırım yapalım demem söz konusu olmaz. Kazandığım parayı yaşantımıza katkısız asla kenarda tutmam. Giderlere harcarım ama durum dediğim gibi. Çerez paramız. Motivasyonum sıfır.
İleride iş kurma planlarımız var uzun vadede. Belki bu şekilde çalışırım diyorum ama bu da uzun vade.

Lütfen bana yardımcı olun.
Allah muhafaza kocan ölse ya da boşansanız bir güvencen var mı ?
bir de o zaman kocanla aynı işi yap sende ...hani eğer çok uç kriterleri yoksa.

Ben de ne işiymiş diye merak ettim? Home office ise ben de yapabilir miyim acep?

Bir memur maaşı yanında çerez parası kalacaksan en az 10 bin TL'dir. Bana 3 bin yeter valla :KK73:
canım bene ek 1000 TL bile yeter hiçç yüksekte değil gözüm.Kaldı ki bir ayda memur maaşıyla baya çerez alınır yani:KK53:

İş sadece para değildir.. İnsan hayatta yaşarken bir şey yapar, üretir bunun için de çalışır.. Eşinizin işinin garantisi var mı? Hayatın bir de öbür yüzü yok mu? Onun dışında her gün, her dakika eşinizle beraber olmak bir yerden sonra sıkabilir ve bunun telafisi olmaz. Özlemez çünkü sizi.
25-30 yaşında adam açlıktan ölmez, kalkıp zor bir durumda bir parça yemek alabilir ya da bu kadar zenginse dışarıdan sipariş eder, yer yani. Bu bir mazeret değil. Çalışmak istemiyorum, hayat boyu evde otururm derseniz amenna ama bahane üretip kendizi kandırıp ben aslında çalışır iyi olurum ama işte mazeretim var demek neden ki.. Sonuçta baskı yapan yok, kendinizden sorumlusunuz.
Bir de; konumunuz ne olursa olsun eşinizden az kazanacağınızı bu kazancın da çerez parası olmayacağını söylemişsiniz. Maksat eşinizden çok kazanmak mı? Çalışmak mı? Küçümsemeyin parayı.. Çerez parası dediğinizin yarısı ile 4 kişilik aile geçindiren var. Allah gördüğünüzden geri koymasın ama hayatı boyunca hiç çalışmamış, hiçbir iş yapmamış bir annenin çocuğu olmak istemezdim mesela.. Çocuğunuz olacak evd ene yaparsanız yapın çalışma ortamı, dışarısı bir vizyondur.
İyi düşünün. 30 yaşında tecrübesiz biri olarak özel sektörde iş bulmanız ya da KPSS'ye hazırlanmanız daha zor olacak.

iyi de 3-4 yıldır sadece evde eşinle mıç mıç mı yaşadın yani

çevre edinmek; ortam vs yok mu

evde 9 ay çocuk baktım da sıyırdım tam anlamı ile siz nasıl hem de evde eşiniz ile tüm gün yaşıyorsunuz

madem maddi durumunuz iyi iş kurun kendinize uzman yardımcısı olsanız ne olacak yani

ayrıca neden başka şehre gelmiyormuş eşiniz

yeni bir ortam gezecek yer vs olur zaten iş evden hallediliyormuş

ama bence memuriyet sizin aklınıza da yatmamış yarın öbür gün de çocuğuma zaman ayıramıyorum en iyisi istifa edeyim dersiniz; kendinize bir iş kurun; eğitiminiz ile uyumlu bir alanda

Esinin maasi size cocuk oldugunda da yeticekse hiccccc calisma ama iste alesdir sudur budur yap hayat bu belli olmaz. Calisma hayati cok zor mutlaka bir sey eksik kaliyor.

ne işi yaptığını merak ettim...

çalışma onun yerine yüksek lisans yap...

memur olduğum için işi bırakamıyorum. memur olmasaydım bırakırdım... çalışana ev tatlı geliyor, çalışmayana iş. memnun olan yok galiba :KK45:. ama siz memnunsunuz gerek yok bence :KK53:

Valla ben konu sahibesinin ne istediğini hiç anlamadım.konu başlığına zaten c alismamak için bahanelerim yazmissin. Ihtiyacta yok diyorsun zenginiz diyorsun c ereze bile bi servet yatıracak paramız var diyorsun...eşim calisirsam mağdur olur diyorsun.çalışmak istemediğin çok belli zaten neden bu zorlama kendine.okudum dirsek c uruttum kocama ezilmucem toplumda sayginligim olsun mu diyorsun??bence evinde otur kocana yemek yap.rahat batmasin.

Ama giderlerden bahsediyo.
Her şeyi geçtim yine mantıksız.

Hiç kazanmamaktan daha iyi değil midir? Gururu eziliyosa bile daha iyi değil mi?
bence de mantıksız ben olsam eşim bu kadar paralar kazanıyor olsa maddi durumumuz çok çok iyi olsa ben yine çalışırdım ama severek isteyerek gider gelirdim kafam rahat olduğu için hem de üstüne para kazanır birikim yapardım ya da sürekli kocamdan para istemek yerine ıvır zıvır işlerim için kendi kazandığım parayı harcardım, konu sahibi çalışmak istememesine bahaneler yaratıyor gibime geldi
ama ne olursa olsun çalışması en doğrusu

Back
X