• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak İçin Bahanelerim

bu fikir çok bencilce geliyor. kazancımı yemeyip biriktirmem. ama diğer yandan bir aylık maaşımla 3 gün tatil yapabilmek psikolojimi bozar.
büyük lokma ye büyük söz konuşma arkadaşım...
eşinin garanti bir işi yok. şuan kurduğu web sitesinden iyi paralar kazanıyor olması yarın ona alternatif olan bir siteye yenilmeyeceği anlamına gelmiyor.
hem devlet memurluğu da bu zamanda herkesin eline geçmiyor ki. çook zor çook.
70 puanla zaten atanamazsın. önce şu sınavı bir kazan bakalım.

MaşALLAH...
Darısı başımıza.

Abla bi çerez parası kaju parası olsun mümkünse :D

Ben konudaki amaci pek kavrayamadim.
Sanirim yalniz degilim.
Bir uzman mufettis maasi cerez paraniza yetiyorsa ki en az 4000 lira aliyorlar babamdan biliyorum
Bu durumda Esin 50 ya da 100 bin falan aliyordur herhalde
Su sartlarda az gelebilir
ama empati yaptim biz de tatile gidiyoruz geziyoruz aynen belki 2 aylik maasimiz bir haftada gidiyor
Ama para benim emek benim gucume de gitmezdi herhalde koseye atilan para da cope gitmiyor elbet is gorur dusmez kalkmaz bir Allah
Ama ne olursa olsun bir egitim alindiysa kayip olarak goruyorum calismamayi.
hakkinda hayirlisi olsun

Eşinin işi gerçekten bu kadar kazandırıyorsa senin muhakkak paran olmalı jokercim. Şöyle düşün, belki tatilinize yetmez ama en basit örneğiyle bi iç çamaşırı gördüğünde victorias secretta kocandan istemezsin. Alırsın kendin. Büyük ihtiyaçlarını da eşin karşılar.

Ben anneme "ya niye çalışıym ki kocamda para olmıycak mı" dediğimde bu örnekle fethetmişti kalbimi:) sevdiğimi bildiğinden :-)

Yarın öbür gün "az ya da çok kazanıyorum bunu ben seçtim. Çok kazanmak istesem çok kazanıcağm işi seçerdim. Bu benim seçimim" diye rest çekebilme şansını yok etme. Az ya da çok senin paran olması bambaşka bişey.

Not: bu şekilde yazsan anlardım be joker. Sorun bende değil ilk mesajda.

çamaşır alacağımda veya herhangi bir şey alacağımda kocamdan istemiyorum. hesabımda para oluyor. beni para isteme durumuna soksa zaten gurur yapmıştım çoktan.

çunku kpss yı kazandığında hayatın garanti oluyo özel sektörde adam senden yok şu sertifikası yok bu sertifikası yok yabancı dil o yetmez 2. yabancı dil cumartesi mesai bunun uzerine 1500 lira maaş verirken kpss ye 1 sene calısıp 4000 lıra maaş cumartesi tatil piyasa kotu işten mi çıkarım işyeri batarsa naparım derdi olmuyo:KK51:

teşekkür ederim açıklama için. ben de yazıp yazıp siliyorum da yazdıklarımdan özel ve kamuyla ilgili yeni tartışmalar çıkmasın diye yazmadım. ayrıca ne iyi bir puanla mezun oldum ne de şakır şakır ingilizce konuşabiliyorum. stajım tecrübem de yok. özelde iddiam yok bu yüzden.

ama bu bencillik değil ki aksine Allah korusun Allah yaşatmasın ama eşinin işleri kötüye gider de paraya ihtiyacınız olursa ortaya çıkarırsın işte güzel olmaz mı sence ya da inşallah eşinin işleri hep çok iyi gider yarın öbür gün çocuğun olduğunda o parayla çocuğuna ev alırsın güzel bi okulda okutursun vs ve bu senin de çok hoşuna gider emin ol bu şekilde yarın öbür gün sen de çok sıkılırsın bana kalırsa
çok teşekkür ederim.

çamaşır alacağımda veya herhangi bir şey alacağımda kocamdan istemiyorum. hesabımda para oluyor. beni para isteme durumuna soksa zaten gurur yapmıştım çoktan.

Hmm.. Bilemedim öyle. Ama ben güvenemezdim ne bileyim. Hep psikolojimi kendi param olmalı diye alıştırdığım için.

teşekkür ederim açıklama için. ben de yazıp yazıp siliyorum da yazdıklarımdan özel ve kamuyla ilgili yeni tartışmalar çıkmasın diye yazmadım. ayrıca ne iyi bir puanla mezun oldum ne de şakır şakır ingilizce konuşabiliyorum. stajım tecrübem de yok. özelde iddiam yok bu yüzden.

Para kazanıyor olsa da eşiniz sizi günümüzdeki çoğu erkek gibi yük olarak görmeye başlayabilir. Birşey istersiniz ne gerek var denir alınmaz, fikrinizi söylersiniz parayı kazanan benim sana noluyor denir. Baba evindeki gibi değil artık, ne kadar iyi de olsalar yabancı erkekler bunlar.
Kendinizi yıpratmayacak bir işiniz olsun basit bir 4001 memuriyeti olabilir, yormayacak yakın yerde ofis işi olabilir, hobimsi bir iş olabilir. Kazandığınızı biriktirin, madem çerez parası eve harcamayın, o baksın eve o kadar iyi kazanıyorsa. Kendinize harcayın, çoğunu da biriktirin. Yarın ne olacağı bilinmez.

çerezden demek istediğim şey benim maaşımla 3 gün tatili zor yapar, dışarıda bir ayda yediğimiz yeme içme masraflarını karşılayamayız. durum bu haldeyken ben paramı heneye hiç katkı sağlamadan yaşlılığım için birikim yapmaya kullanmam.
hani çalış ilerisi için diyenlere diyorum. yani param her ay gider. hani benim kazanacağıma ihtiyacımız olduğundan değil, ben de şimdiki yaşantımıza göre paramı harcayacağım için.
ben de diyorum ki geleceğimize katkı sağlamayacak para için sabah akşam çalışayım mı?

Paranın fazlasının zarari yoktur ancak senin mevcut durumun için ürettiğin bahanen çok o sebeple sen calismasanda olur.Ancak dünya bir günlük değil hayatın olumsuzluklarini tolere edecek yatırımlar yapabiliyorsaniz veya yaptiysaniz çalışma.Ayrica o sinavlar seninde hakkin gir dene kazan sonrasını düşün derim

yok joker bende o yoruma senın ıcın yazmadım zaten o arkadas kpss ye hazırlananları sankı akılsızlarmış gıbı lanse etmiş bende o yuzden kpss ye hazırlananların neden kendılerını o kadar kastıklarını anlattım. senin içinse şunu soyleyım evden bişeyler yap mesela kıyafet sitesi acabılırsın ya da net üzerinden borsa falan cunku bir akrabamız bir gecede 5 trilyon batırdı evler arabalar falan fılan hepsı gitti hatta ev kırası bıle odeyemeyecek duruma geldiler hanımı okumamış biriydi ve eve maddi yardımı olmadı hiç sizin maddi durumlar kotuye falan giderse alternatifiniz olur:KK51:

İlk nette iş yapıyo diyince kazen'in eşimi diye duşundum

Yazdıklarınızı okuyunca da Allah yoklukla terbiye etmesin sizi dedim

ben yoksul olmasa da çok fazla inişli çıkışlı bir aileden geliyorum babamın ticaret yapmasından dolayı. yokluğun ne olduğunu biliyorum. çerez parası kaba bulundu haklısınız. dışarıda yeme içme gezme paraları idi kastım. anlamak isteyen anlar aslında. kötü bir niyetim yok. eşimle harcadığımız paralara ben de acıyorum ama eşim kazancına göre yaşamak istiyor. çoğu şeye ben gereksiz ve pahalı deyip dizginliyorum.

6 inci sayfaya kadar geldim tek tek okuyup.
Belki meslegi ne kocasinin ogrenirim diye.
Gozlerim yoruldu:KK51:
Ogrenen olursa etiketlesin beni bi zahmet:63:

yok joker bende o yoruma senın ıcın yazmadım zaten o arkadas kpss ye hazırlananları sankı akılsızlarmış gıbı lanse etmiş bende o yuzden kpss ye hazırlananların neden kendılerını o kadar kastıklarını anlattım. senin içinse şunu soyleyım evden bişeyler yap mesela kıyafet sitesi acabılırsın ya da net üzerinden borsa falan cunku bir akrabamız bir gecede 5 trilyon batırdı evler arabalar falan fılan hepsı gitti hatta ev kırası bıle odeyemeyecek duruma geldiler hanımı okumamış biriydi ve eve maddi yardımı olmadı hiç sizin maddi durumlar kotuye falan giderse alternatifiniz olur:KK51:
evet haklısın, bu tarz planlarım var. hatta eşimin de ayrı planları var. planlar içinde yaşıyoruz. adım yok. o eşikteyim işte. yemeyip içmeyip sınavlara hazırlanmakla başka şeylere adım atma eşiğindeyim. ama kısa vadede hobi gibi olacak. bir garantisi de yok. ben bu vakitlerimi yeni işleri düşünmekle harcamaya değer mi diyorum KPSS seçeneğim varken. ne yapacağımı şaşırdım. şimdi sezon başlıyor. bir karar alıp ona göre KPSS hazırlığına adım atacağım yeniden ve her şeyimi çalışma sistemime göre ayarlayacağım.

6 inci sayfaya kadar geldim tek tek okuyup.
Belki meslegi ne kocasinin ogrenirim diye.
Gozlerim yoruldu:KK51:
Ogrenen olursa etiketlesin beni bi zahmet:63:
web yazılımcısı. ama şuan neredeyse on yıllık emeğinin ekmeğini yiyor. yani bugün yapılıp yarın para kazanılacak türden bir işi yok maalesef.

jooker bence senin içinde istek yok hiç sadece okuduğun için evde boş boş oturmak dış pencereden baktığında sana sinir bozucu geliyor
herkes çalışmak zorunda değil
ee zenginsen ne diye çalışcan sevmediğin işte :)

jooker bence senin içinde istek yok hiç sadece okuduğun için evde boş boş oturmak dış pencereden baktığında sana sinir bozucu geliyor
herkes çalışmak zorunda değil
ee zenginsen ne diye çalışcan sevmediğin işte :)

ben zaten idealist dönemlerimde bile çalışmaya hevesli değildim, hevesim sadece kendi ayaklarım üzerinde durma, alanımda ilerleme üzerineydi. sabahtan akşama kadar çalışma hevesim hiç olmadı. şua sıkılmaya vaktim olmadı pek.
ama sıkıldığım zaman daha fazla bu çalışma sıkıntısına girebilirim. ama ben daha çok benim yerimde olsanız? modundayım.

yani eşiniz evdeymiş, birlikte sıkılmadan vakit de geçiyormuş, bence de çalışıcam diye çok kasmayın.
evden iş yapabilirsiniz arkadaşların dediği gibi.
ama sizin yerinizde olsam kendimi geliştirmeye adardım bu zamanımı yine de, dil kurslarına giderdim mesela.
ileride kendi mesleğiniz dışında bir işte çalışmanıza da faydası olur hem. Hani olur da çalışmak zorunda kalırsanız.

ben zaten idealist dönemlerimde bile çalışmaya hevesli değildim, hevesim sadece kendi ayaklarım üzerinde durma, alanımda ilerleme üzerineydi. sabahtan akşama kadar çalışma hevesim hiç olmadı. şua sıkılmaya vaktim olmadı pek.
ama sıkıldığım zaman daha fazla bu çalışma sıkıntısına girebilirim. ama ben daha çok benim yerimde olsanız? modundayım.
Kuzum ben çok tembelim mesela :Dişe geliyorum ama mecburen ee hayat standartları :)
ama pişman da değilim evde oturup körelmekten mesleğimi yapmak çok daha iyi bence
sende y. lisans yapabilirsin mesela
çalışmak değilde körelmemek önemli yada hobilerini profesyonelleştirebilirsin
ben olsam bunları yapardım

Ben bu sene uzatarak okuduğum okulumdan mezun oldum. Mezun olmadan önce okurken evlenmiştim. Bu sene KPSS'ye A grubundan girdim. 70-75 arası puan aldım. Hiç bir şeye yetmedi. Tekrar gireceğim. Bu arada 25 yaşındayım.

Okuluma başlarken kariyer hayallerim vardı. İdealist bir öğrenci olarak eğitim hayatıma başladım. Gelgelelim eşim son yıllarda kazancını kat kat kat artırdı. Benim devlette bir uzman yardımcısı veya müfettiş yardımcısı olmam durumunda bile alacağım maaş şuan ne çerez paramıza ne tatilimize ne yemeğimize yetecek bir para olacak. Hayat standardımızı maddi anlamda yükseltmeyecek. Aksine biz ne istediğimiz zaman dışa çıkacak ne birlikte doya doya vakit geçirecek ne istediğimiz Zaman şehir dışına ailelere veya tatile gidebileceğiz. Eşim evde bütün gün bensiz kalacak. (Evde internet üzerinden çalışıyor). Gündüz yemeklerini evde bensiz yiyecek. Kendine kahvaltı hazırlama huyu yoktur. Muhtemelen ben gelene kadar aç duracak. Eşim sıradan bir ücret kazansaydı çalışma motivasyonum düşmezdi ama şuan hiç çalışma motivasyonum yok. Bir diğer bahanem eşim home ofis çalışıyor. Yani bütün gün birlikteyiz. Sıkıldığımız hiç olmuyor aksine vakitler yetmiyor. 6-7 yılı geçti birlikteliğimiz. 3-4 yıldır aynı evdeyiz. Çalışma sisteminde belli saat standartları yok. Her şey otomatik. İşlerinde sıkıntı olduğunda mesaj geliyor otomatik, bilgisayardan hallediyor. Onun dışında günlük rutin işlerini yapıyor ama sabahtan akşama kadar değil, istediği bir anda bir veya birkaç saat.
Diyelim ki bu yıl canımı dişime taktım kazandım. Ankara'da kariyer grubunda işe girebilmem için zaten çok çok sıkı çalışmam ve çok başarılı olmam gerek. Olmadı başka illere tercih yapmam gerekecek. Büyük bir şehirden, paraya ihtiyacımız yokken evimizi düzenlimizi bırakıp gitmemiz gerekecek. Belki de eşim ben kazandıktan sonra gitmek istemeyecek, yani bana şuan dediği bir çalışma disiplinini yaşayıp deneyimlemeni isterim ama çalışmasan da olur.
E ben koca yıl deli gibi çalışıp edip sonra kazandığım yere gitmeyecek miyim? Veya bir süre çalışıp işten mi ayrılacağım?
Boşuna mı çalışıp kazanmış olacağım? Ben çalışırsam ilişkimizin de bozulmasından korkuyorum. Bana yoksun diyecek. Gerek yok çalışmana diyecek. tüm düzenimiz, yerleşimimiz her şey bozulacak ve buna ne kadar katlanabilir? Çünkü bir zorunluluk yok.
Diğer yandan ben boşuna mı dirsek çürüttüm?
İşi bir kenara bırakıp ales'e mi yoğunlaşsam diyorum bazen. Kafam çok karışık. Ben de kendi paramı kazanmak istiyorum ama dediğim gibi kazandığım parayla yatırım bile yapamam giderlerimiz yüzünden. Eşime masrafları sen karşıla benim paramla yatırım yapalım demem söz konusu olmaz. Kazandığım parayı yaşantımıza katkısız asla kenarda tutmam. Giderlere harcarım ama durum dediğim gibi. Çerez paramız. Motivasyonum sıfır.
İleride iş kurma planlarımız var uzun vadede. Belki bu şekilde çalışırım diyorum ama bu da uzun vade.

Lütfen bana yardımcı olun.
Bence düşünceleriniz cook sacma . Bende uzmanim 2600 aliyorum. 2600 cerez parasimiymiiis????? Alla alllaaaa hayal kirikligina ugradim suan.? Siz zaten calissanizda kazanamazsiniz çünkü cerez parasi için ugrasmazsiniz. Bu nedir ya?

mala güvenme bir kıvılcım yeter derler ben olsam çalışırdım.
insanın kendi mesleği, kendi kazandığı para gibisi yok.

ancak sizde çalışacak psikoloji yok, o zorlukları gözünüz almıyor.
o yüzden bırakın o işleri isteyenler uğraşsınlar.
çünkü şu anki haliyle çalışsanız da zora gelirse istifa edersiniz gibi geliyor.

Back
X