Çalışmamı istemeyen eş?

Evlilikte kadınında erkeğinde kesinlikle çalışması gerektiğini düşünüyorum.

O kadar yorgunum ki biri çalışma yıpranma bendensin dese bugün başlar kafadan bi 5 yıl dinlenirim. Çalışma hayatı çocukla zor oluyor ki benim aslında rahat bir işim var sadece zihinsel yorgunluk. Bazen boşa çalışıyorum diyorum bakıcıya temizlikçiye bi de krediye gidiyor para bide çalışma hayatının giyimi kuşamı yol masrafı şusu busu. Belli bir maddi kazancı yok gibi. Bazen diyorum ki nerden alıştım bu çalışmaya şimdi alışmışım da bakma 5 yıl dediğime 1 ay sonra dınılamaya başlarım sıkıldım diye hastalık gibi bu çalışma mevzusu bide bırakılmıyor da yani 40 yıldır memur olan bayan tanıdıklar var hala da çalışıyor yani bıraksan bi 10 yıl daha çalışır hiç üşenmeden. Evde ne yapcam ki diyor çocuklar büyüdü zaten o tempoda yemek şu bu yetiştirmeye de alışıyorsun sonra bıraksan da zaten sıkıcı bunaltıcı geliyor hayat sosyallik de yok ki işte asıl günlerde sosyalliğin alasını yapıyor ev hanımları. Gayet restorana gidip yemeklerini yeyip sohbetlerini ediyorlar rahat rahat iş yaşantısında her şey koşturmaca arkandan atlı geliyor gibi 24 saat çalışan bayana az söylim evi de yetiştircem diye gece de iş yaparsın bende öyle yani gece 12 de tuvalat yıkıyorum her gün yatmadan önce ancak işim bitiyor.

Kimse dışarıda başkalarına daha çok para kazandırmak adına kendini heba etmek istemez ona bakılırsa ama mesele öyle değil işte. Kuaförde yaptıracağı ağda parasını bile eşinden istemesi gerekince insan kendini tuhaf hisseder. Buraya konu açan bile vardı, kocam eve para bırakmıyor, ağdaya gitmem lazım, bıyıklarım çıktı ama para vermediği için gidemiyorum diye. Şaka değildi. Dönem dönem işe ara vermeler olabilir doğum gibi, hastalık falan gibi ama genel anlamda çalışılmalı yoksa kocaya bağımlı oluyorsunuz.

bize bakıyor diye bir sözün varda ,,,

kendi şahsım adıma söylemem gerekirse ben bu dünyada hiç ama hiç kimse tarafından kendime bakılma durumuna düşürmedin ,düşünmedim

lütfen en ama en düştüğün durumda bile bile birileri sana bakıma düşmüş gibi görmesin

umarım cevabımı anlamışsındır

Maddi özgürlük çok başka birşey yoksa ev hanımı kadın da bir sürü şey yapıyor. Adam dışarıda çalışıyor akşam geldiğinde temiz, düzenli bir ev. Çocuğun kahrını bütün gün karısı çekmiş. Yemek hazır, yediği önünde yemediği arkasında. Çamaşırlar yıkanmış, ütülenmiş, adam her gün işe jilet gibi gidiyor. Arkası toplanıyor, çayı kahvesi ayağına geliyor. TV karşısında yiyeceği meyve soyuluyor. Yani aslında erkeğin karısına bakması diye bişey yok, kadın bakıyor bu durumda erkeğe. Her işini yapıyor çünkü.
Düzenli bir hayat işte ama maddi özgürlük çok başka.

peki okul kısmına nasıl bakıyorsunuz acaba? Çalışmak yerine 2. üniversitemi okusam mı?

Cok guzel olur tabiki, ama yinede bi calisma hayatina adim at.
nasil pislikler döndüğünü gör, azcik ezil, hakkin yensin ve para kazanmanin hakli gururunu yasa.

İmkanım olsa çalışmam. Yalniz bir başkasının aylık kazandığı parayla degil, atıyorum bana 12 trilyon felan çıksın calismam, yatırım yaparim. Kimseden gelecek paraya ihtiyacım olmayacaksa çalışmaya karşıyım. Ciddiyim, emekmis, üretime katkiymis, boşta kalmamakmis, sosyallikmis hepsini çalışmıyorken de yaparım. Yapmadan da yatarım tüm gün, gezerim, gezerim ve bıkmadan gezerimmmmm.
Sen çalış, Allah korusun bir şey olsa eşinden gelen para kesilse kalırsın parasız. Arada sayısal loto oynamayı ihmal etme. Ah ah.

kesinlikle çalışmalısın..bebeğine bakacak birileri varsa hemen başvuru yapmaya başla bile..ama yoksada kreş için biraz daha bekleyebilirsin..

bence her kadın çalışmalı ekonomik özgürlüğü olmalı ama zor tarafları da var bide bebeğiniz varmış bu durumda biraz zor olur sizin için çalışmak herşeyi iyi düşünüp karar vermeniz gerekiyor

Okumak istediğin bölüm ne?
İyi bir bölümse oku lafını yapacsk olsa teklif etmezdi eşin

Bebeğine bakcak biri varsa çalışabilşrsin.annane babaanne gibi.ama bakıcıya filan verip sakın çalışma.ihtiyacında yokmuş zaten.

Back
X