Çalışmanın Hayatı Elimizden Aldığını Düşünenler?

baya uzun hemde olur ya olur da annem liste yap bir kerede alcaz diyor benim de ondan gözüm korktu kapattım hemen listeyi

benim annem de öyle demişti ben de onu bekledim bakalım alıyoruz yavaş yavaş. bir kerede alınması da çok zorr

Kızlar çeyiz için altın formül temel ihtiyaçlardan başlamak fuzuli süslere veya aynı şeyin pembesine ayrıca para harcamayın. Kahvaltı takımı almayın hatta. Çok gereksiz bence.

Kızlar çeyiz için altın formül temel ihtiyaçlardan başlamak fuzuli süslere veya aynı şeyin pembesine ayrıca para harcamayın. Kahvaltı takımı almayın hatta. Çok gereksiz bence.
kahvaltı takımı çok kullanırım ben ya ondan vazgeçemem

Ben iyi ki almamışım diyorum ya bir pazarları kahvaltı yapıyoruz
Haftada bir kullanacağım tabak çanağa iyi ki para vermemişim. Ucuz da değil namıssızlar
kahvaltı takımları benim bebeklerim ya çok seviyorumm

kahvaltı takımları benim bebeklerim ya çok seviyorumm
ben mutfaktaki büyük eşyaların hepsini (misafirlik takımlar, çkb, kahvaltılık takımı, çelik ve seramik tencereler) schaffer'dan aldım canım. kampanya vardı.
sana da tavsiye ederim.

ben mutfaktaki büyük eşyaların hepsini (misafirlik takımlar, çkb, kahvaltılık takımı, çelik ve seramik tencereler) schaffer'dan aldım canım. kampanya vardı.
sana da tavsiye ederim.
tamam canım alacağım zaman aklımda bulunsun teşekkür ederim

merhaba canım,
bende 24 yaşında ve evliyim.
bu düzen ancak patronlara hizmet ediyor işçiyi düşünen yok.patron üç kuruş maaş veriyor ama sanki bizi satın almış gibi davranıyor,işten çıksan iş bulmak zor ayriyeten hepsi aynı çok zor ya.
devlet iş saatlerini düzeltmeli
evden çok iş yerindeyim.evi otel gibi kullanıyorum.
en azından kadınların saatlerini düzeltmeliler ben sabah 8:30 iş başı akşam 18:30 paydos ama sabah akşam toplam 3,5 saat yol gidiyorum eve 20:30 dan önce varamıyorum temizlik yemek derken zaman çabuk geçiyor eşimle oturup bir film izlemeye dahi mecalim kalmıyor.cumartesileri bile 4te işten çıkıyorum.
bir pazar günüm var onda da evimi temizleyeyim,eşimle mi gezeyim yoksa dinleneyim mi.
bizim yaşadığımız yaşamamı ya
kusura bakma canım başlığı görünce dayanamadım içimi dökeyim dedim.
Allah yardımcımız olsun

Her kelimesine katılıyorum.
Bekar arkadaşlarım "Pazar günü bir şeyler yapalım mı?" diyor bazen mecburen reddediyorum evde iş var diye.
Gerçekten bu hayat değil bence kölelik.
Malesef çözüm bulamıyorum ama..
Aslında bir yol var köye yerleşmek. Ne ekersen onu biçiyorsun.
Ama şu yaştan sonra da uyum sağlanabilir mi bilemiyorum tabii :)
Ne kusuru zaten konuşalım dertleşelim diye açtım konuyu her zaman beklerim..

Aynı fikirdeyim cumartesileride dahil akşam 7 bazen 7,30 8 ekadar çalışıyorum çok sıkıcı sadece çalışmak için yaşıyormuşum gibi geliyor hayatın güzelliklerinden faydalanamıyoruz gibi geliyor. Otur yağmurlu havada kahveni, iç uzan, arada işini yap evinin ,istediğini yemekleri, tatlıları yap.Evli değilim henüz ama evlenince olacaklar belli aynı işte devam edersem yarış atı gibi hayat

Bu düzenden memnun olan kadınları da cidden anlamıyorum.
Mesai saatleri yetmiyor adeta, gece gündüz iş telefonları, sürekli bir mail takibi, "işime aşığım" tarzı sözler..
Anlayamıyorum

Bu düzenden memnun olan kadınları da cidden anlamıyorum.
Mesai saatleri yetmiyor adeta, gece gündüz iş telefonları, sürekli bir mail takibi, "işime aşığım" tarzı sözler..
Anlayamıyorum
Aynen anlamıyorum. Her işin zorluğu vardır elbette ama bazı memur veya öğretmen arkadaşlarımda gün yetmiyor demiyorumu çıldırıyorum. 1250 maaş alıyoruz haftada bize kalan 1 gün biz ne yapalım

sabah 9 aksam 5 rahat bir isse, eve de yakinsa, hafta sonlari tatilse hayati elden aldigini dusunmem, aksine guzeldir.
lakin evden 7 de cikip 7- 8 de giren cumartesi de calisan, pazar gunu de ev isleri su bu halledebilmek icin kosusturanlara cok uzuluyorum.
kadin olsun erkek olsun, yasamak calismaktan ibaret gibi oluyor
benim esim de 6:15 cikiyor 6 da geliyor. isi cok uzak. ve tek gun tatil. ne zamana kadar gidecek bu, hayattan sogutur insani bu tempo, ki sogutuyor da..
ben iki-uc gun calisiyorum. kus kadar maasim var ama cogunluk evde olmak , yaninda da az da olsa ekonomik ozgurlugun olmasi ve uretiyor olmak guzel.

Aynen anlamıyorum. Her işin zorluğu vardır elbette ama bazı memur veya öğretmen arkadaşlarımda gün yetmiyor demiyorumu çıldırıyorum. 1250 maaş alıyoruz haftada bize kalan 1 gün biz ne yapalım
aynen katılıyorum mesai bitmiş hala arıyor kadın yıllık izninde dahi sipariş veriyor o da işçi ama patrondan çok kendisi düşünüyor tabi kadın alıyor 5000 tl üstüne 2 gün tatil 5 te işten çıkıyor.bende olsam takip ederim heralde.ben alıyorum 1150+yol parasını kendim veriyorum

çok haklısın çalışmak insanın hayatı oluyor diğer şeyler anlık kalıyor bende zaman zaman böyle düşünüyorum ama çalışmasamda sıkılıyorum sadece çok çalışmak istemiyorum sabah 9 akşam 6 haftasonum birgün 6 gün aynı şeyler ailemle vakit geçiremiyorum akşam duş al yemek ye yat kalk düzen böyle diyoruz deam ediyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…