Çalışmanın Hayatı Elimizden Aldığını Düşünenler?

Ben daha geniş düşünmek gerektiğini düşünüyorum canım.
İş saatleri öyle bir düzenlenmeli ki, insanlar "erken kalkıyorum" düşüncesinden kurtulmalı mesela.
10'da başlasa tüm mesailer ne olur? 1,5 saat az çalıştık diye ölecek miyiz? 8:30'da başlıyoruz da ne oluyor ya da?
Yani gün herkes için geç başlasa hiçkimsenin bir zararı olmaz bence. Ama malesef düzen böyle oturmuş.
Benim eşim yeri geldiğinde pazar günleri bile çalışıyor. Bana korkunç geliyor.

Çok adaletsiz yaşananlar.O saatte işten çıkınca hiç bir işimi halledemiyorum. iş yerinde farklı siteye girmek ve telefon yasak banka işleri vs yapacak işlerimi göremiyorum

Çok adaletsiz yaşananlar.O saatte işten çıkınca hiç bir işimi halledemiyorum. iş yerinde farklı siteye girmek ve telefon yasak banka işleri vs yapacak işlerimi göremiyorum
Al bir de buradan yak. Hapishane sanki.
Benim ilk çalıştığım yerde ben öğle yemeğine dahi çıkamıyordum.
Neymiş, ofis boş kalıyormuş, telefon çalarmış.
İnsan olsalardı zaten "Sen git yemeğini ye biz idare ederiz." derlerdi.
Ama tam aksine diğer kadınların havalı öğle yemeği dönüşlerine bakakalırdım.
Üstelik kahve yapardım onlara bir de.
Ne çekmişim be.

zaten 9:30 kadar kahvaltı sürüyor akşam 5 ten sonra hiç iş olmuyor cumartesi çok nadir iş olmasına rağmen yinede gelin diyor patron bugün boş boş oturuyoruz yalandan zamanımızı çalıyor.
bizim kine yetmiyor arife günleri tam gün türkiyede kullanılan tüm resmi tatillerde biz tam gün çalışıyoruz elinden gelse gecede çalışın diyecek.

Şuan bizim öyle yemek molam yok ofis boş kalıyor diye. Sabır diyoruz bunuda vardır mükafatı inşallah

Çok boş vaktimiz çalıyorlar. Kendileri istediği saatte gelip gidiyorlar. /Patron tabiki/ Biz köle halbuki şartlar iyileşse insan daha hevesli çalışır gibime geliyor.

Çok boş vaktimiz çalıyorlar. Kendileri istediği saatte gelip gidiyorlar. /Patron tabiki/ Biz köle halbuki şartlar iyileşse insan daha hevesli çalışır gibime geliyor.
Katılıyorum canım.
Bana şu an çalışmak bana göre değilmiş gibi geliyor ama aslında yanlış.
Bu koşullar bana uygun değil. Akşama kadar yatsam ben de sıkılırım boş durayım demiyorum ki.
İnsanlık istiyorum sadece.

Aslında bende boş duramam o ayrı mevzu sadece insanları çok sıkıyorlar. Telefonla konuşma . Başka sitelere girme kota var bekle. 2 dk erken kapatmışsın neden 5 dk geç kalmışsın tutanak. Cumartesi boş olduğu bilindiği halde mecburi oturma. Kış saatine geçilmedi bizde mesela. Yazın muhtemel saati 8 yapacaklar akşam.8,30-20:00 olcak bunun gibi şeyler.

Evet sizinki normalden daha sıkıymış.
Disiplin böyle bir şey değildir ya çok yanlış.
Ama çalışma saatiniz 8'den fazla bu yasaya aykırı değil mi?

aynen katılıyorum boş durunca insan sıkılır ama şu memurlara verilen imkanlar keşke işçilere de verilse.
şuan işten çıksan iş bulamazsın mecbur katlanıyorsun.
benim eşimde bu firmanın başka şubesinde çalışıyor 100 tl zam yapıcam yeter demiş bende az kazanıyorum demiş
ya ben merkezdeyim ne kadar kazandığını bilirim hep yalan.
ama iş kendine gelince bir tişörte 250 tl vermiş burdada üç kuruş için insanlarla pazarlık yapıyor.
hiç unutmam bir tamirci bizim suyu tamir etti pompa falan taktı 50 tl para istedi bizim patron bir pazarlık ediyor en son tamirci sinirlendi 50 tl sadakam olsun hiç para almıyorum deyip gitti adam.

Doğrudur canım. Zaten hep bunların bu anlayışı yüzünden biz zor durumlarda çalışmaya mecbur kalıyoruz.
Benim patronum da (müdürler de aynı zamanda) iç mekanda fosur fosur sigara içer. Ben her fırsatta rahatsız olduğumu dile getiriyorum ama anlayan yok. Kapıyı açık bırakıyorlar ikide bir sırf hava gelsin dumanaltı olmasın içerisi diye. Ben de haliyle üşüyorum. Masamın altındaki elektrikli ısıtıcıyı çalıştırıyorum. Geçen gün gelmiş ne diyor biliyor musun? "O sobayı açık falan unutma çok yakıyor. Elektrik faturasını görünce aklıma geldi." Şok oldum bunları duyunca. Benim sağlığımı düşünmeyenin parasını düşünemem. Kusura bakmasın. Sigara içmesin kapıyı kapatsın hem sigara da ucuz bir şey değil ki. Deli midir nedir ya

bende de şöyle sorun vardı klima tam benim tepemde haliyle rüzgarı hep benim kafama vuruyor.söylüyorum patroniçemiz napalım diyor.
geçen işyeri doktoruna patroniçemiz beni işaret edip sürekli öksürüyor bir ilaç yazar mısınız dedi.doktor tabi hasta olur klima çarpıyor değiştirin yerini dedi bizimki olmaz ofis bu şekilde daha güzel duruyor demezmi doktorda şaşırdı.
tabi ben ne yaptım çok hasta oduğum bir gün izin alıp doktora gitmiştim doktordan tüm duyduklarımı aktardım.
sadece ben değil klimalı ortamda olan herkes ileride alerjik hasta olur hatta zatüreye kadar götürürmüş diyince hemen gitti altına rüzgarlık takdırdı kendi canı olunca demek ki bi oluru oluyormuş.
bide bizimkiler dinden imandan şaşmazlar. ama din bu değildir.

Dünya'da eşi yok bizim ülkedeki patronların ya..
Hayret verici bişey.

Evet sizinki normalden daha sıkıymış.
Disiplin böyle bir şey değildir ya çok yanlış.
Ama çalışma saatiniz 8'den fazla bu yasaya aykırı değil mi?
Bilmem yasalara aykırıdır mutlaka ama maaşta fazla mesai falan yazıo işveren bu her şekilde uydurur diye düşünüyorum. Siz gene 6,630da çıkıyormuşsunuz cumartesi biz 7,bazen 7,30 falan birde hiç müşteri gelen giden yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…