Çalışmanın Hayatı Elimizden Aldığını Düşünenler?

bence insanın kendisini bir süre toparlaması, kendine dönmesi, manevi ihtiyaçlarını belirleyip bunlara yönelmesi gerekiyor. uzun süreli bir çalışma hayatından sonra insanın bir süre sadece kendine ve sevdikleriyle geçireceği vakte odaklanması gerektiğini düşünüyorum, kafayı toparlayınca tekrar çalışmaya dönülebilir :)

ben böyleyim en azından. ama istifa edemiyorum heheh onlar gönderirse kıdem tazminatı alırım çünkü :p
Aynısını ben de yaşadım canım. Uzunca bir süre çalışmadım. Eşim de çalışmadı hatta yedik içtik gezdik. Hayat öyle güzeldi ki :KK51:Şimdi 3 ay oldu işe başlayalı ama ikimiz de bitmiş durumdayız. Kısacası hayatın aslında nasıl bir şey olduğunu gördükten sonra sabahtan akşama kadar çalışmak çok çok daha zor geldi bize. İnşallah sende farklı olur.

Devamli olarak gece vardiyasinda calisiyorum. Aksam 19:00 sabah 7 arasi isteyim. Haftanin 3 gunuyle tam zamanli olan bir is. 3 gun cok az ve rahat gorunse de kazin ayagi oyle degil. O gece vardiyasi yok mu, insanin omrunu curutuyor. 3 gece calisiyorum ama 5 gun harciyorum. Niye? Cunku her zaman uykum var, uykumu alamiyorum. Calismadigim geceler uyuyamiyorum, uyuyunca ertesi gun 15-16:00'ya kadar uyanamiyorum. Surekli yorgunluk, surekli uykusuzluk hali. Felaket. Pozisyon bulabilirsem gunduze gececegim.
Neyse. Bir de okulum var, yuksek lisans yapiyorum. Iste bunlar benim hayatimi elimden aliyor. Duzgun is saatlerim ve diger yetiskinler gibi okulsuz bir hayatim olsa bu kadar sorun olmazdi sanirim benim icin.
Allah yardımcın olsun canım. Uyku düzeni çok nazlı bir şey biliyorum ve senin düzenin düzensizlik üzerine kurulmuş. :KK43:
İnşallah emeklerinin karşılığını bulup rahat edersin. Sık dişini sonunda hayır var gibime geliyor :KK68:

Bende çalışıyorum, hayalim kitap yazmak evde sıcacık pc başında onu type etmek malesef fırsat yok paraya ihtiyaç var ve çalışıyorum, kadın çalışmalı tabi ki ama şartlar rahat olmalı izni bol saatleri uygun olmalı eğer çalışıyorsa ama günümüzde pek öyle bir iş yok:KK47: çocuğum olursa çalışamam şimdi bile yetişemiyorum:KK12: yaradılışımız nazik, zarif, yıpranmaya açık.. şimdi çalışıyorum mesela aylık rutin karın ağrısı iş yeri çok soğuk müdürüm kocam olmasına rağmen izin alpıp evde kalamadım sancılarım çok şiddetli oluyoro_O kısacası rezillik kızlar..Ah zengin olmak vardı:KK37:

Bende çalışıyorum, hayalim kitap yazmak evde sıcacık pc başında onu type etmek malesef fırsat yok paraya ihtiyaç var ve çalışıyorum, kadın çalışmalı tabi ki ama şartlar rahat olmalı izni bol saatleri uygun olmalı eğer çalışıyorsa ama günümüzde pek öyle bir iş yok:KK47: çocuğum olursa çalışamam şimdi bile yetişemiyorum:KK12: yaradılışımız nazik, zarif, yıpranmaya açık.. şimdi çalışıyorum mesela aylık rutin karın ağrısı iş yeri çok soğuk müdürüm kocam olmasına rağmen izin alpıp evde kalamadım sancılarım çok şiddetli oluyoro_O kısacası rezillik kızlar..Ah zengin olmak vardı:KK37:
Evden çalışmak benim de hayalimdi canım biraz da araştırma yaptım bu konuda. Ama çoğunluğu eğitim gerektiren işler. Web tasarım gibi. Eh, zaten şu an hiçbir şeye vaktimiz yok. Eğitimi nasıl alacağız :KK51: Benim de bugün başladı muayyen günlerim. Sabah sabah tersledim milleti :KK22:Anlasınlar canım aaa kadınız :63: Zengin olsam gecem gündüzüm hobilerim olurdu :KK69: Paranın gözü kör olsun :KK51:

Ben bekarim calisiyorum.calismasam heralde cok sıkılır dim..ama evlenirsem inss calismak istemiyorum hic.kemdi cocuklarimi yetistirmek onlarla vakit gecirmek isterim..benim cocuklarima bakmamla annemin bakmasi arasinda daglar kadar fark var.aldığım egitimi becerilerimi onlara ogretmek isterim..is hayati cok yorucu.ve istedigim meslegi yapamiyorum.meslegim disinda vir iste calisiyorum.insanlardan biktim usandim.sefi müdürü hepsi ayri alem.zaten calisirsam evlenince kesin sorunlu olurum evliligimde...ben boyle düşünüyorum ama evlenmezsem calisirim cunku evde oturmak bos bos sıkıcı gelir...

aileden şımarık gelsem ne olacak ülke şartlarında kimse kraliyet ailesine mensup değil. ben çalıştım çabaladım bugünlere geldim.
beni ilgilendiren bir konu var kadınlar çalışmaktan şikayet etmesi bilinçaltlarında zengin koca hayali olması yüzündendir.
Benim var oyle bir hayalim evet kime ne.calismak istemiyorum evlenince.disarda kostur eve gel kostur ne icin peki?isteyen calisir istemeyen calismaz.sizin verdiginiz emekten kime ne?neden dogrunuzu insanlara empoze etmek istiyorsunuz?

offf tam benimm düşüncelerimi yazmışsın..her gün böyle hayat mı olur modundayım haftanın altı günü sabah 08.30 akşam 7 çalışıyorum artık vücudum da psikolojim de kaldırmıyor. sanırım depresyondayım. insan gibi yaşamıyorum.ki bekarım bu haldeyim.evli olup da bu tempoyu kaldıranlara imrenmekten çok şaşıyorum.
erkek akadaşımla evlilik planlıyoruz resmen vazgeçesim geliyor düşündükçe çünkü evlenince de çalışmak zorunda olucamm:((

Evden çalışmak benim de hayalimdi canım biraz da araştırma yaptım bu konuda. Ama çoğunluğu eğitim gerektiren işler. Web tasarım gibi. Eh, zaten şu an hiçbir şeye vaktimiz yok. Eğitimi nasıl alacağız :KK51: Benim de bugün başladı muayyen günlerim. Sabah sabah tersledim milleti :KK22:Anlasınlar canım aaa kadınız :63: Zengin olsam gecem gündüzüm hobilerim olurdu :KK69: Paranın gözü kör olsun :KK51:
ben zaten tasarımcıyım canım bi hafta uğraşsam web tasarımını çözerim grafik tasarımcıyım çünkü ama ona da çevre lazım iş gelmeli ki yapıcan, e paraya ihtiyaç varken evde çevre oluşturmayı bekleyemezdimo_O aynen paranın gözü kör olsun valla şimdi söyleyim eşim eve götürsün beni yok dayanamıycam bu sancıya ve iş yeri öyle soğukki sadece ufomuz var kaloriferimiz açılmadı daha dün kar yağdı üstelik:KK43:

Ben bekarim calisiyorum.calismasam heralde cok sıkılır dim..ama evlenirsem inss calismak istemiyorum hic.kemdi cocuklarimi yetistirmek onlarla vakit gecirmek isterim..benim cocuklarima bakmamla annemin bakmasi arasinda daglar kadar fark var.aldığım egitimi becerilerimi onlara ogretmek isterim..is hayati cok yorucu.ve istedigim meslegi yapamiyorum.meslegim disinda vir iste calisiyorum.insanlardan biktim usandim.sefi müdürü hepsi ayri alem.zaten calisirsam evlenince kesin sorunlu olurum evliligimde...ben boyle düşünüyorum ama evlenmezsem calisirim cunku evde oturmak bos bos sıkıcı gelir...
Elbette boş durmak insanı sıkar ama insan üstü çabalarla hayatta kalmaya uğraşmak da bana saçma geliyor. Keşke bu düzen böyle oturmasaydı. Sıkış sıkış her işimiz. Her günümüz koşturma. Benim annem de çalışarak büyüttü beni. Sonraki yıllarda okuluma çok faydası oldu emekli maaşının ama ben çocukluğumda anneme doyamamıştım ki..
offf tam benimm düşüncelerimi yazmışsın..her gün böyle hayat mı olur modundayım haftanın altı günü sabah 08.30 akşam 7 çalışıyorum artık vücudum da psikolojim de kaldırmıyor. sanırım depresyondayım. insan gibi yaşamıyorum.ki bekarım bu haldeyim.evli olup da bu tempoyu kaldıranlara imrenmekten çok şaşıyorum.
erkek akadaşımla evlilik planlıyoruz resmen vazgeçesim geliyor düşündükçe çünkü evlenince de çalışmak zorunda olucamm:KK43:(
Aynen öyle canım her güne böyle hayat olmaz diyerek başlamak insanı çökertiyor. Benim eşim de benimle aynı fikirde. İkimiz de dünyaya çalışmaya gelmediğimizi düşünüyoruz :KK48: Tabii mecburen çalışıyoruz. Ama evlilikle işi bir arada yürütmek zor olsa da yanında destekçinin olması da ayrı bir güzellik. Bu kadar korkma bence. Zaten korkularından müstakbel eşine de bahsedersen ev işlerinin falan gözünü korkuttuğunu anlatırsan yardım edeceğine dair söz alabilirsin. Şu dönem ağzından çıkacak bir kelimeyle canını verebilecek dönemleri bunu değerlendir derim ;)

ben zaten tasarımcıyım canım bi hafta uğraşsam web tasarımını çözerim grafik tasarımcıyım çünkü ama ona da çevre lazım iş gelmeli ki yapıcan, e paraya ihtiyaç varken evde çevre oluşturmayı bekleyemezdimo_O aynen paranın gözü kör olsun valla şimdi söyleyim eşim eve götürsün beni yok dayanamıycam bu sancıya ve iş yeri öyle soğukki sadece ufomuz var kaloriferimiz açılmadı daha dün kar yağdı üstelik:KK43:
Çevre de diğer önemli faktör tabii. Yine de uzun vadede gerçekleştirilebilir fikirler gibi geliyor bana. Sorma bugün ben de donuyorum masamın altındaki ufak ısıtıcı olmasa ne yapardım bilmem :KK43: bence de git evine zaten kanunen özel günlerimizde izin kullanma hakkımız var. Eşin olmasının faydasını göremiyorsan amirin olarak yaklaş kanunu öne sür istersen :KK48:

Son düzenleme:
Elbette boş durmak insanı sıkar ama insan üstü çabalarla hayatta kalmaya uğraşmak da bana saçma geliyor. Keşke bu düzen böyle oturmasaydı. Sıkış sıkış her işimiz. Her günümüz koşturma. Benim annem de çalışarak büyüttü beni. Sonraki yıllarda okuluma çok faydası oldu emekli maaşının ama ben çocukluğumda anneme doyamamıştım ki..

Aynen öyle canım her güne böyle hayat olmaz diyerek başlamak insanı çökertiyor. Benim eşim de benimle aynı fikirde. İkimiz de dünyaya çalışmaya gelmediğimizi düşünüyoruz :KK48: Tabii mecburen çalışıyoruz. Ama evlilikle işi bir arada yürütmek zor olsa da yanında destekçinin olması da ayrı bir güzellik. Bu kadar korkma bence. Zaten korkularından müstakbel eşine de bahsedersen ev işlerinin falan gözünü korkuttuğunu anlatırsan yardım edeceğine dair söz alabilirsin. Şu dönem ağzından çıkacak bir kelimeyle canını verebilecek dönemleri bunu değerlendir derim :KK66:
Calisan anne olmak cok zor.evliyken calusmak da aynen...insan iki kat yorulur.brn bekarken bile yoruluyorum..eve git yemek yap temizlik yap cok zor..allah yardimciniz olsun..

Benim var oyle bir hayalim evet kime ne.calismak istemiyorum evlenince.disarda kostur eve gel kostur ne icin peki?isteyen calisir istemeyen calismaz.sizin verdiginiz emekten kime ne?neden dogrunuzu insanlara empoze etmek istiyorsunuz?
Bu tip insanlar böyle düşünüyor canım çalışmama isteğimizi zengin koca hayalinden sanıyorlar, öyle olsa da kime ne tabi ama benimki öye değil zengin koca arasam liseden sonra gelen ilk avukatla evlenirdim, okumazdım ve eşimle 3 sene konuşup evleneceğime başka koca bulur onunla evlenirdim. Kadınlar çalışssın ama Türkiye şartlarında her iş bize bakıyor eşlerimiz en anlayışlı insan olsa yardım etse yine de kadın sistemsel olarak daha çok yorulur eşine çamaşırları makinaya atarmısın, makina bitti asar mısın astıklarını katlar mısın diye komut vermen gerekiyor organize yine bize ait kaygı bize ait insanların kaldırabileceği yükler vardır kimilerinin psikolojisi ve bedeni kuvvetli olur evi çocuğu işi hiç şikayet etmeden halleder ama herkes böyle değil, belimde boynumda fıtık var, skolyoz var yine belimde, bedenim yıpranıyor en önemlisi de beynim.. Ben ot gibi yaşayım demiyorum ama şartlarını kendimiz seçebleceğimiz faydalı işler yapabiliriz ben tasarımcıyım örneğin kitap yazmak da istiyorum çok okuyorum ama imkan..YOK..Kadınlar bir yerde çalışmadan da var olabilirler ve ev hanımı olmak insanı değersizleştirmez..

Çevre de diğer önemli faktör tabii. Yine de uzun vadede gerçekleştirilebilir fikirler gibi geliyor bana. Sorma bugün ben de donuyorum masamın altıdaki ufak ısıtıcı olmasa ne yapardım bilmem :KK43: bence de git evine zaten kanunen özel günlerimizde izin kullanma hakkımız var. Eşin olmasının faydasını göremiyorsan amirin olarak yaklaş kanunu öne sür istersen :KK48:
Canım kendisinin olsa iş yeri izin verir ama burada imalat müdürü yetki tamamen onda olmasına rağmen insanlar karısına kıyak geçiyor der diye en zor bana izin veriyor:KK48: vebal almak istemiyor

Off ne dertliymişim yahu :KK53:
bazı avrupa ülkelerindeki sosyal hayatla iş şartlarını versinler çalışayım no problem:p

Bu tip insanlar böyle düşünüyor canım çalışmama isteğimizi zengin koca hayalinden sanıyorlar, öyle olsa da kime ne tabi ama benimki öye değil zengin koca arasam liseden sonra gelen ilk avukatla evlenirdim, okumazdım ve eşimle 3 sene konuşup evleneceğime başka koca bulur onunla evlenirdim. Kadınlar çalışssın ama Türkiye şartlarında her iş bize bakıyor eşlerimiz en anlayışlı insan olsa yardım etse yine de kadın sistemsel olarak daha çok yorulur eşine çamaşırları makinaya atarmısın, makina bitti asar mısın astıklarını katlar mısın diye komut vermen gerekiyor organize yine bize ait kaygı bize ait insanların kaldırabileceği yükler vardır kimilerinin psikolojisi ve bedeni kuvvetli olur evi çocuğu işi hiç şikayet etmeden halleder ama herkes böyle değil, belimde boynumda fıtık var, skolyoz var yine belimde, bedenim yıpranıyor en önemlisi de beynim.. Ben ot gibi yaşayım demiyorum ama şartlarını kendimiz seçebleceğimiz faydalı işler yapabiliriz ben tasarımcıyım örneğin kitap yazmak da istiyorum çok okuyorum ama imkan..YOK..Kadınlar bir yerde çalışmadan da var olabilirler ve ev hanımı olmak insanı değersizleştirmez..
Sevdigin bir mesleği yapmiyorsan ev hanimligi cok güzel birsey bence.ne guzel esimi gecirdikten sonra butun gun benim.müdür yok sef yok uyuz is arkadaşları müşteriler yok.canim ister uyutum canim ister yemek yaparim.disari cikar yuruyusumu yaparim.nr guzel birsey..herkes kariyer hirsiyla yanip kavrulcak degil ya.kimi caliscak kimi ev hanimi olucak bu duzen boyle gidicek zaten..

Canım kendisinin olsa iş yeri izin verir ama burada imalat müdürü yetki tamamen onda olmasına rağmen insanlar karısına kıyak geçiyor der diye en zor bana izin veriyor:KK48: vebal almak istemiyor
İzin alınacak başka mercii yok mu canım :KK51: Üzüldüm valla ya.

Canım benim, Allah hepimizden razı olsun. Hayretle okudum yazını azmini ve iyi niyetini koruma çabanı. Çok doğru söylüyorsun daha çok hak ederken engellenmişsin. İnşallah hak ettiğin yere ulaşır ve mutlu olursun. Küçük şehir konusunda da katılıyorum sana İstanbul gibi bir yerden kaçar gibi uzaklaştım ve daha mutluyum. Ayrıca sorgulayan gerçekten mutsuz oluyor. Benim bir iş arkadaşım vardı. İkimizi de ezen kişilere ben tepki gösterirken o ılımlı yaklaşırdı. Ben "ne hakları var bize bunu yapmaya" derken "iş hayatı işte mecburuz" derdi. Ben dayanamadım aklımı kaçırmaya az kala ayrıldım oradan. O terfi aldı. İş dünyası gerçekten inanılmaz. Bir ekmek parası uğruna nelerden vazgeçiyoruz. Karnımız doysun da varsın mutsuz olalım. Ne acı.
aslında 2 gun tatılı bıle gonlumuzce gecırmek ıcın paraya ıhtıyacımız var belkıde o 2 gun ıcın bıle deger dıye dusunuyrum.. ya da allahın her gunu bırılerıne muhtac ac bıtap bekleyecegımıze ıstedıgımızı alıp yıyecek gıyecek kadar kazanç bızı mutlu eden ama hıc bırınden yemek gelsın de yıyeyım yada bırı bı mont versede kısı gecırsem dıye dusunmedıgımızden kıymetını bılmıyoruz dıyorum...

aslında 2 gun tatılı bıle gonlumuzce gecırmek ıcın paraya ıhtıyacımız var belkıde o 2 gun ıcın bıle deger dıye dusunuyrum.. ya da allahın her gunu bırılerıne muhtac ac bıtap bekleyecegımıze ıstedıgımızı alıp yıyecek gıyecek kadar kazanç bızı mutlu eden ama hıc bırınden yemek gelsın de yıyeyım yada bırı bı mont versede kısı gecırsem dıye dusunmedıgımızden kıymetını bılmıyoruz dıyorum...
Şu anda sadece temel ihtiyaçları karşılayabiliyor çoğumuz. Açıkçası mont alabiliyorum diye sevinmek bence polyannalık olur. Aslında montu yiyeceği devlet vermeli biz çalışıp kazandığımızı kendimiz değerlendirmeliyiz ama şimdilik yok tabii öyle bir dünya. Ben hakkımızı istediğimizi düşünüyorum. Aldığımız paraların, verdiğimiz emeğin karşılığı olmadığını düşünüyorum.

Sizin eve gidince basinizi omzunuza yaslicaniz bi kocaniz var bende sabah kizimi okula birakip buroda soluk alip aksam kizimi okuldan alip eve gecip yemek yedirip yatiran biriyim. kendimi robotlasmis gibi hissetmekten yoruldum ustelik benim sizin gibi evde dertlesip gunumuzun nsl gectigini birbirimize anlatacak kocamda yok !
hele hele siz trde yasiyosaniz haftasonu arkadas ortami gezmelerdi falan egleniyosunuzdur benim gibi yurtdisinda yasayan bilir haftasonu oldugunda cmrtesi temizlikti ev alisverisiydi vakit geciyo pazar gunude butun heryer kapali sanki dersin sehir ölmüs.. arkadaslik desen 0 daha devam edeyim istersen :KK43: :KK43:

canım sana MEGA Holdıng i araştır derım bı cok arkadasım ıslerınden ayrılıp bu ıse odaklandı grafık tasarımcıysan da bunun fazlasıyla ustunden gelır parlarsın bı cok ogretmen ve doktor da bu ısın ıcınde.. hatta ısının yanında ekstr megaya baslayanlar olmustu daha sonrada ıslerınden ayrıldılar sadece megayla ugrasıyorlar.
üstelik evdesın calısma saatlerı gorusmeler hepsını kendın ayarlıyorsun buyuk bır pasta oldugu soylenıyor ben meslegıme yogunlasmak ıstedıgım ıcın ısrarlra ragmen gırmedım ama gıren arkadaslar egıtım nıyetıne 1 yılda 2 3 kere antalyada ıstanbulda guzel guzel otellerde semınerler eglencelere katıldılar..
tatıl de ısın ıcıne kaçmıs galıba :))

Aynen öyle canım her güne böyle hayat olmaz diyerek başlamak insanı çökertiyor. Benim eşim de benimle aynı fikirde. İkimiz de dünyaya çalışmaya gelmediğimizi düşünüyoruz :KK48: Tabii mecburen çalışıyoruz. Ama evlilikle işi bir arada yürütmek zor olsa da yanında destekçinin olması da ayrı bir güzellik. Bu kadar korkma bence. Zaten korkularından müstakbel eşine de bahsedersen ev işlerinin falan gözünü korkuttuğunu anlatırsan yardım edeceğine dair söz alabilirsin. Şu dönem ağzından çıkacak bir kelimeyle canını verebilecek dönemleri bunu değerlendir derim :KK66:[/QUOTE]

söylemez miyim her şeyi kabullenmiş durumda:) ama gerçek şu ki ben evlenince çalışmak istemiyorum:( o şuan istemiyosan çalışmazsın dese de geçinmemiz için şart olacak bu belli..
sabahın köründe kalk alelacele kahvaltı yap, koştur koştur işe git; akşam yemek için koştur, temizlik vs:/ bi de çocuk oldu mu..Allaaaahhh:) sabah güzelce eşimi uğurlayamayacaksam, akşam karşılayamayacaksam, evimle düzgünce ilgilenemeyeceksem, çocuğum en yakınlarımızın yanında bile olsa anne şefkatini yeterli derecede hissedemeden büyüyecekse..ne anlamı var böyle saçma hayatın..bak daraldım yine..
idealist değilim olmak da istemiyorum ve sonuç okuduğum için pişmanımm..:)

Back
X