- 2 Ağustos 2013
- 4.112
- 3.890
- 448
Hayırlı, uğurlu olsun evliliğin :)
Çok doğru; ben kendimi mütevazı, sadelikten hoşlanan bir insan olarak tanımlardım. Ama son zamanlarda tüm mağazalardan bir şeyler alasım geliyor, kıyafet delisi olmak üzereyim, güzel bir ayakkabı gördüğümde içim gidiyor vs vs..
Aslında almak mutlu etmeyecek bizi, çünkü aldıkça alasımız geliyor. İhtiyaç duymamak mutluluğu getirecek ama artık neye maruz kalıyoruz da böyle oluyoruz bilemiyorum. Tüm bunlar birleşince ortaya "param yok" fikri çıkıyor bu da "daha çok olması için daha çok çalışmalıyım"ı getiriyor. Eh, sonra gelsin bunalımlar. Aslında paraya ihtiyacımın olmayacağı bir düzene geçmek isterdim. Kökten çözüm :)
teşekkür ederim inşallah :)
çok haklısın bu konuda. aslında para var ama tüketim de var. paranın çokluğunu biz belirliyoruz sanki.
standart bir telefon bugün 900 tl iken iphone6s 2.300,00tl. örnekleme yapıyorum. herşey için bu geçerli aslında.
hep marka, hep reklam vs. aslına bakarsan. evde oturan da aç kalmıyor, benden çok maaş alanda. bende.. :)
misal yani çalışarak aslında bşyler mi kanıtlamaya çalışıyoruz kendimize. kendi paramız egomuzu mu tatmin ediyor.
bilemedim