Çalışmaya başladiginizda ailenize ne kadar para gönderdiniz ?

ben de bu yıl üniye yerleştim şehir dışına gidicem yiyeceğim yemekler belli hafta içi yemekhane hafta sonu da 320 gram ton balığı ( 2 x 160 şeklinde ) 320 gram 5.75 tl - bimden alıcam - bilmiyorsa böyle yesin dışardan gidip burger kingte bir yemeğe 20 tl vermesin .

Sana şöyle diim yıllarca dayılarım babamı sömürdü kan bağı olmamasına rağmen kesinlikle alıştırma

Niçin üzülüyosunuz ki ?
Ben yıllardır kreşe ver ayrı eve çık diyorum çocuk ilkokul çağına geldi artık.
Şuan maaşı 3bin lira 400 lirada yemek kartı var nafakada alıyo 1+1 ev olsa kazancı yeter artar bile
Maaşına el koyuyoki gözü açılmasın mahkjm kalsın diye

Sen akkllı ol kardeşinin kitaba ihtiyacı llur alırsın kontörü biter alırsın bayramdada 50-100 verirsin olur biter
Önce kendi hayatını kur

Anne babanız kardeşlerinizi size güvenerek yapmadı. Durumları olmasa tamam ama şimdi siz de evden çıkıyorsunuz, yani bir kişilik masrafları azalıyor, dolayısıyla kardeşlerinizi okutmak da ailenizin görevi.

Siz içinizden geldiği gibi ceplerine arada harçlık koyarsınız, kitaplarına destek çıkarsınız. Evde yemek yapmasın diye 1.000 TL göndermek nedir ya, kimde var o lüks?

Bakıcı tutsa daha karlı

Aileler yanlis yapiyor bence.
Bi gun çocuğum olursa meslek sahibi oldugunda eger ki maasin var ise tek bir kurus almam daha da bende fazla varsa ona veririm
Neden vermek zorunda olasin ki?
Maaslari varmis işte, sen kardesine lazim oldukca 100-200 atarsin gonlunden ne koparsa

Benim babam ikide bir senin icin 30000 masraf ettim de bugune getirdim diyip duruyordu daha düne kadar.
Madem dogurdunuz yapin bi zahmet
Kafaya da kakmayin ayıp

Yemiyim icmiyim su ver yasiyim bitkiyim ya ben.

Isin garibi her ihtiyacimi da gormeye calistilar sonradan bu laflari duydum.
Kimseye 5 kuruş veremicem kusura bakmasinlar.
Evlenirken tek bir masraf yaptirmadim onlara. Yeter bence

Para gondermeyin alisveris yapin boylece ailenizin harcayacagi parasi cebinde kalir ogullarina onlar gondersin. Mesela eskimis bir esyalari varsa onu yenileyin aylik gidio bol bol market alisverisi yapin faturalarini odeyin ama asla kardesiniz evde yemek yapmasin disarda yesin diye kendinizden kisip nakit para yollamayin.

memur maaşında 1000 tl düşersen elde sıfır bile kalmaz eksi kalır yahu benim bütün ihtiyaçlar karşılandıktan sonra elime 750 tl kalıyor sen ne yapacaksın gönderipte sadece bes yaptım istemediler zaten hiç bir şey ama görevimiz tabi

Kardeşini sen okutmak zorunda değilsin.

Ki baban emekli polismiş durumunuzun çok kötü olduğunu düşünmüyorum sana güvenerek mi çocuk yapmışlar.

Benim annem kirada ve emekli maaşı 1000 tl buna rağmen benden yardım beklemez.
Ben de kardeşimi okutuyorum ama zoraki değil.

Ayrıca 1000 tl fazla.
KYK da kalsın kredi alsın mezun olunca ödesin.

Kardeşime burs çıkmadı kredi alıyor. 400-430 mu ne onunla geçiniyor.
Bende 500 lira kalacağı yer için ödeme yapıyorum.

1000 tl neymiş ben 1000 tl için gündüz gece çalıştım okurken çalışanlar var.sıksın bir tarafını çalışsın o zaman çıkarcılık bu

Soruya cevap veriyorum hic gondermedim hediyeler aldim sadece oyle bi beklentileri de hic olmadi

Anne baba tüm çocuklarını elinden geldiği kadar okutmali giydirmeli yedirmeli gezdirmeli vs. Abla abiye güvenerek kardes yapilmaz.. ablalara kardes baktirip hayatına bakanlar tanıyorum..

siz hayat kuruyorsunuz varsa artan 1000 tl niz o sizin evlilik paraniz ya da kendi güvenceniz olsun.. bi hastalık olsa bişeyler aksi gitse gücünüz o para..

nasılsa kız nasılsa bigün kocası bakar ama kardeşi erkek ona herseyimizi verelim kizdan kisip oğlana akitalim zihniyeti çok kötü..

Ailenizin dile getiris şekli de hoş değil.. bence ben kardeşime harçlık yollayabildigim zaman olursa yollarım o ikimizin arasında diyin.. yardimci olmak başka okutup sponsor olmak başka..

1 ay 1000 değil de 900 gonderseniz sizden kötüsü olmayacak.. annesi babası var kardeşinizin.. hem çalışıp hem okuyabilir de..

Aynen bu fikre katılıyorum. Anneni devre dışı bırakıp direkt kardeşinle halledersin yardım işini de yapacaksan.
Benim annem de bana kardeşime yardım ediyorum diye teşekkür ediyordu. Ben de her defasında "sen niye teşekkür ediyosun anne, kardeşime gönderiyorum" deyip kapatıyordum konuyu. Çok konuşmak da iyi değil.
Tamam anne o benim kardeşim, gücüm yettiğimce yaparım de kestirip at.

Yorumları okuyamadım kusura bakmayın.
Kardeşiniz hangi şehirde okuyacak hangi bölüm bi söyler misiniz?
Hemen bi bütçe çıkarıcam size :)

Bin lira bi öğrenci için çok fazla. İlk yılından bin liraya alıştırırsanız her yıl 100 (min) artar artar olur mu sana 1500. Belki daha fazla. Her gün dışarda yesin ne demek. Bırak biraz sorumluluk alsın da yemeğini bulaşığını kendi halletsin bu ne böyle ne kadar hazırcı. 400 sen yollasan 400 de öğrenim kredisi çekse ayda 800 liraya geçinir rahat rahat. Fazlasında gözü varsa da çalışır. Aileniz sizi bu yaşa kadar okutmuş aynı masrafları yapmış. Tabi ki yardım edeceksiniz onlara, vicdanınız rahat etmez yoksa. Ama böyle lüks (her gün dışarda yemek gibi) şeyler için ihtiyacınız olan parayı da sokağa atmayın. Açık açık da konuşun ailenizle. Ben her zaman yardım ederim size hep arkanızdayım ama bırakın çocuk biraz sorumluluk alsın bu kadar hazıra alışmasın benim de paraya ihtiyacım var evleneceğim deyin.

Ben veteriner hekimim calismaya basladigimda sansim yaver gitti guzel para kazandim ailemin o donem ihtiyaci vardi vee hepsini verdim helali hos olsun annemin hala duasini aliyorum simdi 2.5 yasinda bir oglum var ikincisi yolda ise bir sure ara verdim
Ama benim annem cok gururludur asla agzindan duymadim boyle bir sozu anneniz sizi mecbur birakicak bence acikca konusun ayirabileceginiz butceyi onlarda kendilerini ayarlasinlar

Nasılsa Nilsu var 1000 tl gönderir diye kimse rahatlığa alışmamalı, gönlünüzden ne koparsa yardım edersiniz emri vaki olunca insan soğuyor.

bak bende atandım kendi bütcemi kurdum arada laf işittim ama hiç alıştırmadım.harçlık gönderdim hediye aldım arada bir o kadar.daha en başından alıştırma hatta en güzeli borçlan mesela araba olabilir altın hesabı olabilir.kendi ailenin ne kadar arsızlaştığına kendin bile inanamazsın

Ozellikle annenin bu sekilde dile getirmesi hos olmamis. Ben ilk atandigimda doguda koydeydim. Sosyal hayat yok, evin masrafi yoktu. 1500 kadar aliyodum her ay yattiginda 500 u anneme gonderirdim extradan sigortasini yatirirdim arada da gonderirdim. Ama ben nisanli degildim evlilik planim yoktu :) merkeze atandigimda ev kirasi yol parasi falan baya artti artik duzenli gonderemedim. Annemin tepkisi de: ygmr bana ne yapti ki?? Oldu.
Demem o ki kardesinle anlas para konusunda. Nerde okuyor bilmiyorum ama ogrenci adam surekli disarda yemez otursun yemek yapsin evde bi zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…