Nisanlim bakar diye dusunuyorlarTamam nisanlim durumu iyi her istedigimi de alir yapar annesi babasi da oyle.Ama her sey bi yere kadar ben tutup o kadar para gondersem kim olsa laf eder . Gerci benim laf isitmem umurlarinda mi bilmiylrum
bu arada kardesim universiteye gidicek bu sene , annem nilsu kardesine aylik bin tl gonderse evde yemek yapmaz oglum rahat eder her gun disarida yer diyor
Hicte göndermem. Iyiliklerin de ölçüsü olmalı. Yarin birgün evlenir değişirse o iyilikler insana acı olur. Kimse kimsenin sirtindan gecinmesin . 1000 lira az parami. Evini arabani alirsn biriktirMerhaba kizlar.Atama bekliyorum buyuk ihtimalle olacak gibi duruyor.Olmasa da özelde is buldum hemen hemen kadrolu öğretmen maasi kadar.
Konu ailem... Beni bugune kadar buyuttuler , onlar soylemese bile ben zaten onlara para gönderirim.Ama surekli her gun "nilsu da para gonderir essek degil ya " , " nilsu okutur kardesini tek oglan ne de olsa "( bu arada kardesim universiteye gidicek bu sene , annem nilsu kardesine aylik bin tl gonderse evde yemek yapmaz oglum rahat eder her gun disarida yer diyor )
Kizlar para gondermek zoruma gitmez ,ben zaten onlar soylemese de gonderirim.Surekli soylemeleri hic hosuma gitmiyor.Nisanliyim ev almayi dusunuyoruz benim isim kesinlesince .Ileride cocuk olcak vs. Şu anda bin tl gibi bira rakami.gondersem de ileride nasil gonderirim kiKeske elimden gelse de gondersem .kardesimin okulu 6 yil .Baska bir kardesim de var o da seneye biticek okulu.Annem her gun nilsu ayda bin tl gonderse aysu bin tl gonderse ogluma da yeter bize de dedikce uzuluyorum
Çüş bu nasıl faizdir. size 400 tl göndermişler sizden 1000 tl istiyorlar. 400 x 48 ay = 19200 TL para yapar. Bence 20.000 kredi çekip verin annenizin alın beni okuttuğunuz para deyip verin. 1000 TL x 72 ay, 72000 TL eder buna tefeci bile bu kadar faiz koymaz. Okutmuşlarsa görevleri, kardeşinizi okutmak da onların görevi. Sizi evlendirip çeyiz düzmek de onların görevleri.
İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü yapıyor resmen. Göndereceğiniz miktara kadar belirtmek nedir? Bir de 500 tl deyince çingenelik yapma demiş. Asıl çingene kendisi. Oğlu dışarıdan yemek yiyecek her gün, kızını nişanlısı ezecek. Ha zorda kalınır, sağlık problemleri olur, ve ya içinizden geldiği kadarı olur gözünüzü kırpmadan verirsiniz. Ama Nilsu eşek mi ki 1000 Tl versin? Bence çeyizi düzün bu sizin görevinizdi ama ben yapıyorum diyin. Madem öyle başlarına kakarak yapın sizde yaptıklarınızı. Kardeşinize de illa gönderilecekse 300 tl gönderin. 72 ayda 21 küsür bin tl yapar. Ayrıca çoğu okulun yemekhanesinde yemek 2 tl. Madem öğrenci gitsin orada yesin. Yurtlarda falanda yemek çıkıyor. Yok ev tutulacaksa ev arkadaşlarıyla yapsınlar yemek. Ayarlasın kendini, zaten devlet kredi-burs veriyor, ek olarak kendi de burs arasın, sizde onun adına burs arayın. 300-400 TL den bir kuruş fazla yollamayın. Çok büyük hata olur. O parayı 1 ay yollamasanız büyük olay çıkar, değeriniz de görülmez. Biz seni okuttuk tabi yapacaksın derler. Zaten her türlü kötü olacaksınız onların gözünde bari kendinizi koruyun.
ıyı de sen zengin değilsin ki .daha yenı çalışıyorsun he çok sıkışırlarsa ver tabı para.ama bunu dıle getırmelerı çok saçma.Merhaba kizlar.Atama bekliyorum buyuk ihtimalle olacak gibi duruyor.Olmasa da özelde is buldum hemen hemen kadrolu öğretmen maasi kadar.
Konu ailem... Beni bugune kadar buyuttuler , onlar soylemese bile ben zaten onlara para gönderirim.Ama surekli her gun "nilsu da para gonderir essek degil ya " , " nilsu okutur kardesini tek oglan ne de olsa "( bu arada kardesim universiteye gidicek bu sene , annem nilsu kardesine aylik bin tl gonderse evde yemek yapmaz oglum rahat eder her gun disarida yer diyor )
Kizlar para gondermek zoruma gitmez ,ben zaten onlar soylemese de gonderirim.Surekli soylemeleri hic hosuma gitmiyor.Nisanliyim ev almayi dusunuyoruz benim isim kesinlesince .Ileride cocuk olcak vs. Şu anda bin tl gibi bira rakami.gondersem de ileride nasil gonderirim kiKeske elimden gelse de gondersem .kardesimin okulu 6 yil .Baska bir kardesim de var o da seneye biticek okulu.Annem her gun nilsu ayda bin tl gonderse aysu bin tl gonderse ogluma da yeter bize de dedikce uzuluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?