Çalışmayan Arkadaşar; Sizin kayınvalideniz de gelinlik yapmadığınızdan şikayetçi mi?

Bu durumu sadece ben mi yaşıyorum çok merak ediyorum.:26:
Şuan çalışıyorum fakat iş yerimle alakalı sorunlarım var ve yaşayacaklarımı bildiği için korkumdan işten çıkamıyorum.
Çünkü biliyorum ben işten çıkınca kayınvalidem 3 günde bi gelmezsem surat asacak,
Gün falan yapıyolar, her hafta bunun için çağıracak.. Yanlış anlaşılmasın temizliğini falan yapmaktan yüksünmüyorum ama
komşuları o kadar dedikoducu ki! her hareketimi, her mimiğimi izliyorlar adeta ve ben bundan müthiş rahatsızlık duyuyorum.

Sürekli şunun gelini kayınvalidesiyle yaşıyormuş, her işini yapıyormuş.
Bunun gelini kaynanası gak dese koşuyormuş..
Şakayla karışık çeyrek gelin demeler falan..

Ben işim gereği ünlülerin bulunduğu ortamlarda oldum sürekli, mutfakta çok becerikli değilim, hayatım çalışmakla geçti, ev işleri konusunda çok bilgili değilim yani.eşimin ailesi de (anne tarafı) kürt olduğu için tutucular ve gelin, gelinin görevleri, gelinin çocuk doğurması gibi konularda biraz fazla hassaslar ve bunu çok rahat dile getirebiliyorlar.İstediklerini yapmazsan direk banlıyorlar.

Çok iyi insanlar ama bu aşırı gel-git ve samimiyet istekleri beni korkutuyor.
İşten çıkmaya da çocuk yapmaya da resmen tırsıyorum.:1:

Sizin kayınvalideleriniz de bu kadar beklenti içirisinde mi sizlere karşı?

ben evlendim izmire gittim ama hamile kalıp tayin yaptırdık konyaya geldik bebekten dolayı işten ayrıldım ve kayınvalideme yakın bi eve oturduk hayatımı zindan etti kabusa döndü resmen şuan 1,5 yaşında bi oğlum var ama ben tam 1 yıldır antidepresan kullanıyorum bırak gel git iş yap mevzularını aileme iğneli hakaretler bana ve evime karışmalar beni yönetmek istemeler artık ne gelirse aklına en son dayanamayıp patladım gelme bana dedim benide bekleme bitti artık dedim eşimede al çocuğu izin günlerinde götür dedim yetti artık yani... ve halada görüşmüyorum oyüzden çok dikkat et bunlar sessiz kaldıkça kuduranlardan ver cevabını kalmasın içinde boşver sen evde kandini yiyeceğine o düşünsün ne dedi bu bana diye o dikkat etsin hareketlerine

Bu durumu sadece ben mi yaşıyorum çok merak ediyorum.:26:
Şuan çalışıyorum fakat iş yerimle alakalı sorunlarım var ve yaşayacaklarımı bildiği için korkumdan işten çıkamıyorum.
Çünkü biliyorum ben işten çıkınca kayınvalidem 3 günde bi gelmezsem surat asacak,
Gün falan yapıyolar, her hafta bunun için çağıracak.. Yanlış anlaşılmasın temizliğini falan yapmaktan yüksünmüyorum ama
komşuları o kadar dedikoducu ki! her hareketimi, her mimiğimi izliyorlar adeta ve ben bundan müthiş rahatsızlık duyuyorum.

Sürekli şunun gelini kayınvalidesiyle yaşıyormuş, her işini yapıyormuş.
Bunun gelini kaynanası gak dese koşuyormuş..
Şakayla karışık çeyrek gelin demeler falan..

Ben işim gereği ünlülerin bulunduğu ortamlarda oldum sürekli, mutfakta çok becerikli değilim, hayatım çalışmakla geçti, ev işleri konusunda çok bilgili değilim yani.eşimin ailesi de (anne tarafı) kürt olduğu için tutucular ve gelin, gelinin görevleri, gelinin çocuk doğurması gibi konularda biraz fazla hassaslar ve bunu çok rahat dile getirebiliyorlar.İstediklerini yapmazsan direk banlıyorlar.

Çok iyi insanlar ama bu aşırı gel-git ve samimiyet istekleri beni korkutuyor.
İşten çıkmaya da çocuk yapmaya da resmen tırsıyorum.:1:

Sizin kayınvalideleriniz de bu kadar beklenti içirisinde mi sizlere karşı?

canım kim yaşamıyorki... ben daha beterini gördüm...
kaynana:
- Allah onun gibi bir gelin daha vermemiş banaaa! Allah onu doğuran ana babadan razı olsun (eltime diyor) Sen naptın he! NAptın sen! O bizim emektarımız! ( iyi de emektarın böylesine can kurban... elini cebine atmıyor maddi çıkarı var çıkarı olmasa bi tekmik de sana o basar kaynana!)
- Anne ben de geliyorum bak hem okuyorum biliyorsun çalışmasam da işin olunca gelip yapmadım mı hiç niye böyle yapıyorsun!
- Sen dört dörtlük olamazsın! Olamazsııın! Sen cahilsin! Bir şey bilmiyorsun! Ramazanda bütün aileyi çağırdın ağırladın da iyi gelin mi oldun! bütün aile dedği eşimin tarafı.. ! Olmaz! Allah seni buralardan götürsün! Bula bula oğlumu mu buldun ç...rkef! Seni hiç sevmedim! Başından beri istemedim! K...firrrr!

Seni hiç sevmedim sütoğlan! Babanı da sevmezdim! (Ben de o öyle diyince Kemal sunala bağlayıp kendimi şakayla avutuyorum. Napayım)

ARkadşım işten çıkma. çocuk da yap. ÇAlışan bir sürü anne var. Gerekirse bakıcı tutarsın işini bırakma! Bu kadar. Çocuğuda erteleme... Boşver ben o kararlılığı gösteremedim sen göster!

canım kim yaşamıyorki... ben daha beterini gördüm...
kaynana:
- Allah onun gibi bir gelin daha vermemiş banaaa! Allah onu doğuran ana babadan razı olsun (eltime diyor) Sen naptın he! NAptın sen! O bizim emektarımız! ( iyi de emektarın böylesine can kurban... elini cebine atmıyor maddi çıkarı var çıkarı olmasa bi tekmik de sana o basar kaynana!)
- Anne ben de geliyorum bak hem okuyorum biliyorsun çalışmasam da işin olunca gelip yapmadım mı hiç niye böyle yapıyorsun!
- Sen dört dörtlük olamazsın! Olamazsııın! Sen cahilsin! Bir şey bilmiyorsun! Ramazanda bütün aileyi çağırdın ağırladın da iyi gelin mi oldun! bütün aile dedği eşimin tarafı.. ! Olmaz! Allah seni buralardan götürsün! Bula bula oğlumu mu buldun ç...rkef! Seni hiç sevmedim! Başından beri istemedim! K...firrrr!

Seni hiç sevmedim sütoğlan! Babanı da sevmezdim! (Ben de o öyle diyince Kemal sunala bağlayıp kendimi şakayla avutuyorum. Napayım)

ARkadşım işten çıkma. çocuk da yap. ÇAlışan bir sürü anne var. Gerekirse bakıcı tutarsın işini bırakma! Bu kadar. Çocuğuda erteleme... Boşver ben o kararlılığı gösteremedim sen göster!

öfff bu ne yaa Allah sabır versin arkadaşım sana.

5 yılım ama hala kapatamadi çenesini benimki Ben kendi anneme durup dururken sarilip öpen bir evlat deilken kaynanam ona sarılıp opmemi bekliyo Buzdolabi diyomus arkamdan 1, 5 yasinda kizim var suanda hamileyim 1 ay once taşındık kendisinin arayıp yardima ihtiyacin varmi naptin yerlestinmi demesi gerekirken Kocama diyomuski giderken bise demedi 1 aydirda aramiyo Yemin ederim yagmurlu havada 1 bardak suyu haketmiyo

evliliğimin ilk yılları herkesin melek gördüğü kv m yüzünden berbat geçti.herşeye karışan hiç rahat vermeyen biri.psikolojim bozulmak üzereydiki işe başladım.mesafemi koydum.

sonra çocuk oldu işten ayrıldım o yıllarca uğraştığım mesafem havaya uçtu.ama bende tık yok.hiç aramam.eşim olmadan kesinlikle gitmem.o gelir o arar.

geçen gün temizlikten konu açıldı.ben yapamıyorum artık dedi.eltim tanıdığım bi yardımcı kadın var sana onu göndereyim demiş:))kv kabul etmemiş.o kadar para verilmezmiş kadına..bana laf çarpıyo.bende dedimki valla çok temizlik yapıosun ben bu yaşta kendi evimi zor temizliyorum benim üstüme 3kez duvar sildin yorma kendini dedim:) sustu:)

abartı değil benim cidden aklım almıyo, hayatına oğlun sayesinde girmiş, daha önce görmediğin bilmediğin tanımadığın kızdan sadece oğlunu sevdi evlendi diye nasıl hizmetçilik bekler bi kadın, onun oğlu olmasa başkası olurdu yani, bulunmaz bursa kumaşı değil kimse, ayrıca kimse vazgeçilmezde değil, bazen diyorumki nemesis arada sende arasan mı kayınvalideni, hal hatır sorsan, sonra diyorumki sakın, çünkü benimkide meyilli böyle şeylere, bi yüz versem tamam, konu komşusu akrabası bitmez her gelene beni sergiler artık talimli maymunmuşum gibi, çocuğuda batmanda yapmayı düşünüyorum, 2 sene ücretsiz iznimde burda geçecek sonra şark biter kısmetse Ankaraya döneriz, benim ailemde kv de Ankarada, zaten çalışmaya başlamış olucam ama müdehale çabası olursa çeker giderim gene, polise 2.şarkta çıktı nasıl olsa, ver elini Hakkari, huzurlu olalımda orda bile yaşarım yani
benimde erkek kardeşim var annemde böyle saçmalıklar yapsa kızarım, senin nazın bana geçsin gelinden nasıl istersin gel temizlik yap falan, ne kadar ayıp

Ahhhh ahhhh bende çektim kaynanadan heryere çağırılır herseye karışır hep muhalefet 3aylık bebeğim var çınar ilk doğduğunda çok zayıf niye ağlıyor sutun mu az ya dogum yaptım 20 gün bende kaLdı çınar sabaha kadar gaz sancısından kıvranırdı ağlardı birdefa bile gelip kucağıma alıyım vs.yok.. bende 22 yaşındayım ve ilk cocuğum tecrübesizim insan bi yardım eder çınar elimde morarırdı gelip bakmadı sabah kalkar dün çınar çok ağladı duydum derdi bide Allahım o an gırtlağına yapışasın gelirdi ama en son ben dayanama kıyameti kopar cam çerçeve kır şimdi kedi gibi tek laf edemiyor araya mesafeyide koydum 2 3 haftada bir bize gelebilir ben ne zaman istersem o zaman giderim arayıpta gelin demeye bile korkuyo....yeter ama yani geliniz diye kölemiyiz hayret bişey bende annemin babamın kıymetlisiyim bunları yaşıyım diyemi verdiler size valla alır oğlumu giderim sonrada vurursunuz başınızı duvarlara...:47::47:

kayınvalideler ne anlarlar yan çantası gibi gelinlerini günlere vs.götürmekten veya her misafir geldiğinde yanlarında istemekten.ben de kayınvalideme misafir gibi gidip gelenlerdenim.çalışıyorum zaten ama vardiyalı çalıştığım için boş zamanım da çok oluyor.ona rağmen eşimle gidip gelirim sadece.kayınvalidemi çok severim Allah var iyi kadın.gittimmi hiçiş yaptırmaz.ama mesafe iyidir.ilk evlendiğimiz zaman bir iki gittim misafiri gelince.zorlamadı sadece gelmek istersen dedi.kırmadım gittim.ama gün vs.bana göre değil diye belirttim her seferinde.o da israr etmedi zaten.alıştılar eşimle gidip gelmeme.onlar sağ ben selamet..

eşimin memleketinde genel olarak çok dillendirilmesede böyle bir beklenti var gelin kendi ailesinden çok kaynana evinde olmalı herşeyine koşmalı vs ama genç nesil bunu pek yapmıyor.gelinlerin gözü açıldı artık:1:herkes kendi evinde işinde gücünde:31:

benim kayınvalidem yok ama olsaydı ve böyle davransaydı bende tırsardım valla...
hatta biara görümcelerim teyzeleri fln üstlendi kaynanalık rütbesini taviz vermedim...
hatta artık onlarlada görüşmüyorum....

benimkide bazen çıtlatıyo. ben evlendiğimzden bu yana sadece 1 kere temizliğe gittim kv. ye. benm huyum öle yer silinecekse koltuk çekilir vitrin çekilir. mutfak en son ayrı su yapılıp silinir. mutfak viledayla silinmez bezle ovarak silinir. heleki kv. evindeki gibi yerde kıl tüğ varsa :)). işte kv ben yaparken izliyomuş. ay bak sen ne güzel yapıyosu aferin hiç erinmiyosun. eltin olsa şurayı al derip bezle ıslatır şöle işten kaçar böyle yapar. beni enayi yerine koyuyo ben onun evini temizledimde anlattı durduç tabi öle zırt pırt temizliğe gidemem benim annem ondan yaşlı ne benden başka kızı nede gelini var. ama kv min benle yaşıt başka gelini ve birde ayrı yaayan kızı var. sonra aradan zaman geçti baktım eltim için ay şöyle temiz böyle temiz diye anlatıp durmaya başladı. hamileyim bana diyo söliyim gelip senin evi temizlesin. bende istemem kimseyi dedim.

bu arada benim kv baya genç eşimi 16 yaşında doğurmuş. bigün görümceme gittik kadın bütün evi duvarlar dahil çamaşır sularıyla temizledi. kzı elin sürmedi bi işe. demekki yapabiiyosun benden ne bekliyosun kızın yapsın dimi. bize gelirler yerler içerler ne yemek ne bulaşık ne temizlik ellerini sürmezler. görümceme eltim gitmiişte evi silmemişte çocukları banyo yapmışta banyoyu temizlememişte. yemek yemişler bulaşıkları yıkamadan gitmişte. onun kızı enayimiymişte. eee siz 2 çocuk iki kadın bize gelin yiyin için bigü dedinmi kzım hadi yengen çocuğuyla ilgilensin sende bulaşıkları hallet.

sonra bigün taşınıcak sende gelirsin yardıma dimi dedi. bende ağır iş yapamam ama vitrinini faan yerleştiririm dedim. sonra annemin işi çıktı. aradım annemin komşuları halısını yıkıycakmış bende yıkamadan sonra annemin ikramlarını çayını falan hazırlıycam komşulara dedim. sonuç ne eltim nede görümcemi ağırmamış bile. eşşekmiyim ben. öle işte 1 kere temizledim evini bidaa da gitmem davosa :)

Son düzenleme:
muhakkak şikayetçidir ama umrumda değil hasta olur eli ayağa tutmaz o zaman yaparım ama şu an gayet iyi sonuçta benimde annem onunla aynı yaşta ama iş beklemiyor yada yakınmıyor.kimse kimsenin kölesi hizmetçisi değil.benim k. validemin ruh hali hiç belli olmuyor bir de bazen hapşırsam gelir ilgilenir bi keresinde öyle bi hasta oldum ki parmağımı kıpırdatamıyorum annemde şehir dışında telefon etti çok mu kötüsün dedi evet dedim çorban vardır senin ısıt iç dedi bırak çorba yapmayı yerimden kalkamıyorum yok dedim biraz daha konuştu kapadı evler yakın bazen lüzumsuz yere gelir(canı sıkılınca)bi tabak çorba getirmedi eee şimdi gel de seve seve iş yap olmuyor işte bi de beni ailem nasıl kocamdan yana bi beklentileri yok (damatlık yapsın her işimize koştursun vs)onlarında olmasın arkadaş

5 yılım ama hala kapatamadi çenesini benimki Ben kendi anneme durup dururken sarilip öpen bir evlat deilken kaynanam ona sarılıp opmemi bekliyo Buzdolabi diyomus arkamdan 1, 5 yasinda kizim var suanda hamileyim 1 ay once taşındık kendisinin arayıp yardima ihtiyacin varmi naptin yerlestinmi demesi gerekirken Kocama diyomuski giderken bise demedi 1 aydirda aramiyo Yemin ederim yagmurlu havada 1 bardak suyu haketmiyo

Ya kayınvalidenin hareketleri o kadar klasik ki! kendileri hiç bişeye ellerini sürmez, kendi görevlerini bile senden beklerler.
Bi de eşini doldurma çabaları vardır ki düşman başına.Ben bi de henüz 1,5 yıllığım sabrım kalmadı, seni düşünemiyorum arkadaşım.:31:

evliliğimin ilk yılları herkesin melek gördüğü kv m yüzünden berbat geçti.herşeye karışan hiç rahat vermeyen biri.psikolojim bozulmak üzereydiki işe başladım.mesafemi koydum.

sonra çocuk oldu işten ayrıldım o yıllarca uğraştığım mesafem havaya uçtu.ama bende tık yok.hiç aramam.eşim olmadan kesinlikle gitmem.o gelir o arar.

geçen gün temizlikten konu açıldı.ben yapamıyorum artık dedi.eltim tanıdığım bi yardımcı kadın var sana onu göndereyim demiş:))kv kabul etmemiş.o kadar para verilmezmiş kadına..bana laf çarpıyo.bende dedimki valla çok temizlik yapıosun ben bu yaşta kendi evimi zor temizliyorum benim üstüme 3kez duvar sildin yorma kendini dedim:) sustu:)

:29: ahh benim eşimin tepki vermeyeceğini bilsem neler söylerim de işte.. Öyle bi anneci ki! Hakkında olumlu bişey bile söylesem önce durur düşünür, anneme laf çarpıttı mı diye.Ki annesini çok iyi tanıyor olmasına rağmen.Şimdi bende de aynı mesafe var, ama işten çıkarsam ya da çocuk yaparsam mesafe diye bişey kalmayacak ortada.tırsıyorum:18:

Ahhhh ahhhh bende çektim kaynanadan heryere çağırılır herseye karışır hep muhalefet 3aylık bebeğim var çınar ilk doğduğunda çok zayıf niye ağlıyor sutun mu az ya dogum yaptım 20 gün bende kaLdı çınar sabaha kadar gaz sancısından kıvranırdı ağlardı birdefa bile gelip kucağıma alıyım vs.yok.. bende 22 yaşındayım ve ilk cocuğum tecrübesizim insan bi yardım eder çınar elimde morarırdı gelip bakmadı sabah kalkar dün çınar çok ağladı duydum derdi bide Allahım o an gırtlağına yapışasın gelirdi ama en son ben dayanama kıyameti kopar cam çerçeve kır şimdi kedi gibi tek laf edemiyor araya mesafeyide koydum 2 3 haftada bir bize gelebilir ben ne zaman istersem o zaman giderim arayıpta gelin demeye bile korkuyo....yeter ama yani geliniz diye kölemiyiz hayret bişey bende annemin babamın kıymetlisiyim bunları yaşıyım diyemi verdiler size valla alır oğlumu giderim sonrada vurursunuz başınızı duvarlara...:47::47:

kayınvalidenin yanında mı kırdın camı çerçeveyi?
Arkadaş ben sizin gibi tepkisini net belli eden insanlara çok özeniyorum yaa :26:

kayınvalideler ne anlarlar yan çantası gibi gelinlerini günlere vs.götürmekten veya her misafir geldiğinde yanlarında istemekten.ben de kayınvalideme misafir gibi gidip gelenlerdenim.çalışıyorum zaten ama vardiyalı çalıştığım için boş zamanım da çok oluyor.ona rağmen eşimle gidip gelirim sadece.kayınvalidemi çok severim Allah var iyi kadın.gittimmi hiçiş yaptırmaz.ama mesafe iyidir.ilk evlendiğimiz zaman bir iki gittim misafiri gelince.zorlamadı sadece gelmek istersen dedi.kırmadım gittim.ama gün vs.bana göre değil diye belirttim her seferinde.o da israr etmedi zaten.alıştılar eşimle gidip gelmeme.onlar sağ ben selamet..

bu söylediklerini ben de yaparım, zor değil, ama takıldığım nokta şu.
Siz kayınvalidenize böyle mesafeli davranırken, çağırdığında gitmezken falan eşiniz hiç bi tepki vermez mi?
Yada evine gittiğinizde kayınvalideniz laf sokmaz mı surat asmaz mı??
Benim kayınvalidem mi numunelik yoksa ya? :26:

Back
X