Çalışmayan arkadaşlarımın hesabını ödememenin verdiği vicdani yük

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar ben 24 yaşındayım part time çalışıyorum dün arkadaşımla kısa bir yolculuğa çıkıp yemek yedik kendisi çalışmamasından ötürü ailesinden para istemenin verdiği rahatsızlıktan falan bahsediyordu daha önce önceleri hesabı ödediğim zamanlar olmuştu fakat dün yolculuğa çıktığımızda ve yemek yediğimizde yol ve yemek masraflarını ilk defa alman usulü yaptık çünkü son zamanlarda eğitimlere kaydolduğum için hayli vergi ücretlerim oldu, masraflar birikti ve üzerine kyk kredisi ödüyorum ailemin de ev kredisi borçları var o yüzden masraflarımı biraz kısmam gerekiyor ki ileride işsiz kalırsam zor duruma düşmemem için. Fakat arkadaşımın düzenli bir işi olmadığı için (haftanın üç günü çalışıp günlük ücret alıyor) vicdani olarak kendimi çok rahatsız hissettim. Arkadaşlar arasında böyle konuların lafının yapılmaması gerektiğini biliyorum o sebeple arkadaşıma karşı da çok mahcup oldum. Sizce abartıyor muyum yoksa arkadaşıma karşı gerçekten mahcup mu hissetmeliyim böyle durumlarda nasıl davranıyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar ben 24 yaşındayım part time çalışıyorum dün arkadaşımla kısa bir yolculuğa çıkıp yemek yedik kendisi çalışmamasından ötürü ailesinden para istemenin verdiği rahatsızlıktan falan bahsediyordu daha önce önceleri hesabı ödediğim zamanlar olmuştu fakat dün yolculuğa çıktığımızda ve yemek yediğimizde yol ve yemek masraflarını ilk defa alman usulü yaptık çünkü son zamanlarda eğitimlere kaydolduğum için hayli vergi ücretlerim oldu, masraflar birikti ve üzerine kyk kredisi ödüyorum ailemin de ev kredisi borçları var o yüzden masraflarımı biraz kısmam gerekiyor ki ileride işsiz kalırsam zor duruma düşmemem için. Fakat arkadaşımın düzenli bir işi olmadığı için (haftanın üç günü çalışıp günlük ücret alıyor) vicdani olarak kendimi çok rahatsız hissettim. Arkadaşlar arasında böyle konuların lafının yapılmaması gerektiğini biliyorum o sebeple arkadaşıma karşı da çok mahcup oldum. Sizce abartıyor muyum yoksa arkadaşıma karşı gerçekten mahcup mu hissetmeliyim böyle durumlarda nasıl davranıyorsunuz?
Merhaba ,Sizde sonuçta part time çalıştığınızı yazmışsınız . Ve illa tatile yolculuğa dışarıda yemek yemeye çıkıyorsa ona göre cebinde biraz para olup bunların yapılacağını biliyordur herhalde. Siz bence üzerinizde vicdani yük almayın

Yemek yemeyi ve yediğiniz mekanı siz seçmediyseniz problem yok bence. Aynı durumda ben olsaydım ve bende üstlenemeyecek durumda olsaydım bütçesini düşünüp seçimi ona bırakırdım. O da dışarıda harcama yapacağını bildiğinden temkinli gelmiştir. Sanırım masada maddiyat konuştuğu için sonradan vicdan yapmanız bu konuşmadan ötürü. Vicdan yapmayın gücünüz olsa zaten üstlenirdiniz. Herşeye veya herkese yetişemeyiz.

Siz gel ben karşılarım demediginiz sürece kötü hissetmenize gerek yok nereye kadar siz ödeye bilirsiniz ki ? ben uzun süre yapılan iyiliklerin sonrasında suistimal edildiğini çok gördüm ..çokta alistirmayin derim. arada evet ama devamli yapıldığında siz yapamayınca nasıl rahatsız oluyorsanız karşı tarafta alıştığı için yardıma beklentiye girebilir..
..

Her zaman arkadaşlarınız hesabını ödeyemezsiniz ki. Değil çalışmak, zengin de olsanız öyle bir zorunluluğunuz yok. Bununla ilgili canınızı sıkmayın. Herkesin kendine göre bir geçim derdi var. İçinizden gelirse ısmarlarsınız ama bu bir zorunluluk değil.

Babam bazen bana normalinden daha fazla para verir. Öyle zamanlarda benim hesap ödemişliğim olmuştur yani içimden geldiği için. Bazı zamanlar da hiç param olmaz çünkü bana dışarıya çıkmam için verilen parayla başka şey almışımdır.

Bu tür durumlarda evimde otururum ve dışarı çıkmam. Arkadaşlarımın benim yerime ödeyebileceğini bilmeme rağmen gitmem o buluşmaya. Hiçbir şeyin mecburiyetinde değilsiniz herkes kendinden sorumlu. Ayrıca cebine güvenmeden buluşmaya gelen insanlara da çok sinir olurum.

Hesabini odemeniz bir gorev, bir sorumluluk olmamali. Tabii ki arkadasiniza destek olmaniz cok guzel bir sey ama bu asli vazifeniz degil. Yapabildiginiz kadar yaparsiniz. Sonucta kendi bütçeniz kendi harcamalariniz da var.

Vicdani yük felan yok ortada abartmayın. sonucta sizin de dort dortluk bir hayatınız yüsek bir geliriniz yokmuş.

Ikinizinde durmu birbirne yakın en iyisi herkesin kendi odemesi zaten.

Abartmayın. Siz velisi değilsiniz kimsenin ekonomik durumunu takip etmek zorunda da değilsiniz. Dışarı çıkarken size yıkılmayı düşünecek insanlarla aranızda arkadaşlık değil yolunacak kaz ilişkisi vardır. Canınız ister , paranız çoktur ödersiniz o ayrı ama siz düzenli çalışsanız ve arkadaşınız işsiz dahi olsa asla böyle bir sorumluluğunuz yok.
Ayrıca ben çalışıyorum ama ev hanımı arkadaşlarım hep benden çok daha fazla ve rahat para harcar bunu da anlamış değilim 😂😂

Vicdanınız güzel ama bakıldığında ikiniz de hemen hemen aynı durumdasınız eğer siz çağırdıysanız bu durumu bilerek siz ödemelisiniz eğer o dahil olduysa nasıl halledeceğini düşünmeli

Arkadaşınız yetişkin insan sonuçta. Yolculuğa çıkmışsa oturup yemek yemişse bunun için para ayırmış olması lazım. Siz onun ailesi değilsiniz ki her şeyini karşılayasınız. Ben de çok hesap ödemişimdir arkadaşlarımda olmadığı zaman, ama bende de para yoksa ödemek zorunda hissetmem. Siz de sıkışıkmışsınız zaten ne diye başkalarına para yetiştiresiniz.

Merhaba ,Sizde sonuçta part time çalıştığınızı yazmışsınız . Ve illa tatile yolculuğa dışarıda yemek yemeye çıkıyorsa ona göre cebinde biraz para olup bunların yapılacağını biliyordur herhalde. Siz bence üzerinizde vicdani yük almayın

Hanımefendi siz ruh hastası mısınız????
Neden çeşitli konulardaki yorumlarımı bulup tek tek “beğenmedim”e bastınız??(search etmiş bir de!)
Sizi tanımam etmem? Bu sanal zorbalık hareketinizin açıklayacağınız bir sebebi var mı??? Hayali bir karakter değilse, 36 yaşında birim yöneticisi olduğunuz yazıyor bir de etrafındakilerinizin ruh sağlığı ve de güvenliği için gidin tedavi olun!
Rapor ettim sizi.

Bu sanal zorbalık hareketinizin açıklayacağınız bir sebebi var mı???
Beğenmedim tuşuna basmak ne zamandan beri zorbalık oldu ya 😅 Birinin sizin düşüncelerinize katılmıyor olması gayet normal bir şey. Beğenmedim tuşu da o yüzden var. Hakaret ya da alay etmek anlamına gelmiyor.

Muhtemelen bir konudaki yorumunuzu gördüğünde hoşuna gitmemiştir, diğer konudaki yorumlarınızı merak edip sizin deyiminizle 'search' etmiştir.

Bu sitede de birinin hoşuna gitmeyen bir şey olunca kullandığı iki cümle var:

-Sanal zorbalık yapıyorsunuz.
-Kadın kadının düşmanı.

Genelde ikisi de yapılmamış oluyor. Aynı bu durumdaki gibi.

Beğenmedim tuşuna basmak ne zamandan beri zorbalık oldu ya 😅 Birinin sizin düşüncelerinize katılmıyor olması gayet normal bir şey. Beğenmedim tuşu da o yüzden var. Hakaret ya da alay etmek anlamına gelmiyor.

Muhtemelen bir konudaki yorumunuzu gördüğünde hoşuna gitmemiştir, diğer konudaki yorumlarınızı merak edip sizin deyiminizle 'search' etmiştir.

Bu sitede de birinin hoşuna gitmeyen bir şey olunca kullandığı iki cümle var:

-Sanal zorbalık yapıyorsunuz.
-Kadın kadının düşmanı.

Genelde ikisi de yapılmamış oluyor. Aynı bu durumdaki gibi.

Buradaki durumu tam olarak kavradığını düşünmüyorum tatlım.
Evet çok doğal bir şey, ama o konunun sınırları içerisinde kalmak koşulu ile.Buradaki durum beğenmedim tuşuna basmak değil, kadının bunu görünce
“Sen beni nasıl beğenmezsin hıı” diye yükselerek kişinin profilini bulup,alakalı alakasız çeşitli konulardaki geriye dönük mesajlara seri beğenmedim atması, takıntı yapması search etmesi... aşırı rahatsız edici, psikolojik sıkıntı göstergesi

Buradaki durumu tam olarak kavradığını düşünmüyorum tatlım.
Evet çok doğal bir şey, ama o konunun sınırları içerisinde kalmak koşulu ile.Buradaki durum beğenmedim tuşuna basmak değil, kadının bunu görünce
“Sen beni nasıl beğenmezsin hıı” diye yükselerek kişinin profilini bulup,alakalı alakasız çeşitli konulardaki geriye dönük mesajlara seri beğenmedim atması, takıntı yapması search etmesi... aşırı rahatsız edici, psikolojik sıkıntı göstergesi
Tamam tatlım, ayıp etmiş seni search etmekle. Mune abla da gelirse parmak sallayıp kızar merak etme. Sonuçta beğenmemiş seni.

Back
X