Çalışmayan koca, bir bebek ve boşanma

Cntn1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2023
25
80
3
29
3 yıllık evliyim eşim dikiş tutmaz Sabri gibi iş değiştirir. 8 aylık bir bebeğimiz var 2 yıldan sonra kayınvalidemlerle yaşamaya başladık birbirimize söz verdik birikim yapıp 2 yıl içinde kendi evimizi alıcaz diye ama eşim çalışmıyor. Src psikpteknik almak istiyorum şöförlük yapıcam dedi aldı 2 3 ay çalıştı bıraktı özel güvenlik sertifikası istedi aldı 10 tane iş buldu işe alındı ama 1 gün bile gidip çalışmadı. 15 gündür çalışmıyor evet az bir zaman ama önümüz bayram ve bebeğime kendime bi şeyler almak için elimi neye uzattıysam çekiyorum ve şimdi anladım ben bebeğime kendim bakabiliyorum neden elin oğlunu besleyeyim. Her sabah bebeğimi bırakıp işe gidiyorum boşanırsam kayınvalidem değil annem bakmış olucak sadece değişen bişey yok yani. Babamın evinde yaşarım en azından. Tek düşündüğüm boşanmak bebeğimi çok etkiler mi sabırlı mı davransam evladım için

İçinde bulunduğunuz durum bebeğinizi daha olumsuz etkiler. Ayrılın. Kimsenin sorumluluğunu çekmeyin. Emekliye ayrılan koca koca kelli felli adamlar çekilmiyor evde boş boş. Gücü kuvveti yerinde sağlıklı genç adamlara noluyor da ev kuşu oluyorlar anlayamıyorum. İdeal bir eş ve baba figürü görünmüyor şu an eşiniz. Kendini ve ailesini geçindirmeye üşenen adam napıyor boş boş. Boş duranı Allah bile sevmez. Siz de sevmek ve devam etmek için zorlamayın bence.

Eşin nasil biri peki iyimi kötümü nasıl bir baba ?
Kendi evimizdeyken çok ilgiliydi kayınvalidemin yanında daha ilgisiz hatta kayınvalidem de sürekli şikayetçi bu durumdan. Asla aldatma gibi durum yok ama annesinin yanında şımarık davranıyor

Herşeyden önce çocuğunuza sağlıklı bir anne olmalısınız. Bu şartlar altında da çok zor stres sıkıntı bebeğinizle aranızdaki bağı da etkiler istenmeyen şeyler olabilir. Mutlu anne=mutlu çocuk. Kimsenin kahrını çekmeye değmez, ana da olsa koca da olsa. Siz kendinizi ne şekilde mutlu hissedecekceseniz ona göre yön çizin hayatınıza. Elbet zor olur ama olur..

Kayınvalidem bebeğe bakıyor yemek temizlik hepsini yapıyor kadın Allah razı olsun ondan yana sıkıntım yok sorun aynı yastığa baş koyduğum insanda. Eşim 3 e 4 e kadar yatıyormuş annesinden çileden çıkarıyormuş

Sabahları bebeği bırakıp evden çıkmak o kadar zoruma gidiyor ki 7 gibi eve geliyorum 1 kere 8 buçukta geldim 1 buçuk saat kapıda ağlamış yürüteciyle daire kapısına gitmiş sürekli içim yandı bunları da duyunca

Evet hep şikayetçidir

Çocuğu olan bir adamın bir babanın eli ayağı tutarken evde birgün bile yatma diye bir lüksü olamaz. Üstelik karısı ise giderken o evde yatacak bu nasıl saçmalık. Neyin kafasını yasyomus sormadnz mı asalak gibi sırtınızdan mı geçinecek. Böyle bi adamla evli kalsanz çocuğunuza ne babalık edecek harclk mı verecek okul giyim yiyecek hangi masrafını karslcak ki babalık yapsn. Kendinize bu haksızlığı yapmayın bir dakika evliliği sürdürdümezdm. Ztn siz hem ana hem baba olmuşsunuz çocuğunuzun eksiklik hissedeceğini sanmyorum. Aileniz arkanzdaysa bu çileyi çekmeyin derim ziyan bı hayat.

Yanmaz mı anne kuzusu daha o
Kararlı olun eşinizle konuşun. Bu şekilde yan gelip yatmaya devam edecekse ayrılık kararınızı bildirin ama blöf yapmayın dediğinizi yapın. Kararlı olmanız belki aklını başına devşirir bi işin ucundan tutar belli mi olur. Ha olmadı mı, pişman olmayacağınız bi karar almış olursunuz en azından. Ay bilmiyorum böyle car car konuşmak çok kolay. Ama naçizane tavsiyem bu. Şahsen çalışmayan, yan gelip yatan, bütün sorumlulukları sırtıma bindiren adamı çekmezdim.

Onun haricinde nasıl bir eş ve baba? Birşeyler almak istiyorum alamıyorum demişsin bu durumu eşinle paylaştın mı üzülmüyor mu bu duruma
Tabiki yanımdaydı ebebeğe girdik hadi artık al alacağını çıkalım dedi. Çok pahalı buradan alamam zaten dedim. Eve giderkende gözlerim doldu ben evladım için çalışıyorum ama bayramlık bile alamacaksam niye çalışıyorum dedim alay ederek teselli etti kendi çapında

Her girdiği yerde bir bahane bulur ben pozitif düşün dediğimdede sen polyannasın der yoruldum artık onu çalışsın diye poh pohlamaktan 3 yıldır aynı şey ama artık çocuk var ve çocuk gün içinde bu eksikliği hissediyor ben görüntülü arayıp kapattığımda bile yarım saat ağlıyormuş

Hazira alışmış , şımarık kadın /erkek ikisi de çekilmez.millet bir iş bulayım eve ekmek götüreyim diye köle gibi çalışıyor.zora sokmak lazım bu adamı. Kira odeyemeyince annesi kapısını acmasaydi, o zaman bak ek ise bile nasıl gidiyor. Konuşun güzelce anlatın birşeyler yapmazsan sonumuz belli diyin k zaman verin.ornegin 1 ay iş bulması için.)

Evli kalacaksaniz da siz de işten çıkın ..çocuğunuz 3-4 yaşına gelene kadar çocuğu büyütün. Babası annesi desin işe gir diye. Sizi dinlemez. Ya ayrılın ya siz de işten çıkın.
Rezil eder bizi bu sefer kayınbabamın emekli maaşıyla geçinmek zorunda kalırız güvenmiyorum ki eşime çalışma konusunda kaç kez işi bırakmak istedim bir şekilde kandırdı hep

Bayılır gezip tozmaya kenara 3 kuruş koyarız bir haftasonu gezmeye gideriz 5 kuruş borç yapıp gelmişiz ağustos böceği gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…