Çalışsam geçer mi bütün bunlar?

goldberry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
1.151
850
123
Selam değerli kk üyeleri.
2 yıla yakın evliyim. Ailemden destek görmüyorum maddi manevi (babam öğrenim kredimin taksitlerini öder ayd bir de evime gelir iki saat oturur gider). Annem deseniz beni eşimin ailesine kötüledi etti bir sürü şey yaptı ona kırgınım görüşmüyorum. Neyse asıl sorun şu ki ben babamdan çocuk harçlığı gibi kredi taksidi almaktan , bana bir ihtiyacın var mı kızım dememesinden bıktım. Kendim çalışarak odemek istiyorum. Bunun altında başka bir sebep daha var. O da eşimin bana sormadan annesini kalmaya getirmesi (aynı şehirde 15 dklık mesafe). Kp hayatta ama keyfine göre hayvan alıyor bakıyor eve uğramıyor pek. Kv yalnız kalmasın diye ya ona uğrarız ya da eşim eve kalmaya gel der annesine bana sormadan. Bir tane eltim var ama o da annesine gidip gelmekten kvye uğramaz pek. Aile desteğim yok borcum var çalışmak istiyorum diyorum eşim olmaz çalışamazsın ben öderim borcu diyor. Bense kendime yediremiyorum. Ne yapmalıyım ?

Hayır engel bir durumum da yok anlam veremiyorum. Çok bunalıyorum ağlıyorum ara sıra da.

Hayır engel bir durumum da yok anlam veremiyorum. Çok bunalıyorum ağlıyorum ara sıra da.

Eski konularına baktım biraz. Kangren olmuş bir ilişki üstüne kaçarak evlenmişsin. Annenle görüşmüyorsun. Kayınvaliden gayet sorunlu. Eşinde bunun üstüne annemi kabul etmiyorsan boşan gibi bir şey demiş..
Çalışsan geleceğe dair ümidin olmuş olur.. Senin zaten kocanı boşayacağın yokta o seni boşarsa ne yapacağın hakkında bir fikrin var mı? Kendin için ayakların üzerinde durmalısın..

Sordum neymiş maaş az alınıyormuş iş ortamında erkekler de oluyormuş , akrabalar vs karısını çalıştırıyor derlermiş.
Anladım.
Zihniyet değişmez maalesef.
Çalışmayınca birikim de olmayacak.
Kendinize bir hayat kurmanıza izin vermiyor yani.
Allahım kolaylık versin inşallah.

Baştan konuştuk çalışmanı istemiyorum diye şimdi de olmaz diyorum dedi. Ama baştaki şartlar ile sonradan karşılaştıklarım aynı değil. Mesela ben çok içli dışlı olmayı sevmem demiştim aileler kendi evinde kalsın demiştim tamam demişti ben de buna istinaden çalışma dediğini kabul ettim . Ama sözünü tutmadı ilk evlendiğimizden bu yana annesini her fırsatta getirdi kaldı etti hem de 3 hafta bir ay gibi süreler. Annesinin beni salak yerine koyarak iğnelemelerinden bahsetmiyorum bile. Düşündükçe işin ićinden çıkamıyorum zira boşanırsam gidecek yerim yok...

Eski konularına baktım biraz. Kangren olmuş bir ilişki üstüne kaçarak evlenmişsin. Annenle görüşmüyorsun. Kayınvaliden gayet sorunlu. Eşinde bunun üstüne annemi kabul etmiyorsan boşan gibi bir şey demiş..
Çalışsan geleceğe dair ümidin olmuş olur.. Senin zaten kocanı boşayacağın yokta o seni boşarsa ne yapacağın hakkında bir fikrin var mı? Kendin için ayakların üzerinde durmalısın..

Yok evlendiğim kişiyle kısa sürede anlaşarak evlendim. Baştan şartları konuştuk ama yan çizdi evlenince. Ben desteğim olmamasına bağlıyorum. O yüzden çalışmak istiyorum.

Baştan konuştuk çalışmanı istemiyorum diye şimdi de olmaz diyorum dedi. Ama baştaki şartlar ile sonradan karşılaştıklarım aynı değil. Mesela ben çok içli dışlı olmayı sevmem demiştim aileler kendi evinde kalsın demiştim tamam demişti ben de buna istinaden çalışma dediğini kabul ettim . Ama sözünü tutmadı ilk evlendiğimizden bu yana annesini her fırsatta getirdi kaldı etti hem de 3 hafta bir ay gibi süreler. Annesinin beni salak yerine koyarak iğnelemelerinden bahsetmiyorum bile. Düşündükçe işin ićinden çıkamıyorum zira boşanırsam gidecek yerim yok...
Zaten adam bilerek çalışmayacaksın kuralıyla evleniyor ki boşanma şansın olmasın diye. Maalesef bunu görememişsiniz.
Ailenle barışıp ailene dönmen en iyisi.
Yoksa Allahım korusun sana her türlü kötülüğü yapar sana bu adam.

Yok evlendiğim kişiyle kısa sürede anlaşarak evlendim. Baştan şartları konuştuk ama yan çizdi evlenince. Ben desteğim olmamasına bağlıyorum. O yüzden çalışmak istiyorum.
Bak şimdi yazdığım ilk yanlış diyelim.
Sağlıklı olmayan bir ilişkide sırtımı kocama dayanamazdım.. Birikimi falanda geçtim. Ne mezunusunuz

Zaten adam bilerek çalışmayacaksın kuralıyla evleniyor ki boşanma şansın olmasın diye. Maalesef bunu görememişsiniz.
Ailenle barışıp ailene dönmen en iyisi.
Yoksa Allahım korusun sana her türlü kötülüğü yapar sana bu adam.

Annem hapis cezası aldı ve kaçak yaşıyor, maaşını şimdilik kartla çekiyor ama sonrasını bilemem. Babamsa bekar arkadaşlarıyla kalıyor ona da gidemem.

Bak şimdi yazdığım ilk yanlış diyelim.
Sağlıklı olmayan bir ilişkide sırtımı kocama dayanamazdım.. Birikimi falanda geçtim. Ne mezunusunuz

Aöf öğrencisiyim ama inanın bana temizlik işine bile razıyım o kadar bunaldım ki herşeyden

Annem hapis cezası aldı ve kaçak yaşıyor, maaşını şimdilik kartla çekiyor ama sonrasını bilemem. Babamsa bekar arkadaşlarıyla kalıyor ona da gidemem.
Anladım.
Geçmiş olsun.
Bir arkadaşın olsa geçici olarak yanında kalsan.
Temizliğe gitsen,iyi para kazanırsın aslında.
Sonra kalkıp kendine düzen kurarsın.

Back
X