Çalıştığım is ömrümü tüketiyor

Bu isi yapinca anlayacaginizi fusunuyorum. Oyle usten usten konusmakla olmuyor.

İlk mesajım da benzer bir işte 6 ay çalıştığımı söylemiştim. Sizi alıntıladığınız benim ikinci mesajım. Bizim kurumda her zaman müşteri haklıdır politikası vardı. Saçma bir şey için şikayet de gelse ben ilgileniyor, dinliyor ve size geri döneceğiz diyordum. Daha sonra müşteriyi arayıp, ne söyleceğimi çalışmış bir şekilde konuşuyordum. Müşteri çok zorlayıcı ise üstüme yönlendiriyordum. Günde 9 saat müşteri ile konuşuyordum. Ama sanırım konu sahibinin kurumunun tutumu farklı, ve müşteri tüm sinirini konu sahibinden çıkarıyor muhattap bulamayınca.

Evet haklisiniz deyip beraber dedikodu yapsaniz olmuyo mu ne sikayet hatti bu

Belirli bir mevzuat var ona göre hareket etmek zorundayız sonuç olarak sürekli dinleniyor yapamayacağım biseyi yaptı olarak söyleyemem insanlara dimi

Kurumunuzun sizden beklentisi bu yönde konuşmanız ise yapacak bir şeyiniz yok. Mecbur size söyleneni yapacaksınız, idare etmeye çalışın daha iyi bir iş bulana dek. İnsanlar size özel olarak sinirlenmiyor, bunu hatırlamaya çalışın.

İlk mesajım da benzer bir işte 6 ay çalıştığımı söylemiştim. Sizi alıntıladığınız benim ikinci mesajım. Bizim kurumda her zaman müşteri haklıdır politikası vardı. Saçma bir şey için şikayet de gelse ben ilgileniyor, dinliyor ve size geri döneceğiz diyordum. Daha sonra müşteriyi arayıp, ne söyleceğimi çalışmış bir şekilde konuşuyordum. Müşteri çok zorlayıcı ise üstüme yönlendiriyordum. Günde 9 saat müşteri ile konuşuyordum. Ama sanırım konu sahibinin kurumunun tutumu farklı, ve müşteri tüm sinirini konu sahibinden çıkarıyor muhattap bulamayınca.
Sadece 6 ay yapmissiniz. O kadar uzun zaman hem agrnt hemde yonetici pozisyonunda bulundum ki ortadaki psikolojiyi net olarak anlayabiliyorum. Kaldi ki konu sahibi sikayeti ben degerlendiriyorum iletmiyorum dememis. Zaten olayin yanlis anlasilmasi burda. Musteri her zaman haklidir dese de bir firma musteriyi sikayete surukleyen bir sebep veriyor demek ki. O kadar da musteri yanlisi degil. Oalmaz. Siz de geri donecegim diyorsunuz ama cozum uretilmiyor anlik olarak sonuc itibari ile.

Sımdi bisey soyluycem yanlis anlasilcam ama ben kavgaci bi insan degilim ama musteri hizmetleri sikayet hatlari vs hepsiyle kavgayla çözuyorum maalesef neden bilmiyorum ama çark böyle işliyor herhalde etrafimda ki herkeste ayni seyi soyluyor size tavsiyem is sizi sağliğinizdan etmeden baska is arayisina girin

müşteri hatlarıyla ben de çok sık kavga ediyorum çünkü insanlara salak muamelesi yapıyorlar.
olmayacak, imkanı olmayan, mantıksız saçma sapan şeyleri insanları enayi yerine koyarak inandırmaya çalışıyorlar.
e haliyle benim de sinirlerim bozuluyor tabii bağırmıyorum ama.

örneğin internetimle ilgili bir sıkıntı oldu. 100mbps hız almam gerekirken ben 2mbps hız alıyordum ve görevli hanım bana bunun normal olduğunu wifi ile böyle hız düşümleri olabileceğini söylüyordu. gel de sinirlerin bozulmasın :d

Keyfime estiği gibi konuşmuyorum sonuç olarak sürekli denetlenen bir sistem var ve belirlenen işleyiş hakkında bilgi vermek zorundayız
Ben size kişisel olarak bir eleştiride bulunmadım zaten. Böyle eğitiliyorsunuz. Çözüm odaklı degil de sadece basmakalıp cümleler kurduğunuz için de insanlar sinirleniyor.

Sizi cok etkilemiş. İs yerini degistirmeniz lazim bence. Bu devirde tabi ekmek aslanin agzinda tabi. Ama baska firmalarda bulabilirsiniz. Call center ilani cok var. Dikkat edin dugune kadar filan diye kendinize sinir koyun

yani açık konuşucam, bir call center görevlisi ile konuşup sinirlenmeden telefonu kapatan çok az insan vardır bence gün içinde.
mesela ben de söz kesme olayına sinir oluyorum. derdimi tam anlatmaya çalışıyorum ki anlaşılsın net şekilde ve sonra 50 kere daha aramayayım. ama her cümlede söz kesilip hemen bir cevap verme telaşı. 3 dakkalık konuşmada insan 35 kere "ben bi sözümü bitirseydim" dememeli.
keza ses tonları da gerçekten çok dik. sanki ben şikayet etmemişim, şikayet edilmişim de ilkokul öğretmenim beni tahtaya kaldırmış gibi.
bir de call center çalışanlarının tutumları olarak bakın olaya. arayan kişilere de hak verirsiniz bu durumda.

Ben daha çok masaya kişisel eşya koyma, kahve çay içilmesine izin verilmeme olayı manasız geldi. Sonuç olarak yöneticiler stresli bi işinizin olduğunun farkında olmalı. Çalışanını elinden geldiğince rahat ettirmeli ki verimlilik olsun
İşte böyle insan psikolojisinden anlamayanları tepemize müdür yapıyolar sonuç bu. Çok şey var da söylenecek ban yemekten korkuyoyorum. Sanırım yönetici tepeden inme müdür olmuş kendisi hiç bu yollardan geçmemiş

Valla ben iki gün dayanabildim bastım istifayı çıktım Allah size sabır versin kyk borcunuzu çok takmayın devlet çalışmadığınız sürece istemiyor zaten evliliğiniz yakın mı evlenene kadar sabredin banka kredisini kapatmaya bakın. Biliyorsunuz evlendikten sonra işten çıkınca tazminat alıyosunuz o kadar eziyetini çekmişsiniz tazminatınızı almadan çıkmayın derim ben

Arkadaşlar merhaba

Ben kurumsal bir firmanın şikayet hattında çalışıyorum yaklaşık üç senedir ama is yerinde sürekli ağlıyorum ayaklarım geri geri gidiyor resmen

Şikayet hattı olduğu icin sürekli başkalarıyla sorun yaşayan ama hırsını senden alan insanlarla konuşuyorum ve aksama Çenem agridan tutmuyor telefon üzerinden arayan insanlarla kavga etmekten normal hayatımda konuşmayı unuttum sürekli kavga etmek istiyorum bir nevi kavga ederek para kazanıyorum duymadım küfür hakaret kalmıyor ve günde 100 kişiyle görüşüyorsam 90 kişisi bağırıyor evet siniri bana değil belki ama günün on saati sana bağıran laftan anlamayan insanlarla konuşmaktan yıldım psikolojik olarak hiç iyi değilim ailemle nişanlımla sürekli kavga ediyorum çünkü normal konuşmayı unuttum

Biraz kredi borcum ve kyk borcum var ayrıca dugun arefesindeyim ve nişanlımla ayni yerde çalışıyoruz hal böyle olunca evlenmek dahi istemiyorum ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaştım artık fikirleriniz nedir arkadaşlar

17 yı çalıştım satış sonrası hizmette, iliklerime kadar anlıyorum seni
Bunun çözümü yok, orayı arayan insan sen ne yaparsan yap içini dökmek, hırsını çıkarmak için arıyor
Mesai bittiği zaman işi orada bırakacaksın, bir elbise çıkarır gibi üzerinden çıkarıp atacaksın ve işle ilgili hiç bir konuyu özel hayatına taşımayacaksın, bundan başka yolu yok

İş yerinde yaşanan herseyi kapisindan ciktiginiz an orda birakmazsaniz hangi iste calisirsaniz calisin ayni sorunlari yasarsiniz. Yaa benim hiiicc stresim yok mis gibi bir işim var diyeni duymadim.

Arkadaşlar merhaba

Ben kurumsal bir firmanın şikayet hattında çalışıyorum yaklaşık üç senedir ama is yerinde sürekli ağlıyorum ayaklarım geri geri gidiyor resmen

Şikayet hattı olduğu icin sürekli başkalarıyla sorun yaşayan ama hırsını senden alan insanlarla konuşuyorum ve aksama Çenem agridan tutmuyor telefon üzerinden arayan insanlarla kavga etmekten normal hayatımda konuşmayı unuttum sürekli kavga etmek istiyorum bir nevi kavga ederek para kazanıyorum duymadım küfür hakaret kalmıyor ve günde 100 kişiyle görüşüyorsam 90 kişisi bağırıyor evet siniri bana değil belki ama günün on saati sana bağıran laftan anlamayan insanlarla konuşmaktan yıldım psikolojik olarak hiç iyi değilim ailemle nişanlımla sürekli kavga ediyorum çünkü normal konuşmayı unuttum

Biraz kredi borcum ve kyk borcum var ayrıca dugun arefesindeyim ve nişanlımla ayni yerde çalışıyoruz hal böyle olunca evlenmek dahi istemiyorum ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaştım artık fikirleriniz nedir arkadaşlar
Bir arkadaşım da sizin çalıştığınız gibi bir yerde çalışıyordu...Evet efendim haklisiniz efendim doğrudur efendim ..karşıdaki küfür savuruyor bizim ki evet efendim doğrudur efendim diye bocaliyormus varibim😄 aslında arada bir küfür et rahatlarsin

müşteriyi de anlayın biraz :)

malum kargo şirketlerinden birisi kargomu kaybetti, arıyorum anlatıyorum anlatıyorum size dönüş yapılacak diyor yahu dönüş yapılacak da içinde 400.000 tl lik evrak var. hala dönüş yapılmadı hala kargom bulunmadı.

keşke müşteri temsilcilerine biraz daha iş çözme eğitimi verseler, temsilciler o sırada işimizi çözse ve iki tarafta sıkıntı yaşamasa.

ben de sizin gibi çalıştığım işten dolayı sürekli kavga halindeyim, bir lojistik firmasında çalışıyorum ve karşımızda büyük bir firma var bizi çok zorluyorlar bende de sürekli sinir stres tavan.. bakalım Allah sonumuzu hayr etsin

müşteriyi de anlayın biraz :)

malum kargo şirketlerinden birisi kargomu kaybetti, arıyorum anlatıyorum anlatıyorum size dönüş yapılacak diyor yahu dönüş yapılacak da içinde 400.000 tl lik evrak var. hala dönüş yapılmadı hala kargom bulunmadı.

keşke müşteri temsilcilerine biraz daha iş çözme eğitimi verseler, temsilciler o sırada işimizi çözse ve iki tarafta sıkıntı yaşamasa.

ben de sizin gibi çalıştığım işten dolayı sürekli kavga halindeyim, bir lojistik firmasında çalışıyorum ve karşımızda büyük bir firma var bizi çok zorluyorlar bende de sürekli sinir stres tavan.. bakalım Allah sonumuzu hayr etsin
Lojistik de sıkıntılı iş...

sizi çok iyi anlıyorum
aynı bu şekilde çalışan bir arkadaşım vardı ve ultra kurumsal herkesin gıptayla baktığı telefon ve bilgisayar firmasının çağrı merkezindeydi ve bırakmak zorunda kaldı.
öyle profesyonel bakılmıyor her zaman haklısınız.
çok bunaldıysanız yavaş yavaş bakın başka iş.. elbet ki bulursunuz her iş herkese uygun olmak zorunda değil zaten.

Ben de bu tarz bir işte çalıştım, hatta işten çıktıktan sonra her türlü çağrı merkezi çalışanı ile daha da dikkat ederek konuştum. Sizi anlıyorum. Siz de o insanların size değil kuruma sinirli olduğunu unutmayın. Aradığınız kişileri anlamaya çalışın ve çözüm odaklı konuşun.

ben de arkadaşımı gördükten sonra çok dikkat eder oldum.
sanki karşımızdaki şamar oğlanı ve nasılsa bişey diyemeyecekler diye abarttıkça abartıyoruz.
artık hele hiiiç yapmıyorum işlem bitince de teşekkür etmeyi asla ihmal etmiyorum, kızın o halini gördükten sonra.

Şurda bile bir çok şeye maruz kaldınız yorumlarda.
Bu denli mutsuzlukla yapılan iş günlerinizi yaşaymamaya sebep oluyor. Düğün arefesini, sağlıklı günlerinizi. Bir nevi travmatize ediyor. Çözüm belli. İyi şanslar güzel kardeşim

Back
X