Çalıştığım okulda velilerden iftiralar

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
14.532
Puanlar
248
İlk defa bu kadar uzun konu açacağım. Büyükşehirde yaşıyorum adı çıkmış bir semtin en kötü okullarından birinde çalışıyorum oldukça kalabalık ilkokul öğretmeniyim . Yarım dönemdir çalışıyorum. Yarım dönem boyunca sıkıntılı öğrencilerle çalıştım sadece ben değil branş ve okuldaki dersine dahi girmeyen diğer öğretmenlerde benim sınıfımdaki bazı öğrencilerden bıkmış durumda . Ne veliden ne idareden ne rehberlikten destek göremedim. Benden önceki öğretmen 8 yıl bu okulda çalışıp benim sınıfımı 1 yıl okutunca tayin isteyip gitmiş sonra yarım dönem ücretli bakmış. Sınıf yönetimiydi oydu buydu derken kuralları oturtmam yarım dönemimi aldı. şunu bile yaşadım başka öğretmen kendi kişisel sorunlarından dolayı sınıfını yönetemeyince benim sınıfıma bahane buldu. Müdürle bu konuda sıkıntı yaşadık. İftira atan veli de oldu üzerime yürüyen de oldu. Hatta sene sonunda bir tane veli sırf çocuğuyla fotoğraf çekilmedim diye whatsapptan 1 sayfa mesaj yazdı cevap vermedim.
Dönem daha yeni başladı ama hangileri olduğunu bilmediğim birkaç veli toplanıp hakkımda cimer şikayeti yazmış şikayetleri aslında tamamen saçmalık yani benim işim görevim olmadığı halde yapmamı istedikleri. Okuldan çıkışlarda onlarla ayak üstü konuşuyormuşum biran önce gitmeye çalışıyormuşum,göz temasına önem vermiyormuşum ,ödevleri ya vermiyormuşum ya az veriyormuşum, bana istedikleri zaman ulaşamıyorlarmış, aramalara mesajlara dönmüyormuşun , sözde benimle konuşmuşlar ben ise onları tersleyip bana bir şey olmaz demişim, çocuklara hakaret ediyormuşum, kılık kıyafetimi beğenmiyorlarmış ( okulda herkes mini dekolte falan giyer, ben genelde askılı en fazla omzu açık giyerim ). Evet diyeceksiniz ki sen bunların hiçbirini yapmak zorunda değilsin evet değilim farkındayım. Ama dün idarecilerden bilgilendirme amacıyla bir tebliğ aldım şu şu hususlara dikkat edin diye. Ve gerçekten geçen yıl sınıf için çok çabaladım öğrensinler diye. Ve hiçbir veliyi de geri çevirmedim hep kibar yapıcı davrandım. Kimse de gelip benimle sorunlarını konuşmadı. Ama herkes küçük yaramaz öğrencilerle benden mükemmel performans bekledi. Artık bende sadece ama sadece mebin belirlediği kurallara göre hareket edip başka hiçbir çaba ve anlayış göstermemeyi düşünüyorum

Bence bir öğretmen mini, dekolte ve askılı giymemeli.
Siz haklı olduğunuz durumları idarecinizle paylaşın. İftira olduğunu söyleyin. İş ortamında herkes birbirini bilir zaten
Bence öğretmenin ne giydiği sadece kendisini ilgilendirir teşhir boyutunda değilse. Ben zaten konuştum onlar da neyin ne olduğunu az çok biliyor ama söz konusu ben olduğumda üç maymun.

Bu konuyla alakasız üstünüze alınmayın
Bizim okuldada bi ogretmen vardi
Çevreye velilere pislik gibi bakardı eller havada nefret givi bitsinde gideyim havasındayım
Bizim ogretmen degildi ama ben bile nefret etmiştim kendisini asla kendi öğrencilerine dokunmazdi temas falan yok yani
Sizin durumunuzu bilemiyorum tabi tabi öğretmenlik ve dadilik farkli sizden dadı olunması istenmiş tavir insanları rahatsız edebilir
Ju arada giyiminizze kimse karisamaz

Allah yardımcınız olsun. Çok zor hocam.bu tür şeylerde ihale her zaman öğretmene kalıyor malesef.sizin dediğiniz gibi yapacak bir şey yok resmi davranıp sadece görevinizi yapın.insanın hevesini de kırıyorlar.
Zaten görüşmek isterlerse randevu alıp gelmeleri lazım

Kılık kıyafet yönetmeliği, okulun genel olarak ne giydiği ile belirlenmez.

Öğretmen askılı, straplez, mini etek, dekolte giyemez.

Öğretmenin ne giydiği sadece kendisini ilgilendirmez, herkesi ilgilendirir.

Okulda çocuğu olmayan beni de ilgilendirir.

Diğer konuları bilemem. O konularda size bilenip kılık kıyafeti de araya katmışlar diye yorumladım.

Ya ben yapı itibariyle soğuk biriyim ekstrem bir durum olmadıkça sınıf içi sorunları velilere yansıtmam.Kimş öğretmenler var veli iletişimleri çok iyi evlerine gider gelir sık sık arar ben hoşlanmıyorum. öğrencilerin geçen yıl sarılmasına etmesine arada müsade ediyordum. Ve hep güler yüzlüyümdür. Velilere karşı da öyleydim ama gördüm ki iyi olfuğum halde bizi küçümsüyor denmiş

Kılık kıyafet yönetmeliğinde kadınlar için olan kısım:

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez.

Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz.

Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

Öğretmen olmayanlarda sendikasal eylem kararlarından habersizler herhangi bir kamu kurumuna veya sokaktan geçen birine baktığınızda ne giyeceğine karışıyor musunuz ?

Tabi normalde doğrusu o ona rağmen bir gün olsun hiçbirini çevirmedim bana öğrencinin durumu nasıl diyor yani ne diyebilirim kötü desem zaten oturup çalıştıracak hali yok

Öğretmen olmayanlarda sendikasal eylem kararlarından habersizler herhangi bir kamu kurumuna veya sokaktan geçen birine baktığınızda ne giyeceğine karışıyor musunuz ?
Siz sokaktan geçen biri değilsiniz hanımefendi.

Böyle bir serbestlik tanınması rezilliklerin önünü alamamaya sebep olur.

bkz: Fidan Atalay.

Iste veliler tarafından hissedilir bu
Ben cok rahatsiz olmuştum öğretmenin tavrından
mesela oglumun 4 yıllık öğretmeni
Baska anasinifi öğretmeni kızımın şimdiki öğretmeni iletisim halindeyiz borek çörek yapınca veririm
Cay kahve teklifleri yapilir karşılıklı bu kişiye göre değişir pek alâ
Ama çocuğuma nefretle bakilmasinida istemem tabi siz öylesiniz demiyorum yanlis anlamayın veli olarak fikrimi paylaşıyorum
Kendi yasantimdan

Tabi normalde doğrusu o ona rağmen bir gün olsun hiçbirini çevirmedim bana öğrencinin durumu nasıl diyor yani ne diyebilirim kötü desem zaten oturup
Ya kimse çoçugu ile ilgili kötü bir şey duymak istemiyor malesef.bunu çocuğum olduktan sonra daha iyi anladım.biz lise de veli bulamıyoruz çoğu zaman.ilköğretimdeki öğretmenlerimiz için hem avantaj hemde dezavantaj.
Bol bol ödev verin bence sanki ödev veren öğretmen daha çok seviliyor gibi
Öyle noktaya geldik ki eğitim değil kendimizi sevdircez önce

Yok ya tam tersine çok güleryüzlü davranıyordum çocuklara özellikle kız çocukları öğretmenim siz hep gülüyorsunuz derlerdi. Bazı velilerle mesela uzunca konuşurum anlatırım, o anlatır ben dinlerim öğrenci durumunu çözüm üretilir. Ama ben öğrenci dışında özel hayat ve mesai dışı sohbetten hoşlanmıyorum.

Çdev vermek normalde yasak mesela öğrermen kendi numarasını vermek zorunda değil randevu dışı görüşmek akşam gelen mesajlara cevap vermek hiçbirini yapması gerekmiyor. Ama herkes bunu bekliyor

İlkokulda sınıf öğretmenisiniz değil mi? Çalıştığınız yaş grubu küçük henüz çocuklar. Bu yaşadıklarınız ilkokul için çok normal sıradan şeyler. Çocuklarla ilgili çalışma alanlarında çocuk ve velisiyle muhattap olunur. Diş hekimi olsanız, çocuk hastalarınız ve onların velileriyle uğraşacaktınız.

Kılık kıyafete uygun davranmak zorundasınız. Orası devlet kurumu, devleti temsilen bir iş yapıyorsunuz.

"Öğrencilerin geçen yıl sarılmasına etmesine arada müsade ediyordum."

Ne demek? Böcek mi bu çocuklar.

Yabani ve sorunlu bir karakteriniz var. İş arkadaşlarınız aynı şekilde sorunlu kişiler. Sizler kurallara uymazken çocukların ve velilerin kurallara uymasını, saygılı davranmasını bekleyemezsiniz.

maalesef gittikce artan bir had bilmemezlik ve jurnalcilik sevdasi turuyor her yerde. size gercekten kolayliklar diliyorum. burada bile yazdiginiz onca seye bakmayip sen de askili giyinme diyenler olacaktir eminim, sanki sorun buymus gibi.
Ya evet sınıf için para toplandığında vermiyorlar öğrencinin ödevini yaptırmıyor devamsızlıkta idare etmenizi önlük giymediğinde kızmamanızı istiyorlar ama öğrtmene gelince her şeyi bekliyorlar

Öğretmen olmadığınız çok belli

Bence öğretmenin ne giydiği sadece kendisini ilgilendirir teşhir boyutunda değilse. Ben zaten konuştum onlar da neyin ne olduğunu az çok biliyor ama söz konusu ben olduğumda üç maymun.
Hayır sadece onu ilgilendirmez dresscode diye bir şey var

`