Ben zaten toz deterjanın temizlik hissini daha çok beğeniyorum, toz kullanırım, çok kirliyse pisini alıp öyle yıkarım o zaman, bebeğe kimyasal artık bulaşmaması gerekir. Ama bebekler için özel yumuşatıcı kullanmak da mı zararlıymış? Bunu bilmiyordum iyi olduBizimki alerjik bebek. Yiyecekler elbette ama cilt hassas diye alerji doktoru sıvı çamaşır deterjanını bırakın dedi. Kumaşın içine nüfuz edip çıkmaz kolay kolay, terle ıslanırsa tekrar yüzeye çıkar, vücudu emer mutlaka toz kullanın dedi. Zaten yumuşatıcı asla. Aynı makinede yıkadığınız için hepinizinki aynı deterjanla yıkansın dedi. Bunlara uyuyorum.
Deterjan da hassas cilt için olan bi tane. Yurtdışındayız. Tr'deyseniz bulursunuz iyi bi tane.
Hep pamuklu olunca 30 derecede yıkıyorum. Mutlaka da 2 kere durulama yapıyorum. Onu da doktor demişti. Leke çıkarıcımız güzeldi orda. Neydi , zeero idi galiba. Burdaki o kadar iyi değil.
İlk 6 ay ütüleyin sonra ütülemeyin deniyor ama ben erken bıraktım ütülemeyi. Öyle bir zamanım yoktu hiç.
Yumuşatıcı parfüm ya bi anlamda. Fragrance yazıyorsa bebeğe kullanmayın kesinlikle. Biz parfümü bıraktık ben hamileyken. Hala sürmüyorum. Roll on kokusu bile fazla geliyor alışınca buna. Bebek parfüm sevmez.Ben zaten toz deterjanın temizlik hissini daha çok beğeniyorum, toz kullanırım, çok kirliyse pisini alıp öyle yıkarım o zaman, bebeğe kimyasal artık bulaşmaması gerekir. Ama bebekler için özel yumuşatıcı kullanmak da mı zararlıymış? Bunu bilmiyordum iyi oldu
Kesinlikle parfüme karşıyım sıcak mecbur roll on ve deodorant kullanıyorum ama onlar da kimyasal, kendimce en doğalını almaya çalışıyorumYumuşatıcı parfüm ya bi anlamda. Fragrance yazıyorsa bebeğe kullanmayın kesinlikle. Biz parfümü bıraktık ben hamileyken. Hala sürmüyorum. Roll on kokusu bile fazla geliyor alışınca buna. Bebek parfüm sevmez.
Ay kim olduğunu söylemek istemiyorum, kadın bir hafta evimde kaldı. Banyo havlusu, iç çamaşırı, kıyafeti ne varsa bir arada yıkadı astı. Ondan sonra makineyi boş çalıştırıp kullandığı askılığı çamaşır suyuyla sildim çok sinirim bozulmuştu. İşin kötü tarafı çamaşırı da gözüme çarptı lekeli lekeli kalmıştı. Komik olan da kendinden tiksindiğim için ortak alanda çamaşır suyu kullanmamdı. Ama o beni hasta gibi gördüRenkli beyaz diye ayırmıyorum, şu renk mendillerinden kullanıyorum çünkü ama havluları ayrı yıkıyorum. Ne bileyim donla havlu aynı yerde yıkanır mı yav
Deniycem mutlaka birazdan dışarı çıkacağım alırım mutlakaKokusu çok güzel bir deneyin ben de tavsiye ile aldım, kireç önlüyor olması da çok iyi oldu. Çamaşır makinem hep mis gibi kokar
Ya ben mesela normal temiz bir insanım, takıntılarım yoktur, temizlik hastalığım yok. Her insan gibi günde bir kez ev süpürüp, silme, toz alma gibi basit alışkanlıklarım var. Yani mesela askılığı çamaşır suyuyla falan silmezdim ama ne bileyim götümüze giydiğimiz donla ağzımızı yüzümüzü sildiğimiz havlu aynı makinede dönerse içim kalkar benimAy kim olduğunu söylemek istemiyorum, kadın bir hafta evimde kaldı. Banyo havlusu, iç çamaşırı, kıyafeti ne varsa bir arada yıkadı astı. Ondan sonra makineyi boş çalıştırıp kullandığı askılığı çamaşır suyuyla sildim çok sinirim bozulmuştu. İşin kötü tarafı çamaşırı da gözüme çarptı lekeli lekeli kalmıştı. Komik olan da kendinden tiksindiğim için ortak alanda çamaşır suyu kullanmamdı. Ama o beni hasta gibi gördü
Ben zaten sevmediğim insanlardan tiksinirim öyle görünce de ne yapayım sildim işte sonra da adım temizlik hastası olduYa ben mesela normal temiz bir insanım, takıntılarım yoktur, temizlik hastalığım yok. Her insan gibi günde bir kez ev süpürüp, silme, toz alma gibi basit alışkanlıklarım var. Yani mesela askılığı çamaşır suyuyla falan silmezdim ama ne bileyim götümüze giydiğimiz donla ağzımızı yüzümüzü sildiğimiz havlu aynı makinede dönerse içim kalkar benim
Aslında doğru olanı yapıyorsunuz ama ben beyazları yıkarken ne var ne yok toplayıp hepsini bir yıkıyorum, havlu çamaşır yastık kılıfı ws. Ama ben 60* değil 90’da yıkıyorum 60 bana temizlik hissi vermiyor. Elimden gelse herşeyi 90’da yıkardım.Merhaba, konuyu umarım doğru başlığa açmışımdır, birileri daha temizlikten bahsetmiş ama emin olamadım.
Çamaşırları yıkarken nelere dikkat ediyorsunuz?
Mesela beyazları yıkarken havlular ile karışık yıkayan var mı? 90 derece ya da 60 da temiz olduğunu söylüyorlar. Sizce ayrı yıkatmak su ve elektrik israfı mı? Yoksa ben mi temizlik işini abartıyorum?
Aslında doğru olanı yapıyorsunuz ama ben beyazları yıkarken ne var ne yok toplayıp hepsini bir yıkıyorum, havlu çamaşır yastık kılıfı ws. Ama ben 60* değil 90’da yıkıyorum 60 bana temizlik hissi vermiyor. Elimden gelse herşeyi 90’da yıkardım.Merhaba, konuyu umarım doğru başlığa açmışımdır, birileri daha temizlikten bahsetmiş ama emin olamadım.
Çamaşırları yıkarken nelere dikkat ediyorsunuz?
Mesela beyazları yıkarken havlular ile karışık yıkayan var mı? 90 derece ya da 60 da temiz olduğunu söylüyorlar. Sizce ayrı yıkatmak su ve elektrik israfı mı? Yoksa ben mi temizlik işini abartıyorum?
Çarşaf el havluları yastık kılıfları, tüm bunları ütülemeden asla kulllanamamVallahi 43 derece sıcakta ütü hiç benlik değil, annem çarşafları bile ütülüyor ama hiç ona çekmemişim
Kurutma makinesi de aynı vazifeyi görüyor ama, ütü işi cinnetlik bir iş bana göre.Aslında doğru olanı yapıyorsunuz ama ben beyazları yıkarken ne var ne yok toplayıp hepsini bir yıkıyorum, havlu çamaşır yastık kılıfı ws. Ama ben 60* değil 90’da yıkıyorum 60 bana temizlik hissi vermiyor. Elimden gelse herşeyi 90’da yıkardım.
Çarşaf el havluları yastık kılıfları, tüm bunları ütülemeden asla kulllanamam
Kurutmam var sürekli kullanıyorum ama özellikle yastık ve çarşaflar ütülü olmazsa o kadar batıyor ki gözüme. Her şey tertemiz ütülü olsun istiyorum işte sanki yaparken yorulan ben değilimKurutma makinesi de aynı vazifeyi görüyor ama, ütü işi cinnetlik bir iş bana göre.
Benim de acayip takıntılarım var, mutfak konusunda özellikle. Okb olabilir mi acaba, hiç araştırdınız mı? Temizlik çok güzel ama aşırıya kaçınca cidden hayat kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Bir örnek vereyim, çok acı bir örnek ama yengem sürekli temizlik yapan bir kadındı, onda da halı takıntısı vardı mesela haftada bir halı yıkardı abartısız. Sürekli cam siler perde yıkardı ama geçtiğimiz ay çok ani ve acı bir şekilde vefat etti. 52 yaşındaydı daha ve bilindik bir rahatsızlığı yoktu. Yani demem o ki hayat gerçekten bu kadar savaş verecek kadar uzun değil. Ben hayatım boyunca takıntılarımı yenmek için savaş verdim ve en aza indirgemeye çalıştım, ufak tefek şeyler dışında çoğu şeyi dert etmemeyi öğrenmeye çalışıyorum.Kurutmam var sürekli kullanıyorum ama özellikle yastık ve çarşaflar ütülü olmazsa o kadar batıyor ki gözüme. Her şey tertemiz ütülü olsun istiyorum işte sanki yaparken yorulan ben değilim
Başınız sağ olsun. Benim yengemde de temizlik takıntısı vardı o da sürekli dip köşe evi devamlı siler süpürürdü, kovit olup hastaneye yattığında evdekilere banyo paspaslarını makineye atın yıkansın diye tembirken vidio çekmişler son kez gördüm. Çok genç yaşta vefat etti, bende kendime hep onu hatırlatıyorum ama bir yandan bende onun gibi ölene kadar iş temizlik koşturmakla ömrümü geçireceğim sanırım diyorum. Çok haklısınız.Benim de acayip takıntılarım var, mutfak konusunda özellikle. Okb olabilir mi acaba, hiç araştırdınız mı? Temizlik çok güzel ama aşırıya kaçınca cidden hayat kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Bir örnek vereyim, çok acı bir örnek ama yengem sürekli temizlik yapan bir kadındı, onda da halı takıntısı vardı mesela haftada bir halı yıkardı abartısız. Sürekli cam siler perde yıkardı ama geçtiğimiz ay çok ani ve acı bir şekilde vefat etti. 52 yaşındaydı daha ve bilindik bir rahatsızlığı yoktu. Yani demem o ki hayat gerçekten bu kadar savaş verecek kadar uzun değil. Ben hayatım boyunca takıntılarımı yenmek için savaş verdim ve en aza indirgemeye çalıştım, ufak tefek şeyler dışında çoğu şeyi dert etmemeyi öğrenmeye çalışıyorum.
Beyazlar 40 derece de temizleniyor mu? Ben 60 bile sevmiyorum kirli gibi geliyor bana.Bende renklileri 30 derecede
Beyazları 40 derecede yıkarım.
Umutun çamaşırlarını ayrı yıkarım zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?