camasirlarimda olusan lekeler

oreiro

HAYAT KIZIM VE OĞLUMLA GUZEL
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2011
1.151
344
133
Kizlar uzun zamandir bu sikintiyi yasiyorum. İki sorunum var.
Birincisi camasirlarimi makinaya atiyorum ozellikle renkliler 40 derecede yikiyorum. Asarken uzerind deterjan izleri oluyor ve bir turlu cikaramiyorum. Eskiden deterjan gozune biraz sirke dokerdim ama oda iz birakiyor. Acaba makinadanmi kaynakli yoksa ben mi yanlis yapiyorum?
İkincisi sorunum da beyazlar inanirmisiniz ozellikle atletler kirli sepetine atiyorum bi bakiyorum ki sararmis daha yikamadan hemde sirt kisimlarinda bazen siyah izler oluyor sanki yagmur gibi. Renkli ve beyazlari ayri sepetlere koyuyorum ama anlamiyorum neden boyle oluyor.
Siz camasirlarinizi nasil ve kac derecede yikiyorsunuz. Yardimci olun kizlar lutfen. Herkese simdiden tesekkurler

Deterjaninizi degistirin toz deterjan yerine sivi deterjan kullanin galiba deterjani fazla atiyorsunuz camasirlariniz az olunca durulamada akitmiyor

Camasirlariniz nemli ise iz ve leke olusuyor bende yasiyorum ayni durumu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sivi deterjan hic denememistim galiba artik denemem lazim. Siz sorunu cozebildinizmi?

Sivi deterjan hic denememistim galiba artik denemem lazim. Siz sorunu cozebildinizmi?

Banyo hava almiyorsa camasirlar islaksa bakiyorum iz yapiyor leke oluyor beyazlari 40derecede domestos ile yikiyorum beyazliyor

özellikle siyahlarda çok oluyor deterjan lekesi.ben de sıvı deterjana geçtim daha çabuk bitiyor ama 2 kere uğraşmıyorum

Çamaşır sepeti banyoda duruyorsa banyo buharından leke olması normal.

Deterjan lekesi konusunda da, ya çamaşırı çok koyuyorsun makinaya ya deterjanı. Çamaşırı çok koyarsan deterjan tam çözünmez iz bırakır. Çamaşırı az deterjanı çok koyarsan durulamada problem olur yine iz kalır.

En güzeli sıvı deterjan. Yeterli miktarda koyunca tozdan daha ekonomik oluyor bir de.

Son düzenleme:

Ay teşekkürler konu sahibi bende bu durumdan çok şikayetçiydim özellikle siyah çamaşırlarımda detarjan kalıyordu hiç aklıma gelmemişti bunlar sayende fikir sahibi oldum sıvı deterjana geçeyim bende :13:

Ben toz deterjan kullanıyorum ama bende öyle bir sorun olmuyor. Fakat özel yıkama talimatları olanlar hariç, renklileri 60da yikiyorum. Yoksa asla içim rahat etmiyor. Beyazları da 90da yikiyorum. Tertemiz oluyor herhangi bir sorun da çıkmıyor.
Sıvı deterjan hemen bitiyor. Çünkü eşim her gün üstünü degistirmek zorunda işi dolayısıyla. E sürekli yikadigim için de sıvı bana gitmiyor

Ya kızlar banada yardimci olsun benmde esimn gomlekleri aletleri koltuk altı kısmı hep sarı leke ne yaptıysam olmadı leke çıkarıcı dahi kullaniorum yok olmuo cikmio gömleğin atletin heryeri mis gibi koltuk altı hem sarı hemde ter kokuyor sinirlerim bozuldu artık çok renklileri 40 da beyazlar 70 de yikiyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Deterjan kısmına detrjanı az dökün, benim de vardı böyle bi sorunum hatta deterjan topak topak kalıyodu haznesinde makine alamıyodu bile, meğerse çok koyuyormuşum, şimdi baya az koyuyorum bi bardak kadar.
Diğer lekelere gelince, çamaşır kurutma askısı mı kullanıyosun, eğer kurutma askısında paslanan ve aşınan yerler varsa, direk beyazlarda pas lekesi yapıyor ve çıkmıyor ne kadar uğraşsan da.

Aspirin kullanin once lekeli bolgelere puakurtun sonra yikayin cikar bu arada yikama dereceleriniz cok yuksek

aynen canım geçmiyor gecmıyor ter lekesı neyle yıkasan ne yapsan gecmıyor

denedim canım oda olmuyor hemde ayrı ayrı defalarca kaç defa yıkadım hıç değişiklik yok

Camasir sodasi veya sabun tozu kosla leke cikarici yuksek derecede yikarsaniz isidan sarariyor zamanla

renklileri duruma göre 30-40 yıkıyorum
acık renklileri 30 yıkıyorum , leke cıkarıcı dokuyorum(bunlar genelde benim combalagın kıyafetlerı oluyor)
beyazları 90 yıkıyorum asprin döküyorum

sizin deterjanı fazla koydugunuzu dusunuyorum ve cok fazla bırıktııyorsunuz sanırım septte sararmaya dönüyor ter vs beklemekten diye düşündüm ama

Camasir sodasi veya sabun tozu kosla leke cikarici yuksek derecede yikarsaniz isidan sarariyor zamanla

yok canım tek koltuk altında bu sorun var oda terlemeden tum tısort ve gömleklerınde var.

leke oluşunca ıster ıstemez bende ağır kımyasallar kullandım ama etkı etmedı

Sanırım deterjanınızı fazla koyuyorsunuz, haliyle birikim yapıyor. Tavsiyem özellikle siyahlar/koyu renkliler için sıvı deterjan kullanın.

Cnm o çamaşır sepetinde olusan lekeler eğer çamaşırı nemli mesela terli bi şekilde bırakıyorsan ondan olabilir
Deterjanda sıvı deterjan kullanırsan bi sorn çıkmaz

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Deterjanını fazla katıyorsunuzdur,o yüzden kalıntı kalabilir bende renklileri 30 derecede beyazları 95 yada 90 derecede yıkarım,toz deterjan kullanıyorum bir sıkıntı yok.

:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…