O saydığınız üç madde ile ilgili bir ayet ya da hadis bulunuyor mu?ezanın arapça okunmasının sebebi şudur ki:
1-islam evrensel bir din olduğu için, dünyanın her köşesinde ezan aynı şekilde duyulmalıdır.
2-ezanın ahengi arapçadır, türkçe okunduğu zaman ahengi bozulur.
3-ümmet tarafından bu böyle uygun görülmüştür.
Ayrıca dünyanın neresine giderseniz gidin aynı okunduğu için ezan vaktini anlarsınız. O ülke dilinden okunsa tabiki anlayamazdınız.
İnşallah konu kapanmaz.
Kısa CevapO saydığınız üç madde ile ilgili bir ayet ya da hadis bulunuyor mu?
Hee yok.Siz hocanin sesiylemi imana gelip namaza baslamayimi düşündünüz Allahın emirlerinden hiç haberiniz yokmu
Hee yok.
Hay Allah'ım. 11 yaşlarında namaza başlayıp 30'una kadar istisnasız iki eli kanda olsa dahi namazını aksatmayan birine dinin emirlerini hatırlatmak çok ironik olmuş.
Ha 5 yıldır kılmadığım doğrudur.
Neyse şimdi mürted ilan edilmeden uzayayım konudan.
Şüpheye düştüm şuan :/Olmaz sen tam bilmiyorsundur du bi anlatsin
Yav kardeşim Allah’ın kelamı diye yıllarca arap harfleriyle yazılmış Kur’an-Kerim’i okudu durdu bu millet. Hiçbir şey anlamadı. Allah’ı zikretti tabii bu da bir ibadet ya da sevaptır bilemem. Ama Allah sana akıl vermiş, kavrama yeteneği bahşetmiş. Yanılmıyorsam Hz Muhammet’e söylenen ilk şey “Oku”ydu. Hıh işte bizim millet de okudu ama anlamadan okudu. Kur’an’ı güzel okuma dersi aldı tecvit deniyor yine yanılmıyorsam ama anlamadı! Anlamadı! Anlamadı kardeşim anlamadı. Televizyondaki hocalar ne dediyse inandı. Kendi oturup tartmadı. Misal babanem ramazan ayında arkadaşına arapçasını okuyup bitirelim Türkçesini de hatmedelim birlikte demiş. Arkadaşı yok günah ben okumam demiş bir bahaneyle arapça hatime de gelmemiş. Düşünsenize Türkçe okumanın günah olduğunu düşünüyor. Arkadaş Türkçe sevdalısı demiş yok kardeşim ben anlama anlatma sevdalısıyım. Belki arapça okuyup okutmaktansa Türkçe okusaydık o paragrafta geçen yok temelsiz şeyler, yok hurafeler hiç olmazdı. Yav neyse dedim ya yakında milli dil arapça olur zaten, ama mumla arayacaksınız mumla!Buna ek olarak İslam, ezan gibi dinin simgesi olan ibadetlerin asırlar boyunca hiçbir tahrif ve bozulmaya uğramadan ebedi olarak kalmasını istemektedir. Eğer ezanı herkes kendi ana dilinde veya bölgesel dillerde okunmasına izin verilseydi bu ibadetin tahrif edilmesi ve hurafe ve temelsiz şeylerle iç içe girmesi kaçınılmaz olurdu. Böylece asıl ezan unutulur ve yeni şeyler onun yerini alır ve ezanın eşsiz derin içeriği sonraki nesillere aktarılamazdı. Acıktır ki bir şeyin tarihte kalıcı olması için belirli ölçü ve miyarlara sahip olması gerekmektedir. Bu ölçü ve miyarlar değişmez olmalıdır.
Hanımefendi konunun özü dil.Yahu konu kapanacak niye ayete hadise bağlıyorsunuz olayı?
Ya da birinin ezanla imana gelip gelmeyeceği kimi neden alakadar ediyor?
Konu ile o kadar alakasızki şu 2 muhabbet..
Benmde almayi dusundgm evn dibinde cami var. Ve kizim tik sesine uyanir. Ama aliscgni dusunuyrm. Yani ne bilym cami yaninda yasayan bi suru insan var. Hic boyle bi sikinti duymamstm. Ama benmde aklima gelmisti boyle bi düşünceArkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?
Hanımefendi konunun özü dil.
Kadınlar Kulübü’nde sadece bu konuda içeriğin dışına çıkılmış gibi davrandığınız için size minnetlerimi iletiyorum.Hayır sizin tartıştığınız kısım o. Konu ezan dili değil. Bir kadının evinin bulunduğu konumdan ne derece memnun olacağı..
bende cami yanındayim canım hiç endişelenme.Arkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?