Arkadaşlar bütün yorumları okudum teşekkür ederim fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için sanırım biraz daha düşüneceğiz bebeklerimin ne zaman uyanıp uyanmayacağı belli olmuyor bazen şiddetli ses oluyor uyanmıyorlar bazen de en ufak sese kalkıyorlar. Kararsız kaldık çok.
Evin yanında gece kulübü ya da başka bir mekan olduğunu ve oradan gelen sesin rahatsız edip etmeyeceğini sormamış. Cami-ezan sormuş. Belki oradan buralara kadar gelmiştir. Ayrıca rica ediyorum burada, içerikten uzaklaşılmış tek konu buymuş gibi davranmayın. Ha ben dil yönüyle ele aldım konuyu birkaç arkadaşın yorumuna karşılık ama dine kayıyor işte bir şekilde.Not: Yatırım/gayrimenkul başlıklı bi konu neden en birinci müslüman kim yarışına dönüştü, nasıl dönüstü
Evet Türkçe okunmalı. Okunan anlaşılmıyor. Mantığı yok
Anlamaya niyeti olan arapca anlaminida araştırır ne dediğini anlamsdan kafa salladiginiz yabanci muzik uokmu meselaEvet Türkçe okunmalı. Okunan anlaşılmıyor. Mantığı yok
:))) Anlamını manasını biliyorum. Ama bu olay araştırmaya açık olmamalı bence. Sadece bu da değil başka birsürü şeyde ülkede düzenleme gerektiğini düşünüyorum. Böyle böyle asimile oluyoruzGenel anlamda sizinle ayni fikirdeyim- ibadetimi türkçe ve/ veya almanca yapiyorum- ama belirli bir zamandan sonra insan merak ediyor anlamini :)
Ben yıllarca kuran kursunda arapca okumayi öğrendim- sonra cemaatden ayrildim ve kendim araştırmaya başladım ve sonucda türkçe ve almanca ibadet etmeye karar verdim AMA ezani anlamak zor değil.
Nişanlım (İtalyan kendisi) 3 kere 2 haftalığına Turkiyede bulundu ve o bile sökdü anlamını.
Anlamiyorum değilde anlamak istemiyorum demek daha doğru oluyor galiba
Evin yanında gece kulübü ya da başka bir mekan olduğunu ve oradan gelen sesin rahatsız edip etmeyeceğini sormamış. Cami-ezan sormuş. Belki oradan buralara kadar gelmiştir. Ayrıca rica ediyorum burada, içerikten uzaklaşılmış tek konu buymuş gibi davranmayın. Ha ben dil yönüyle ele aldım konuyu birkaç arkadaşın yorumuna karşılık ama dine kayıyor işte bir şekilde.
Ben asla, ikinci çoğul kişi, çizgimden ödün vermedim. Fikirlerimi dile getiriyorum kendimce, ancak haklısınız bazı üyeler sınırı çok aşıyor.Kişisel olarak şahsınıza söylenmiş bi söz degildi ama cevap verme ihtiyacı hissettiniz madem ben size bi özet geceyim:
-Kimsenin karşı taraf haklı mı diye bi saniye olsun düsünmedigi, herkesin sadece kendini haklı gördügü, kimsenin fikirlerini güncellemedigi sonuçsuz diyaloglar
-Uslupların en kibar tabirle giderek "bozulması"
-Konunun trendlere yerlesmesiyle katılımcıların artması, daha da şiddetlenen polemikler, karşılıklı şikayetler
-Munenin gelişi, dini konuların neden yasak oldugunu açıklayan hoşgörü temalı kısa bi konuşma
-Ceza alan bi ton üye
-İstiklal Marşı, Saygı Duruşu ve Kapanış
Sıralama hiç şaşmıyor bu tarz konulardaBen de diyorum ki neden, ne gerek var? Aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar beklemek niye yani
Yoksa İslamiyet ve dil üzerine seve seve konusmak isterim, alıntılamak istedigim yorum bol ama faydasız. Niye hem kendimi hem insanları yorayım aksam aksam
Eyyt be yazan elleriniz dert görmesin.:))) Anlamını manasını biliyorum. Ama bu olay araştırmaya açık olmamalı bence. Sadece bu da değil başka birsürü şeyde ülkede düzenleme gerektiğini düşünüyorum. Böyle böyle asimile oluyoruz
:))) Anlamını manasını biliyorum. Ama bu olay araştırmaya açık olmamalı bence. Sadece bu da değil başka birsürü şeyde ülkede düzenleme gerektiğini düşünüyorum. Böyle böyle asimile oluyoruz
Eyyt be yazan elleriniz dert görmesin.
arkadaşım bir çok konuda haklı olabilirsin ama ezan bunların dışındadır ezan bir simgelir Evrenseldir ve tüm dünyadaki müslümanlar için aynı olmalıdır hangi ülkede olursa olsun orjinal haliyle okunmalı ve anlaşılmalıdırki burada müslümanlar var ve namaz için camiye davet var .Ancak o zaman ezanı muhammedi olur tabi benceYav kardeşim Allah’ın kelamı diye yıllarca arap harfleriyle yazılmış Kur’an-Kerim’i okudu durdu bu millet. Hiçbir şey anlamadı. Allah’ı zikretti tabii bu da bir ibadet ya da sevaptır bilemem. Ama Allah sana akıl vermiş, kavrama yeteneği bahşetmiş. Yanılmıyorsam Hz Muhammet’e söylenen ilk şey “Oku”ydu. Hıh işte bizim millet de okudu ama anlamadan okudu. Kur’an’ı güzel okuma dersi aldı tecvit deniyor yine yanılmıyorsam ama anlamadı! Anlamadı! Anlamadı kardeşim anlamadı. Televizyondaki hocalar ne dediyse inandı. Kendi oturup tartmadı. Misal babanem ramazan ayında arkadaşına arapçasını okuyup bitirelim Türkçesini de hatmedelim birlikte demiş. Arkadaşı yok günah ben okumam demiş bir bahaneyle arapça hatime de gelmemiş. Düşünsenize Türkçe okumanın günah olduğunu düşünüyor. Arkadaş Türkçe sevdalısı demiş yok kardeşim ben anlama anlatma sevdalısıyım. Belki arapça okuyup okutmaktansa Türkçe okusaydık o paragrafta geçen yok temelsiz şeyler, yok hurafeler hiç olmazdı. Yav neyse dedim ya yakında milli dil arapça olur zaten, ama mumla arayacaksınız mumla!
ezanın mantıgı anlaşılmak degildir ezan bir simgedir yukardada anlattımEvet Türkçe okunmalı. Okunan anlaşılmıyor. Mantığı yok
Hayır ne demek anlaşılmak değildir? Ezan nedir? Müslüman halkı günde beş kez namaza çağıran duyurudur. Mesela sabah ezanında namazın uykudan daha hayırlı olduğu vurgulanıyor. Tanrı’nın birliğinden bahsediliyor. Namaz kılınca kurtuluşa erileceği belirtiliyor. Yani ezan bir duyurudur, çağrıdır. Sizin bahsettiğiniz gibi bir simge değildir. Bence bu Türkçe yapılmalıdır. İyi akşamlar.ezanın mantıgı anlaşılmak degildir ezan bir simgedir yukardada anlattım
Hayır ne demek anlaşılmak değildir? Ezan nedir? Müslüman halkı günde beş kez namaza çağıran duyurudur. Mesela sabah ezanında namazın uykudan daha hayırlı olduğu vurgulanıyor. Tanrı’nın birliğinden bahsediliyor. Namaz kılınca kurtuluşa erileceği belirtiliyor. Yani ezan bir duyurudur, çağrıdır. Sizin bahsettiğiniz gibi bir simge değildir. Bence bu Türkçe yapılmalıdır.]
fransada fransızca almanyada almanca çinde çincemi olmalı mesela ben çince bilmiyorum çinde yürürken ezan okunsa bilemem ama hırıstiyan bir vatandaş başka ülkedede çan sesini tanıyabilir simye ve evrensel oluşu bu yüzdendir yoksa tabiki anlamını bilmek güzel kuranın türkçesini bilmekte güzel ben yirmi yıldır okuyorum türkçesini farklı meallerden bitirdim o ayrı konu herşeyi türkçeleştirmekte bir takıntı halini Almamalı bence sizede iyi akşamlar
Bu bir takıntı değil. Olması gereken diyeceğim ama çatışacağız. Ben okuduğumu anlamayı, Türkçe sözcüklerle ölçüp tartarak dua etmeyi yeğliyorum. Yemek duasını da Türkçe yapıyorum, uyku duasını da. Bazı kelime ve kelime grupları dilimize çok fazla yerleşmiş kullanmamaya çalışıyorum ama başarılı olduğum söylenemez. Dil bir milletin hazinesidir. Sahip çıkmaya çalışıyorum kendi fikrimce. Dediğim gibi ben doğru bulmuyorum ama bulanlar çoğunlukta ki şu an arapça okunuyor.cevabım ve sizin yazdıgınız karıştı :)
neyse iyi akşamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?