• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cami yanında oturmak

Bana huzur veriyor sabah ezani duymak bizde oturduk cami yanında ....ablamlar bizde kalmaya gelmisti yegenim her vakitte ezan sesini duyunca ağlıyordu korkuyordu....
Aldik camiye götürdük ezan okununca korkulacak bisey olmadığını gosterdik...yani bebek irkilir mi bilemedim..

Arkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?
canım benim bebekler sese cok duyarlı derin uyurlarsa sorun yok ama gunduz cıdden uyanıyolar ..
cenaze de orası morg degıl sacmalamıs kım dedıyse tabut ıcınde korkunc bısey degıl yanı
bebeklerın sese duyarlıysa tutma derım ben

Caminin yakınında oturdum ve evet ses geliyor beni uyandırıyordu.

konu dişı olabilir kaldırdım ne olur ne olmaz :)

ezanin-sozleri-nasildir

Hoparlör ile ezan okunması malesef küçük bebek için olumsuz bir durum.

İnançla alakalı değil bu durum. Ben de ezandan seladan asla rahatsız olmam. Ama oğlum galiba 2 aylıktı eşimin akrabasına oturmaya gitmiştik.
Bebeğim uyuyordu ezan sesiyle öyle korktu ki zor sakinleştirdim..
Ses direk evin içinde oluyor..

Arkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?

Bu 5. Evim, şansıma ilki hariç hepsi cami dibindeydi. Oğlum doğana kadar hiç sıkıntı olmadı benim için ama bazen hoparlörlerini patlatasım geliyor, ne yalan söyleyeyim. Hele bir de müezzin yatsı ve sabah ezanlarını çığırarak söylüyor. Oğlum da çığlık çığlığa, çok korkarak uyanıyor, her seferinde. Bazen sabah ezanında ben bile korkuyorum... Sen bir de satın alacakmışsın, bence alma.

He bu arada cenaze konusunda saçmalamış o kişi..
Hem sık sık ahireti hatırlatır bu yönden iyi. Ama dediğim gibi ses olayı bebek için handikap..

Bizim ev cami yakınında hiç bir zaman böyle sorunlar olmadı. Hatta huzur verdi yahu. Bebeğede rahatsızlık değil huzur verir. Ayrıca neden sürekli cenaze göresiniz. O şehirdeki tüm cenazeler orada kılınmıyor. Mahallenin camisi. Hergün mahalleden biri ölecek değil:)
Birde cenazeyi burnuna sokmazlar insanın arada iki ev varmış ne demek hergün cenaze mi görecen sanki ölüyü geyirip gösterecekler al bak diye. Ölümü hatırlatır insana. Dünyaya daldırmaz insanı.. orda ki insanlar konusmak için konusmus resmen.

Benim kızlar sese karşı çok duyarlılar. Allah ülke başkanı yapsın onları inşallah öldürdüler beni :kızgın:
5 yaşındaki kızım daha yeni yeni uyanmamaya başladı ezan sesinden.
Hocalara da mübarek biraz eğitim falan verseler keşke. Daha bi güzel okusalar.
Eski evimin olduğu cami hocası çok güzel okuyordu. Ruhuma üfürüyordu resmen.
Yine imana getirip namaza başlatamadı gerçi :KK53:
Siz hocanin sesiylemi imana gelip namaza baslamayimi düşündünüz Allahın emirlerinden hiç haberiniz yokmu

Ben aileme tatile geldim camı ıle karsı karsiya ev.. Daha hıc uyanmadı ezana rahatsız olmadı bebegım.. Ama sızınkı olur mu garanti veremem

5 yıl caminin tam bitişiğinde oturduk en sevdiğim evimizdi odam balkonluydu çünkü sjsjsh. ilk başlarda sabah ezanına hep uyanıyordum ama sonra alıştım. yazları kur’an kursuna gelen çocukların sesinden şikayetçiydim bir tek sabahları çok gürültü yapıyorlardı onun dışında bir sorun yoktu. bir ya da iki kere cenaze olmuştu. yazın cuma günleri balkona çıkıp verilen vaazi dinliyordum, içim huzurla doluyordu valla. ev içinize sindiyse hiç tereddüt etmeyin.

Çok saçma bizde cami yakınındayız asla böyle sıkıntılar yaşamadık.. ilerde bebeğim içinde endişelenmek aklıma gelmedi şahsen :kahve:

İlk başta rahatsız olunabilir belki ama zamanla alışırsınız,duymazsınız bile. Bende çok yakınım camiye.şu an düşünüyorum hiç rahatsız etmemiş bizi demekki. Hatta ilk satırlarımı yazarken hatırladım caminin yanında oturduğumuzu:)

Arkadaşlar bütün yorumları okudum teşekkür ederim fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için sanırım biraz daha düşüneceğiz bebeklerimin ne zaman uyanıp uyanmayacağı belli olmuyor bazen şiddetli ses oluyor uyanmıyorlar bazen de en ufak sese kalkıyorlar. Kararsız kaldık çok.

Bende caminin bitişiğinde yım komşuyuz camiyle dezavantaj değil avantaj bizim için huzur veriyor pencereden sürekli namaz ibadet izlemek çok güzel hele ramazanda teravih e koşturan cemaat derse katılan çocuklar vs bambaşka bir duygu ışıl ışıl kandillerde maneviyat hat safhada vede cuma günleri hele özel günlerde yakılan o ışıklar en güzel manzara v huzur benim icin .herkes için faklıdır tabi.iki bebek büyütüyor um onlarda ezan sesine alusti mis gibi uyuyorlar artık ninni gibi geliyor sanirim dalıp gidiyorlar bir daha ev alacak olsam bir daha cami ye komşu olsun isterim

Arkadaşlar bütün yorumları okudum teşekkür ederim fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için sanırım biraz daha düşüneceğiz bebeklerimin ne zaman uyanıp uyanmayacağı belli olmuyor bazen şiddetli ses oluyor uyanmıyorlar bazen de en ufak sese kalkıyorlar. Kararsız kaldık çok.
Önceki kira evimiz caminin hemen arkasındaydı ve biz çok rahatsız olduk, tabiki rahatsız olduğumuz konu ezan sesi değil son ses açılmış hoparlörlerdi.
Büyükler için huzur kaynağı olabilir ama bebekler yüksek sesten çok korkuyor bunu da hesap ederek ev tutun derim

Ben alırdım

Back
X