Konu hala giyim üzerinden gidiyor, dedim ya başardılar !
İnanç sadece giyimden ibaret değildir, sadece ibadetten ibaret değildir. İslam hoş görü dinidir, tanımlamasını çok severim ama hoş görü bize artık çok uzak. Yüzyıllarca her dinden, her kesimden insanlarla iç içe yaşamış bir toplumun bu gün bu halde olması, çekemeyenin istediğini başarması olarak görüyorum.
Açıklık ve cinsellikte aşırılık olduğu gibi dinde aşırılıkta var, daha bir kaç gün önce otobüs duraklarının yanında, uluorta kaldırımda yüksek sesle namaz kılan adam gibi, kime gösteriyorsun ne gösteriyorsun, nerede hangi amaçla gösteriyorsun ??? Bunlar ciddi sorular, yanıtları ise korkunç. Açıklıktan çok daha büyük dertlerimiz var bizim aslında. Bunları fark etmek yerine örtünme konusu üzerinde debelenmemizi istiyor gündem, çünkü bu konu devam ettikçe, diğerleri tereyağından kıl çeker gibi içimize karışacak. Bacak aramızı koruma peşindeyken, beynimizi orta yere bırakıp ardımıza bakmamışız kimsenin ruhu duymuyor.
Onun bunun nefsinden, örtüsünden daha büyüktür ve önemlidir huzur içinde yaşanan bir vatan kavramı, vatana ihanet İslam da en büyük suçlardan biridir. Bugün bizim vatanımızda bir şeyler yolunda gitmiyor, insanlar o taraf bu taraf diye dünyaya madara oluyorsa, birlikte hareket edemiyorsak biz dinimize zaten arkamızı dönmüşüzdür, önümüzdeki 50 yıl içinde namaz kılacak bir seccadelik toprağımız olursa, üzerinde bayrağımız dalgalanan çok şükür diyeceğiz.
evet islam sadece giyinmek değildir tüm mesajlarımda neredeyse bunu hep belirttim
ahlak örtüsü olmayan giyimi neylesin
yada erkek açısından bakarsak namusu göz kapaklarıdır diye....vb.........
ama şunu diyemeyizki
islam başörtüden ibaret değildir...islam şundan bundan ibaret değildir
bu puzzel (ay doğrumu yazdım bilmiyorum) parçaları gibidir
hepsi birbirini tamamlar
evet hoşgörülü olmak zorundayız
yazılarımdan da anlamış olmalısınız elimden geleni yapmaya çalışıyorum konuyu çirkinleşirmemek için
ama bakıyorumda malesef amacı ben değil saptırmaya çalışanlardan ötürü toparlayamıyoruz
giyim kuşamdan öteye geçemiyor çünkü bi yerlerde tıkandık hatta ben şu an tıkandım ALLAH biliyorya ne yazsam ucu boşluğa gidecek çünkü sağa sola çekiliyorlar ben gönderdikçe :)
islamda aşırılık ne demek onuda anlamadım
aşırı olan birşey yok
islam kurallar açık ve nettir
o otobüs durağında namaz kılanın amacını merak ettim
mescid bulamadı desem şükürki çok kolay bulunabiliyor arayana
yada malesef aklıma gelen en kötü şey
gerçekten amacı namazmıydı yoksa bidat yada riyamıydı

veya ortalığı karıştırmakmıydı
yani bu sorular bitmez
elbette ülkemize gelince yani işi siyasete çevirecek olursak gelişmelerden memnun olduğumda çok korktuklarımda

ancak bakın bi yandan oşgörü diyorsunuz
bi yandan hoşgörü amaçlı yaılan çözümden korkuyorsunuz
amaç ne tam olarak anlaamadım bu süreçte
ama dediklerine göre bir arada yaşamak kaynaşmak zaten !!
asıl amaç artniyetli yaklaşımlarsa
ve yapılabilecek gerçekten birşeyler varsa yapmak isterim
zaten bacak arasına gelince herkes kendininkini düşünür diye düşünüyorum
giyimle bir derdim yok baştan beri
herkesin özgür iradesi sonuçta sıgara içmekte sağlığa zararlı ama
içiyorlar
alkol almakta zararlı ama alıyorlar....
doktorlar almayın diyor ama alıyorlar........
örtünmekte bir emirdir
dileyen uyar dilemeyen uymaz....
bağırmak derken tecavüze uğrayan kız için deniliyor "rızası olmasa bağırır çığlık atardı,bağırmadığına göre tecavüze rızası vardı".Tedbir diye birşey yok her türlüsünün meraklısı var nasılsa.Dekolte giysen adam göğsünün çatalını görüp tahrik oluyor,çarşafa girsen ayak bileğini görüp tahrik oluyor.O adama kafasına vura vura da olsa o kadının rızası olmadan birşey yapamayacağını öğretmektir çözüm.Saklanmanın sonu gelmez çünkü.
ben zaten anladım orasını ...hani bağırmadıya gölü vardı diye yaygara yapanlarını bağırmasını kast ettim....
örtüde de el ayak ve yüz dışındaki yerleri örteceksiniz zaten yani ayak ile ilgili bir kısıtlama yok
artı tesettürde amaç vucud hatlarını belli etmemektir
yani erkek nasıl olsa ayak toğuğumdan tahrik oluyor en yisi ben açayım diyemeyiz
onu suçlayamayız
oda bir kadını suçlayamaz
orasını burasını açtıda gittim saldırdım diye
elbette aslında hemen hemen aynı şeyleri konuşuyoruz
ancak kaç kere daha söy-le-me-li-yim
ben MÜSLÜMANIM ALLAH cc emretmiş kapalıyım hamdolsun pardesülüyüm
tebliğimi yaparım alan alır almayan kendi bilir
ama asla dışlamam hakaret etmem
ilişkimi kesmem
ha tabi tövbe haşa bana dinime inancıma kültürüme inadına inadına hakaret ediyorsa bundan ısrar ediyorsa
onlardan yüz çeviririm
imam gazalinin dediği gibi
cahillerle tartışmayın ben hiç galip gelemedim
sözüne binayen susarım !!!!!!!!!